NL
EN
FR

Verslag : Spartacus/NDN A - Blauw Wit A : 16 - 17  (8-8)
A: Kobe (1+s), Imke (2), Brent (2s), Yoni (1)
V: Thomas (2+3s), Jelle, Sophie (4), Jente
Wissels : Domien, Lynn, Amber, Jan (1)

Scheidsrechter : Steve De Jonghe, Danny Vandenbergh

Een ongeval ter hoogte van het rondpunt te Wijnegem op de E34 richting Antwerpen zorgde meteen voor een kilometerslange file.  Gelukkig had ik gekozen voor mijn tweewieler, de vierwielers waren minder gelukkig.  Toch geraakte de meesten op tijd in de sporthal, de scheidsrechters incluis, voor deel 2 van de belangrijke dubbel tegen Spartacus/NDN.  Tim koos voor iets meer lengte en stelde Brent op ipv. Domien.  Verder geen wijzigingen, zelfs niet in de zenuwen bij de spelers.

Voor de inhaalwedstrijd van vrijdagavond Spartacus/NDN A - Blauw Wit A werd er opnieuw een scheidsrechtersduo afgevaardigd : Steve De Jonghe en Danny Van Den Bergh.  Niet onverstandig, denk ik.

Er zijn nog drie speeldagen te gaan, maar onze U12A, U14 en U16A zijn al zeker van een plaats in de kruisfinales. Door een knappe overwinning tegen concurrent Vobako hebben de U19 ook nog zicht op een felbegeerde plaats in de top 4. Vobako moet nog tegen de nummer één en twee in het klassement, dus bij winst van onze U19 panters in de volgende twee wedstrijden lijkt een ticket naar Beveren zeker.

Niet vergeten te vermelden dat onze U12B en U16B (virtueel) respectievelijk 2de en 1ste in hun reeks staan.

Knap werk van alle spelers, trainers en begeleiders. De vooruitgang die de spelers en ploegen dit jaar hebben gemaakt is enorm. Nog drie wedstrijden om een gunstige(re) positie in de kruisfinales te bekomen en dan kan alles.

Bij deze een oproep aan alle supporters om onze jeugdploegen te komen aanmoedigen in Beveren op 14 en 15 maart (en wie weet ook 21 (U16 en U19) en 22 (U12 en U14) maart).

Sportieve groeten, Geert (Cel Jeugd)

Verslag : Kwik A - Boeckenberg A : 18 - 24  (11-13)
A : Sara (1), Jolien, Jesse (5+3s), Matthi (5)
V : Nikki, Tinne (2), Brent (5), Rick (3)

Scheidsrechters : Wensma - Dardenne

De zaalcompetitie loopt alweer stilaan naar zijn einde.  Onze panters zijn al zeker van de kruisfinales.  Voor de plaatsen 3 tot en met 7 ligt alles nog open.  De biekes moeten dus vol aan de bak om nog de nodige punten te sprokkelen.  Bij ons komt Tinne tussen de lijnen in de plaats van Lisa die wat last heeft van een lichte kwetsuur.  Bij de biekes is het korfbalster van het jaar, Liesbet Bollaerts, die aan de kant blijft met een lichte polsblessure.

Verslag : Blauw Wit A – Spartacus/NDN A : 20 - 16  (9-7)
A: Kobe (3+2s), Domien (1), Yoni (1), Imke (3)
V: Jelle (4), Thomas (1+s), Jente (1), Sofie (2)
Wissels: Lynn, Amber (1), Jan

Scheids : K. PLoegaerts, L. Brynaert

De uitgedunde topgroep van Blauw Wit wordt beetje bij beetje aangevuld.  Mochten we Amber Vermeiren enkele weken geleden al verwelkomen, deze week maakte Jan Gerard zijn wederoptreden.  Binnenkort hopen we de gekwetsten terug in actie te zien komen.
Zaterdagavond stond de eerste wedstrijd van de dubbel tegen Spartacus/NDN op het programma.  Vrijdag as. volgt de tweede in de zaal Plantin in Borgerhout.  Deze laatste is de uitgestelde wedstrijd wegens de kapotte schotklok.  Onnodig te vermelden dat Spartacus/NDN onze directe concurrent is in de degradatiestrijd.  Tijd dus om de mouwen op te stropen en punten te pakken, liefst alle 4.

De U16B krijgen een weekendje rust.  De meeste andere ploegen geven zaterdag present in het Boeckenberg Sportcenter.  Wie wil supporteren voor de Top van Boeckenberg begeve zich zaterdagavond richting Kwik Indoor.

Verslag: Boeckenberg A – Voorwaarts A : 24 - 23  (13-11)

A: Brent S (3), Lisa VG (), Nikki S (3+3s), Rick V (1)
V: Jesse DB (7+3s), Jolien H, Sara G (1), Matthi D (1)
Wissels : Lucas DR, Thomas T,

Scheidsrechters : R. Dardenne, B. Elewaut

Vorig seizoen lieten we de punten aan Voorwaarts.  Gezien de evolutie van de competitie leek dat vandaag weinig waarschijnlijk.  Nochtans was de “Bus” goed op dreef in de voorgaande wedstrijden.  De U19 moesten ruim het onderspit delven en de B-ploeg hield ternauwernood een sterk aanklampende tegenstrever af om met het kleinste verschil de puntjes thuis te houden.  De zaal was goed opgewarmd voor de strijd der titanen, alhoewel ik daarvoor een tikje meer volk in de tribunes had verwacht.  Waren er een aantal supporters niet voorbij de TV-beelden van Antwerp-Club Brugge of het WK veldrijden geraakt ?  De TV meldde zich wel aanwezig, in de vorm van de mediacrew van PKC, die de livestreaming van de wedstrijd verzorgde.

Verslag Verde A - Blauw Wit A : 31 - 26 (17-16)
A: Kobe (3+2s), Imke (5), Brent (1), Yoni (3)
V: Thomas (s), Jelle (2+s), Sophie (4), Jente
Wissels : Domien (3), Lynn

Scheidsrechter : G. Vandenbossche

Nu de zwaarste tegenstanders achter de rug liggen, wordt het tijd om de wil om te winnen om te zetten in daden en punten te pakken. De eerste ploeg die dat zou kunnen ondervinden is Verde. De supporters van Blauw Wit zakten dus zaterdag af naar de Wilrijkse speelpleinen en kwamen tot de conclusie dat de thuisploeg weinig zitplaatsen voorziet voor supporters van de bezoekende vereniging. Triest.
De B-ploeg kon over de 50 min. te weinig vuist maken om het Verde moeilijk te maken. Na een verrassende 0-2 opening stoomde de groentjes door naar 14-4. Alhoewel onze blauwwitten nog een remonte inzetten tot 15-9, was het grootste gedeelte van de tweede helft er te veel aan. De A-ploeg was alvast gewaarschuwd.

 
 

Een aantal weken geleden werd een deel van het bestuur van Boeckenberg uitgenodigd om naar een wedstrijd van PKC/SWK groep te gaan kijken. We werden daar hartelijk ontvangen en er werden een aantal goede contacten gelegd, waaronder met de mediacrew van PKC/SWK groep. Ook met de crew van Fortuna/Delta Logistiek hadden we contact en zo ontstond het idee om met de ervaring uit Nederland ook eens een wedstrijd van Boeckenberg te streamen. We zullen hier een aantal mensen van Boeckenberg bij betrekken zodat we in de toekomst zelf een livestream kunnen verzorgen. Zondag speelt de topgroep een thuiswedstrijd tegen Voorwaarts, de ideale gelegenheid om dit alles uit te testen. Wie zondag niet in het Boeckenberg Sportcenter geraakt kan via deze link https://youtu.be/0A0_7pbJVjE de wedstrijd volgen. Langs deze weg wil ik alvast alle vrijwilligers die hiervoor tijd vrijmaken bedanken. 

 
 

Terwijl zo stilletjes aan de gedachten richting kruisfinales gaan, vertrekken de meeste van onze ploegen naar anderer zalen om daar proberen punten te sprokkelen.  Enkel U19 en Boeckenberg TOP werken op zondag hun wedstrijden in het Boeckenberg Sportcenter af.

Kalender
  July 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Bonvito login

E-mailadres 

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
16/07
Eline Denie
17/07
alex yildiz
17/07
Brecht Goethals
18/07
Jan Smout
18/07
Bridget Moens
18/07
Peter Van De Velde
19/07
Mimi Smits
19/07
Senne De Wandel
19/07
Sven Wouters
19/07
Arnaut Goethals
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com