NL
EN
FR

BKCplus uitstap 20 december 2018 - Brugge

Voor onze laatste uitstap van het jaar gaan we – traditiegetrouw – naar een kerstmarkt.  We vertrekken met de trein in Antwerpen centraal om 9u06 rechtstreeks naar Brugge (aankomst 10u35).  Eerst bezoeken we het ijssculturenfestival (Stationsplein).

Veertig ijskunstenaars, 3000 ijsblokken, een led-wall van bijna 4 meter hoog, een lichtinstallatie die accenten legt op de details van de ijssculpturen en veel meer te bewonderen … allemaal ondersteund door hemelse muziek.  We trekken een warme jas aan, vergeten onze handschoenen niet want het vriest binnenin tot -6°.

Prijskaartje voor senioren € 10,00 pp tenzij we met minstens 10 personen zijn, dan kost een ticketje slechts € 8,00 pp.  Dus, massaal inschrijven …

We wandelen dan te voet naar de Grote Markt.  Lunchen en wandelen over de kerstmarkt.

Wie graag meegaat geeft een seintje aan lutgtx@msn.com of 0485617653  ten laatste 16 december 2018.

Tot dan
Marc en Lut

BKC plus uitstap 22 november – Essen

We trekken naar het hoge noorden van Antwerpen, naar het karrenmuseum in Essen. We worden in het nabijgelegen Kiekenhoeve verwacht om 10u30. We krijgen een rondleiding met een gids om 11u15. De rondleiding duurt ongeveer 1u30.

Wandelend door het bosrijke museumpark zien we hoe boeren hun oogst vervoerden, met welke karren handelaars van dorp naar dorp trokken en welke ambachten daaraan waren verbonden. We stappen even binnen in de werkplaats van de smid en de wagenmaker. In het statige Koetshuis zien we dan de pronkstukken van de collectie, zoals postkoetsen en authentieke lijkkoetsen uit Antwerpen.

De lunch wordt geserveerd in de Kiekenhoeve.

Daarna rijden we een kleine 5 km naar Wildert waar we een boswandeling maken in de Wildertse duintjes van ongeveer 3 km. Voor de liefhebbers kan de wandeling uitgebreid worden.

Ga je graag mee? Laat dan iets weten aan lutgtx@msn.om of 0485617653 ten laatste 18 november 2018. We vertrekken om 9u45 aan het Boeckenberg sportcenter.

Tot dan

Groetjes

Marc en Lut

Roosendaal is een kleine stad gelegen in het westen van de provincie Noord-Brabant, een kleine 60 km van Deurne.  Met minder dan tachtigduizend inwoners is Roosendaal groter dan de nabijgelegen steden Bergen op Zoom en Etten-Leur, maar de helft kleiner dan Breda, dat zo’n twintig kilometer ten oosten van Roosendaal ligt.  Decennia lang is Roosendaal een belangrijke grensplaats geweest voor het treinverkeer dat in zuidelijke richting naar België, Frankrijk en nog verder trok.

We maken een korte wandeling door de stad, we lunchen in het prachtige winkelcentrum ‘de Passage’ en in de namiddag bezoeken we het arboretum in Oudenbosch, een kleine 13 km van Roosendaal.

We vertrekken om 9u30 aan het sportcenter.

Ga je graag mee, een seintje naar lutgtx@msn.com of 0485/61 76 53.

Tot dan
Marc en Lut

 

Wij gaan Antwerpen weer eens op een andere manier leren kennen.

We maken een wandeling van een kleine 3 km van het Astridplein  tot de Kloosterstraat.

We spreken af om 10u30 in het Centraal Station, waar we eerst een koffietje of dergelijke drinken in brasserie Royal. Ondertussen krijgen jullie wat uitleg over de tocht. Rond 11 uur vertrekken we dan naar het vernieuwde Operaplein. We lunchen in d’Aa toert rond 13 uur.

Ga je graag mee, geef dan ten laatste 16 september een seintje (lutgtx@msn.com of 0485617653).

Groetjes

Marc en Lut

BKCplus uitstap vrijdag 10 augustus Herentals – Decap orgels

Van 10 tot 19 augustus 2018 zijn het opendeurdagen bij Decap orgels in Herentals.

We nemen eraan deel op vrijdag 10 augustus. We  krijgen een rondleiding en demonstraties in de werkhallen, we genieten van een heerlijke lunch aan democratische prijzen en maken een wandeling in de nabije bossen.

We vertrekken om 10u30 aan Boeckenberg Sportcenter.

Graag een seintje als je meegaat ten laatste 7 augustus: 0485617653 of lutgtx@msn.com.

Tot dan

Lut en Marc

 

Het natuurgebied de Kalkense meren, gelegen tussen de dorpskernen van Kalken, Overmere, Uitbergen, Schellebelle en Wetteren, is een uitgestrekt meersengebied met een zeer rijke natuur.

Met het voetveer steken we de Schelde over naar het gehucht ‘Aard’ waar verschillende wandelingen starten. Wij volgen de wandeling van 3,5 km ‘Binnen zonder kloppen’. Wie zin in heeft naar meer kan de tocht gemakkelijk uitbreiden met 1, 2 of 3 km. Wie helemaal geen zin heeft kan op het gezellig terrasje blijven genieten van de mooie omgeving.

In de voormiddag bezoeken we de rozenkweker Van Sante in Wetteren, een kweker met een passie voor rozen en dit al 4 generaties. Hier krijgen we uitleg over verschillende rozen, onderhoudtips… Na het bezoek (€ 7,5 pp) krijgen we een roos als cadeau: een geurende, winterharde struikroos van zeer goede kwaliteit die ongeveer 80 cm groot wordt. Heb je geen tuin, de rozen groeien ook in een pot op het terras.

We worden verwacht om 11 uur.

Aan het sportcenter vertrekken we om 9 uur. Graag een seintje als je meegaat 0485617653 of lutgtx@msn.com.

Tot dan

Marc en Lut

 

We vertrekken om 9 uur aan het sportcenter en rijden ongeveer een uurtje naar Alden Biesen (91 km). We parkeren onze auto’s op de grote parking over het kasteel en naast Takoda. De auto blijft hier de hele dag staan (gratis).

We drinken een kopje koffie in het hotel, brasserie, ijssalon Takoda, Kasteelstraat 1 te Rijkhoven. We worden er verwacht vanaf 10 uur. Dan bezoeken we de landcommanderij (gratis): het historisch monument, het bezoekerscentrum, de tuinen…

We lunchen in Takoda tegen democratische prijzen. Een dagschotel kost € 9,00, maar er is rijke keuze voor grote en kleine eters.

In de namiddag trekken we er op uit voor de bloesemwandeling van 4 km. Stevige schoenen zijn een aanrader. Op de meeste plaatsen is het onverharde ondergrond (bos…) met af en toe een kleine klimpartij. Het is niet onverstandig om reserve schoenen mee te brengen.

Er zijn verschillende alternatieven voor de niet-wandelaars of voor de plussers die liever minder lang of juist langer willen stappen.

Na de wandeling kunnen we nog genieten van een lekker ijsje in het ijssalon van Takoda.

Wie meegaat geeft mij een seintje vóór 20 april (0485617653 of lutgtx@msn.com)

Groetjes

Lut

 

Onze eerste uitstap zal uitzonderlijk op een donderdag plaatsvinden (omdat het Huisje van Majutte niet open is op dinsdag). We reizen met de trein (lekker relax en zo vermijden we files). Treinticketten (€ 6,5 pp heen en terug) kunnen aangekocht worden via de website van de NMBS. Wie niet in die mogelijkheid is kan mij een seintje geven en dan regel ik het wel.

We ontdekken Blankenberge op een andere manier. Deze stad beschikt over een groot aantal huizen uit de belle époqueperiode, gedecoreerd met art nouveau wandtegels, smeedwerk, glasramen …  We bezoeken het minimuseum: het Huisje van Majutte (gratis). We wandelen voorbij de revuezaal het Witte paard, langs de zeedijk naar de Pier; het Belle Epoque centrum (inkom € 2,5) en kuieren terug naar het station.

We verzamelen in de hal van het Centraal station van Antwerpen (beneden aan de trappen) om 9u30. De trein vertrekt iets vóór 10 uur (overstappen Gent Sint Pieters) en komen rond 12 uur aan in Blankenberge, we wandelen langs de winkelstraat naar een restaurant voor de lunch.

Graag laten weten of je meegaat ten laatste 14 maart 2018 (lutgtx@msn.com of 0485617653).

Groetjes

Marc en Lut

 

Lichtwandeling en Kerstmarkt

We verleggen onze dag naar namiddag en avond, want bij valavond wordt Gent een lichtstad.

Gent startte in 1998 met de opmaak van een integraal lichtplan voor de binnenstad. Met het lichtplan heeft de Stad Gent lichtaccenten geënt op de belangrijkste monumenten, gebouwen, toegangspoorten, verkeersassen, handelsstraten, parken en pleinen. Hierdoor wordt de stad niet alleen aangenamer, ook de sociale veiligheid stijgt.

We vertrekken om 14 uur aan Boeckenberg Sportcenter en rijden naar Gent.

We parkeren onze auto's in de parkeergarage Zuid (Ledeberg) aan de rand van de stad. We rijden naar het centrum met tram 4 (3 haltes) en stappen uit aan de Korenmarkt. Tramkaart niet vergeten!!!!

We drinken eerst iets in het Belfort stadscafé en starten dan onze wandeling (onderweg komen we langs de kerstmarkten op de pleinen: Sint-Baafsplein, Emiel Braunplein en Korenmarkt).

Na de wandeling is er nog tijd om verder te kuieren langs de gezellige kerstmarkt en - voor de liefhebbers - kunnen we iets eten in het Belfort stadscafé.

Ga je graag mee: mail naar lutgtx@msn.com of bel naar 0485617653 (vóór 16 december).

Alvast prettige eindejaarsfeesten.

 Marc en Lut

BKCplus uitstap 28 november 2017- Averbode

Januari 2006 bezochten we reeds de abdij. Toen waren er volop restauratiewerken aan de gang, die nu voltooid zijn, met als resultaat: Het moment.

Het moment is een gastvrij belevingscentrum waar ambachten opnieuw worden beoefend. Zo kregen oude dienstgebouwen een nieuwe bestemming: nu bieden ze onderdak aan een abdijcafé met huisbrouwerij, een kaasrijperij, een bakkerij en een abdijwinkel. We maken kennis met het abdijleven, de uitgeverij en de levende traditie in landbouw en voeding. Het resultaat is een mooi toeristisch-educatief belevingscentrum aan de Westpoort van de abdij. Een gids zal ons rondleiden.

We lunchen in de Abdijcafé aan zeer democratische prijzen.

We maken ook een wandeling in de bossen van Averbode en we volgen knooppunten van het wandelnetwerk De Merode. We kiezen uit 3 of  5 of ... km.

We vertrekken om 9 uur aan het sportcenter.

Graag een seintje 0485617653 of lutgtx@msn.com vóór 25 november.

 

Kalender
  July 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Plussers
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
23/07
Johnny Vermeiren
24/07
Andy Gilles
24/07
Mante Vaes
29/07
Lena Leyers
30/07
Tiffany Kik
30/07
Marc Schilders
31/07
Renée Van de Poel
01/08
Dirk Poschet
01/08
Mick Smets
04/08
Ilse Schellekens

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com