NL
EN
FR

Vorige week wonnen de U17 de kwartfinale van de beker en vandaag wonnen ook de U15 en de U19 hun bekerwedstrijd.

We mogen met enige fierheid zeggen dat we met 3 jeugdploegen en de topgroep van Boeckenberg in de halve finale van de beker staan. Proficiat!

De halve finale van de topgroep vindt plaats op vrijdag 19 april en de jeugdploegen spelen op zaterdag 20 april. Zet deze data alvast in jullie agenda.

 

Met droefheid vernamen wij het overlijden van Karla de Smaele, mama van Lynn Alderweireld, speelster bij de topgroep van Blauw Wit.

Wij wensen Lynn en haar familie en vrienden veel sterkte in deze moeilijke periode.

 

Van 7 tot 10 februari speelt onze topgroep van Boeckenberg de Champions League korfbal in Papendrecht, PKC. Naar goede traditie gaan er altijd veel supporters mee en ervaren we met heel de club een fantastische sfeer en verbondenheid. We logeren met z'n allen, spelers en supporters, in Van der Valk Ridderkerk een mooi 4 sterren hotel op 20minuten afstand van de sporthal van PKC. Wil jij ook mee gaan? Boek dan je hotel via onderstaande QR code of onderstaande link en krijg 10% ledenkorting.

Verslag : Blauw Wit A – Verde A : 19 – 18 (10-8)
A: Jelle (s), Zoë (1), Lander (7), Ana (1+s)

V: Imke (2), Kobe (1), Lotte (3), Rino (1)
Wissels : Jan (s), Toby

Scheidsrechter : T. Vlaminckx

De herfst is in het land.  Dat was duidelijk voelbaar aan de temperatuur, gelukkig bleef het droog.  Ingeduffelde supporters trotseerden de kilte, nieuwsgierig naar de prestaties van onze blauwwitjes die, na twee puntenloze wedstrijden, de overwinning tegen Verde nodig hebben om voeling te blijven houden met de top.  Met minieme aanpassingen in de vakopstelling probeerden de coaches de ploeg terug in "scoring mood" te krijgen.

We vernamen het overlijden van Wim Duytschaever, papa van speelster in de topgroep van Blauw Wit, Riet.

Wim was vaak een manusje van alles binnen de club en stond altijd klaar om te helpen. 

We wensen haar en de rest van de familie veel sterkte toe. 

Vandaag werd afscheid genomen van Luc Van Hemel, oud top-speler van Boeckenberg en de nationale korfbalploeg.

Luc is geboren op 23 juli 1945 en overleed onverwacht op 3 oktober 2023 op 78-jarige leeftijd. In aanwezigheid van zijn familie en talrijk opgekomen vrienden en kennissen werd afscheid genomen van een korfbal- en Boeckenberg-icoon.

Hij speelde met zijn echtgenote Rita De Win in de succesgeneratie van Boeckenberg van de jaren ’70. Hij werd korfballer van het jaar in 1972, zaalkampioen in 1974 en 1976 en veldkampioen in 1976.

Onze kampioenenploeg van toen prijkte tegen de muur in het oude clubhuis in het Boeckenbergpark.

Na de succesjaren haakten velen van hen af en gingen op korfbalpensioen. Er moest gewerkt worden aan een nieuwe ploeg en nieuwe generatie.

Op de begrafenisplechtigheid zagen we velen terug. Getuige hiervan onderstaande foto.

Van links naar rechts herkennen we Liliane Pooters (korfbalster van het jaar in 1968 en 1972), Edwin Bynoe, Jan Pooters (broer van) Nicole Vermeulen, Roland Cauberghs, Jeannine Venesoen, Sonja De Beukelaer, Linda Hermans, Anita Vermeulen (zus van), Paul De Laet, Frank De Schryver, Diane Van Hemel (zus van) en Linda Vanderlooven. Robert De Beukelaer ontbrak op de foto maar als hij dit had geweten was hij zeker ook van de partij geweest.

Luc kwam nog weinig op Boeckenberg, maar zo nu en dan verscheen hij geheel onverwacht. Voor het laatst was hij te gast op het Boeckenberg Sportcenter op 25 augustus 2022.

Hij was nog steeds erg sportief. Naast zijn tennisvrienden fietste hij graag. Hij bleek ook een echte waterrat te zijn.

Ik heb Luc gekend als een zeer integer man. Hij was steeds geïnteresseerd in zijn medemens, kortom, een warm persoon.

Zijn dochter Cathy en zoon Tom beaamden dit uitvoerig alsook zijn kleinkinderen Alec en Julie, Hannah, Arne, Lars en Juliette spraken met vol lof over hun grootvader. Hun woorden werden rijkelijk geïllustreerd met beelden waarbij Luc als een echte familieman werd vertoond.

Wij wensen echtgenote Rita, kinderen Cathy en Tom, alsook zijn kleinkinderen veel sterkte toe. Wij zullen Luc blijven herinneren als een groot korfballer en warm mens.

Frank De Schryver


Van 7 tot 10 februari speelt de topgroep van Boeckenberg de Champions League Korfbal. Deze zal plaatsvinden op PKC in Papendracht.

De Nederlandse kampioen die zal deelnemen is PKC. De andere ploegen spelen nog voorrondes om zich te plaatsen. 

Traditiegetrouw gaat er een grote groep supporters mee en ook dit jaar hopen we op veel volk.

Er zal een hotel geregeld worden waar spelers en supporters samen deze teambuilding op clubniveau kunnen beleven.

Zet deze dat alvast in je agenda!

De organisatie is in handen van Erik Dujardin en Sarah Cordon. Meer info hierover volgt nog.

Ervaring & geduld wint!

Rino (1) - Kobe (1) - Ana (1+1s) - Imke

Jelle - Lander (3 +1s) - Lotte - Zoë

Wissels : Stijn (1) - Ruben - Riet - Nicky

 

Vandaag had Blauw Wit de koploper op bezoek.  De zon scheen, er was weinig wind en heel wat supporters langs de lijn.  M.a.w. de randomstandigheden waren ingevuld, nu nog de actie op het speelveld.  

De eerste helft is kort samen te vatten.  Ganda speelt geduldig, steekt lange aanvallen in elkaar en kiest de juiste kansen om te doelen. Blauw Wit heeft bijna uitsluitend één shot-aanvallen, vergeet in verdediging vaak te sluiten en speelt rommelig. De trainers voeren wat wissels door maar het is enkel Lander die in de eerste helft de ploeg overeind houdt. Met zijn drie goals en één stip laat hij Blauw Wit aanklampen!

In de tweede helft zien de suppo’s helaas geen beterschap.  Zoë blijft vechten voor wat ze waard is en Stijn rebound sterk en kan één schot meepikken, maar de tendens blijft helaas dezelfde.  Te veel kansen worden niet afgewerkt en de shot-keuze laat vaak te wensen over. Bovendien beschikt Ganda op de bank over een mannelijke joker, die in verschillende wisselbeurten drie goals maakt en zo de winst mee naar Gent neemt.  

Hoe dan ook : acht doelpunten over een ganse wedstrijd waarvan slechts twee in de tweede helft is en blijft te weinig om mee te doen voor de knikkers!!  

De Zijlijn...

Leuven – Boeckenberg - 1/4 finale Beker van België  14-19 (rust 6-9) (beknopt verslag)

Lauren S (1)- Tess V - Jordan DV (3) - Thomas T (3)

Amber E (2) - Lisa VG (4) - Lucas DR (2) - Tibo D 

Wissels: Maline V (3), Seppe C

 

Na eerdere overwinningen in de bekercompetitie tegen Neerlandia en Riviera/Deurne, troffen we vrijdagavond in de kwartfinale van de Beker van België Leuven, de promovendus in de TopLeague die op de eerste speeldag van de veldcompetitie in het Boeckenberg Sportcenter nog de wet van de sterkste onderging. Ondertussen wist Leuven 3 punten te pakken in de veldcompetitie en blijkt de ploeg een sterke thuisreputatie te hebben. Een tiental Boeckenberg-supporters is meegereisd om onze panters aan te moedigen.

 

In het begin van de wedstrijd gaat de score gelijk op. Na 10 minuten ontstaat een eerste kloofje in ons voordeel, 3-5. De rest van de wedstrijd blijven onze panters aan de leiding, maar kunnen hun overwicht niet doordrukken op het scorebord. Leuven blijft aanklampen, maar kan nooit echt aanspraak maken op de overwinning. We gaan rusten met een tussenstand van 6-9.

Kalender
  December 2023  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Livestreams

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
08/12
Johannis Schot
09/12
Lisbeth Isaie
09/12
Paul de Haan
10/12
Othmane Lassfar
13/12
Patrick Desmet
13/12
Mado Verhoeven
16/12
Cor Segers
16/12
Mil Segers
19/12
Ibe Degenaers
19/12
Kaat Claus
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com