NL
EN
FR

Dit weekend was het de eerste competitiewedstrijd voor onze U12A. Vobako mocht voor hun eerste wedstrijd al een flink pak rijden. Vorig seizoen speelden we nog gelijk tegen dit ploegje. De wedstrijd is wel een beetje anders verlopen dan normaal, door de nieuwe “coronamaatregelen”. Tijdens de opwarming hebben onze U12A panters eens allemaal hun dansskills naar boven gehaald om mee te gaan met de nieuwe ‘Jerusalema’ trend. Knap ineengestoken door Lien, waarvoor dank. Dit wordt onze U12A panters "haka" van 2020-21!!

De wedstrijd begon langs onze kant heel sterk, maar de afwerking mistte nog een beetje. Na de eerste goal van Maura op pass van Lou draaide alles al wat beter. Snel daarna volgde het shot van Liv op pass van Maura. De vakken draaiden en we speelden verder met een nieuwe bal. Het ander vak scoorde met een mooie give and go, een mooie pas van Eppo naar Per. Het stond al snel 3-0. De verdediging hield alles goed dicht en zorgde ervoor dat ons aanvalsvak na een mooie aanval met shot van Camille de score op 4-0 kon zetten. De vakken wisselden zo snel dat Sven niet meer kon volgen met het veranderen van de bal. Liv maakte onze voorsprong al snel groter met een mooi afstandsschot, 5-0. Daarna volgde een doorloper op een goed getimede steun van Lou. Na de vakwissel scoorde Noor met een mooie doorloper op steun van Per. Vobako haalde nu hun eerste puntje binnen en we gingen rusten met een mooie score van 7-1. Na de rust kwamen er snel twee punten bij na een mooi samenspel van Maura en Lou, eerst een doorloper van Maura op pass van Lou en daarna een shot van Lou op pass van Maura. Toen de vakken wisselde scoorde Noor 2 keer, zowel een doorloper als een shotje. Vobako maakte nu hun tweede puntje, dat wel nog heel goed verdedigd was door Eppo, 11-2. Lou maakte in de tegenaanval al snel een goal met een shot op pass van Maura. Toen het ander vak weer in aanval stond, gaf Kasper de bal goed mee met Eppo waardoor onze 13de goal van de wedstrijd gemaakt was. Eppo maakte kort daarna nog een goal onder de korf. De twee laatste goals kwamen van Liv, die het tegenovergestelde deed van wat Rik wilde, maar ze zaten er wel allebei in. Haar eerste goal was na eigen rebound en de tweede was een ver shot. De wedstrijd eindigde met een mooie score van 16-2.

De meisjes waren deze wedstrijd héél sterk en maakten samen 11 goals. Noor, die dit weekend een schitterende wedstrijd speelde verdiende het Diamonds shirtje, proficiat Noor! Ook Liv speelde een geweldige wedstrijd maar moet meer naar haar trainer luisteren. (grapje). Als we de volgende wedstrijden zo gaan spelen, gaan de andere ploegen nog flink uit hun pijp moeten komen. Het was een sterke wedstrijd met mooie korfbal. De supporters zullen met veel plezier nog eens terug een wedstrijd willen komen kijken!

Zo verder doen U12A panters!

Tevreden coachen Rik, Lien en Gert en ook blije supporters !!

Bedankt Sven voor het noteren van de doelunten, het constant desinfecteren van de wedstrijdballen en je werk als ploegleider.

Bedankt Lien voor het mooie verslag en . . . het dansje.

De laatste speeldag in de zaalcompetitie ontmoetten 2 kruisfinalisten elkaar voor de 2e keer. Omwille van de panterdag konden we rekenen op extra (ook jonge) supporters, die onze toppers met enthousiast tromgeroffel en gezangen kwamen aanmoedigen, waarvoor dank. Zo konden we al een beetje wennen aan wat extra lawaai, want dat zal in Beveren niet anders zijn. Al onze spelers kwamen gezond en wel aan de aftrap, klaar voor een stevige wedstrijd.

De laatste wedstrijd van deze zaalcompetitie is tegen Voorwaarts, door de stand voor de laatste speeldag, ook onze tegenstander in de kruisfinale. De ploeg is voltallig en er zijn nog geen Corona of andere virussen gesignaleerd in het Sportcenter. Na het oplopen met naamafroeping in de spotlights, overigens een knap initiatief, kan de wedstrijd beginnen.

Dit keer gaat onze eerste aanval er niet in, maar Orin opent even later wel de score met een wegtrekker van onder de paal na lange pas van Johannes (1-0). Even later vakwissel na doorloper van Maura op steun van Orin (2-0). Celeste, iedere week beter spelend, doet hetzelfde dan met steun van Yorick (3-0). Voorwaarts kan dichterbij komen op strafworp, maar Johannes legt de ruststand vast op doorloper met steun van Maura (4-1).

Na de rust is het eerst de beurt aan Voorwaarts met een schot en een doorloper (4-3). Maar Lou countert de opmars met een wegtrekker na pas van Yorick (5-3). We lopen verder uit met een doorloper van Maura met steun van Orin (6-3). Even later scoort Orin op strafworp na fout op eigen doorloper met opnieuw steun van Maura (7-3). Lou scoort met een eenhandige doorloper na pas van aan de middenlijn van Yorick (8-3). Even later werkt Lou ook onderhands af vanaf 5 meter met steun van Liv (9-3). Nog een paar goede kansen op een tiende doelpunt, o.a. met een zelf verdiende strafworp van Camille, maar ze gaan er net niet in, waardoor dit de eindscore is. Een vreugdedansje (zie Instagram bkcjeugd) na deze knappe wedstrijd van de ganse ploeg was over verdiend. We beginnen stilaan over 8 te scoren en dit is een opsteker voor de halve finale.

Lou die een bangelijke wedstrijd speelde, goed de steun eruit liep in verdediging zodat het beste meisje van Voorwaarts geen enkele kans tot scoren kreeg en een beetje de “show” stal in aanval, scoorde 3 mooie doelpunten, als jongste U12A panter! Een nieuwe “Jesse” geboren (?), hij mocht de “Diamonds Shirt” mee naar huis nemen en mag er een hele week mee trainen. Knap Lou!

Nog een weekje iedereen gefocust goed trainen en dan in Beveren bevestigen.

Succes al U12A panters !!

Rik, Lien en Gert

Verslag : Blauw Wit A – KCBJ A : 12 - 18  (5-13)
A: Jelle, Thomas, Jente, Sofie
V: Kobe, Imke, Brent, Lynn
Wissels: Yannis (1), Yentl (1)

Scheids : Inge Bekaert

Het laatste loodje van een niet al te sterke zaalcompetitie kon Blauw Wit in Hoofdklasse houden, als het evenveel punten haalde als Spartacus/NDN.  Geen loodje dus, maar een ferme brok lood.
Voor de tweede maal start de wedstrijd van Spartacus een half uur later dan bepaald door Comité Wedstrijdzaken.  Of versta ik deze tekst misschien verkeerd : “Hoofdklasse 1: de twee laatste wedstrijden (twee laatste blokken) gelijktijdig te spelen op zondagnamiddag om 13u30”.  Reglementen en richtlijnen opstellen is een ding, ze doen naleven is blijkbaar iets helemaal anders.

Verslag : AKC/Luma - Boeckenberg  : 17 - 25  (9-16)
A: Jesse DB (2+s), Sara G, Matthi D (4), Jolien H (4)
V: Nikki S (3+3s), Brent S (1), Rick V (4), Lisa VG (2)
Wissels : Lauren S, Thomas T (1), Riet D

Scheidsrechter : T. Van Grimberge, B. Elewaut

Voor de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie zet Johannis zijn volledige ploeg tussen de lijnen.  Lisa is hersteld van haar kwetsuur en deze wedstrijd is voor haar de laatste test voor de halve finale.  Bij AKC ontbreekt Jari, maar we verwachten toch een stevige partij en een goede voorbereiding voor de halve finale van volgende week.
Om de opmars van het Coronavirus te bemoeilijken heeft de KBKB richtlijnen uitgevaardigd.  Geen handen schudden, maar vuistjes geven, wat onwennig aanvoelt bij alle betrokkenen.  Trouwens voor het oplopen gaan de high fives bij de beide ploegen door zoals gewoonlijk.  Spelers houden nu eenmaal graag vast aan routines.

Boeckenberg U16B – Technico 11-13 (5-11)

Wegens vakantie zijn Eline, Ilah, Marie en Anthony niet aanwezig. Mado (U16A) komt heel graag bij ons invallen. Onze trainer Nick kan toch aanwezig zijn tijdens onze match, zijn eigen match werd wegens technisch problemen stilgelegd. Zowel bij onze ploeg als bij Technico zitten we met tekorten bij de meisjes of jongens en spelen enkele spelers mee voor het ander geslacht.

Aanval: Mick, Frederik, Kaat, Merel
Verdediging: Lucas, Jayki, Margo en Kubi (meisje)
Bank: Mado en Alec

Na 8 min spelen heeft Technico al 4 maal gescoord. Kubi wordt vervangen door Alec. Merel weet via een doorloper de teller op 1 te zetten. Technico weet niet veel later met een penalty een 5de keer te scoren (1-5). Lucas zorgt ervoor dat we een 2ekeer scoren met een shot van ver. Vervolgens laat Technico zich echt niet doen! Ze scoren nog 2 keer (2-7). Lucas scoort weer met een shot (3-7), Technico antwoord en scoort nog 2 keer. (3-9) Frederick scoort ons 4epunt. Technico bestraft ons met een 10e doelpunt. (4-10) 2 minuten voor de rust scoort Alec ons 5edoelpunt, maar Technico antwoord met een 11edoelpunt, ruststand 5-11.
Waren onze panters iets te zeker van hun stuk nadat ze bij de uitwedstrijd een mooie 5-12 hadden behaald? Heeft de vakantie een “vertragend” effect op hen? Onze trainers zullen hun beste peptalk moeten bovenhalen.

Na de rust scoort Technico hun 12depunt. Langs onze kant doen we een paar wissels. Merel wordt vervangen door Mado. Niet veel later wordt Margo vervangen door Merel. Mado zorgt voor 6-12 met een korte kans shot. Merel zet de stand op 7-12 met een penalty, en Lucas zorgt voor 8-12 met een shot. Na een technisch overleg merken we bij onze ploeg dat ze in een versnelling hoger spelen! De nachtelijke busreis na de skivakantie eist zijn tol bij Kaat, ze wordt vervangen door Margo. Technico scoort nog eens, hierdoor komt de stand op 8-13! Verliezen we hierdoor onze 1eplaats in de zaalrondes? Vervolgens zorgen Mado, Jayki en Frederik op nog 1min30 van het einde van deze wedstrijd voor een mooie inhaalbeweging, maar het eindoffensief komt net te laat. Eindstand 11-13.

Ondanks dit puntenverlies worden onze U16B toch reekswinnaar, want eerste achtervolger Rijko B wist ook niet te winnen. Volgende week nog een laatste wedstrijd in de zaal tijdens de Panterdag dus alle supporters op post om onze kampioenen te vieren.

Sportieve groeten, Sofie

Verslag : Blauw Wit A – Hoevenen A : 22 - 20  (11-12)
A: Jelle (6+s), Thomas (5), Jente, Sofie (1)
V: Kobe (1+3s), Imke (2), Brent (1), Lynn
Wissels: Jan, Yannis (1), Jentl (1)

Scheids : K. Broothaers

De oproep van Peter W had toch effect.  Bleven de zitjes in de tribune bij aanvang van de wedstrijd een beetje leeg, stilaan druppelden er supporters binnen.  Ze zouden het zich niet beklagen.  Het is immers money time voor onze blauwe panters (term gepikt uit de jeugd).  Opdracht is minstens evenveel punten halen als Spartacus/NDN in de laatste twee wedstrijden om zo de beslissingswedstrijd voor degradatie te vermijden.  Hoevenen met 4 puntjes meer en reeds zeker van behoud moest een haalbare kaart zijn, terwijl de Spartanen bij een misschien iets sterker Verde op bezoek gingen.

Om besmetting van het coronavirus en vooral het quarantaine gevaar te voorkomen en/of te vermijden hadden we enkele maatregelen getroffen en ook besproken met de tegenstrever Temse en de scheids, die hiervoor begrip hadden en hun volledige medewerking gaven. Waarvoor DANK Temse en André dit was een zeer sportief gebaar, RESPECT hiervoor.

We verschijnen aan de start met een aangepaste ploeg. Door (ski)vakantie zijn Celeste, Liv, Lou en Tiago er niet bij, Maura en Noor zijn dezelfde ochtend/nacht teruggekomen en nemen plaats op de bank. Gelukkig kunnen we rekenen op Jitte, Hannah, Lauranne, Liz en Kasper.

Nadat iedereen zijn handen heeft gewassen met desinfecterende gel voor de wedstrijd beginnen we de wedstrijd zoals de voorgaande, eerste aanval = eerste doelpunt, Johannes met doorloper op steun van Jitte, 1-0. Even later kan Temse terug gelijk komen vanop de stip, 1-1. Dan lopen onze mini-panters uit. Eerst Yorick op doorloper na dieptepas Orin en even later het spiegelbeeld, Orin op doorloper met dieptepas van Yorick, 3-1.

Dan is het terug de beurt aan Johannes uit rebound, eerst met een schot nadien met een eenhandige inlegger van onder de korf, 5-1. Aan de andere kant is het eerst Orin op doorloper na dieptepas van Yorick en dan Yorick op doorloper met steun van Camille, 7-1. Na doorloper van Johannes speelt die de weggetrokken Othmane aan die mooi afwerkt, 8-1. Net voor rust kan Temse terugkomen met een doorloper, 8-2.

Na de rust ons gekend “dipje”en Temse kan wat dichterbij komen door twee doorlopers. Johannes countert dit met een doorloper na goede steun van Hannah en een schot van aan de achterlijn, 10-4. Temse mist dan nog twee strafworpen zodat we iets verder uitlopen op doorloper van Yorick met steun van Lauranne, 11-4. Uiteindelijk wordt het na een zuiver afgewerkte vrijworp van Temse 11-5. Dit Temse, vooral in de tweede helft, heeft al veel vorderingen gemaakt sinds de heenwedstijd. Vooral in de 2de helft hadden we het soms verdedigend moeilijk, daar gaan we dus nog op trainen.

Onze kapitein van dienst Johannes waarop we steeds kunnen rekenen voor enkele doelpunten, scoorde 5x en speelde zijn beste = slimste wedstrijd van het seizoen, en ditmaal niet geholpen door een steeds steunende Maura. Hij gebruikt nu zijn twee wapens, de doorloper en het schot van afstand en laat ook anderen scoren door zijn overzicht. Doe zo voort Johannes je begint nu meer en meer met je verstand te spelen en daarom heb je oververdiend de “Diamonds Shirt” meegekregen. Knap gast! De andere schutters, Yorick 3x Orin 2x en Othmane 1x die een prima 1ste helft speelde.

Volgende trainingen rustig toeleven en focussen naar de zaalfinales.

Rik en Lien

Verslag : Floriant - Boeckenberg  : 20 - 27  (9-12)
A: Jesse DB (9+3s), Sara G, Matthi D (1), Jolien H (2)
V: Nikki S (1+4s), Brent S (4), Rick V (3), Lauren S
Wissels : geen
Scheidsrechter : D. Mertens, S. Cleymann

Consternatie tijdens de wedstrijd van de U19, wanneer het licht in de sporthal het zo regelmatig begaf dat de scheidsrechter geen andere keuze had dan de match stil te leggen.  Oorzaak ?  Na een algemene stroomonderbreking in geheel Oost-Vlaanderen op vrijdag, was er bij de heropstart blijkbaar iets mis gelopen met de computer die de stroomafvoer van de zonnepanelen regelt.  Eenmaal die uitgeschakeld, hielden de stoppen het.
Onze B-tjes hadden aan hun Gentse tegenstrevers een taaie klant.  Ze verdedigden hun kleine voorsprong met verve.  We wensen Tine een spoedig herstel van de stevige tik tegen haar neus, die daarna niet meer helemaal recht stond.  Ze speelde wel de hele wedstrijd uit.  Karakter !
De clash tussen de nummers 1 en 2 van de rangschikking heeft veel van zijn belang verloren omdat die volgorde nu al vast staat.  Er gaan meer ogen naar de kandidaten voor de volgende plaatsen.  Toch nemen de 2 ploegen deze wedstrijd ernstig omdat die mogelijk een voorproefje kan zijn van de zaalfinale over 3 weken.  Een bus had een aantal supporters naar Merelbeke gebracht.  Toch durf ik de opkomst van onze pantersupporters eerder gering te noemen.

Een winderige en natte rit naar Rijkevorsel op een verder troosteloze zondag. Storm Dennis heeft zich laten gelden, net zoals zijn voorgangster Ciara het weekend ervoor. Zouden onze toppers dat ook kunnen? Met nog 3 wedstrijden te gaan en Rijko dat op een 5e plaats staat en nog steeds kans maakt om naar Beveren te gaan, wisten we dat zij er alles aan zouden doen om de punten thuis te houden. We verwachtten dat het gevaar opnieuw van hun heren zou komen en zo geschiedde…

Kalender
  September 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
Boeckenberg webshop

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
21/09
Elfie De Boever
24/09
Andre Broeckx
25/09
Thomas Thijs
25/09
Sarah Cordon
28/09
Rene Cop
29/09
Eric De Bremaeker
01/10
Rik Van Aelst
03/10
Evy De Hert
03/10
Marcel Cools
03/10
Simonne Darcon
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com