NL
EN
FR

Net zoals ASKC, kwamen we ook Neerlandia al tegen op het veld. Ook in de beker keken we elkaar in de ogen. Een gekende tegenstander dus. De balans stond op 1-1, de vraag was dus wie deze keer het laken naar zich toe zou trekken.

De wedstrijd begint niet bepaald verschroeiend, beide teams zoeken even en het zijn onze panters die via Johannes als eerste op voorsprong komen. Hij volgt zijn eigen shot goed en krijgt zo de bal van Liv die de rebound pakt. Het is dan lang wachten tot het volgende doelpunt valt. De verdediging houdt het goed dicht en Camille mag dan naar de stip na 9 minuten spelen. Na wat hulp door het blazen van onze geweldige ploegverantwoordelijke staat de 2-0 op het bord. Neerlandia kan dan vrij snel counteren, 2-1. Eppo doet hetzelfde vanop de stip, 3-1. Vijf minuten na haar eerste penaltydoelpunt mag Camille weer naar de stip en ze blijft foutloos. Doordat Neerlandia de stippen wel mist, staat het 4-1. Zei iemand penaltyfestijn? Lou denkt daar anders over en maakt met een korte kans uit zijn doorloper onze tweede veldgoal. Een 6-tal minuutjes voor de rust is Lou weer voorbij zijn heer, die hem dan in de rug duwt en jawel, daar is penalty nummer 4 en onze 6e goal. Bij Neerlandia kiezen ze ook voor de doorloper, 6-3. Vrij snel staan ze terug op 2 doelpuntjes, opnieuw met een doorloper, 6-4. Cleo acht dan haar moment gekomen. We weten nog altijd niet hoe, maar de 7-4 was wel een feit. Toch is dit niet de ruststand, een nieuwe Gentse doorloper brengt de stand op 7-5.

We staan voor bij de rust, wat ons nog niet te vaak overkwam dit seizoen. Dankzij onze zuiverheid vanop de stip en vooral de onzuiverheid bij de bezoekers. Kwestie dus van de voorsprong vast te houden en eventueel ook uit te breiden. Johannes voegt daad bij woord, na opnieuw … een strafworp. Neerlandia kan dan opnieuw snel tegenscoren. Het staat 8-6. Het duurt dan even voor er een nieuw doelpunt valt. Maura neemt die voor haar rekening van, je raad het al, de stip, al is het deze keer wel een vrijworp. Neerlandia lijkt telkens op ons te wachten voor ze zelf scoren, ze brengen het verschil weer meteen tot op twee, 9-7. Het signaal voor onze panters om een tussensprint in te zetten. Lou en Liv vanop de stip (al zit er wel vijf minuten tussen) en Noor met een tweede kans maken er zo 12-7 van. Met nog 8 minuten kan dit de wel eens de doodsteek zijn. Toch laat Neerlandia het niet aan hun hart komen. Ze scoren – eindelijk voor hen – bij de 5e poging met een strafworp. Op 5 minuten voor het einde lukt het ook een tweede keer. Kan het dan toch nog? Cleo countert dan met een vrijworp. 13-9. Neerlandia doet dan nog een laatste poging, maar dichter dan 13-11 komen ze niet, meer nog, Camille zet met haar inloper de 14-11 eindstand op het bord.

We hebben dus onze tweede overwinning dit zaalseizoen te pakken na een mooie collectieve prestatie waarin iedereen kon spelen en waarin we vooral over 8 (!) verschillende spelers scoren. Bovendien bleven we foutloos vanop de stip, zowel bij strafworpen en vrijworpen. Maar liefst 9 doelpunten kwamen daaruit voort. Een mooie prestatie van de U15. Volgende week zal het een ander paar mouwen zijn. Dan spelen we op en tegen Vobako dat nog niet heeft verloren dit seizoen …

Zaalwedstrijd U19 d.d. 4/12/2022: Boeckenberg A - Kwik A (13-20)

De maand december is aangebroken, de tijd van Sinterklaas, examens en Kerstmis. Een periode met donkere dagen en vrieskou, maar ook met cadeautjes en veel gezelligheid. Zouden onze Panters vandaag een vervroegd Sinterklaaspakske voor ons in petto hebben? Zo zag het er in het begin in ieder geval wel naar uit. Maar helaas is het anders uitgedraaid.

Na de mooie overwinning vorige week was het tijd om het mooie korfbal dat we toen brachten opnieuw te laten zien. Alleen bleek dat geen sinecure. Het was zoeken tegen een Temse dat vooral aan herenkant groter was.

Toch verlopen de eerste 5 minuten vrij rustig doordat Temse hun vele kansen niet kan afwerken. Dan is het toch raak, de thuisploeg opent de score. Zelf blijven we maar zoeken en niet vinden. Temse doet er weer 5 minuten over om de kansen te verzilveren, 2-0. Ook in het andere vak lijken we vergeten te zijn wat er vorige week zo goed was. In verdediging staat het wel goed en zitten we er kort op, de vakken draaien maar weer op 1 minuut 46 van de rust. Die lijkt dringend nodig omwille van de 4-0, maar dit is het teken voor onze panters om wakker te schieten. Meteen de 4-0 gecounterd via een doorloper van Per, 4-1. Ook de volgende aanval is het weer raak, Maura zet een zelf uitgelokte vrijworp om. Onze achterstand is gehalveerd. Nog een half minuutje. Eppo knalt dan op de buzzer de 4-3 door de mand.

Na 23 minuten niet te korfballen deden we de laatste minuten terug wat we de afgelopen weken lieten zien. Bij de start van de tweede helft gaan we door op hetzelfde elan. Door te knokken onder korf en het zoeken naar 2e kansen hijsen we ons op gelijke hoogte, 4-4. Jun schiet binnen. De volgende aanval is het weer raak Cleo speelt Maura goed aan met een lange bal, daar is de voorsprong. Temse kan terug gelijkkomen, we zijn 3 minuten bezig. Liv doet wat Maura deed, ze scoort haar vrijworp en het staat 5-6. Temse countert die wel meteen zo is het 6-6. Maura laat het niet aan haar hart komen, draait om vanuit de steun en zet ons voor een derde keer op voorsprong, 6-7. Er staan nog altijd 18 minuten op de klok als het 7-7 wordt. Wat een start van de tweede helft. De wedstrijd blijft verder denderen, Temse springt op die trein en komt op 9-7. Onze tweede aanval na de vakwissel, draait Lou goed door ik de steun en speelt Maura aan die binnenschiet. 9-8. Nog altijd 12 minuten op de klok. Helaas is dit het laatste wapenfeit van onze panters. Het lijkt wel alsof ze terug bevangen worden door dezelfde zenuwachtigheid als in de eerste 23 minuten. Het is weer zoeken zonder vinden, terwijl Temse rustig aan de vier verschil en de 12-8 eindstand op het bord zet.

Een spijtig verlies, waarin we maar een kwartier lang ons eigen spel speelden. De overige minuten waren we te zenuwachtig, te verkrampt. Dat moet beter tegen volgende week, dan kijken we zaterdag om 15u Neerlandia voor de 3e keer dit seizoen in de ogen. We zien julle daar!

Verslag : Boeckenberg A – Kwik A : 22 – 13 (10-5)
A: Tine P, Tibo D (4), Lisa VG (1), Lucas DR (3)
V: Tess V (1), Thomas T (3), Nikki S (4), Joppe B (4+s)
Wissels : Dennis DV (1)

Scheidsrechters : N. Pekaar, T. Vlaminckx

De supporters zaten met twee vragen : vanwaar de plotse ommekeer in de wedstrijd tegen Borgerhout ?  En belangrijker : krijgen we een vervolg op die sprankelende tweede helft.  Jordan was niet beschikbaar, daardoor kwam Lucas in zijn plaats.  Dat had ook een kleine verschuiving voor Joppe tot gevolg, die naar het vak van Thomas overgeheveld werd.  Naar de kwaliteiten van Kwik was het raden en de uitslagen tot nu toe gaven hierover geen uitsluitsel.  Dat de biekes au sérieux moeten genomen worden, staat buiten kijf.

Verslag Blauw Wit A – Scaldis A : 21 – 25  (11-12)
A: Lander (2), Jelle (2), Riet (3+S), Ana (2s)
V: Jan (2+s), Imke B (2), Ruben (1), Zoë (4)
Wissel : Rino, Lotte (1)

Scheids : T. Van Goidsenhoven, I.Bekaert

Met Scaldis krijgt Blauw Wit een gereputeerde tegenstander tegen over zich.  Van de ploeg die deze reputatie in het laatste decennia heeft opgebouwd blijft enkel nog David Peeters over.  Niet de minste, want hij staat aan de leiding wat het aantal doelpunten in deze zaalcompetitie betreft.  Na de overwinning tegen Rijko vorige week is de moraal van de ploeg goed, zijn Ruben en Zoë bekomen van de botsing, maar er heerst respect voor de tegenstander.  De puntjes zouden welkom zijn.

Zaalwedstrijd U19 d.d. 26/11/2022: Borgerhout/GW A - Boeckenberg A  (15-13)

Dit weekend gingen we op bezoek bij de Zebra's in Borgerhout. Tegen hen hebben we al wisselend succes gekend: 1 keer verloren in de veldcompetitie en 1 keer gewonnen in de bekercompetitie. We onthouden vooral die laatste wedstrijd, waar we toen toch een mooie prestatie neergezet hebben. Omwille van een aantal pijntjes en kwetsuren aan dameskant zagen we Charlotte en Mira van onze U17 ploeg op de reservebank, waarvoor dank.

Zaalwedstrijd U19 d.d. 20/11/2022: Boeckenberg A - Voorwaarts A (13-9)

Na een mooie start in de zaalcompetitie verwelkomden we op de 2e speeldag Voorwaarts in onze thuisbasis. We hebben deze ploeg al eens ontmoet tijdens de veldcompetitie. Het was toen een vrij evenwichtige wedstrijd, alleen onze afwerking was nog ondermaats. Vorige week in de Kempen wisten we de mand goed hangen. Zou dat dit weekend ook in Deurne het geval zijn?

Na het last-minute gelijkspel van vorige week, was het tijd voor onze eerste thuiswedstrijd. Doordat de bond ons een paar keer in een AKC-weekend thuis laat spelen, moeten we dat om 9u30 doen. Aan de ogen van sommige spelers te zien net een tikkeltje te vroeg.

De wedstrijd begint gezapig met aanvallen van beide kanten die geen doelpunt opleveren. Tot Othmane bij het uitwerken van Ganda de bal onderschept en we een nieuwe aanval opbouwen. Per opent de score op steun van Maura. Ganda countert met een droge knal van op afstand. Iets later klimt Ganda dan op voorsprong opnieuw met een shot van ver. Dit keer van aan de zijlijn. De wedstrijd kabbelt dan rustig verder terwijl we het in aanval toch moeilijk hebben om goede kansen te creëren. Ook Ganda vindt de mand niet meer en zo vallen 5 minuten lang geen goals. Tot Camille zich in de steun kan omdraaien en de 2-2 binnenlegt. Ganda countert dan via een vrij worp (die Jun overigens goed verdedigt). Toch behouden de Gentenaars die voorsprong niet lang. Maura brengt ons met een schot op 3-3. Weer volgen enkele doelpuntloze minuten. Ganda vindt de mand weer als eerste, maar onze Panters counteren meteen via een open kans voor Noor op een goeie pas van Lou. De bezoekers blijven gevaarlijk op vrijworp ook nu uit het gevolg daarvan vinden ze de binnenkant van de mand. De supporters worden verwend met 3 goals in anderhalve minuut. Helaas twee langs de verkeerde kant. Zelf vinden we de mand niet meer voor de rust. Ganda wel, 4-6 is de ruststand.

Dit seizoen stonden we al vaker achter met de rust en keerden we de situatie alsnog om. Dat was ook vandaag de bedoeling. Toch kan Ganda de grootste kloof in de wedstrijd optekenen, 4-7. Het duurt even voor we onder stoom komen en Ganda maakt daar geen gebruik van. Zo kan Johannes een kwartier voor tijd milderen tot 5-7. Per onderschept dan tijdens het uitwerken. Kan schieten waarop Eppo ook nog een keer schiet. Derde keer goede keer Maura schiet binnen, 6-7. De volgende aanval is het weer raak. Eppo legt de gelijkmaker binnen. Nog 13 minuten te gaan. De andere aanval volgt dat voorbeeld. Lou kan vanuit zijn rebound de voorsprong op het bord schieten, 8-7. Johannes kan dan na een paar minuten dan de 2 verschil op het bord schieten. Ganda countert en nadert weer tot op 1 punt. De 9-8 blijft lang op het bord staan. Liv legt goed af naar Maura 10-8. 5 minuten te gaan. Ganda countert met een penalty 10-9. De buit is nog niet binnen. Lou en Johannes herhalen het kunststukje van Liv en Maura, 11-9. Ganda mildert 48 seconden voor het einde, maar we spelen het goed en rustig uit.

11-10 flikkert op het scorebord wanneer de buzzet gaat. De eerste twee punten van het zaalseizoen zijn binnen. Door 7 verschillende scoorders, hebben we weer een mooie teamprestatie neergezet. Volgende week tegen Temse de tweede helft verder zetten en deze positieve lijn doortrekken!

Verslag : Borgerhout/GW A - Boeckenberg A : 19 – 23 (12-6)
A: Tine P (1), Joppe B (1+s), Tibo D (5+s), Lisa VG (3)
V: Tess V, Jordan DV (3), Thomas T (4), Nikki S (1+3s)
Wissels : geen

Scheidsrechters : B. Wouters, R. Dardenne

De sporthal Plantin & Moretus heeft nooit mijn favoriet geweest en zal dat waarschijnlijk nooit worden ondanks de vrij recente renovatie.  Te weinig parkeerplaats en de zaal zelf kan mij ook niet bekoren.  Vlak voor aanvang van de match zat er bijzonder weinig volk in de tribunes.  Schuldige ?  De Rode Duivels die op dat moment het deksel op de neus kregen.  Na het tweede doelpunt van Marokko vonden de supporters hun zitjes naast de lijn.  Eindelijk wat sfeer in de zaal, alhoewel …
Met minder dan 4’30” te gaan in de eerste helft luidt een schot van Jordan de wederopstanding van onze panters in.  In de laatste 1’13” wordt er maar liefst zesmaal gescoord : schoten van Tine, Thomas en Tibo, die ook een stip omzet, en 2 goals van de Zebra’s.  Zo bereiken we de ruststand.

Verslag : Rijko A - Blauw Wit A : 16 - 20  (12-9)
A: Ruben (2+s), Imke B (3+s), Zoë (2), Jan (2+s)
V: Jelle (3), Lotte, Lander (1), Ana (2+s)
Wissels : Riet (s), Rino

Scheidsrechter : Lodewijk Hut, Riejander Deen

“Inworp om 19u30, allen daarheen”, was de laatste zin van mijn verslag vorige week.  Misschien dachten de supporters dat “allen” een persoon is …  Jammer, want deze ploeg verdient meer aandacht.  Tom behield zijn winning team van vorige week en had dat ook terdege voorbereid.  Want Rijko is een oude bekende, de kampioen uit hoofdklasse 1, maar ook een ploeg waartegen misschien wel punten te rapen zijn.  Dan moet het echter beter dan vorig jaar.
Een wedstrijd met een internationaal tintje, want beide scheidsrechters komen uit Nederland.