Verslag: Kwik A - Boeckenberg A : 21 - 25  (13-15)
A: Tibo D (2), Rick V (4+s), Sara G, Nikki S (4)
V: Brent S (1+s), Jolien H (5), Matthi D (6), Lauren S (1)
Wissels : Rani VH

Scheidsrechters : B. Elewaut, T. Vlaminckx

De verplaatsing naar Kwik is nooit makkelijk.  De thuisspelers worden steevast opgehitst door de luidruchtige thuisaanhang, die zich vandaag helaas ook niet liet smoren door de mondmaskerplicht.  Twee wijzigingen in de ploeg.  Tine, voor zover mijn info juist is, zit momenteel in quarantaine alhoewel de COVID-test negatief zou geweest zijn.  Lauren komt in haar plaats.  Matthi is voldoende fit om terug zijn plaats in te nemen.  Het noopt Johannis in te gaan tegen het principe “never change a winning team”.

Verslag : Blauw Wit A – RIJKO A : 24 - 19  (13-11)
A: Jelle (4+s), Urs (4), Yoni (1), Lotte (1)
V: Imke (5), Brent (2+3s), Thomas (1), Anna (2)
Wissels: geen

Scheids : Steve De Jonghe

Na de gemiste openingswedstrijd vorige week hadden onze blauwwitjes wel een en ander goed te maken.  De talrijk opgekomen supporters wilden daarom een felle ploeg tussen de lijnen zien.  Ze hadden geluk.  Odette had de kust verzand, Oost-Vlaanderen overvloedig overgoten met hemelwater, maar bleef weldadig kalm op het Sportcenter.  Geen of nauwelijks regen of wind, een ideaal korfbalweertje dus.  Heel het circus verhuisde wel naar het C-veld, in afwachting dat het kunstgras de put in de gele ovaal van het A-veld overwoekert.

Vermits alle clubs, buiten die van Hoofdklasse 2, hebben gekozen voor het spelen van een volledig zaalprogramma, dient het veldprogramma lichtjes te worden aangepast.  De veldwedstrijden van november werden verplaatst.  Dit is nog niet zichtbaar in de kalender, want de wijzigingen moeten nog doorgevoerd worden door de KBKB.

Komend weekend is U19 vrij.

Verslag: Boeckenberg A – AKC/Luma A : 20 - 16  (9-9)
A: Brent S (2), Tibo D (3), Tine P (1), Jolien
V: Sara G, Nikki S (1), Rick V (7+2s), Thomas T (4)
Wissels : Lauren S, Matthi D,

Scheidsrechters : M. Wensma, S. Cleymann

Op 8/03/2020 schreef ik mijn laatste wedstrijdverslag.  Meer dan 6 maanden legde Corona de competities stil.  Ei zo na had het nog 2 weken langer geduurd.  De honger naar sport is echter groot bij onze korfballers.  Tijd dus om met naleving van de gezondheidsregels terug te keren naar de speelvelden.  Tijd om te leren leven met COVID-19.
Onze fanions beginnen de veldcompetitie meteen met een topper : de clash met AKC/Luma.  De samenstelling van beide ploegen is lichtjes gewijzigd.  Jesse wijdt zich nu volledig aan zijn taak van papa, terwijl Lisa nog herstellende is.  Bij AKC zie ik zowel nieuwe gezichten bij de heren als bij de dames.  Voor zover oefenwedstrijden een goede waardemeter zijn, trokken onze spelers enkele weken geleden aan het langste einde in een doelpuntenrijke match.  Een voorbode van een spektakelstuk dat we vandaag kunnen krijgen ?

MINI-PANTERS    MINI-PANTERS

Onze Mini-Panters hebben de eerste 2 trainingen achter de rug.
Wij vonden het alvast geweldig om te zien hoe 23 Mini-Pantertjes worden klaargestoomd om ooit onze korbalvelden te veroveren!

Klik op de link hier om meer foto's te zien.

Tot zaterdag !

Het Coronavirus blijft nog steeds een aanwezige factor. Naast de federale maatregelen zijn er ook gemeentelijke richtlijnen waar elke club zich aan moet houden. Voor komende wedstrijden is het dan ook belangrijk dat de bezoekende ploeg op de hoogte is van deze richtlijnen.

Daarom heeft de KBKB onderstaande pagina op de site aangemaakt met een overzicht per club. We houden deze pagina up to date aan de hand van eventuele aanpassingen van de geldende maatregelen.

Uiteraard zijn onderstaande richtlijnen een aanvulling op de geldende protocollen die je hier kan terugvinden.

Gelieve je ook als Boeckenberg / Blauw Wit speler, supporter, sympathisant aan de regels te houden op onze club. We merken dat er heel los wordt omgegeaan met de voorschriften. Draag steeds een mondmasker , consumeren doe je zittend en hou voldoende afstand, ook als je op het terras zit !

We willen graag korfballen en gezonde supporters hebben, daarom is het belangrijk dat we ons allemaal aan de coronaregels houden. DANK om deze op te volgen !!

De veldcompetitie gaat van start, behalve voor de U14 en U16 die al meteen een vrij weekend (extra) hebben.  Hieronder de aanduidingen van de scheidsrechters voor het eerste wedstrijdblok.  Last minute wijzigingen zijn altijd mogelijk.

De oefenwedstrijden van de Topgroep van Boeckenberg werden afgelast in het kader van een preventieve Corona-maatregel binnen de ploeg van Riviera.

Onze toppers zullen wel onderling wedstrijden spelen vanaf 14u30.

Alle supporters zijn dus meer dan welkom om te komen kijken en te genieten van het zonnetje op het terras.

We vragen uiteraard dat jullie daarbij alle maatregelen respecteren.

Eén week voor de start van de competitie staan er nog een aantal

oefenwedstrijden op het programma dit weekend.

Op zaterdag spelen U12,U14, U16 en U19 oefenwedstrijden op Rijko.

Zondag speelt onze topgroep op Boeckenberg een oefenwedstrijd tegen Riviera.

Bij mooi weer breiden we het terras graag uit naar het Boeckenbergplein dus zet

je fietsen in de fietsenstalling aub.

Kom kijken en geniet van korfbal, geniet van het mooie weer en hou je aan de

voorgeschreven maatregelen.

Vanaf seizoen 2020-2021 zal je als speler geen flessenwater meer krijgen op Boeckenberg / Blauw-Wit.

Wij gaan voor een groener , ecologischer alternatief : KRAANTJESWATER !

Je kan je drinkbus op volgende plaatsen vullen :

- thuis

- aan de verhoogde kraantjes in de spelerstoiletten

- aan de verhoogde kraan in het EHBO lokaal

Bedankt om deze plaatsen proper achter te laten en voor je bijdrage aan dit milieuvriendelijk alternatief.

March 2021

Philippe Van Doninck