NL
EN
FR

Zaalcompetitie U19 d.d. 3/12/2023: Boeckenberg U19 A – Voorwaarts U19 A (21-13)

Na twee wedstrijden op verplaatsing mochten we weer een tegenstander op het thuisfront ontvangen, wat uiteraard altijd leuker is. Net zoals de topgroep later op de dag namen we het op tegen Voorwaarts. We hadden er nog geen wedstrijd tegen gespeeld, aangezien deze ploeg in de andere poule zat tijdens de veldcompetitie. Maar we hadden hen wel op Kwik bezig gezien, en wisten dus dat zij sterk uit de hoek kunnen komen. Dus we mochten ook deze keer niet aan onderschatting doen.

Verslag : Boeckenberg A – Voorwaarts A : 28 - 22  (15-12)
A: Tibo D (1+2s), Lauren S (s), Joppe B (1+2s), Lisa VG (6)

V: Jordan DV (3), Amber E (4), Tess V (1), Thomas T (4+s)
Wissels : Lucas DR, Dennis DV (1), Rani VH (1), Imana B

Scheidsrechters : R. Dardenne, B. Wouters

Met 54 doelpunten uit 2 wedstrijden mocht Voorwaarts een vlot scorende ploeg genoemd worden.  Het zou dus oppassen worden in verdediging om de prijsschutters van dit team uit de korf te houden.  Werk aan de winkel voor Gert – met kennis van zaken – om die verdediging op punt te krijgen, maar ook om er voor te zorgen dat de bal ditmaal bij ons wel vlot door de korf zou gaan.  Iets wat de vorige wedstrijden nogal problematisch leek.  De aangekondigde sneeuw hield gelukkig de supporters van beide ploegen niet thuis, zodat er eindelijk een gezellige supportersfeer in de zaal hing.

Verslag : Blauw Wit - Edegem : 21-14  (12-8)
V1 : Jan (2+1s) - Lander (2) - Riet (3) - Imke (1+1s)

V2 : Jelle (4) - Kobe (6) - Ana - Zoë
Wissels : Rino (1) - Joni- Nicky- Ruben

Scheidsrechter : L. De Wit

Dit was de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie waar het om de knikkers ging.  Vier ploegen uit de reeks waren tot op heden ongeslagen en Blauw Wit en Edegem waren twee van hen.  Voor de wedstrijd viel er best wat nieuws te rapen.  Lotte maakte in het B-team speelminuten als opstart na haar kwetsuur, Riet startte voor de eerste keer dit seizoen in het A-team en Kobe en Lander wisselden van vak.

Verslag : Borgerhout/GW A - Boeckenberg A : 22 – 21  (10-11)
A: Tibo D (3), Lauren S (3), Joppe B (2), Lisa VG (3+s)
V: Jordan DV (2+s), Amber E (1), Tess V, Thomas T (2+s)
Wissels : Lucas DR (1+s)

Scheidsrechters : S. De Jonghe, T. Kolmus

Na een moeilijke en moeizame competitiestart konden we er op rekenen dat de zebra’s dorstig zouden zijn naar de eerste punten.  Onze panters daarentegen troffen met Temse en Putse mogelijk niet de sterkste tegenstanders uit het pak.  De afwerking op Putse leverde niet meteen het percentage op waar je als trainer/coach vrolijk van wordt.  Gert stuurde bij, bracht ook Thomas in plaats van Dennis en bedacht een tactisch plannetje om het laken naar zich toe halen.

De supporters op de bank waren al flink opgewarmd na de spannende eindstrijd van de B-teams, gewonnen door onze ploeg met 24-25.

HMKC - Blauw Wit  27-31 (15-15)
 
Jan (3+2s) - Kobe (1) - Zoë (1s) - Imke (3)
Jelle (7+1s) - Lander (4) - Ana (4+1s) - Joni
 
Wissels : Ruben (2s) - Nicky - Riet (2)
 
Op bezoek gaan naar Hoboken is altijd een leuk weerzien met Tim Meeussen.  Hij kent onze Blauw Witters door en door en hij coacht in Sorgvliet een team dat niet vies is van een stevig en potig duel.
 
Het is dan ook HMKC dat het eerste kwartier voor z’n rekening neemt en stevig uit de startblokken schiet.  

Zaalcompetitie U19 d.d. 25/11/2023: Borgerhout/GW U19 A – Boeckenberg U19 A (15-12)

Voor de 3e wedstrijd van deze zaalcompetitie namen we het op tegen Borgerhout/GW in het sportcentrum aan de Plantin en Moretuslei, geen verre verplaatsing dus. Onze tegenstander is ons wel bekend. Heel wat spelers kennen elkaar ook goed uit de nationale en regionale jeugdploegen. Dus heel wat talent aan beide kanten. Dat het geen wandeling in het park zou worden, wisten we op voorhand.

Verslag : Putse A - Boeckenberg A : 19 - 22  (12-11)
A: Jordan DV (4), Dennis DV (3), Amber E (3), Tess V

V: Tibo D (1), Lauren S (3), Joppe B (1+s), Lisa VG (6)
Wissels : Thomas T, Lucas DR

Scheidsrechters : D. Mertens, K. Meeus

Ondanks het winderig regenweer werden de kleine tribunes gevuld met supporters die zich door de natuur niet hadden laten tegenhouden.  Het was ook even zoeken om aan de sporthal te geraken.  De gemeente investeert in een bijkomende sporthal en het hele complex zal nog verder worden aangepast.  Gelukkig geen last van de natuurelementen in de sporthal.  Na een overzicht van de ploegprestaties van onze panters in de zaal en een beschrijving van de accommodatie van het Boeckenberg Sportcenter konden we met een ongewijzigd achttal aan de wedstrijd beginnen.

Zaalcompetitie U19 d.d. 18/11/2023: Sikopi U19 A – Boeckenberg U19 A (8-21)

In de gietende regen baanden we ons vroeg op de dag een weg door de Oosterweelwerken richting Linkeroever om het op te nemen tegen Sikopi. Voor dit team werd het de eerste zaalwedstrijd, aangezien hun duel tegen Vobako naar december uitgesteld werd. Maar ze hebben ongetwijfeld ondertussen ook niet stilgezeten, zodat ook zij voorbereid aan het zaalseizoen konden beginnen. Wij hadden al een officiële wedstrijd in de benen en waren de shotklok alweer helemaal gewoon. Met andere vakken dan de voorbije week begonnen we eraan.

Neerlandia - Blauw Wit 21-22 (8-7)
 
Jan - Kobe - Zoë - Imke
Jelle - Lander - Ana - Joni
Wissels : Rino - Nicky
 
Met de veldwedstrijd van september ll nog in gedachten, weten we dat de verplaatsing naar Gent geen makkelijke opdracht is.  Neerlandia is een jong en fris korfballend team met dames die de mand goed weten hangen.  
 
Blauw Wit start sterk en komt vlot op voorsprong (1-4) maar eindigt de eerste helft met een achterstand (8-7). De toon van de wedstrijd was toen al duidelijk.  Als je wil winnen van dit jong en gedreven Gents team, is "blijven scoren" een must en als je eenmaal een voorsprong hebt uitgebouwd, mag je nooit denken dat de zege al binnen is.  In de eerste helft gingen onze Blauw Witters bij een achterstand veel te overhaast te werk!  Het is positief dat ze als team snel orde op zaken wilde stellen, maar dit ongeduld ging helaas gepaard met overhaaste passing en te veel foute shot-keuzes.

Zaalcompetitie U19 d.d. 12/11/2023: Boeckenberg U19 A – Temse U19 A (22-19)

De herfst laat zich tegenwoordig duidelijk voelen, dus omarmen we met veel plezier de zaalcompetitie. Naar dit deel van de korfbalcompetitie wordt meestal reikhalzend uitgekeken. Toch een heel ander spel dan op het veld, veel flitsender en spectaculairder. En als je dan mag aantreden op het hoogste niveau, dan krijg je doorgaans elke week een stevige tegenstander voorgeschoteld en dat was nu niet anders. Een openingsmatch tegen Temse is niet van de poes. Dus het moest meteen goed zitten en dat had iedereen goed begrepen.

Kalender
  December 2023  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
08/12
Johannis Schot
09/12
Lisbeth Isaie
09/12
Paul de Haan
10/12
Othmane Lassfar
13/12
Patrick Desmet
13/12
Mado Verhoeven
16/12
Cor Segers
16/12
Mil Segers
19/12
Ibe Degenaers
19/12
Kaat Claus
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com