NL
EN
FR

Een winderige en natte rit naar Rijkevorsel op een verder troosteloze zondag. Storm Dennis heeft zich laten gelden, net zoals zijn voorgangster Ciara het weekend ervoor. Zouden onze toppers dat ook kunnen? Met nog 3 wedstrijden te gaan en Rijko dat op een 5e plaats staat en nog steeds kans maakt om naar Beveren te gaan, wisten we dat zij er alles aan zouden doen om de punten thuis te houden. We verwachtten dat het gevaar opnieuw van hun heren zou komen en zo geschiedde…

Doel bereikt !! Beveren here we come !!

Maura even er niet bij, maar schitterend vervangen door Jitte (waarvoor dank!) en de schutters Orin (4x), weeral een bangelijke wedstrijd en Lou (2x) hebben het sterke ASKC overwonnen, dank zij de steun van Camille, Yorick en de ganse ploeg. Ook Liv en Johannes scoorden ieder 1x op doorloper. Noor, iedere week beter spelend, Celeste bangelijk verdedigend en Tiago en Othmane vervolledigen het steeds sterker wordende U12A team. Dat belooft voor het verdere seizoen. Orin ging voor de 3de keer dit seizoen met de “Diamonds Shirt” naar huis. Knap !

Nu even wat stoom afblazen om na de krokusvakantie terug 200% ons in te zetten naar de resterende 2 zaalwedstrijden en de ½ finale zaalwedstrijd, en . . . laat ons dromen.

Tevreden coachen,

Rik, Lien en Gert

Verslag: Boeckenberg A – Putse A : 32 - 22  (21-11)
A: Brent S (3), Nikki S (5+2s), Rick V (2), Tine P (2)
V: Jesse DB (5), Jolien H (5), Sara G (4), Matthi D (1)
Wissels : Lucas DR, Thomas T (1), Lauren S (1), Tibo D (1)

Scheidsrechters : M. Wensma, T. Vangoidsenhove

Wat de top van de rangschikking betreft is de zaalcompetitie een uitgemaakte zaak, zeker na het verlies van Floriant tegen Borgerhout/GW.  Met een voorsprong van 6 punten zijn onze panters in de laatste twee wedstrijden niet meer bij te benen.  Voor de plaatsen 4 tot 7 is nog alles mogelijk.  Kwik deed wel een reuze zaak met winst tegen AKC/Luma, maar de 2 puntjes verschil geven geen zekerheid.
Putse had zich thuis een taaie klant getoond, door vooral in de eerste helft trefzeker af te werken.  Ook vandaag verwachten we hun volle inzet, want de bezoekers hebben ieder puntje nodig om de ellendige runners up wedstrijd tegen de tweede van Promo te vermijden.  Lisa blijft voor verder herstel op de bank.

Verslag : Spartacus/NDN A - Blauw Wit A : 16 - 17  (8-8)
A: Kobe (1+s), Imke (2), Brent (2s), Yoni (1)
V: Thomas (2+3s), Jelle, Sophie (4), Jente
Wissels : Domien, Lynn, Amber, Jan (1)

Scheidsrechter : Steve De Jonghe, Danny Vandenbergh

Een ongeval ter hoogte van het rondpunt te Wijnegem op de E34 richting Antwerpen zorgde meteen voor een kilometerslange file.  Gelukkig had ik gekozen voor mijn tweewieler, de vierwielers waren minder gelukkig.  Toch geraakte de meesten op tijd in de sporthal, de scheidsrechters incluis, voor deel 2 van de belangrijke dubbel tegen Spartacus/NDN.  Tim koos voor iets meer lengte en stelde Brent op ipv. Domien.  Verder geen wijzigingen, zelfs niet in de zenuwen bij de spelers.

Dit weekend stond er een belangrijke wedstrijd op het programma, eentje tegen de Purple Monkeys van Temse, die al een tijdje de 4e plaats in de rangschikking innemen. Wij waren bij winst mathematisch zeker van een plaats in de kruisfinales en Temse moest winnen om verder uit te lopen op Rijko, die slechts 2 punten achter hen staan en dus net naast de kruisfinaleplaatsen vallen, maar nog wel kans maken. Beide ploegen zouden dus voluit voor de winst gaan, geen cadeautjes.

Verslag : Kwik A - Boeckenberg A : 18 - 24  (11-13)
A : Sara (1), Jolien, Jesse (5+3s), Matthi (5)
V : Nikki, Tinne (2), Brent (5), Rick (3)

Scheidsrechters : Wensma - Dardenne

De zaalcompetitie loopt alweer stilaan naar zijn einde.  Onze panters zijn al zeker van de kruisfinales.  Voor de plaatsen 3 tot en met 7 ligt alles nog open.  De biekes moeten dus vol aan de bak om nog de nodige punten te sprokkelen.  Bij ons komt Tinne tussen de lijnen in de plaats van Lisa die wat last heeft van een lichte kwetsuur.  Bij de biekes is het korfbalster van het jaar, Liesbet Bollaerts, die aan de kant blijft met een lichte polsblessure.

De opdracht voor deze wedstrijd was, geen punten weggeven en ons tweede wapen eens bovenhalen, het schot van afstand! We beginnen goed aan de wedstrijd en na een gemiste doorloper knalt Johannes droog de 1-0 binnen. Even later doet Maura hetzelfde 2-0. De eerste aanval van het andere vak is meteen raak, Orin met een schot 3-0. Door de goede druk in verdediging kan Sikopi maar weinig kansen afdwingen en dit wordt aan de andere kant beloond door weer Orin op schot, 4-0. Aanvallend gaat het goed rond en Tiago scoort op wegtrekker van achter de korf na aflegger Johannes, 5-0. Het vizier bij onze mini-panters staat scherp want Johannes scoort even later de 6-0 weer op schot. Na een mooie dieptepas van Orin werkt Yorick de doorloper mooi af en legt zo de ruststand vast, 7-0. Er werd 6x van afstand gescoord !! en 1 doorloper zoals het moet. Opdracht vervult denkt dan iedereen.

Maar na de rust hebben we weeral 10 minuten een dipje en sputtert de motor, we vergeten te verdedigen. Vooral “concentratieverlies” is de oorzaak. Hier gaan we zaterdag op trainen met een mental – training. Sikopi start het best en scoort op doorloper de 7-1. Bij de ingooi speelt Maura Johannes vrij onder de korf en die mist de doorloper niet 8-1. Sikopi scoort onmiddellijk tegen op doorloper 8-2. Als LIv aan de achterlijn de bal net binnenhoudt speelt ze Orin onder de korf vrij die aflegt op Yorick 9-2, heel mooie combinatie. Sikopi blijft ook goed scoren en op doorloper wordt het 9-3. Dan is het terug aan Johannes op doorloper met steun van Maura 10-3. Na een strafworp van Sikopi wordt het 10-4. Noor, net ingekomen, bedankt de coach en scoort snel terug op doorloper met steun van Orin, 11-4. Na een heel ver schot wordt het 11-5. Tiago, die aanvallend een prima wedstrijd speelde, maar verdedigend meer concentratie moet opbrengen, scoort op doorloper met steun van Maura, 12-5. Even later een kopie van achter de paal, 13-5. Na de vakwissel legt Sikopi op doorloper de 13-6 eindstand vast.

Weer enkele panters die de “Diamonds Shirt” konden verdienen, Johannes, Orin, Tiago en Maura, maar . . . Noor maakte een goede invalbeurt en scoorde meteen, wat haar veel vertrouwen zal geven voor de toekomst. Daarom mocht ze de shirt een weekje meenemen. Doe zo verder Noor!

Met dank aan Ibe om de wedstrijdklok mee te bemannen, Geert voor het verslag, Katrien voor het filmen en alle anderen die de U12a panters steunen op weg naar een plaats bij de beste 4!

Waar ik vooral blij mee ben is dat ik getrainde zaken terugzie in de wedstrijden en dat geeft me veel voldoening. Doe zo verder panters, dan kunnen jullie nog ver geraken.

Rik, Lien en Gert.

Verslag : Blauw Wit A – Spartacus/NDN A : 20 - 16  (9-7)
A: Kobe (3+2s), Domien (1), Yoni (1), Imke (3)
V: Jelle (4), Thomas (1+s), Jente (1), Sofie (2)
Wissels: Lynn, Amber (1), Jan

Scheids : K. PLoegaerts, L. Brynaert

De uitgedunde topgroep van Blauw Wit wordt beetje bij beetje aangevuld.  Mochten we Amber Vermeiren enkele weken geleden al verwelkomen, deze week maakte Jan Gerard zijn wederoptreden.  Binnenkort hopen we de gekwetsten terug in actie te zien komen.
Zaterdagavond stond de eerste wedstrijd van de dubbel tegen Spartacus/NDN op het programma.  Vrijdag as. volgt de tweede in de zaal Plantin in Borgerhout.  Deze laatste is de uitgestelde wedstrijd wegens de kapotte schotklok.  Onnodig te vermelden dat Spartacus/NDN onze directe concurrent is in de degradatiestrijd.  Tijd dus om de mouwen op te stropen en punten te pakken, liefst alle 4.

Een paar zieken (Liv en Celeste die met 39° koorts thuis bleven) en Orin die zich ook niet 100% goed voelde en Maura net hersteld van een weekje griep, maar gelukkig kunnen we rekenen op Hannah, Jitte en Lauranne om ons te versterken. Bedankt hiervoor meiden! Ook Lien en Rik waren een beetje ziekjes.

We starten heel goed aan de wedstrijd en komen op voorsprong dankzij een strafworp van Maura na fout op eigen doorloper met steun van Tiago, 0-1. Even later gaat aan de andere kant de bal op de stip, 1-1. Een tweede stip van AKC wordt gemist, maar Jitte is wel trefzeker op strafworp na fout op eigen doorloper met steun van Orin, 1-2. We hebben de wedstrijd goed onder controle en na een balonderschepping van Johannes aan de middenlijn zet Yorick met een mooie dieptepas Jitte vrij op 5 meter van de korf en die schiet zuiver binnen, 1-3.

Aanvallend gaat het dan wat moeizamer en kunnen we onze kansen niet afwerken. Net voor de rust houdt Johannes een bal aan de middenlijn mooi binnen en kan zelf de doorloper afwerken na mooie dieptepas van Maura, 1-4.

Het eerste doelpunt na de rust is bijna een kopie, want na balonderschepping bij uitverdedigen kan Johannes weer een doorloper scoren na dieptepas van Maura, 1- 5.

Het tempo gaat dan helemaal uit de wedstrijd door de (meestal terecht) gefloten loopfouten, maar niet voor beide partijen en de veelvuldig gefloten (lichte) overtredingen. Een scheids die zich duidelijk niet kon verplaatsen in het U12 korfbal en toverde met vrijworpen en stippen!

AKC kan vanop de stip nog 2-5 scoren, maar verdedigend wordt er niets meer weggegeven. Een minuut voor affluiten scoort AKC vanop vrijworp 3-5 maar Johannes countert onmiddellijk met een ver schot, 3-6.

Voor de “Diamonds Shirt” was het een felle strijd tussen Johannes die een knappe match speelde met de juiste inzet en Jitte, die blijkbaar graag bij de U12A panters meespeelt. Het was uiteindelijk Jitte die verdiend de shirt een weekje mee mag nemen naar huis. Knap meid. Wim (papa Jitte) zal dit niet geloven, maar Jitte speelde een prima wedstrijd in de U12A.

Hannah en Lauranne bedankt voor het meespelen, jullie deden het prima !!

Volgende week iedereen weer genezen zodat we verder kunnen werken aan onze doelstelling, want het is nog niet "binnen", want ondertussen heeft ASKC van Vobako gewonnen en zijn er nog steeds 5 ploegen in de "running" voor 4 plaatsen.

Rik en Lien

Verslag: Boeckenberg A – Voorwaarts A : 24 - 23  (13-11)

A: Brent S (3), Lisa VG (), Nikki S (3+3s), Rick V (1)
V: Jesse DB (7+3s), Jolien H, Sara G (1), Matthi D (1)
Wissels : Lucas DR, Thomas T,

Scheidsrechters : R. Dardenne, B. Elewaut

Vorig seizoen lieten we de punten aan Voorwaarts.  Gezien de evolutie van de competitie leek dat vandaag weinig waarschijnlijk.  Nochtans was de “Bus” goed op dreef in de voorgaande wedstrijden.  De U19 moesten ruim het onderspit delven en de B-ploeg hield ternauwernood een sterk aanklampende tegenstrever af om met het kleinste verschil de puntjes thuis te houden.  De zaal was goed opgewarmd voor de strijd der titanen, alhoewel ik daarvoor een tikje meer volk in de tribunes had verwacht.  Waren er een aantal supporters niet voorbij de TV-beelden van Antwerp-Club Brugge of het WK veldrijden geraakt ?  De TV meldde zich wel aanwezig, in de vorm van de mediacrew van PKC, die de livestreaming van de wedstrijd verzorgde.

Kalender
  February 2020  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
Boeckenberg webshop

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
28/02
Mathias Van Gucht
29/02
Kris Sleeckx
01/03
Eline De Swerdt
01/03
Lena De Keyser
02/03
Robert Fol
06/03
Erik Dujardin
06/03
Evi Wijckmans
06/03
Park Panters
08/03
Stiene Lauwers
08/03
Veerle Van Den Eynde
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com