Seizoen 2022 – 2023 start Blauw wit met een nieuwe trainer. Tom Bastianen gaat samen met Jacky Mathis de groep trainen en coachen. Tom is begonnen als jeugdcoach en is in zijn loopbaan stilaan gegroeid naar T1. In zijn beginjaren als trainer heeft hij in onze vereniging nog de jongste jeugd begeleid. Hij is enthousiast om met deze ambitieuze groep aan de slag te gaan. We heten Tom welkom en wensen hem veel succes!

Boeckenberg is verheugd te melden dat de overeenkomst met Johannis en Mike, die reeds sinds 2019 actief zijn in onze vereniging als trainer- en coachingduo, wordt verlengd met 2 jaar (met een optie op nog een 3e jaar).

Boeckenberg kijkt uit naar deze vernieuwde samenwerking en is er vast van overtuigd dat Johannis en Mike samen met onze jeugdige talentrijke spelersgroep de ambitieuze doelstellingen zullen kunnen realiseren.

Verslag Hoevenen A - Blauw Wit A : 18 - 28
A: Ana (3 +2s), Yoni, Jelle (2), Urs (7)
V: Lotte (4), Imke B (5), Kobe (2),  Brent (1+s)
Wissel : Thomas (1)

Omwille van Corona-annulaties was het voor Tim alweer “last minute” schuiven met de vakken.  Met de laatste wedstrijd (tegen Vobako) in gedachten, hoopte de supporters vooral op een betere afwerking van alle Blauw Witters.

Verslag : Vobako - Blauw Wit : 22 – 15  (8-6)
A: Lotte (s), Imke B (4), Kobe (1), Brent
V: Riet, Jan (1), Urs (6+s), Ana (s)
Wissels : Jelle

Scheidsrechter : N. Van Pellecom

Na de overwinning tegen Rijko waren de verwachtingen en de zenuwen gespannen voor de wedstrijd tegen de leider in het klassement, Vobako.  Wellicht het laatste weekend zonder toeschouwers, als de Corona-barometer en -maatregelen aanstaande vrijdag wijzigen, maar de ramen van het Sportkaffee boden ruim uitzicht op de zaal.  Vanaf de speelvloer zag dat er wat raar uit : een lege tribune met daarboven allemaal kopjes achter glas.  Met Jelle klaar op de bank klaar om in te vallen en Riet van bij het begin tussen de lijnen is de ploeg gereed om te starten.

De wedstrijd Floriant - Boeckenberg (zowel A als B ploeg) van zaterdag 22 januari wordt uitgesteld naar een later te bepalen datum.

Er wordt in onderling overleg een nieuwe datum gezocht. We houden jullie op de hoogte.

De topper Vobako - Blauw wit gaat wel door!!

Bij Floriant vallen een aantal jeugdwedstrijden weg waardoor er in onderling overleg beslist is de wedstrijden van A en B ploeg te vervroegen.

De B ploeg start om 17u30 en de A ploeg om 19u30. De wedstrijden worden via livestream uitgezonden op het youtubekanaal van Floriant KC.

De livestream wordt ook uitgezonden in de Foyer.

Het Corona-virus houdt lelijk huis bij de jeugd van onze club, en bij een aantal van hun begeleiders en ouders.  Daardoor zijn we genoodzaakt om alle wedstrijden van U19A - U17A - U17B - U15A - U13A en U13 B uit te stellen.  Op een paar is het nog even wachten op de bevestiging van CWZ, maar die komt er beslist aan.

Wanneer deze wedstrijden gespeeld worden, hangt van de tegenstander en de beschikbaarheid van hun zaal af.  Het zijn immers allemaal uitwedstrijden.  Hou dus de kalender de volgende weken in de gaten als je voor de een of andere ploeg wil gaan supporteren.

Dirk P

Verslag : Boeckenberg A – Voorwaarts A : 33 - 23  (20-12)
A: Brent S (3), Joppe B (2+s), Jolien H (6+2s), Lisa VG (4+s)
V: Jordan DV (3+s), Tess M (3), Thomas T (6), Sara G
Wissels : Thias DV (s), Lauren S, Tess V, Lucas DR

Scheidsrechters : B. Wouters, R. Dardenne

Terwijl vooral bij onze jeugd COVID toeslaat, blijven onze senioren momenteel grotendeels gevrijwaard van besmettingsperikelen.  Putse-BGW diende om die reden wel te worden uitgesteld, wat maakt dat deze laatste samen met AKC/Luma elk 2 wedstrijden in te halen hebben.  Ze zullen het druk krijgen.
Johannis heeft de beschikking over bijna al zijn spelers en moet keuzes maken.  Tegenover de wedstrijd tegen Meeuwen vorige week herschikte hij de vakken grotendeels.  Of dit impact gaat hebben op het resultaat tegen Voorwaarts ?  De “Bus” rijdt dit seizoen niet zo vlotjes, als ik naar de rangschikking kijk.  Het is wel oppassen voor de 2 topschutters in de gelederen.

Verslag Blauw Wit – Rijko : 23 – 22  (11-13)
A: Kobe (1+s), Brent (1), Lotte (4+2s), Imke B (4+s)
V: Jan (2+s), Urs (1), Ana (1+s), Imke D (1)
Wissel : Riet (2)
Scheids : Ben Wouters

Een wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 uit de rangschikking, met Blauw Wit een wedstrijd minder.  De punten behalen betekent een stapje dichter bij de top van het klassement.  Dat leefde bij de spelers, zo ondervond ik vrijdagavond reeds.  Vraag was of deze spanning tijdens de wedstrijd onder controle kon gehouden worden.  Dat zou nodig zijn om een beter resultaat te behalen dan in de heenmatch.  Opdracht 1 : de snelle dames van Rijko afstoppen; opdracht 2 : zelf voldoende doelpunten scoren.

Tim is reeds sedert 2010 actief bij Boeckenberg.

Hij werd aanvankelijk jeugdtrainer en werd met de u14 ploeg zaalkampioen in 2014. Hij trainde daarna nog de u16 en u19. Hij werd ook nog veldkampioen als T2 met de u19 na een memorabele veldfinale tegen “Boeckenberg A2”.

Na een aantal jaren als jeugdtrainer had Tim ambitie als T2 en werkte hij met Luc Tossens, en daarna met Davor Duronjic. Tim was present op verschillende Europacupfinales zoals die van 2016 (Boedapest-PKC) en 2017 (Sassenheim-TOP). Hij werd met de B ploeg van Boeckenberg in 2018 nog zaalkampioen.

In 2019 nam Tim BlauwWit onder zijn hoede en zorgde er mede voor dat deze ploeg een vaste waarde bleef in Hoofdklasse 1.

Boeckenberg, Blauw Wit en Tim hebben steeds een goede relatie gehad. Tim, bedankt voor je jarenlange inzet voor onze vereniging. We wensen je een leuke nieuwe uitdaging toe en hopen je nog regelmatig terug te zien in het Boeckenberg Sportcenter.

July 2022

Lisa Van Gorp