NL
EN
FR

Na de nederlaag tegen Kwik begin december moesten onze toppers uit een ander vaatje beginnen tappen wilden ze überhaupt nog een rol van betekenis spelen in de zaalcompetitie. En dat hebben ze sindsdien dan ook gedaan. Was het parcours vlekkeloos? Nee, er waren ook nu nog dipjes, maar er werd doorgezet en gevochten en het eindresultaat mag er zijn. We zagen 3 overwinningen op rij!

Met enige vertraging het verslag van de laatste match van 2022. Al was het geen makkelijke opdracht, integendeel. Vobako was leider en had nog geen match verloren. Aan onze U15 dus om daar verandering in te brengen.

De wedstrijd start niet echt verschroeiend. Vobako heeft wel wat lengteoverwicht en kan daardoor ook veel kansen nemen. Het vizier staat echter niet op scherp. Langs onze kant is het zoeken, al creëren we wel enkele goede kansen. Dat levert een penalty op, maar op voorsprong komen we niet. Na een zevental minuten is het Vobako dat als eerste raak schiet. Lang staat die voorsprong niet. Noor kopieert het doelpunt van Vobako en scoort de gelijkmaker met een schot vanuit de rebound. De wedstrijd kabbelt verder en zo zijn er al 12 minuten voorbij als Vobako terug op voorsprong komt. Weer komen we op gelijke hoogte. Deze keer Maura op steun van Per, 2-2. We komen zo in een stroomversnelling. Vobako countert en Lou doet dat ook. 3-3. We weten de mand duidelijk staan. Maura aan het kanon en we staan voor het eerst op voorsprong. Vobako moet dan even zoeken, dit hadden ze duidelijk niet verwacht. Zo valt de 4-4 pas vijf minuten na de 3-4. Onze panters zijn niet onder de indruk. Johannes scoort deze keer wel zijn penalty. Lou heeft zijn schot bij en scoort de 4-6. Toch mildert Vobako nog voor de rust tot 5-6.

Een verrassende, maar niet onverdiende voorsprong bij de rust. Kwestie van die voorsprong vast te houden, al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Toch schieten we uitstekend uit de startblokken na de rust. Onze eerste aanval is meteen raak. Per scoort vanuit de aflegger van Eppo. Onze tweede aanval na de rust levert opnieuw een doelpunt op. Lou met de doorloper, het staat 5-8 en we zijn nog maar 51 seconden bezig. Lous honger is nog steeds niet gestild. Met een schot maakt hij er 5-9 van. Het is dan pas dat Vobako wakker wordt. Ze counteren meteen. Maura denkt daar het hare van en scoort via een doorloper, een kopie van de 2-2. De ballen vallen nu slag om slinger in de korf, ook voor Vobako, 7-10, we zijn net geen vier minuten bezig. Beide teams happen dan even naar adem. Plots stat het vizier bij de thuisploeg wel op scherp. Zo gaan de 8-10 en 9-10 in een mum van tijd door de mand. De gelijkmaker valt echter niet. Door de mindere afwerking, maar vooral ook door onze strakke verdediging die vecht voor elke bal, kampt Vobako met een droogte van maar liefst 13 minuten. Zelf hebben we ook moeite met de bal door de mand te krijgen. Toch vinden we in die periode een keer de mand via een schot van Maura. Op vijf minuten van het einde kan Vobako weer milderen tot een doelpuntje verschil, 10-11. Lou countert dan weer met een schot. We hebben weer een geruststellender verschil vast. Vobako weet dat de tijd dringt en scoort dan ook meteen de 11-12. We gaan dus een spannend slot tegemoet. Daar heeft Eppo duidelijk geen zin in, met een inloper zet hij de eindstand op het bord.

We verslaan Vobako dus in de Hel van de Kempen met 11-13. We verrassen zo door de leider een eerste nederlaag aan te smeren. Toch had dit fantastisch resultaat er niet geweest zonder te onvermoeibare inzet in zowel aanval als verdediging, de positieve coaching naar elkaar toe en het geloven in eigen kunnen. Als dan nog een de opdrachten die tijdens de rust werden meegegeven uitstekend worden uitgevoerd, krijg je een mooie wedstrijd. Een mooie afsluiter van 2022! Als we dan één ding mogen wensen voor 2023, dan is het dat we progressie blijven maken zoals we de afgelopen weken ook hebben gedaan. Op deze manier gaan we een mooi nieuw jaar tegemoet.

We willen iedereen dan ook via deze weg een fijne kerst een mooi 2023 wensen!

Verslag Temse A - Blauw Wit A : 24 – 15  (13-8)
V: Jan, Imke (1), Zoë, Jelle (5)
A: Lander (3+s), Lotte (2), Ruben (2+s), Nicky
Wissel : Rino
Scheids : L. Van Helmont, M. Jacobs

De laatste wedstrijd van dit jaar bracht Blauw Wit tegenover de ongeslagen co-leider in de rangschikking, Temse.  In tegenstelling tot mijn bericht van vorige week bleef de Kennedy-tunnel open, zodat de verplaatsing een tikje eenvoudiger was.  Het bleef desalniettemin zoeken naar een Blauw Wit supporter tussen de talrijk opgekomen Temsenaars.
Riet ’s enkel liet nog geen wedstrijd toe en ook Ana moest wegens stage afzeggen.  Zo komt Nicky tussen de lijnen van bij het vertrek in een wedstrijd die niet per se gewonnen diende te worden.

Verslag : Putse A - Boeckenberg A : 21 – 30 (11-15)
A: Tine P (3), Tibo D (5+s), Lisa VG (2), Jordan (5)
V: Tess V (1), Thomas T (3+s), Nikki S (2), Joppe B (5+s)
Wissels : Lucas DR (1), Seppe C

Scheidsrechters : D. Mertens, K. Meeus

Na de Topleague hymne leert de speaker van dienst ons over het verschil tussen Puttenaars en Deurnenaars, waaruit ik meen begrepen te hebben dat Puttenaars nauwelijks van hun grond komen en mensen uit Deurne vooral hun tijd doorbrengen in Parken.  Het laatste duwt me als Boeckenberger even terug in nostalgische herinneringen.
Terug naar de tijd van nu.  De tijd om punten te pakken, iets waar Putte tot nu nog niet is in gelukt en, als aan onze panters ligt, ook nu niet zal lukken.  Jordan, blijkbaar voldoende hersteld, neemt zijn plaats terug in.

Verslag Blauw Wit A – Leuven A : 18 – 16  (7-10)
A: Jan (1), Imke B (5), Zoë, Jelle (2)
V: Lander (1), Ana (2), Lotte (6), Ruben (1)
Wissel : Thomas, Nicky

Scheids : I. Bekaert, W. Jongbloed

Alhoewel ik al een paar jeugdploegen van Leuven heb gefloten, is de kerngroep voor mij – en voor de meeste van onze spelers – een grote onbekende.  In de rangschikking is deze ploeg een rechtstreekse concurrent.  Winst zou de winnaar in de top 4 houden.  Kopzorgen voor Tom, als Riet tijdens de opwarming iets hoort kraken in de enkel.  Het houdt haar voor de hele wedstrijd op de bank, zodat Lotte, na een bijna volledige wedstrijd in de B-ploeg, opnieuw aan de bak moet.  Is het daarvoor dat Jelle en Ruben van vak wisselen ?  Voor een quasi lege tribune kan de strijd om de vierde plaats beginnen.

Verslag : Boeckenberg A – AKC/Luma A : 32 – 25 (15-17)
A: Tess V (1+s), Thomas T (9), Nikki S (3+s), Joppe B (2)
V: Tine P (2), Tibo D (3), Lisa VG (3), Lucas DR (5+2s)
Wissels : Dennis DV, Jordan DV

Scheidsrechters : S. De Jongh, J. Mertens

Wie herinnert zich nog de wedstrijd tegen AKC/Luma van vorig jaar ?  Een lege tribune, wegens Covid-maatregelen, en al bijna even lege manden, wegens amper 25 doelpunten, waarvan eentje meer voor de bezoekers.  Voor deze match is er meer belangstelling dan de vorige 4.  Een goed gevulde tribune met de AKC-supporters die altijd voor sfeer zorgen.  Eindelijk nog eens een setting zoals we ze graag hebben.
Ondanks zijn eerder korte invalsbeurt in de B-ploeg start de van ziekte herstellende Jordan op de bank.  Geen wijzigingen dus in de ploeg die vorige week Kwik domineerde.

Net zoals ASKC, kwamen we ook Neerlandia al tegen op het veld. Ook in de beker keken we elkaar in de ogen. Een gekende tegenstander dus. De balans stond op 1-1, de vraag was dus wie deze keer het laken naar zich toe zou trekken.

De wedstrijd begint niet bepaald verschroeiend, beide teams zoeken even en het zijn onze panters die via Johannes als eerste op voorsprong komen. Hij volgt zijn eigen shot goed en krijgt zo de bal van Liv die de rebound pakt. Het is dan lang wachten tot het volgende doelpunt valt. De verdediging houdt het goed dicht en Camille mag dan naar de stip na 9 minuten spelen. Na wat hulp door het blazen van onze geweldige ploegverantwoordelijke staat de 2-0 op het bord. Neerlandia kan dan vrij snel counteren, 2-1. Eppo doet hetzelfde vanop de stip, 3-1. Vijf minuten na haar eerste penaltydoelpunt mag Camille weer naar de stip en ze blijft foutloos. Doordat Neerlandia de stippen wel mist, staat het 4-1. Zei iemand penaltyfestijn? Lou denkt daar anders over en maakt met een korte kans uit zijn doorloper onze tweede veldgoal. Een 6-tal minuutjes voor de rust is Lou weer voorbij zijn heer, die hem dan in de rug duwt en jawel, daar is penalty nummer 4 en onze 6e goal. Bij Neerlandia kiezen ze ook voor de doorloper, 6-3. Vrij snel staan ze terug op 2 doelpuntjes, opnieuw met een doorloper, 6-4. Cleo acht dan haar moment gekomen. We weten nog altijd niet hoe, maar de 7-4 was wel een feit. Toch is dit niet de ruststand, een nieuwe Gentse doorloper brengt de stand op 7-5.

We staan voor bij de rust, wat ons nog niet te vaak overkwam dit seizoen. Dankzij onze zuiverheid vanop de stip en vooral de onzuiverheid bij de bezoekers. Kwestie dus van de voorsprong vast te houden en eventueel ook uit te breiden. Johannes voegt daad bij woord, na opnieuw … een strafworp. Neerlandia kan dan opnieuw snel tegenscoren. Het staat 8-6. Het duurt dan even voor er een nieuw doelpunt valt. Maura neemt die voor haar rekening van, je raad het al, de stip, al is het deze keer wel een vrijworp. Neerlandia lijkt telkens op ons te wachten voor ze zelf scoren, ze brengen het verschil weer meteen tot op twee, 9-7. Het signaal voor onze panters om een tussensprint in te zetten. Lou en Liv vanop de stip (al zit er wel vijf minuten tussen) en Noor met een tweede kans maken er zo 12-7 van. Met nog 8 minuten kan dit de wel eens de doodsteek zijn. Toch laat Neerlandia het niet aan hun hart komen. Ze scoren – eindelijk voor hen – bij de 5e poging met een strafworp. Op 5 minuten voor het einde lukt het ook een tweede keer. Kan het dan toch nog? Cleo countert dan met een vrijworp. 13-9. Neerlandia doet dan nog een laatste poging, maar dichter dan 13-11 komen ze niet, meer nog, Camille zet met haar inloper de 14-11 eindstand op het bord.

We hebben dus onze tweede overwinning dit zaalseizoen te pakken na een mooie collectieve prestatie waarin iedereen kon spelen en waarin we vooral over 8 (!) verschillende spelers scoren. Bovendien bleven we foutloos vanop de stip, zowel bij strafworpen en vrijworpen. Maar liefst 9 doelpunten kwamen daaruit voort. Een mooie prestatie van de U15. Volgende week zal het een ander paar mouwen zijn. Dan spelen we op en tegen Vobako dat nog niet heeft verloren dit seizoen …

Zaalwedstrijd U19 d.d. 4/12/2022: Boeckenberg A - Kwik A (13-20)

De maand december is aangebroken, de tijd van Sinterklaas, examens en Kerstmis. Een periode met donkere dagen en vrieskou, maar ook met cadeautjes en veel gezelligheid. Zouden onze Panters vandaag een vervroegd Sinterklaaspakske voor ons in petto hebben? Zo zag het er in het begin in ieder geval wel naar uit. Maar helaas is het anders uitgedraaid.

Na de mooie overwinning vorige week was het tijd om het mooie korfbal dat we toen brachten opnieuw te laten zien. Alleen bleek dat geen sinecure. Het was zoeken tegen een Temse dat vooral aan herenkant groter was.

Toch verlopen de eerste 5 minuten vrij rustig doordat Temse hun vele kansen niet kan afwerken. Dan is het toch raak, de thuisploeg opent de score. Zelf blijven we maar zoeken en niet vinden. Temse doet er weer 5 minuten over om de kansen te verzilveren, 2-0. Ook in het andere vak lijken we vergeten te zijn wat er vorige week zo goed was. In verdediging staat het wel goed en zitten we er kort op, de vakken draaien maar weer op 1 minuut 46 van de rust. Die lijkt dringend nodig omwille van de 4-0, maar dit is het teken voor onze panters om wakker te schieten. Meteen de 4-0 gecounterd via een doorloper van Per, 4-1. Ook de volgende aanval is het weer raak, Maura zet een zelf uitgelokte vrijworp om. Onze achterstand is gehalveerd. Nog een half minuutje. Eppo knalt dan op de buzzer de 4-3 door de mand.

Na 23 minuten niet te korfballen deden we de laatste minuten terug wat we de afgelopen weken lieten zien. Bij de start van de tweede helft gaan we door op hetzelfde elan. Door te knokken onder korf en het zoeken naar 2e kansen hijsen we ons op gelijke hoogte, 4-4. Jun schiet binnen. De volgende aanval is het weer raak Cleo speelt Maura goed aan met een lange bal, daar is de voorsprong. Temse kan terug gelijkkomen, we zijn 3 minuten bezig. Liv doet wat Maura deed, ze scoort haar vrijworp en het staat 5-6. Temse countert die wel meteen zo is het 6-6. Maura laat het niet aan haar hart komen, draait om vanuit de steun en zet ons voor een derde keer op voorsprong, 6-7. Er staan nog altijd 18 minuten op de klok als het 7-7 wordt. Wat een start van de tweede helft. De wedstrijd blijft verder denderen, Temse springt op die trein en komt op 9-7. Onze tweede aanval na de vakwissel, draait Lou goed door ik de steun en speelt Maura aan die binnenschiet. 9-8. Nog altijd 12 minuten op de klok. Helaas is dit het laatste wapenfeit van onze panters. Het lijkt wel alsof ze terug bevangen worden door dezelfde zenuwachtigheid als in de eerste 23 minuten. Het is weer zoeken zonder vinden, terwijl Temse rustig aan de vier verschil en de 12-8 eindstand op het bord zet.

Een spijtig verlies, waarin we maar een kwartier lang ons eigen spel speelden. De overige minuten waren we te zenuwachtig, te verkrampt. Dat moet beter tegen volgende week, dan kijken we zaterdag om 15u Neerlandia voor de 3e keer dit seizoen in de ogen. We zien julle daar!

Verslag : Boeckenberg A – Kwik A : 22 – 13 (10-5)
A: Tine P, Tibo D (4), Lisa VG (1), Lucas DR (3)
V: Tess V (1), Thomas T (3), Nikki S (4), Joppe B (4+s)
Wissels : Dennis DV (1)

Scheidsrechters : N. Pekaar, T. Vlaminckx

De supporters zaten met twee vragen : vanwaar de plotse ommekeer in de wedstrijd tegen Borgerhout ?  En belangrijker : krijgen we een vervolg op die sprankelende tweede helft.  Jordan was niet beschikbaar, daardoor kwam Lucas in zijn plaats.  Dat had ook een kleine verschuiving voor Joppe tot gevolg, die naar het vak van Thomas overgeheveld werd.  Naar de kwaliteiten van Kwik was het raden en de uitslagen tot nu toe gaven hierover geen uitsluitsel.  Dat de biekes au sérieux moeten genomen worden, staat buiten kijf.