OPROEP - OPROEP - OPROEP

Beste Supporters,

Er staat aanstaande zondag met Blauw Wit - Vobako een ware topper op de agenda in Hoofdklasse 1!

Het einde van het zaalseizoen 2021-2022 nadert en er staan nog enkele spannende en beslissende wedstrijden op de planning. De topgroep van Blauw Wit kan terugkijken op een knap zaalseizoen, wie weet komt er nog een vervolg...

Het team staat al weken op scherp en zal hun panterhuid dan ook duur verkopen. Steek de topgroep van Blauw Wit een hart onder de riem en kom zondag mee supporteren: luid en in het blauw natuurlijk.

Nu zondag 27 februari 2022 in het Boeckenberg Sportcenter:

• A ploeg: 16h00
  • B ploeg: 14h00

Iedereen op post!

A:  Joppe (2) - Brent (3) - Jolien (1) - TessV

V: Jordan (2) - Lucas (1) - Sara -  Lisa (3)

Invallers: Thomas (2) - TessM (1)

Geen mondmaskers, geen sluitingsuur: het zorgde al vroeg voor veel volk en gezelligheid in de Foyer. Twee orkestjes brengen sfeer in de zaal voor deze cruciale wedstrijd in de strijd om de vierde plaats die recht geeft op het laatste kruisfinale-ticket.

Het belang van de wedstrijd is meteen zichtbaar. We krijgen een zenuwachtig begin, lang geleden dat er nog zo'n druk op een match lag. Het belet ons niet om uit te lopen tot 4-1 en wat later naar 7-4, maar dan valt het net als tegen Floriant stil. We krijgen kansen genoeg maar zowel afwerking als sommige shotkeuzes zijn van bedenkelijk niveau. We kunnen nooit 4 doelpunten uitlopen, en AKC klampt aan tot 10-8.

Ana (5 + 2s) - Imke B - Kobe (2) - Jan
Imke D. (3) - Riet (3) - Jelle (3 + 2s) - Urs (2 +1s)

Nadat de Reserven een mooie thuisoverwinning behaalden (17-11), was het aan het A-team om de punten thuis te houden.  Helaas kwam Verde met het nieuws dat er vier basisspelers thuis op de bank lagen, maw een halve ploeg was niet op de afspraak.  In de beginfase van de wedstrijd was daar weinig van te merken.  Telkens als onze Panters scoorden, kwam het antwoord van Verde vrijwel onmiddellijk.

A:  Joppe (1) - Brent (4) - Jolien (2) - TessV
V: Jordan (3) - Lucas (3) - Sara -  Lisa (2)

Invallers: Tibo (1) - Thias - TessM

Er waren tijden dat we met een volle bus naar Floriant trokken, nu zitten we noodgedwongen voor het scherm deze inhaalmatch te volgen via de livestream (waarvoor dank). Met het treffen tegen de Blue Sharks wordt de laatste rechte lijn van de competitie ingezet, met 6 wedstrijden op 3 weken tijd. Alles kan nog, maar de tijd dringt.

De wedstrijd begint met een minuut stilte die consequent wordt verdergezet op de livestream, die helaas zonder klank te volgen is. En geen idee of de Gemeente Merelbeke de volgende Olympische Winterspelen wil binnenhalen, maar getuige de vele wegschuivende spelers zag de sporthalvloer er even glad uit als de ijspiste in Peking.

Donderdag 17/2 speelt de topgroep van Boeckenberg zijn uitegstelde wedstrijd op Floriant.

20u15: Floriant A - Boeckenberg A

21u45: Floriant B - Boeckenberg B

Floriant is niet in de mogelijkheid een livestream te verzorgen. Supporters die de wedstrijd graag zien zijn uiteraard welkom in de sporthal!

Beste Boeckenberger

U bent van harte welkom op de receptie ter ere van ons 90 jarig bestaan. We ontvangen u graag met een hapje en een drankje vanaf 19u. De hele avond tonen we u leuke beelden van de afgelopen jaren en halen we fijne herinneringen op. Onze ere-voorzitters Robert, Dirk en Frank zullen samen met de huidige voorzitterSarah terugblikken en vooruitkijken.
Graag uw komst met naam en voornaam bevestigen op dit mailadres:
90jaar@boeckenberg-korfbal.be
Wij kijken er alvast naar uit!

Werkgroep Boeckenberg 90 (Peter, Sonja en Sarah

Imke (6) - Ana (3+1s) - Kobe (2) - Jan (2)
Lotte (4) - Riet (5+1s) - Jelle - Urs (1)/Brent

Drie Teams van Blauw Wit gingen dit weekend een beetje op reis naar Berendrecht.  Deze wedstrijden tegen het Spartacus (van achter de hoek), werden bekampt kilometers verderop in de Antwerpse Polders.  De reserve beten de spits af.  Het was voor Jacky alweer een hele klus om iedereen zijn/haar speelminuut te geven.  Met 14 spelers voor 8 plekjes, is het puzzelen & veel wisselen voor de trainer.  Het was tevens een blij weerzien van Nick Ooms die net terug is, van zijn Erasmus-project te Barcelona.  We zijn benieuwd welke tips & tricks hij heeft meegebracht vanuit de Spaanse korfbal Club waar hij is blijven doortrainen ?

V: Lisa (2) - Tess V (1) - Jordan (2) - Lucas (3)
A: Sara - Tess M - Thomas (2) - Joppe

Invallers: Jolien (2), Brent (3), Tibo, Thias

Eindelijk! De eerste thuiswedstrijd met publiek sinds het coronavirus twee jaar geleden ons leven kwam verstoren. Nog meer bacteriën en vieze beestjes moeten er in het pak van de Panter-mascotte hebben gezeten, dat voor het eerst in jaren nog eens uit zijn muffige doos werd gehaald. Respect voor de kleine jongen die zijn angsten trotseerde door daar in te kruipen!

Verslag Blauw Wit - Ganda : 28-24
Imke (6 + 1s) - Lotte (2 +1st) - Brent (2) - Kobe (1)/Thomas D.
Ana (1) - Jente - Urs (9) - Jelle (2 + 3s)

Het winnende reserve team van Blauw Wit (16-12) werd deze week aangevuld door twee U17 dames, waarvoor hartelijk dank.  Hun reactie en blozende kaken na de match, weerspiegelde het wedstrijdbeeld : Veel lopen, dynamisch korfballen en scoren met een afwerkingspercentage dat nog steeds iets beter kan.  Jacky was/is een tevreden coach!
  July 2022

Lisa Van Gorp