Verslag : Meeuwen A - Boeckenberg A : 23 – 22  (12-12)
A: Thomas T (3+s), Nikki S (4+s), Tess V, Jordan DV (2+2s)

V: Dennis DV (2), Tibo D (4+s), Tine P (1), Lisa VG
Wissels : Lucas DR, Lauren S (1), Seppe C

Scheidsrechters : R. Dardenne, B. Wouters

Met Joppe op studiereis en Tine voldoende hersteld diende coach Johannis de vakken opnieuw aan te passen.  Een inhaalwedstrijd op donderdagavond trekt weinig toeschouwers.  Of was de wedstrijd niet interessant genoeg ?  Zo’n 20 supporters van beide verenigingen hoopten dat de voorspelde regen lang genoeg zou uitblijven.

Verslag : Blauw Wit A – Rijko A : 12 - 13  (6-4)
A: Lotte, Jelle (2), Thomas (3), Lynn (s)

V: Nicky, Jan (1), Imke (1+s), Ruben (2)
Wissels : Zoë, Aiko (1)

Scheidsrechter : S. De Jonghe

Na het debacle van vorige week verwachten de supporters een opstanding van de Blauw Wit spelers.  Coach Ivo had na bestudering van een aantal wedstrijden van Rijko op vrijdag een tactische training klaar om weerwerk te kunnen bieden aan een aantal speelwijzen van de tegenstander.  Ondertussen blijft de gekwetstenbank goed gevuld, waar Lander in gezelschap van Riet blijft.  Na een namiddag zware regen bleef er een kille klammigheid over het veld hangen.

Verslag : Borgerhout/WG - Boeckenberg A : 11 – 19  (4-11)
A: Jordan DV (4), Tibo D (2), Lauren S (1), Lisa VG (2)

V: Joppe B (2+s), Thomas T (2), Nikki S (4), Tess V (1)
Wissels : geen

De heruitgave van de zaalfinale ging door in totaal andere omstandigheden.  De regen voor en tijdens de wedstrijd maakte veld en bal slipperig.  Zou dat het resultaat beïnvloeden ?  Voor aanvang zag ik veel bedrukte gezichten bij de spelers, veroorzaakt door de kille nattigheid.  Gelukkig was er niet al te veel wind.  Door de kwetsuur van Tine diende Johannis zijn opstelling lichtjes aan te passen.  Lauren kwam in haar plaats en Lisa en Tess wisselden van vak.
Voor aanvang een minuut stilte uit respect voor de vader van Jurgen Vergaert, speler van Floriant, die ’s ochtends dodelijk werd aangereden op het parcours van Luik-Bastenaken-Luik.

Verslag : Boeckenberg A – Voorwaarts A : 21 – 26  (11-14)
A: Tess V (1), Jordan DV (2), Tibo D (4),Tine P (1)

V: Joppe B (2), Thomas T (5+s), Nikki S (s), Lisa VG (2)
Wissels : Lauren S, Lucas DR, Dennis DV (1+s)

Scheidsrechters : N. Pekaar, T. Vlaminckx

De eerste veldwedstrijd na de zaalfinales en de paasvakantie is naar mijn ervaring nog nooit een topwedstrijd van onze panters geweest.  Of de wedstrijd tegen Voorwaarts daar verandering in zou brengen ?  De laatste overwinning dateert van de vorige veldwedstrijd in het Fort aan het begin van de competitie.  Daarna bleek de groenwitte bus enkel een struikelblok.  Coach Johannis kon na 4 weken rust beschikken over zijn basisopstelling.  Was het de Amstel Gold Race die de supporters weghield van het veld, of de redelijk frisse temperatuur ?  Wegens weinig wind leek het mij toch een prima korfbalweertje.

Na een knap zaalseizoen was het dit weekend ook voor onze U15 tijd om terug tussen de rubbers te korfballen. ASKC was voor de zoveelste keer de tegenstander.

Onze panters beginnen meteen goed, want Othmane kan met een knap schot de eerste aanval afronden. Daarna is het wat zoeken in aanval en vooral ook terug wat wennen aan het veld waar ook de wind een rol speelt. In verdediging houden we het goed dicht waardoor onze aanval via een inloper van Liv de vakken doet draaien. ASKC kan daar milderen en maakt de 2-1. Johannes countert meteen met een strafworp uitgelokt via een vrij worp. 3-1 na een kleine 10 minuten spelen. Het is dan weer wachten tot Othmane zijn kanon weer laat spreken, 4-1. ASKC kan wel meteen counteren waardoor de vakken weer draaien. Tien minuten voor de rust kan Johannes ons weer op drie voorsprong schieten, 5-2, maar ASKC heeft ook nu weer meteen een antwoord klaar. ASKC krijgt enkele minuten later een penalty en nadert zo tot op een punt, 5-4. Dat is buiten Othmane gerekend, zijn derde van de middag zet ons terug op twee verschil. In de laatste vijf minuten zorgen enkele individuele foutjes ervoor dat we met een gelijke stand gaan rusten, 6-6.

In de eerste helft zagen we met momenten goede korfbal en vooral ook geduldige korfbal. Al zorgde een beetje verslapping in de laatste vijf munten voor vermijdbare doelpunten. De tweede helft start in elk geval anders door de bui die boven het sportcenter hangt. De aanval blijft opnieuw geduldig en kan na een lange aanval via inloper van Maura de 7-6 maken. Het is dan weer enkele minuten wachten tot het volgende doelpunt en ja hoor, opnieuw Othmane die de bal door de mand krijgt, na rebound op Livs vrij worp. ASKC kan weer counteren. Hetzelfde patroon blijft zich herhalen. Opnieuw blijft het enkele minuten windstil, wat doelpunten betreft dan toch, tot Eppo de 9-7 binnenschiet nadat hij de bal zelf onderschepte bij het uitverdedigen. Op acht minuten voor het einde schieten we dan onze laatste bal door de mand. Liv met de 10-7 via een schot. De verdediging houdt alles nog dicht tot ASKC in de laatste minuut nog een penalty omzet.

De eerst veldpunten zijn dus binnen na een goede wedstrijd waarin we eigenlijk altijd de controle hadden op vijf minuten na. Een prestatie waar we over drie weken op verder moeten bouwen op en tegen Vobako.

Verslag zaalfinale Boeckenberg – Borgerhout/GW : 24 – 15  (16-9)
A: Tess (s), Tinne (2), Jordan (2+2s)/Lucas (2), Tibo (4+s)

V : Nikki (4), Lisa (3+s), Joppe (s), Thomas (1)

Na een wisselvallige zaalcompetitie met enkele “ups” maar ook (te veel) “downs” werd vorige week enigszins verrassend in de halve finale met overtuiging afstand genomen van torenhoog titelfavoriet Floriant.  Vraag was dus of onze panters hier nog een bisnummer aan konden breien ?

Verslag RU : Blauw Wit A – Vobako A : 14 - 20  (10-10)
A: Nicky, Jan (1), Imke (2), Ruben (1+2s)

V: Lotte (2), Lander (4), Jelle (1), Zoë
Wissels : Rino (1), Thomas

Scheidsrechter : E. Mertens, E. Baetens

Op de laatste dag van het dubbele weekend met alle zaalfinales stonden de runner up-wedstrijden op het programma.  Na een goeie start in de competitie was Blauw Wit er niet meer in gelukt om nog 2 bijkomende puntjes te oogsten om deze vuurproef voor het behoud in Promo te ontwijken.  Daar stonden onze spelers oog in oog met een oude bekende : Vobako.  Alhoewel oud niet meteen de leeftijd van de tegenstander weergeeft, want de Kempenaren zijn druk bezig hun kern te verjongen en aan te vullen met talentvolle jeugd.  Langs onze kant diende Riet forfait te geven wegens een hernia.  Zij beleefde de wedstrijd in het panterpak.

Verslag zaalfinale U17 : Boeckenberg – Borgerhout/GW : 23 – 27  (10-12)
D: Mira, Frauke (3), Charlotte (1), Jana Siongers

H: Mirko (4), Senne (2), Mattijs (7), Florian (5)
Wissels: Jitte, Jani (1)

Wegens andere afspraken kon ik niet aanwezig zijn bij de zaalfinalewedstrijd van onze U17 op zaterdag 18/03.  Enkel via de live-stream in de Boeckenberg Foyer kreeg ik af en toe een idee van het verloop.  En wat een wedstrijd moet dat geweest zijn !  Alhoewel BGW als torenhoog favoriet voor de titel uit de reguliere competitie was gekomen, hadden de zebra’s het niet makkelijk tegen onze panters.  Het werd een nek aan nek-race die uiteindelijk in het voordeel van onze achterburen werd beslist.  Jammer, maar na zo’n prestatie mag je met opgeheven hoofd van het terrein stappen.  Proficiat !

Het verslag onder “lees meer” van de wedstrijd heb ik “geleend” van de website van de KBKB, met dank aan auteur Yves Daelemans.

Verslag Xfinale U19 : Kwik – Boeckenberg : 18 – 17  (12-6)
A: Joran (1), Quinten (4+s), Julie (2+s), Mado (3)

V: Sterre (2), Elfie (1), Noah, Jander (1)
Wissels : Rik (1), Evi, Tobias

Scheidsrechters : D. Van den Bergh, Johan Gijselinck

Na een lang weekend traden onze U19’ers aan voor de slotwedstrijd van de kruisfinales.  Daarvoor had de zaal nog in vuur en vlam gestaan wanneer Vobako nipt Temse afhield in een wedstrijd die lange tijd gelijk op ging.  Nu dienden de hoofden leeg gemaakt en de focus gericht op de komende 50 minuten.  In de reguliere competitie had Kwik tweemaal een ruime zege geboekt.  Finalewedstrijden zijn helemaal anders en de uitslagen compleet onvoorspelbaar.  Geloof in eigen kunnen wordt dan belangrijk.

Verslag kruisfinale U17 : Boeckenberg – Sikopi : 18 – 14  (9-6)
A: Florian (1+s), Mirko (3+s), Frauke, Mira

V: Senne (4), Mattijs (1+s), Charlotte (2+s), Jana (2)
Wissel : Jitte

Scheidsrechter : E. Mertens

Na de voorspelde overwinning van Borgerhout/GW konden onze spelers zich beginnen voorbereiden op de wedstrijd.  Naar verwachting een open wedstrijd met het kleine voordeel te fungeren als thuisploeg.  De eerste opwarming had al plaats gehad op het thuisfront : het schot nog een beetje aanscherpen.  Kan nooit kwaad, als je de eerste helft van de TOP gisteren hebt gezien.  Ondanks de ervaring die de meeste van onze spelers al hebben, stonden de zenuwen gespannen, ook op de bank.