Net zoals ASKC, kwamen we ook Neerlandia al tegen op het veld. Ook in de beker keken we elkaar in de ogen. Een gekende tegenstander dus. De balans stond op 1-1, de vraag was dus wie deze keer het laken naar zich toe zou trekken.

De wedstrijd begint niet bepaald verschroeiend, beide teams zoeken even en het zijn onze panters die via Johannes als eerste op voorsprong komen. Hij volgt zijn eigen shot goed en krijgt zo de bal van Liv die de rebound pakt. Het is dan lang wachten tot het volgende doelpunt valt. De verdediging houdt het goed dicht en Camille mag dan naar de stip na 9 minuten spelen. Na wat hulp door het blazen van onze geweldige ploegverantwoordelijke staat de 2-0 op het bord. Neerlandia kan dan vrij snel counteren, 2-1. Eppo doet hetzelfde vanop de stip, 3-1. Vijf minuten na haar eerste penaltydoelpunt mag Camille weer naar de stip en ze blijft foutloos. Doordat Neerlandia de stippen wel mist, staat het 4-1. Zei iemand penaltyfestijn? Lou denkt daar anders over en maakt met een korte kans uit zijn doorloper onze tweede veldgoal. Een 6-tal minuutjes voor de rust is Lou weer voorbij zijn heer, die hem dan in de rug duwt en jawel, daar is penalty nummer 4 en onze 6e goal. Bij Neerlandia kiezen ze ook voor de doorloper, 6-3. Vrij snel staan ze terug op 2 doelpuntjes, opnieuw met een doorloper, 6-4. Cleo acht dan haar moment gekomen. We weten nog altijd niet hoe, maar de 7-4 was wel een feit. Toch is dit niet de ruststand, een nieuwe Gentse doorloper brengt de stand op 7-5.

We staan voor bij de rust, wat ons nog niet te vaak overkwam dit seizoen. Dankzij onze zuiverheid vanop de stip en vooral de onzuiverheid bij de bezoekers. Kwestie dus van de voorsprong vast te houden en eventueel ook uit te breiden. Johannes voegt daad bij woord, na opnieuw … een strafworp. Neerlandia kan dan opnieuw snel tegenscoren. Het staat 8-6. Het duurt dan even voor er een nieuw doelpunt valt. Maura neemt die voor haar rekening van, je raad het al, de stip, al is het deze keer wel een vrijworp. Neerlandia lijkt telkens op ons te wachten voor ze zelf scoren, ze brengen het verschil weer meteen tot op twee, 9-7. Het signaal voor onze panters om een tussensprint in te zetten. Lou en Liv vanop de stip (al zit er wel vijf minuten tussen) en Noor met een tweede kans maken er zo 12-7 van. Met nog 8 minuten kan dit de wel eens de doodsteek zijn. Toch laat Neerlandia het niet aan hun hart komen. Ze scoren – eindelijk voor hen – bij de 5e poging met een strafworp. Op 5 minuten voor het einde lukt het ook een tweede keer. Kan het dan toch nog? Cleo countert dan met een vrijworp. 13-9. Neerlandia doet dan nog een laatste poging, maar dichter dan 13-11 komen ze niet, meer nog, Camille zet met haar inloper de 14-11 eindstand op het bord.

We hebben dus onze tweede overwinning dit zaalseizoen te pakken na een mooie collectieve prestatie waarin iedereen kon spelen en waarin we vooral over 8 (!) verschillende spelers scoren. Bovendien bleven we foutloos vanop de stip, zowel bij strafworpen en vrijworpen. Maar liefst 9 doelpunten kwamen daaruit voort. Een mooie prestatie van de U15. Volgende week zal het een ander paar mouwen zijn. Dan spelen we op en tegen Vobako dat nog niet heeft verloren dit seizoen …