Rino (1) - Kobe (1) - Ana (1+1s) - Imke

Jelle - Lander (3 +1s) - Lotte - Zoë

Wissels : Stijn (1) - Ruben - Riet - Nicky

Vandaag had Blauw Wit de koploper op bezoek.  De zon scheen, er was weinig wind en heel wat supporters langs de lijn.  M.a.w. de randomstandigheden waren ingevuld, nu nog de actie op het speelveld.

De eerste helft is kort samen te vatten.  Ganda speelt geduldig, steekt lange aanvallen in elkaar en kiest de juiste kansen om te doelen. Blauw Wit heeft bijna uitsluitend één shot-aanvallen, vergeet in verdediging vaak te sluiten en speelt rommelig. De trainers voeren wat wissels door maar het is enkel Lander die in de eerste helft de ploeg overeind houdt. Met zijn drie goals en één stip laat hij Blauw Wit aanklampen!

In de tweede helft zien de suppo’s helaas geen beterschap.  Zoë blijft vechten voor wat ze waard is en Stijn rebound sterk en kan één schot meepikken, maar de tendens blijft helaas dezelfde.  Te veel kansen worden niet afgewerkt en de shot-keuze laat vaak te wensen over. Bovendien beschikt Ganda op de bank over een mannelijke joker, die in verschillende wisselbeurten drie goals maakt en zo de winst mee naar Gent neemt.

Hoe dan ook : acht doelpunten over een ganse wedstrijd waarvan slechts twee in de tweede helft is en blijft te weinig om mee te doen voor de knikkers!!

De Zijlijn...

Ondanks de vroege verplaatsing naar Gent stonden de spelers klaar om er hard tegenaan te gaan. Inzet en concentratie in de opwarming zoals het hoort, wat in de afgelopen matchen wel eens een probleem bleek te zijn.

Op deze zonnige zaterdagnamiddag troffen we Voorwaarts voor de tweede keer in de voorronde van het veld, waar we toen 7-9 van wonnen. Hoewel TOPLEAGUE in de zaal al beklonken was waren we vastberaden ook deze match binnen te trekken. Door winst in de bekermatch van deze woensdag tegen Minerva stoten we overigens ook door naar de kwartfinales waar we 'weer' Voorwaarts zullen treffen.

Leuven – Boeckenberg - 1/4 finale Beker van België  14-19 (rust 6-9) (beknopt verslag)

Lauren S (1)- Tess V - Jordan DV (3) - Thomas T (3)

Amber E (2) - Lisa VG (4) - Lucas DR (2) - Tibo D

Wissels: Maline V (3), Seppe C

Na eerdere overwinningen in de bekercompetitie tegen Neerlandia en Riviera/Deurne, troffen we vrijdagavond in de kwartfinale van de Beker van België Leuven, de promovendus in de TopLeague die op de eerste speeldag van de veldcompetitie in het Boeckenberg Sportcenter nog de wet van de sterkste onderging. Ondertussen wist Leuven 3 punten te pakken in de veldcompetitie en blijkt de ploeg een sterke thuisreputatie te hebben. Een tiental Boeckenberg-supporters is meegereisd om onze panters aan te moedigen.

In het begin van de wedstrijd gaat de score gelijk op. Na 10 minuten ontstaat een eerste kloofje in ons voordeel, 3-5. De rest van de wedstrijd blijven onze panters aan de leiding, maar kunnen hun overwicht niet doordrukken op het scorebord. Leuven blijft aanklampen, maar kan nooit echt aanspraak maken op de overwinning. We gaan rusten met een tussenstand van 6-9.

Veldcompetitie U19 d.d. 1/10/2023: Boeckenberg U19 A – Sikopi U19 A (19-6)

Gezien de nazomer langer blijft duren dan verwacht, mochten we alweer het veld op onder een mooi zonnetje. Voor de supporters ideaal, voor de spelers toch weer net iets te warm. Onze tegenstander, Sikopi, kenden we al vanop het MMM tornooi eind augustus. Toen konden we vlot winnen van deze ploeg. Dus we verwachtten niet dat er een probleem zou zijn. Maar op een tornooi gaat het toch altijd een beetje anders dan in de echte competitie en dat werd ook dit weekend bewezen.

Kwik - Boeckenberg: 21-23 (rust 13-15)Lauren S (1) - Tess V (1) - Jordan DV (4) - Thomas T (3)Amber E (3) - Lisa VG (6) - Lucas DR (2) - Tibo D (3)Wissels: Sterre VDA, Seppe CNa de midweekthriller tegen Floriant, die net als tegen Borgerhout werd gewonnen met het kleinste verschil (23-22), wacht met de verplaatsing naar Kwik alweer een moeilijke opdracht. Coach Gert wijzigt z'n opstelling niet. De supporters die de verplaatsing naar Merksem maakten zouden het zich alvast niet beklagen. Het werd een meer dan aangenaam kijkstuk, niet enkel door het zalige nazomerweertje.In de aanvangsfase gaat het gelijk op tot 4-4 maar dan schakelen we een versnelling hoger. Drie doelpunten van Thomas, Lucas en Lisa zorgen voor een eerste kloofje (5-7). Hetzelfde drietal doet dat nadien -netjes in dezelfde volgorde- nog eens over: 6-10 na amper 20 minuten spelen. Onze aanvallen benaderen de perfectie en Kwik heeft geen antwoord op onze efficiëntie. Na deze tussenspurt valt het even stil, en Kwik komt opnieuw in de wedstrijd. Amber met haar derde en Jordan kunnen nog scoren maar de Biekes naderen opnieuw tot 10-12. We blijven echter prima aanvallen en door Tibo, Thomas en Jordan lopen we weer uit tot 11-15. Net voor rust kan Kwik nog tweemaal scoren, zodat er een aantrekkelijke 13-15 ruststand op het bord staat. Een eerste helft van topkwaliteit!

Boeckenberg – Borgerhout/GW:  17-16 (7-8)

Lauren S - Tess V (1) - Jordan DV (4) - Thomas T (3)

Amber E (2) - Lisa VG (3) - Lucas DR (3) - Tibo D (1)

Wissels: Sterre VDA

Na het jammere puntenverlies tegen Voorwaarts in de laatste seconden wacht ons een moeilijk drieluik tegen sterke tegenstrevers: Floriant, Kwik en eerst Borgerhout/GW. Joppe blijft gekwetst aan de kant, Thomas is zijn vervanger. Het heerlijk nazomerweertje zorgt voor een gezellige drukte langs de lijn.

Hoewel het in de eerste aanval meteen prijs is (shot van Tess) komt de wedstrijd traag op gang door een gebrekkige afwerking aan beide kanten. We liggen in de aanvangsfase lichtjes boven, maar kunnen dit niet omzetten in doelpunten. Halverwege de eerste helft staat het 4-4. Twee goals van Jordan zorgen voor een eerste kloofje (6-4) maar tegen het rustsignaal heeft Borgerhout de situatie al rechtgezet (7-8).

Na de pauze schieten we goed uit de startblokken, en doelpunten van Amber en tweemaal Thomas brengen ons opnieuw 10-8 voor. Borgerhout/GW blijft aandringen, maar na doelpunten van Jordan en tweemaal Lisa staat er met 13-10 plots een klein kloofje op het bord. Lang kunnen we er niet van genieten, en een kwartier voor tijd staat het opnieuw gelijk: 13-13.

Veldcompetitie U19 d.d. 24/9/2023: Putse U19 A – Boeckenberg U19 A (5-22)

Na een competitievrij weekend mochten onze U19’ers weer het veld op, deze keer op verplaatsing bij Putse. Het was een frisse septemberochtend, maar eens de wedstrijd bijna kon beginnen was het aardig warm en stonden de supporters, die toch weer talrijk aanwezig waren, langs de kant te genieten van heerlijke zonnestralen. Putse is een ploeg waar we de voorbije jaren wel eens vaker onze tanden op hebben stukgebeten, dus het was afwachten hoe het deze keer ging zijn. We hadden alvast Eline van de U19 B mee om ons te versterken, zodat spelers met pijntjes of ziekteverschijnselen indien nodig wat konden rusten.

Winnen met hoge score

A : Imke - Kobe - Jan - Ana
V: Lotte - Jelle - Zoë - Lander
Wissels : Rino

Ondertussen is dit al de derde veldwedstrijd van onze Blauw Witters en net zoals de twee vorige matchen, bleek ook deze pot korfbal op een gelijkwaardige strijd af te stevenen.  Er moest behoorlijk geknokt worden voor elke bal en de Gentenaren wisten in de eerste helft de mand bijzonder goed hangen.  Vooral de dames van Neerlandia mikten elke kleine kans richting korf, zonder aarzelen en met een zeer grote nauwkeurigheid vlot binnen. Na 35 minuten spelen stond het scorebord terecht op 14-13.

Na de rust ging de score nog even gelijk op, maar de precisie bij de bezoekers werd minder scherp.  Het overwicht in rebound van Blauw Wit nam de bovenhand en dit deed de organisatie en de rust in het spel duidelijk deugd. Onze panters bleven onder stoom en niet tegenstaande dat iedereen zijn/haar goaltjes meepikte, waren het dit keer de heren van Blauw Wit die de lakens definitief naar zich toe trokken.  Eénmaal het kloofje van vier gemaakt werd, viel de wedstrijd in zijn definitieve plooi.  Als top-scoorder werd Kobe  “the man off the match”.  Blauw Wit maakte in de tweede helft opnieuw 15 doelpunten, Neerlandia bleef steken op 6. Dit is meteen de verklaring voor een mooie en wel verdiende overwinning.

Vol vertrouwen zien de supporters al uit naar de match van volgende week…

De Zijlijn

Verslag : Voorwaarts A - Boeckenberg A : 17 - 17  (8-8)
A: Jordan DV (3+2s), Joppe B, Amber E (1), Lisa VG (2)

V: Tess V (2), Tibo D (4), Lauren S, Lucas DR (s)
Wissels : Thomas T (s), Sterre VDA (1), Seppe C

Scheidsrechters : D. Mertens, K. Meeus

Een lekker korfbalweertje lokte heel wat supporters naar Fort V.  Uit nieuwsgierigheid ?  Konden onze panters afrekenen met hun zwarte beest ?  Coach Gert had zijn spelers terdege voorbereid en die geloofden in hun kansen.  Thomas bleef op de bank, zijn ribben konden wat herstel gebruiken.  Voor Lucas de kans om zijn prestatie van vorige week te bevestigen.  Een en ander bracht wat geschuif in de vakken teweeg.  Gert had het al aangekondigd.