De overheid kondigde vrijdagochtend nieuwe maatregelen aan voor amateursporten.  Wedstrijden van amateursporten boven 18 jaar gaan niet meer door. Wedstrijden voor jongeren tot 18 jaar blijven toegelaten, maar er mag maar één iemand per gezin komen kijken. Voor dit weekend 24 en 25 oktober besliste de KBKB dat er geen enkele wedstrijd kan doorgaan. Wat de beslissing is voor de zaalcompetitie is nog niet bekend.

Trainingen mogen wel blijven doorgaan. Let hier wel op het ontsmetten van het materiaal en hou je aan de maatregelen.

De maatregelen gaan onmiddellijk in en gelden voor de komende 4 weken, tot 19 november.

Verslag 18/10/2020 : ASKC A – Blauw Wit A : 13-17  ( 6-9 )
A: Brent, Thomas (1), Imke (4), Nina (2)
V: Jelle (4+s), Urs (2), Yoni (1), Lotte
Wissels: Jan (1), Anna (1)

Na het gemiste punt, maar vooral de gemiste kans, vorige week om onze ranking in het klassement wat op te krikken, trokken we vandaag naar ASKC dat momenteel nog puntenloos onderaan bengelt.  Het mooie decor van de Schotense accommodatie met hier en daar al ontluikende herfsttinten, soms overgoten met een schuchter waterzonnetje, zorgden alvast voor het juiste klimaat om punten te gaan pakken.  Dat al deze ingrediënten geen enkele garantie op succes bieden, mochten we in het verleden echter ook al meermaals aan den lijve ondervinden.  Gaan we ons vandaag opnieuw laten vangen ?

Gezien de huidige Covid maatregelen en het vebod op samenscholing wordt het Halloween evenement geannuleerd.

Verslag : Riviera/Deurne A - Boeckenberg A : 12 - 22  (5-15)
A: Sara G (1), Thomas (3), Tine P (3), Brent S (3+s)
V: Nikki S (2+3s), Matthi D (2), Tibo D (3) Jolien H (1)
Wissels : Rani VH, Joppe B, Seppe Ca, Imana B

Scheidsrechters : T. Vlaeminckx, B. Wouters

Corona blijft heersen.  Ondanks de maatregelen van de regering, ondanks de e-mailoproep van de KBKB dat er gezien de besmettingen niet moest gespeeld worden, zijn de meeste wedstrijden gewoon doorgegaan.  In de Topleague werd de wedstrijd BGW-Voorwaarts uitgesteld naar later datum.  Kleedkamers en douches gesloten, omkleden langs de lijn dan maar.  Het terras van Riviera/Deurne zat vol kijklustigen die naast de wedstrijd genoten van een laatste zondag met kantine.

We kruisen de vingers dat ondanks het wild om zich heen slaande COVID19 virus de veldcompetitie kan afgewerkt worden.  Hieronder alvast de wedstrijden voor aanstaande zondag.  De U12A is dit weekend vrij.

Hierbij de wedstrijden van de voorronde van de veldcompetitie voor de jeugd, die in het belang van de rangschikking en de reeksindeling voor de zaalcompetitie gespeeld moeten worden.  De ovierige jeugdwedstrijden werden uit het programma geschrapt.  Voor de senioren werden deze wedstrijden verplaatst tot na de zaalcompetitie.

Verslag : Boeckenberg A – Borgerhout/WG A : 19 - 16  (8-5)
A: Nikki S (2+2s), Matthi D (4), Tine P, Tibo D (1)
V: Jolien H (1), Sara G, Thomas (4), Rick V (3s)
Wissels : Rani VH, Brent S (2)

Scheidsrechters : T. Vangoidsenhove, K. Lauret

De scheidsrechters blijven niet gespaard van het Corona-virus.  Vandaar een opgelegde wissel, zodat hetzelfde duo van vorige week terug verschijnt.  Bij BGW is men langs dameskant met een verjonging gestart.  En onze fanionheren spelen blijkbaar met een beurtrol, waardoor Thomas de plaats van Brent inneemt.  Voldoende belangstelling langs de lijn, ook en alweer van ATV, geen regen zodat de omstandigheden wel snor zaten om er alweer een spannende derby met de achterburen van te maken.

Verslag : Blauw Wit A – HMKC A : 16 - 16  (10-7)
A: Imke (2), Brent (1+s), Thomas, Anna (1)
V: Jelle (4s), Urs (2), Yoni (1), Lotte (2)
Wissels: Jan, Nina (1), Sofie

Scheids : Eddy Mertens

Vorige week bleek leider Verde een onmogelijke opdracht.  Tegen HMKC, dat puntenloos bleef, zou dit toch anders moeten zijn.  De wedstrijden kunnen terug op het A-veld, want de put voor de paal is hersteld.  Gelukkig maar, want daar bieden de gebouwen enige bescherming tegen de wispelturige wind.  Tegen de regen daarentegen is geen kruid gewassen.  De B-ploeg had al een uitgebreide douche gekregen en ook de opwarming en de start van de wedstrijd van de A-ploeg bleef niet gespaard van rijkelijk hemels vocht.

Vanaf vandaag geleden er weer strengere coronamaatregelen. Hou je ook op onze accomodatie aan de regels , zo kunnen we nog lang en gezond korfballen.

Voor de supporters : draag een mondmasker, registreer je, hou afstand en denk aan je handhygiëne.

Voor de spelers :douchen mogelijk ==> per ploegbubbel , dit wil zeggen dat enkel de jongens of meisjes van dezelfde ploeg op hetzelfde moment in de kleedkamer mogen zitten en dit niet langer dan 15 min voor en na de wedstrijd.

Bedankt om je aan de regels en afspraken te houden !!

De U19 zijn alweer een keertje vrij.  De andere ploegen kunnen aan de bak in hopelijk goede weersomstandigheden.

Op woensdag 14/10 spelen de U19, U16 en U14 de wedstrijden van het voor de jeugd grotendeels geschrapte wedstrijdblok V07.  Van zodra de scheidsrechters bekend zijn, zullen deze eveneens gepubliceerd worden.

October 2020

Steven Claus