NL
EN
FR

Verslag : TOP - Boeckenberg : 37 - 27  (17-13)
A: Sara G, Nikki S (1+2s), Jeff C (3), Thomas T (2)
V: Jesse DB (8+7s), Matthi D (2), Jolien H, Karen VC
Wissels : Glenn G (1), Sanne P, Fauve VG, Lucas DR, Karo DS, Jelle DS (s)
Scheidsrechter : Ugurtan Akbulut (TR)

De finale van de Europa Cup, de wedstrijd waarvoor we naar Nederland zijn gekomen.  De bonus op de zaaltitel !  “Kunnen we winnen van TOP ?”, is zowat de vraag die op elke panter zijn lippen brandt.  Luc heeft daar zijn eigen mening over.  “We hebben niks te verliezen !”, klinkt het op de voorbespreking.  Dat klopt.  TOP is huizenhoge favoriet en heeft in de avondwedstrijden van de poulewedstrijden getoond dat ze scherp kunnen ballen, vooral de dames.  Voor de rest lijkt hun aanvallend spel de chaos zelve.  Dynamisch korfbal heet dat momenteel.  Hoe ga je daar als panter mee om ?  En vooral hoe compenseer je langs herenkant het gebrek aan lengte ?

Met de overwinning tegen Benfica plaatste Boeckenberg zich voor de 8ste keer op 10 jaar tijd voor de Europacupfinale. Vanmiddag staat TOP Sassanheim op het programma.

TOP staat momenteel 2de in de Nederlandse KorfbalLeague. De ploeg bestaat uit diverse kleppers zoals Celeste Split, Barabara Brouwer en Jet Hendrikx aan dameskant en Mick Snel, Nic Pikaar en Daniel Harmzen aan herenkant. Zij verloren in de competitie van PKC en LDODK en wonnen slechts met één doelpunt van DVO. In hun laatste competitiewedstrijd won TOP van DSC nog met 21-37.

De wedstrijd is te volgen via live streaming via deze link : https://youtu.be/NK-xy5EYDgw of onder "lees meer". De NOS brengt uitgebreid verslag uit. Wanneer deze wordt uitgezonden is vooralsnog niet bekend. Wij vernamen dat ook in de Boeckenberg Foyer de wedstrijd op groot scherm komt. Iedereen is welkom.

Naast het scorend vermogen van deze ploeg zijn ook de dubbele meters aan herenkant opvallend. Leuk is dat Nikki Schilders nog voor Celeste Split staat in de topschutterslijst (14 doelpunten).

TOP staat voor "Tot ons plezier"; wij vertalen dit naar "Tot ons aller plezier". Hopelijk kunnen we deze leuze waarmaken op de sportvloer.

 

Verslag : Boeckenberg - Benfica : 22 - 16  (15-8)
A: Karen VC (1), Jolien H, Jesse DB (3+3s), Matthi D (4)
V: Sara G, Thomas T (2), Nikki S (5+s), Jeff C (3)
Wissels : Jelle DS
Scheids : Pazourek Lukas

Dé  verrassing van vrijdag : de nipte winst van de Trojans tegen onze tegenstrever van 's avonds Benfica.  Wie daar zijn geld zou op ingezet hebben, had men hoogst waarschijnlijk gek verklaard.  Voor onze spelers maakte het eigenlijk niks uit : winnen was de boodschap.  Al was het maar om het prestige.  Langs de andere kant had Benfica geen keuze.  Om nog enige kans op een kleine finale of zelfs de finale te hebben, moesten ze winnen.  Het kon dus best een pittige wedstrijd worden.

Verslag : Adler Rauxel - Boeckenberg : 5 - 23  (2-13)
A: Karen VC (1), Jolien H (3), Jesse DB (2+s), Lucas DR (3)
V: Sara G, Sanne P, Thomas T (7), Glenn G (2+s)
Wissels : Fauve VG, Jelle DS (1), Evy DH, Didier G (1+s), Karo DS
Scheids : P. Van de Terp (NL)

Adler had zich niet echt scherp getoond in de wedstrijd tegen Benfica.  Wel lange heren en dames, maar te weinig beweging, variatie en afwerking om ook maar enige aanspraak op goed korfbal te kunnen maken.  Laat staan winnen.  Het zou dus voor onze panters een opwarmertje worden.  Toch even alert blijven en zorgen dat we goed vertrekken.

Verslag : Boeckenberg - Trojans : 22 - 12  (13-6)
A: Jeff C (2), Nikki S (4+4s), Fauve VG (1), Glenn G (1)
V: Jesse DB (1), Matthi D (4),  Karen VC (2), Jolien H (2)
Wissels : Lucas DR (1), Thomas T, Sanne P, Jelle DS, Karo DS

Wat te denken van de Trojans ?  Onze Engelse tegenstander is al lang een vaste klant op het EC-tornooi.  Luc was in de voorbereiding duidelijk : "Boeckenberg is de favoriet in de poulewedstrijden."  Aan onze spelers om deze favorietenrol waar te maken.  En een eerste wedstrijd is wennen, zelfs voor onze ervaren spelers.  Tijdens de openingsceremonie, die aan onze wedstrijd voorafging,  lieten de pantersupporters zich al duchtig horen.  Wat tijdens de match, met verkorte duur van 17 min. RPT, lustig werd verder gezet.

Alweer, of eindelijk, verzamelen de panters zich voor de Europacup, de achtste al op tien jaar.  Ditmaal in het niet zo exotisch Sassenheim dat, niet zoals de naam laat uitschijnen, aan de winderige Nederlandse kust ligt.  De verzamelplaats is het reuze grote Leeuwenhorst Conference Hotel in Noordwijkerhout. 

Door het forfait van de Polen starten onze panters hun eerste wedstrijd pas na de openingsceremonie, na 20u00 dus.  Dat geeft aan de technische staf de tijd om op verkenning te gaan in een, deels vergeefse, poging om de tegenstander van vanavond de Trojans (UK) te scouten.  Tevergeefs, omdat de Portugezen uit Benfica vakkundig hun Duitse tegenstanders van Adler Rauxel met 22-5 inmaken.  “Weinig leerrijk”, besluit Luc en keert terug naar het hotel. 

Groot hotel, gratis wifi, trage verbinding, tenzij je toch wil betalen, waarna je verbinding in een deftige versnelling geraakt.  Beelden van wedstrijden bekijken en dus wedstrijdvoorbereiding wordt hiermee niet makkelijker. 

’s Middags wordt de ploeg geïnterviewd voor de “vlog” van Top.  Een leuke bedoening als ik het van op een afstand bekijk.

Ernstiger wordt het vanavond.  Benieuwd welke invloed de verkorte wedstrijdduur op het matchverloop gaat hebben.

De wedstrijd van vanavond (donderdag 20u00) kan via live streaming worden bekeken via deze link : https://youtu.be/J21_bIHEMS0.

Trouwens alle wedstrijden zijn te volgen via http://www.worldkorfball.org/matches/.

De Europacup komt nu wel erg dicht bij. Wij brengen hier nog een samenvatting van het laatste nieuws.

Onze spelergroep reist af op woensdagavond rond 18u30. De verplaatsing wordt gemaakt met minibusjes. Het Europacup Hotel is het NH Conference Centre Leeuwenhorst, Langelaan 3, 2211 XT Noordwijkerhout (NL).

Vooreerst het wedstrijdschema. Volgende wedstrijden staan er voor Boeckenberg op het programma :

Donderdag 19u30 : Opening Ceremony
Donderdag 20u00 : Boeckenberg - Trojans (Eng)
Vrijdag 12u30 : Adler Rauxel (Dui) - Boeckenberg
Vrijdag 21u15 : Boeckenberg - Benfica (Por)

Zaterdag 17u00 : Finale
Zaterdag 18u45 : Medal Ceremony & Closing Ceremony

Het volledige wedstrijdschema kan hier worden gedownload.

De poulewedstrijden worden gespeeld in real playing time over 2 x 17 minuten. Er is 1 Time Out per team en er zijn 6 wissels toegestaan. Gelijkspel wordt beslist met Goldon Goal (5 min) en daarna Penalties met Sudden Death. De finale gaat over 2 x 25 miniuten Real Playing Time.

De nieuwsbrief voor onze supporters over onze Europacup kunt u hier downloaden.

Ons werd bevestigd dat minimaal 100 kaarten voor Boeckenberg worden gereserveerd. Over de kaartenverkoop lazen we volgend artikel op de website van Top Sassenheim :

Op 3 januari gaat de kaartverkoop voor het Europa Cup-toernooi van start. De kaarten kunnen online worden besteld en dienen direct online te worden betaald. Na betaling worden de kaarten als e-tickets toegestuurd. Aan de kassa worden ook kaarten verkocht, maar dit is afhankelijk van de voorverkoop; het kan zijn dat de kaarten in de voorverkoop uitverkocht zijn. Hou de site dus goed in de gaten om te voorkomen dat je te laat bent.

Vanuit de organisatie zijn strikte regels opgesteld t.a.v. het maximum aantal bezoekers, dus elke bezoeker dient een ticket (of accreditatie, voor spelers en officials) te hebben: zonder ticket, geen toegang.

De toegangsprijzen voor de wedstrijden zijn:

Donderdag en vrijdag (per dag) : 4,00 €
Finaledag : 10,00 €
Passe-Partout : 15,00 €

Let op: Deze prijzen gelden voor zowel leden als niet-leden van TOP en zijn excl. e-ticket kosten. Ook vrijwilligers, Business Club leden, sponsoren en leden van de Club van 100 dienen een ticket te bestellen. Kinderen t/m 4 jaar genieten van gratis entree.

Voor de link op de website voor de ticketverkoop click hier.

Voor de website van Top Sassenheim kunt u hier terecht.

De Europacup trailer kunt u bekijken onder "lees meer".

Kalender
  July 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Plussers
Foto's
Sporting A
Events
Verjaardagen
23/07
Johnny Vermeiren
24/07
Andy Gilles
24/07
Mante Vaes
29/07
Lena Leyers
30/07
Tiffany Kik
30/07
Marc Schilders
31/07
Renée Van de Poel
01/08
Dirk Poschet
01/08
Mick Smets
04/08
Ilse Schellekens
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com