Na de nederlaag tegen Kwik begin december moesten onze toppers uit een ander vaatje beginnen tappen wilden ze überhaupt nog een rol van betekenis spelen in de zaalcompetitie. En dat hebben ze sindsdien dan ook gedaan. Was het parcours vlekkeloos? Nee, er waren ook nu nog dipjes, maar er werd doorgezet en gevochten en het eindresultaat mag er zijn. We zagen 3 overwinningen op rij!

Zaalwedstrijd U19 d.d. 11/12/2022: Boeckenberg A - Rijko A (15-13)

WISSEL Tobias => Noah

In de wedstrijd tegen Rijko zagen we een goede eerste helft die we met 9-3 afsloten, maar een zwakke tweede helft, tenminste wat de afwerking betreft. Enorm veel doelkansen, maar te weinig doelpunten. En zo kwam de overwinning op 5 minuten van het einde zelfs nog in gevaar. Aanvallend waren we overduidelijk wel de meerdere, alleen werd dat niet duidelijk uit de score. Dat moest dus anders de week erna. En dat gebeurde ook en hoe.

Zaalwedstrijd U19 d.d. 18/12/2022: Temse A - Boeckenberg A (13-20)

13-20 inloper Quinten op steun van Elfie

De eerste helft verliep vrij evenwichtig, maar in de 2e helft konden we deze keer het verschil maken. Halverwege hadden we een voorsprong van 5 doelpunten te pakken en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Iedereen stond gebeten op het terrein en dat leverde een zeer mooie overwinning op. Een speciale dank gaat hier wel nog uit naar Merel van de U19 B die zich in de dagen vóór de wedstrijd enorm flexibel heeft opgesteld en onze ploeg is komen versterken op de bank. Je hebt niet gespeeld, Merel, maar weet dat je inspanning om er te zijn enorm geapprecieerd werd.

Zaalwedstrijd U19 d.d. 7/1/2023: Putse A - Boeckenberg A (17-22)

17-22 shot dame Putse

Voor de laatste wedstrijd van de heenronde trokken we vandaag naar Heist-op-den-Berg, waar we Putse partij gaven in een modern sportcomplex. Omwille van enkele vakantiegangers kwam Charlotte van de U17 mee om te helpen waar nodig, waarvoor ook deze keer onze dank.

Zonder aarzelen zijn we aan de wedstrijd begonnen, de doelpunten vielen gemakkelijk. Maar ook Putse vond de korf en zat ons steeds op de hielen. We konden wel kloofjes van 2 of 3 doelpunten maken, maar Putse kon uit de weinige doelkansen die ze hadden, wel voldoende scoren om tegen het einde van de 1e helft zelfs gelijk te komen. Met de kleinste voorsprong gingen we uiteindelijk de rust in, wat helemaal tegen het spelbeeld in ging. We hadden immers 4 keer meer doelkansen in de 1e helft.

Ook in de 2e helft behielden we aanvallend het overwicht, dus moesten we dit gewoon omzetten in meer doelpunten en dat deden we ook. Putse kon na iets meer dan 10 minuten spelen nog tot op 1 doelpunt geraken, maar daarna hebben we het gaspedaal ingedrukt en kwam de winst niet meer in gevaar. En zo eindigen we de heenronde in de top 4! Knappe prestatie van de hele ploeg en uiteraard ook de coaches. Het was best een hobbelig parcours, maar het eindresultaat mag er dus zeker zijn. Nu is het zaak om deze positie vast te houden de komende weken. Maar eerst wens ik alle studenten succes met hun eerste examens.