Op deze zonnige zaterdagnamiddag troffen we Voorwaarts voor de tweede keer in de voorronde van het veld, waar we toen 7-9 van wonnen. Hoewel TOPLEAGUE in de zaal al beklonken was waren we vastberaden ook deze match binnen te trekken. Door winst in de bekermatch van deze woensdag tegen Minerva stoten we overigens ook door naar de kwartfinales waar we 'weer' Voorwaarts zullen treffen.

Aanval: Per-Eppo-Cleo-Noor

Verdediging: Jun-Othmane-Liv-Maura

Wissels: Radek-Lou-Camille-Elise-Julia

De start van de match verliep niet zonder slag of stoot, het duurde bijna tien minuten voor onze U15 kon scoren via een strafworp van Per. Deze score werd direct gecounterd door Voorwaarts, ondanks een zeer sterke verdediging van onze panters. We maken minder stapfouten en konden vaak na één kans van Voorwaarts de bal recuperen. Hoewel we ook in onze aanval vaak de schoten konden recuperen zagen we te weinig loopwerk, we werden hard naar de buitenkant gedreven door onze tegenstanders en er werd te veel gezocht waardoor de bal heel traag rond ging wat vaak leidde tot verre schoten of geforceerde kansen op de doorbraak. Onze U15 slaagt er wel natuurlijk weer in om met in onze ogen 'minder' korfbal toch stilletjes een kloof te slagen, de voorsprong wordt stelselmatig uitgebreid naar 7-1 via scores van Jun, Maura, Eppo, Per, Liv en nog eens Maura. Pas bij deze laatste goal zagen we het korfbal dat we hen op training aanleren. Het looptempo lag hoog, we zetten verschillende lijnen in en volgen elkaar op na de pas waardoor er een goede kansen gecreëerd werden waarop Maura uiteindelijk mooi wegtrekt uit de rebound voor haar eigen kans en scoort. Ze tonen dus dat ze het wel degelijk kunnen, onze vraag dus: waarom kunnen ze dat niet de hele helft zo doen?

De tweede helft gaan we goed van start met een mooie onderschepping van Othmane na het ingooien van Voorwaarts. We slikken echter wel direct twee goals achter elkaar waardoor de stand op 7-3 komt te staan. Maar onze panters maken dit terug goed door twee goals, één van Maura en één van Othmane. Camille zet met een strafworp na een mooie aanval de 10-4 op het scorebord. In deze tweede helft zien we stelselmatig het korfbal 'verbeteren', we spelen mooie lange aanvallen met meer loopwerk en opvolging.We werken deze helft wel minder af waardoor we 'maar' 3 keer hebben kunnen scoren, al bij al niet slecht maar er is zeker ruimte voor verbetering richting de zaal toe. Onze invallers deden hun job ook uitermate goed, Julia viel goed in en heeft heel mooi meegedraaid in haar vak. Radek viel een tiental minuten in en creëerde goede kansen en zorgde voor een goede verzorging van onze rebound, alleen jammer dat hij niet heeft kunnen scoren. Elise en Lou maakten nog enkele minuten, minder dan gepland want er werd maar geen fout gefloten door de scheidrechter. Cleo kwam op het einde ook nog Camille terug vervangen.

We onthouden dat onze U15'ers ondanks een stroef verloop van de match nog in staat zijn de winst naar zich toe te trekken, dat toont klasse aan. Ze weten hoe ze moeten spelen, ze kunnen het want dat laten ze op training zien, maar ze moeten het wel nog DOEN. Ook niet mekkeren op elkaar al gaat het wat moeilijker, koppen bij elkaar en vooruitkijken.

Op naar de volgende wedstrijd tegen AKC.