NL
EN
FR

Terwijl zo stilletjes aan de gedachten richting kruisfinales gaan, vertrekken de meeste van onze ploegen naar anderer zalen om daar proberen punten te sprokkelen.  Enkel U19 en Boeckenberg TOP werken op zondag hun wedstrijden in het Boeckenberg Sportcenter af.

Verslag: Borgerhout/GW - Boeckenberg : 11 - 25  (9-12)
A: Jesse DB (4+s), Jolien H (3), Sara G (1), Matthi D (1)
V: Brent S (6), Lisa VG (1), Nikki S (3+2s), Rick VV (3)
Wissels : Lucas DR

Scheidsrechters : M. Wensma, R. Dardenne

Onze achterburen hebben de start van de zaalcompetitie volledig gemist.  Sinds half december sprokkelden ze 6 punten bijeen, raar genoeg kwamen er 4 daarvan uit overwinningen tegen Floriant en vorige week tegen AKC/Luma, de nummers 2 en 3 in de rangschikking.  Niet onderschatten dus die zebra’s, al niet direct de favoriete tegenstander van onze panters.  Verrassend vond ik de opstelling van Christophe H in de B-ploeg, die daar in de allerlaatste minuten mee hielp om de punten thuis te houden.  Onze fanions waren alvast gewaarschuwd.

Verslag : Blauw Wit A – Catba A : 13 - 25  (7-9)
A: Kobe (5+s), Brent (2), Yoni, Imke (1)
V: Jelle (3), Thomas (1), Jente, Sofie
Wissels: Niels, Lynn

Scheids : I. Bekaert

Een week na de daverende overwinning tegen Vobako doken toch wat meer Blauw Wit supporters op in de tribune.  Dat Boeckenberg Top pas op zondag speelt, zal daar ook wel voor iets tussen zitten.  Of waren ze nieuwsgierig naar de wederopstanding van onze blauwwitjes ?  Tegen Catba, de absolute en ongeslagen koploper in de rangschikking, zou het alweer geen simpele opdracht worden.  Winnen is geen must, benieuwd of de verbetenheid en inzet van vorige week er nu ook zal zijn.

Dit weekend mag Blauw Wit 2 een weekje rusten.  De meeste andere ploegen spelen thuis.  Wie de topper tegen Borgerhout/GW wil gaan bekijken moet zich op zondag richting Sporthal Plantin en Moretus reppen.  Op tijd, want de parkeerplaatsen zijn er schaars.

Verslag : Sikopi - Boeckenberg : 16 - 32  (12-17)
A : Sara (1), Jolien/Tinne, Jesse (7+3s), Matthi (3)/Tibo (3)
V : Nikki (3+3s), Lisa (4), Brent (2), Lucas (2)/Seppe (1)

Scheidsrechters : Mertens – Cleyman

De eerste wedstrijd van de terugronde brengt ons naar Linkeroever tegen de laatste uit de rangschikking.  Op papier een makkelijke tegenstander zou je dan denken.  Maar dat bleek tijdens het openingskwartier toch niet het geval te zijn…  Bij onze panters bleef Rick langs de kant en Sikopi moest het zonder de boomlange Van Bavel stellen.

Verslag : Blauw Wit A – Vobako A : 17 - 16  (7-10)
A: Kobe (4+s), Brent (2), Yoni (2), Imke (2)
V: Jelle (1), Thomas (5), Jente, Sofie
Wissels: geen

Scheids : N. Van Pellecom

De ruime winst van Spartacus/NDN tegen Rijko was geen al te best nieuws, zeker niet als de ontmoeting met een van de koplopers uit de reeks voor de deur staat.  De waarde van de Kempense tegenstander werd al snel duidelijk in de wedstrijd van de B-ploeg, die zich al bij al kranig verweerde tegen de overmacht.  Het vervolg zou dus geen lachertje worden.  Tim voerde een wijziging door in zijn basis acht en brengt Jente aan de start in de plaats van Lynn.

Volgend week zijn de U12 B's vrij, zodat onze jeugd op zaterdag de wedstrijden iets later aanvat.  Het zal desalniettemin druk worden in het Boeckenberg Sportcenter.

Verslag: Boeckenberg – AKC/Luma : 31 - 21  (19-9)
A: Jesse DB (8+2s), Jolien H (3), Sara G, Matthi D (2)
V: Brent S (6), Lisa VG (3), Nikki S (3), Rick VV (3)
Wissels : Tine P, Thomas T, Tibo D, Lucas DR (1)

Scheidsrechters : T. Van Grimberge, V. Van der Beken

Een dagje Boeckenberg – AKC/Luma.
Onze U19’ers beten de kop af.  Zij moesten na een wedstrijd noest achtervolgen de punten nipt aan de bezoekers laten.  Top B leek op een eenvoudige en ruime zege af te stevenen.  Als de radertjes stokten in de laatste 5 minuten, werd het toch nog spannend.  Gelukkig bleven de punten thuis.  Slechter verging het Fauve.  Zij stond nog maar juist tussen de lijnen als ze kermend tegen de vloer ging.  Achillespees over.  We wensen haar een spoedig herstel.
Als ik toch het hoofdstuk kwetsuren aansnij, wens ik meteen ook Maité een spoedig herstel.  Aan de wedstrijd begonnen met een gezichtsmasker, kraakte ze in de tweede helft haar knie.  Pijnlijk en eveneens einde wedstrijd voor haar.
De afsluitende wedstrijd van deze Boeckenberg – AKC trok meteen veel volk.  Logisch voor een topper.  Tevens een test voor onze fanions in hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar.  Rick was hersteld van zijn kwetsuur, zodoende een ploeg op volle sterkte.

Verslag : KCBJ A - Blauw Wit A : 16 - 14  (10-8)
A: Kobe (5), Brent (2), Yoni (1), Imke (1)
V: Jelle (s), Thomas (2), Lynn, Sofie (1)
Wissels: Domien (1), Jente

Scheids : K. Broothaers

Vandaag spelen we de laatste wedstrijd van de heenronde.  De balans van de vorige 6 wedstrijden – eigenlijk maar 5, want de wedstrijd tegen Spartacus/NDN moet nog herspeeld worden - is snel opgemaakt.  Dat hoofdklasse 1 geen “walk in the park” zou zijn wisten we al wel, dat de puntenoogst zo gering zou zijn was helemaal niet verwacht.  Dit hoeft helemaal geen drama te zijn, want de verschillen tussen de laatste 6 ploegen blijven al bij al gering.  Tweemaal winst kan meteen een wereld van verschil in de rangschikking betekenen.  Tijd om daar mee te beginnen.

                                                  

Kalender
  February 2020  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Bonvito login

E-mailadres 

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
18/02
Emil Van Gorp
18/02
Wannes Van De Putte
18/02
Abdul Loo
18/02
Thomas Verwimp
19/02
Sterre Van den Audenaerde
21/02
Marco Spelten
21/02
Maura Da Silva
22/02
Danny Goossens
22/02
Tibo Dujardin
22/02
Claudia Mertens
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com