Met dank aan Marco Spelten van actiefotografie.be

Verslag X-finale U15 : Voorwaarts – Boeckenberg : 15 – 7  (5-3)
A: Johannes (3), Lou (2), Maura, Cleo
V: Per, Eppo, Camille (1+s), Liv

Alhoewel enkele van onze youngsters al wel eens een finale hadden gespeeld, is na de beperkende maatregelen de hal van Sport Vlaanderen in Herentals opnieuw een luidruchtige heksenketel.  Ik kan me voorstellen dat dit heel indrukwekkend over komt en niet bepaald kalmerend werkt voor de zenuwen die ik bij velen toch op het gezicht kon aflezen.  Het pantersupportervak werd keurig versierd, muzikaal op tempo gebracht, kon een tikkeltje beter gevuld zijn, alhoewel heel wat van onze jeugdspelers hun jongere collega’s kwamen aanmoedigen.  Na het vinden van een verdwaald wedstrijdshirt was iedereen klaar om op te lopen.

De laatste zaalwedstrijd van het seizoen stond nog op de planning. De generale repetitie tegen Voorwaarts aangezien het ook voor de match al zo goed als zeker was dat zij onze tegenstander gingen worden.

Na vijf minuten kunnen de bezoekers het eerste doelpunt maken. Ook het volgende doelpunt is van de leider. Lou kan dat wel counteren met ons eerste doelpunt van de wedstrijd vanop de stip, 1-2. Na een tiental minuten spelen kan Voorwaarts uitlopen tot twee verschil. Daar voegen ze meteen nog eentje aan toe, 1-4. Liv kan dan counteren, zij kan haar inloper afwerken. Lang kunnen we daar niet van genieten. Voorwaarts loopt weer uit, 2-5. Voor Jun vanop de stip kan scoren, had Voorwaarts dat al gedaan, 3-6, nog 11 minuten. Opnieuw twee doelpunten van Voorwaarts voor we zelf kunnen scoren, het staat 4-8. Tot dan zette Voorwaarts telkens twee doelpunten tegenover een doelpuntje van ons. Met nog negen minuten tot de rust beslissen ze om door te duwen, terwijl wij achterblijven. Zo staat het bij de rust 4-14. Die uitslag is te wijten aan het lage aantal kansen langs onze kant en de scherpe afwerking van boven de 30% bij de bezoekers.

De tweede helft moest dus beter, zeker verdedigend, normaal ons sterke punt. Eerst Voorwaarts, maar we zijn meteen mee via een shot van Cleo, 5-15. Opnieuw Voorwaarts dat eerst kan scoren, maar ook wij antwoorden weer, deze keer via een shotje van Julia die ons kwam bijstaan deze wedstrijd. Met nog een kwartier te gaan kunnen we zelfs de kloof met een goaltje verkleinen. Eppo schiet raak, 7-16. Het duurt lang voor Voorwaarts daarop kan antwoorden. We zitten al in de laatste 10 minuten wanneer ze er 7-17 van maken. Ze maken er zelfs nog een. Liv brengt het verschil terug naar 10 met haar doorloper. Voorwaarts maakt dan de 8-19. Othmane scoort dan op 25 seconden van de buzzer de 9-19.

Zo eindigt de tweede helft op 5-5. Een tweede helft waarin we scherper waren en terug ons schot gebruikten. De fouten die we maakten nemen we mee naar zaterdag, want dan bekampen we elkaar in Herentals om 13u30. Iedereen dus op post om onze U15’ers aan te moedigen.

Verslag : Boeckenberg A  – Floriant A : 27 - 25  (13-12)
A: Jordan DV (3), Tibo D (3+s), Tess V, Tine P (3)

V: Joppe B (3+s), Nikki S (3), Lisa VG (4), Thomas T (5+s)
Wissel : Lucas DR

Scheidsrechters : N. Pekaar, T. Vlaminckx

Een kraker van formaat om de zaalcompetitie af te sluiten.  Toeval wil ook dat Floriant onze tegenstander wordt in de kruisfinale, dan wel met de Oost-Vlamingen als thuisploeg, tenzij onze panters winnen en Voorwaarts verliest.  In dat geval komt Borgerhout/GW in het vizier.  Dus heeft deze ontmoeting toch nog enig belang ?  Of besluiten beide coaches dat de kruisfinale belangrijker is dan een all-in om de eer in de competitie ?  En hoe sterk speelt de deelname aan de kruisfinale al in de geest van de spelers ?  Allemaal vragen die veel supporters onbewogen laten, als ik hun aanwezigheid in de sporthal in aanmerking neem.  Misschien volgend seizoen eens overwegen hoe er moet omgegaan worden met de live stream ?

Verslag : Blauw Wit A – Boeckenberg A : 15 - 21  (11-15)
V: Imke (4), Jan, Ruben (s), Riet (1+2s)
A: Lander, Jelle (6), Nicky (1), Lotte
Wissels : Zoë (1), Rino

Scheidsrechters :  D. Van den Bergh, J. Gijselinck

“De laatste loodjes wegen het zwaarst”, spreekwoorden zijn er omdat er altijd wel iets van waarheid in zit.  Het was met deze wedstrijd niet anders.  Winst tegen Minerva vormde de enige zekere ontsnapping aan de runner up-wedstrijd.  Rekening houdend met de heenwedstrijd zou dit geen eenvoudige opgave worden.  Trainer Ivo bereidde zijn groep zo goed mogelijk voor, maar kon niet verhinderen dat de zenuwen bij de spelers gespannen stonden.  Bij de ene nog wat meer als bij de andere, zo bleek.

Verslag : Boeckenberg A – Putse A : 29 – 16 (16-6)
A: Tine P (4), Joppe B (3), Thomas T (4), Nikki S (3)
V: Tess V, Jordan DV (5), Tibo D (6), Lisa VG (1)
Wissels : Lauren S, Rani VH, Lucas DR (3)

Scheidsrechters : D. Mertens, K. Meeus

Zoals eerder geschreven was de wedstrijd tegen Putse het toegangsticket tot de kruisfinale.  Bij de spelers heerste er een beetje zenuwachtigheid, bij de supporters eerder een vorm van afwezige gerustheid.  De tribune was mager gevuld, wat er op kon wijzen dat er veel naar de live streams wordt gekeken of dat de koers meer aantrek had dan korfbal.  Spijtig, want ze misten een bij wijlen wervelend Boeckenberg.

Verslag : Blauw Wit A – Temse A : 14 - 26  (6-10)
A: Ruben (2), Lotte (2+s), Lander (2), Riet
V: Jelle (2), Nicky, Jan (1), Imke (4)
Wissels : Zoë

Scheidsrechter : H. Van Hellemont, M. Jacobs

Met de kersverse kampioen in Promo op bezoek heerste er bij Blauw Wit eigenlijk weinig hoop op punten.  Nochtans lieten de bezoekers enkele sterkhouders aan de kant, maar coach Terrence had zijn skilatten toch een dagje vroeger dan voorzien al opgeborgen.  Coach Ivo had in de 2 weken voorafgaand aan deze wedstrijd  een strategie uitgewerkt en getraind om te pogen Temse uit evenwicht te brengen.

De afgelopen wedstrijden sloten we te telkens af met een zege waardoor we onze job hadden gedaan. Met nog twee speeldagen te gaan krijgen we de tweede en de leider nog over de vloer. Niet de gemakkelijkste opdrachten dus, maar ook niet onmogelijk. Het was eerst de tweede, Vobako, die we over de vloer kregen. In de heenronde pakten we verrassend de 2 punten mee naar het Sportcenter. Als we dat kunststukje nog eens zouden kunnen herhalen, hangt daar een ticket voor de kruisfinale aan vast.

Onze twee eerste aanvallen leverden meteen doelpunten op. Eerst Per vanop de stip, daarna Liv met een doorloper. Meteen 2-0 dus, van een stevig start gesproken. Vobako kan wel meteen reageren, zij maken op anderhalf minuutje onze voorsprong ongedaan. Met een schotje na haar doorloper zet Liv ons terug op voorsprong, 3-2. Ons kanon zwijgt dan 10 minuten, maar dat van Vobako niet. Zij kunnen 4 doelpunten op rij maken en staan zo 3-6 voor met nog een dikke 9 minuten over in de eerste helft. De kopjes gaan lichtjes naar beneden, tijd voor een time-out. Een minuut later knalt Lou de 4-6 droog binnen, nadat zijn heer hem wel heel veel ruimte gunde. Weer een minuut later komen we op een doelpuntje, nadat Johannes zijn stip omzet. Het vertrouwen en geloof komt zo terug. Johannes schiet ons op gelijke hoogte. Op vier minuten tijd keren onze panters de scheve situatie om. Meer nog, ze gaan door. Liv krijgt een strafworp en zet die om en zo flikkert de 7-6 op het score bord. Vobako kan dan nog een reageren met de 7-7. Toch is dat niet de ruststand. Maura schiet vanuit een dubbel de 8-7 binnen. In de laatste 40 seconden kunnen de bezoekers niet meer reageren en zo gaan we net zoals in de heenwedstrijd met een minimale voorsprong rusten.

De tweede helft begint zoals de eerst was geëindigd: Maura schiet en scoort, 9-7, nog een twee verschil in ons voordeel. Vobako komt in een mum van tijd wel op 9-9. Het belooft nog een spannende tweede helft te worden. Als Johannes dan naar binnen gaat en de twee heren bij hem staan, beslist Lou om langs de andere kant door te lopen en te scoren, 10-9. Verder afstand nemen lukt niet, de bezoekers komen terug gelijk. Een aanval later nemen ze het commando over. Het staat 10-11. Lang blijft die voorsprong niet staan, onze panters nu met de reactie na een schot van Per op pas van Eppo. Met nog 14 minuten staat het nog steeds 11-11 gelijk, beide teams geven elkaar geen duimbreed toe. Onze panters proberen nog maar eens om definitief op voorsprong te komen. Maura scoort via haar vrijworp, 12-11. Op negen minuten van de buzzer staan we op 13-11 door opnieuw een mooie aanval, die Johannes afrondt met een schot. Breekt Vobako dan nu? Nee, want ze maken op een dikke vijf minuten van het einde er 13-12 van, de spanning is te snijden. Eppo countert dat doelpunt meteen met een doorloper. Terug twee verschil … Na een aanval uit het boekje, scoort Noor de 15-12. Er staan wel nog iets meer dan drie minuten op de klok, maar de buit lijkt toch binnen. Een prachtige aanval later legt Maura de eindstand vast met een korte kans.

Onze U15 stellen zo hun kruisfinaleticket veilig na een 16-12 overwinning. Enkel maar lof na deze wedstrijd, waarin geweldig voor elkaar werd gespeeld en gewerkt. Bovendien scoren we het hoogst aantal doelpunten in één wedstrijd dit seizoen. Op naar de laatste competitiewedstrijd tegen de leider en mogelijke tegenstander in de kruisfinale. En als 11 maart nog vrij was in de agenda, is dat nu niet meer, want dan verwachten we iedereen op post in Herentals!

Na een lange trip richting het Gentse was het tijd voor onze U15 om hun derde match in een week te spelen. Opnieuw een tegenstander die onder ons stond in het klassement en dus was een overwinning noodzakelijk, zeker met nog twee kleppers op de laatste speeldagen.

Toch is het de thuisploeg die als eerste de binnenkant van de mand vindt. Onze aanval kan dan meteen antwoorden via Maura, met een schot nadat ze uit de steun kwam, 1-1. Het is Neerlandia dat opnieuw kan scoren. Het is Eppo die een paar minuten later de 2-2 kan maken na een doorloper. Een vijftal minuten later kan Cleo met doorloper ons voor de eerste keer op voorsprong zetten. Het staat 3-2. Wat dan volgt is een 10 minuten lange stilte wat betreft doelpunten. Kansen bij de vleet langs onze kant, maar de bal wil er niet in. Als dan de verdediging alles goed dichthoudt verandert er niets in de score. Tot die uiteindelijk toch een goaltje moet toestaan, 3-3. Er staan dan nog vijf minuten op de klok voor de rust. Lou antwoordt met een doorloper op die gelijkmaker, maar rusten met een voorsprong doen we niet. 4-4 is de ruststand.

Na de rust blijven we opnieuw voldoende kansen creëren. Maura zet ons op voorsprong via een vrijworp na drie minuten spelen. Cleo kan ons met een omdraaier dan eindelijk op een tweepuntenkloof brengen, na opnieuw lang wachten voor de bal viel. Nu gaat het iets sneller. Per, met de doorloper, maakt er 4-7 van. Nog een dikke minuten op de klok. Toch draaien de vakken pas met nog zes minuten op de klok. Lou kan zijn shotje afwerken in het achterveld. Het hek lijkt nu van de dam. Liv, opnieuw op doorloper, zet de 4-9 op het bord. Neerlandia heeft dus net zoals onze vorige tegenstanders het enorm moeilijk om te scoren in de tweede helft. Pas na 21 minuten kunnen ze tegenprikken. 5-9 en nog vier minuten te gaan, er zullen dus toch nog spectaculaire dingen moeten gebeuren. Neerlandia kan opnieuw milderen 6-9. Een eventuele remontada wordt door Camille de kiem ingesmoord, 6-10. Neerlandia blijft nu mee scoren en Johannes maakt dan met een korte kans er nog 7-11 van op 40 seconden van het einde.

Meteen ook het laatste doelpunt van de wedstrijd. We nemen twee punten mee uit Gent. Onze job gedaan. Ganda wist zondag te winnen in en tegen Leuven, waardoor er nog geen zekerheid is. Het zal dus spannend blijven tot het einde. Wel opnieuw een mooi wedstrijd met veel kansen van onze panters. Een wedstrijd waarin iedereen ook zijn kansen heeft kunnen nemen. Op naar woensdag, wanneer we om 18u15 thuis tegen Vobako, de tweede in de stand, spelen, een vooruitgeschoven wedstrijd spelen door de vele skiërs in ons midden.

Verslag : Leuven A - Blauw Wit A : 31 – 14  (19-10)
A: Ruben, Imke B (3), Jan (1), Lotte (2)
V: Jelle (2+s), Lander (2), Nicky, Riet (3)
Wissels : Zoë, Rino

Scheidsrechter : E. Mertens, T. Van Goidsenhoven

In de immense catacomben van de Sportoase was het even zoeken naar kleedkamers en speelveld.  Daar keek je dan op enorme, quasi lege, tribunes, een metershoge, gelukkig eveneens, lege klimmuur en langs de andere kant de verlichting van de recreatieruimte.  Minder indrukwekkend, de nogal losse palen en de spekgladde vloer.  Dit waren de settings voor een belangrijke wedstrijd waarvoor Ivo in de trainingen en de bespreking zijn spelersgroep optimaal had proberen voor te bereiden.  Winst betekende zekerheid omtrent het behoud, terwijl Leuven deze punten broodnodig had om nog een kans te hebben aan de runner op-wedstrijd te ontsnappen.