NL
EN
FR

Tegen een verzwakt Sikopi speelden de U13A panters hun laatste wedstrijd van de veldcompetitie en kunnen zich nu voorbereiden voor de veldfinale tegen een sterke tegenstander Neerlandia, die 1ste eindigde in de andere Topleague B reeks.

Vooral het scorend vermogen is de laatste weken aan het groeien. Als iedereen begint te scoren is het verdedigend heel moeilijk voor de tegenstander. De U13A panters hebben een doelpuntensaldo van +29, d.w.z. hoog scorend vermogen en stevige verdediging. De enige ploeg in de U13A-reeks die een positief saldo heeft behaald. Knap panters !!

Schutters van de dag: Lou (4x) Liv (3x) Eppo (2x) Camille (2x) Maura (2x) Kasper (1x) Elise (1x) en Per (1x). 

Eventjes een rustperiode met de 3 daagse jeugduitstap van de Boeckenberg jeugd en daarna nog degelijk trainen naar de veldfinale toe op zaterdag 4 juni om 11u op Minerva !! 

SUCCES U13A panters !!

jullie verslaggever van dienst Lou en trainer Rik

Verslag : Voorwaarts A - Boeckenberg A : 19 - 23  (8-15)
A: Jolien H (2), Tess V (1), Thomas T (10), Jordan DV (2)
V: Joppe B, Tibo D (5), Sara G (1), Lisa VG (2)
Wissels : Lucas DR, Lauren S, Tess M, Rani VH

Scheidsrechters : S. Cleyman, D. Mertens

Een non-wedstrijd, eentje voor de “doefkes” ?  Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk.  Floriant lijkt de laatste weken een beetje op de dool te zijn en verloor punten tegen AKC en BGW.  Competitiemoe ?  Kwetsuren ?  Langs de andere kant is het zowat ons “zwarte beest”, daar hoeft geen uitleg bij.  BGW is, met alle respect, de laatste weken aan het kwakkelen.  Na bekerwinst, verlies tegen dezelfde ploeg in de competitie, gevolgd door dan weer een ruime overwinning tegen Floriant.  En hoe zit het met onze panters ?  Zijn zij voor deze wedstrijd gebeten om te winnen of is het de bedoeling om energie te sparen voor de kruisfinale ? Er is een factor die alle kruisfinalisten treft : de indoortraining van de Diamonds (ter voorbereiding van de Worldgames) die al weken aan de gang zijn.  Voor mij onbegrijpelijk tijdens het hoogtepunt van de veldcompetitie.  De volgende 70 minuten gaan ons duidelijk maken wat dit allemaal teweeg brengt bij de spelers.

Na een mooie 8 - 1 overwinning op AKC en het verlies van onze rechtstreekse tegenstander ASKC tegen Sikopi en AKC staan we nu riant aan kop in de Toplealue U13 met als enige ploeg een positief doelsaldo van + 15. Knap panters !! Zo moet korfbal gespeeld worden, verdedigen met het ganse vak en veel scoren over 4. 

De wedstrijd tegen Sikopi op zondag 22/05 is als voorbereiding naar de veldfinale een schitterende oefenwedstrijd om nog wat tactische dingen uit te proberen. 

We kennen echter onze tegenstander nog niet, in de andere reeks is het nog heel spannend, Vobako, Neerlandia en Ganda strijden nog voor de tweede finaleplaats. 

Hou allemaal zaterdag 4 juni vrij, dan wordt de finale U13 gespeeld op Minerva om 11u !! 

Succes U13A panters, ik geloof erin, jullie kunnen het !! Het harde werken op de trainingen zal beloond worden !!

Supporters kom dit jeugdig talent aanmoedigen en bewonderen !!

jullie verslaggever/trainer

Rik

Na de puike prestatie in de bekerfinale hadden we nog heel wat wedstrijden in te halen, wat maakt dat onze ploeg op 8 dagen tijd 4 wedstrijden voorgeschoteld kreeg. Geen ideale situatie, zeker als je weet dat we opnieuw met afwezigen en gekwetsten te maken kregen. Soms is het van het goede gewoon teveel. Toch slaagden onze spelers erin om 2 van de 4 wedstrijden te winnen, met dank aan de invallers van dienst.

Verslag : Sikopi A - Boeckenberg A : 11 - 21  (5-12)
A: Joppe B (s), Tess M (4), Tibo D (3+s), Sara G (1+s)
V: Jolien H (3), Tess V (s), Thomas T (1+s), Jordan DV (2+s)
Wissels : Lucas DR (1), Thias VG
Scheidsrechters : R. Dardenne, T. Vlaminckx

De foto in het clubhuis van Sikopi herinnert me telkens aan het pijnlijk verlies van de veldfinale in 2012.  Toen kraakten in de tweede helft onze spelers fysiek onder de last van een zwaar en lang seizoen en een loden hitte.  Die warmte was er vandaag ook, net zoals de druk om door winst het perspectief op de kruisfinale te behouden.  Johannis kon terug beschikken over Sara en koos voor Tibo in plaats van Lucas.  Iedereen was klaar om stap 2 te nemen, terwijl de opkomst van de supporters eerder aan de lage kant lag.

Na een voor sommigen "zwaar" korfbalweekend met wedstrijden op zaterdag tegen ASKC, winnend afgesloten met 6 - 5 ( we staan gelijk met ASKC op de eerste plaats, maar met een beter doelsaldo) en zondag tegen AKC, ook nipt gewonnen met 3 - 4.

Nog 2 wedstrijden te gaan waar we liefst zoveel mogelijk scoren om dit saldo op te krikken.

Het zal echter spannend blijven tot de laatste wedstrijd gespeeld is.  

veel succes,

Rik

 

Verslag : Boeckenberg A – Riviera/Deurne : 23 - 16  (14-11)
A: Joppe B (3), Tess M, Thomas T (4+s), Lisa VG (3)
V: Jolien H (2), Tess V, Lucas DR (2), Tibo D (6)
Wissels : Lauren S, Jordan DV (1), Sara G, Rani VH (1)
Scheidsrechters : K. Meeus, S. Cleyman

Met nog 3 wedstrijden in het verschiet, hangt de kruisfinale rijp voor de pluk.  Taak : driemaal winnen tegen de staartploegen uit de rangschikking.  Niets is eenvoudig, dus gaan we het vel van de beer niet op voorhand verkopen en alles stap per stap aanpakken.  Stap 1 : winnen van Riviera/Deurne tijdens onze laatste thuiswedstrijd.  Johannis voert een paar wijzigingen door in het achttal.  Sara en Jordan blijven op de bank, Lisa en Tibo nemen hun plaats in. Aardig wat volk langs de lijn voor deze ontmoeting, of was het de zon en de staalblauwe hemel die de mensen naar buiten had gelokt ?

Verslag : Blauw Wit – Verde : 12 – 18  (4-9)
A: Brent (1), Kobe (3), Imke B (2s), Ana
V: Riet (1), Urs (1), Jelle, Lotte (3)
Wissels : Lynn, Ruben (s), Jan
Scheidsrechter : T. Vlaminckx

Als we na het verlies tegen HMKC naar de rangschikking kijken, zien we dat Blauw Wit voor een moeilijke opgave staat om daar nog iets te betekenen.  Theoretisch zit er nog promotie in, maar dan moeten de twee leiders, Rijko en Verde, de laatste 3 wedstrijden verliezen en Blauw Wit alles winnen.  De match tegen Verde is daarom meteen de wedstrijd van de waarheid.
Geen B-ploeg tussen de lijnen, wegens te veel afwezigen.  Ook coach Jacky moet verstek laten gaan.  Hij ligt zwaar ziek door een COVID-besmetting thuis in bed.  We wensen hem een spoedig herstel.

1 - 0 al na 1 minuut !! 

Nadat Dirk P zorgde voor de mooie verslagen van de U13a panters tijdens de finalewedstrijden, waarvoor dank Dirk, nu terug een verslag van de verdere veldcompetitie van jullie trainer. 

Dit was wel de mooiste wedstrijd die we al dit seizoen gespeeld hebben, in aanval werden mooie doelpunten gemaakt. Stilaan zie ik wat we al weken trainen nu in de wedstrijd gebeuren. Gebruik makend van het ganse vak met veel spelverleggingen over 4 spelers met wisselende steunen en de vele getrainde technieken.

De meisjes scoorden alsof het een lieve lust was, Maura 2x, Cleo 2x, Camille 3x !!, (ze wordt met de week beter en beter), ondersteund door een hardwerkende kapitein Noor. Maar ook Eppo speelde een schitterende wedstrijd met 3 mooie doelpunten, knap gast! , snelle Lou 1x en Othmane, Kasper en Jun hadden wat pech, want anders hadden die ook gescoord. 

Zo hoort het ook, als iedereen scoort kan je niet verliezen. 

Doelpunt nr 11 staat op het bord !! Knap !!

Meer dan 10 doelpunten scoren is in de topleague U13 nog niet veel voorgekomen, het gemiddelde van de "topploegen" is rond de 5 doelpunten. 

Nog enkele wedstrijden zo verder spelen met 100% inzet, over 4 in ieder vak, voor mekaar spelen, gebruik makend van wat jullie getraind hebben en dan kan er nog iets moois uitkomen in deze veldcompetitie. ONE TEAM - ONE DREAM !!

ALLES is nog mogelijk !! We gaan er voor hé !!

Succes de volgende wedstrijden, vooral de 2 wedstrijden volgend WE zijn heel belangrijk !! 

Rik

Verslag finale jeugdbeker U17 : Vobako – Boeckenberg : 19 – 15  (11-8)
D: Eline, Aiko (1+s), Elfie (1+s), Evi (4)
H: Florian (1), Senne (1), Rik, Mirko (2+s)
Res. : Mira, Mado (1), Mattijs, Jani

Scheids- en lijnrechter : E.Baetens, D. Van Den Bergh

De finale van de jeugdbeker U17 bereiken, was voor mij een verrassing als ik keek naar de prestaties in de voorronde van de veldcompetitie en de zaalcompetitie.  De beker zal altijd wel iets speciaal blijven.  Vobako is een geduchte tegenstander.  Deze ploeg werd in de kruisfinale van de zaalcompetitie met 2 doelpuntjes overwonnen door BGW.  Onze youngsters kregen een ferme opdracht voorgeschoteld.  Coach Jacky moest wegens ziekte gedwongen forfait geven.  Interim-coach Tim Meeusen nam de zware taak op zich om het beste uit de ploeg te halen.
Vobako was nadrukkelijk aanwezig in Sportpark Groot Schijn, mede doordat ze 4 van de 5 finales betwisten.  Ook een schare Boeckenberg supporters kwamen hun steun betuigen.  Aan de achterlijn stond een groep jeugdigen ferm mee te leven met, vermoedelijk, hun klasgenoten van Boeckenberg tussen de lijnen.

Kalender
  May 2022  
M T W T F S S
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
25/05
Lore Huylebroeck
27/05
Richard Dries
28/05
Noah Jagers
31/05
Gerda Torfs
31/05
Maider Smet
02/06
Sander Ghys
02/06
Lucas Beke
05/06
Filip Preckler
05/06
Mattijs Preckler
05/06
Anneleen Bellaert
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com