NL
EN
FR

Vobako is de gedoodverfde titelkandidaat in de sterke U12A reeks, maar vermits we in een goede “flow” zitten de laatste wedstrijden, hoopten we op een goed resultaat en dat is natuurlijk winst! Na een ochtendtraining en een korte “team – building” met taakverdeling en een degelijke wedstrijdbespreking kon de wedstrijd beginnen.

Onze eerste aanval en meteen raak, Maura op doorloper met steun van Johannes 1- 0. Aan de andere kant doet Vobako niet onder en na strafworp in hun eerste aanval staat het 1-1. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht tot Johannes vanuit het verdedigingsvak met een prachtige pas, Yorick lanceert en die werkt de doorloper mooi af 2-1 (mooiste doelpunt van de wedstrijd). Vobako komt terug op gelijke hoogte op schot 2-2. Dan lopen onze panters een beetje uit door een strafworp (fout op eigen doorloper met steun van Maura) en een doorloper van Johannes na mooie steekpas van diezelfde Maura 4-2. Even later komt de drie verschil op het bord via een doorloper van Lou na mooie dieptepas van Yorick 5-2, maar Vobako kan net voor de rust op schot milderen, 5-3.

 

Vobako heeft zijn tactiek duidelijk aangepast tijdens de rust en komt terug via twee schoten (wegtrekker onder de paal), 5-5. We kunnen nog even counteren via doorloper van Lou met steun van Liv, 6-5. Verdedigend hebben we het moeilijk met het aangepaste spel van Vobako we verdedigen veel te slapjes, laten veel te veel schoten toe vanuit de korfzone, waardoor die uitlopen met een schot uit rebound, een doorloper en een inlegger uit rebound, 6-8. Op 6 minuten tijd (!) is onze mooi voorsprong gesmolten als sneeuw in de zon. Ook aanvallend worden er te weinig kansen gecreëerd. De laatste 10 minuten houden beide ploegen elkaar in evenwicht en wordt er niet meer gescoord.

Prachtige eerste helft van de panters maar een minder goede 2de helft is de oorzaak van dit puntenverlies.

Wij, de trainers geloven echter dat jullie in staat moeten zijn om van dit Vobako te winnen, indien er de ganse wedstrijd met 200% aandacht wordt verdedigd en aanvallend over 4 spelen met veel meer steun van de jongens voor onze meisjes.

Lou de kleinste en jongste U12A panter speelde een goede wedstrijd tegen de reuzen van Vobako en verdiende de “diamonds – shirt”. Hij scoorde 2x op 6 doelpogingen en kwam 5x in de steun en zo hoort het ook.

Volgende wedstrijden, iedereen minstens 5 doelpogingen en 5 steunen belopen.

We staan nog op een mooie 2de plaats, maar . . . de wedstrijd tegen Putse zal een belangrijke sleutelwedstrijd worden.

Meter Tine bedankt voor je support!

Een toch wel een beetje ontgoochelde coach,

Rik, Lien en Gert.

Na de topaffiche van vorige week kregen we meteen de volgende kruisfinalistkandidaat voorgeschoteld, namelijk Kwik. De eerste ontmoeting op het veld was voor Kwik, de eerste ontmoeting in de zaal voor ons. Het kon dus alle kanten uitgaan. De biekes zijn echter een nooit te onderschatten ploeg, waar ook over 8 kan gescoord worden, dus we mochten onze start niet missen. En dat gebeurde helaas vandaag net wel, waardoor we eigenlijk nooit in de wedstrijd zijn gekomen en steeds op achtervolgen aangewezen waren.

Verslag : Sikopi - Boeckenberg : 16 - 32  (12-17)
A : Sara (1), Jolien/Tinne, Jesse (7+3s), Matthi (3)/Tibo (3)
V : Nikki (3+3s), Lisa (4), Brent (2), Lucas (2)/Seppe (1)

Scheidsrechters : Mertens – Cleyman

De eerste wedstrijd van de terugronde brengt ons naar Linkeroever tegen de laatste uit de rangschikking.  Op papier een makkelijke tegenstander zou je dan denken.  Maar dat bleek tijdens het openingskwartier toch niet het geval te zijn…  Bij onze panters bleef Rick langs de kant en Sikopi moest het zonder de boomlange Van Bavel stellen.

Verslag : Blauw Wit A – Vobako A : 17 - 16  (7-10)
A: Kobe (4+s), Brent (2), Yoni (2), Imke (2)
V: Jelle (1), Thomas (5), Jente, Sofie
Wissels: geen

Scheids : N. Van Pellecom

De ruime winst van Spartacus/NDN tegen Rijko was geen al te best nieuws, zeker niet als de ontmoeting met een van de koplopers uit de reeks voor de deur staat.  De waarde van de Kempense tegenstander werd al snel duidelijk in de wedstrijd van de B-ploeg, die zich al bij al kranig verweerde tegen de overmacht.  Het vervolg zou dus geen lachertje worden.  Tim voerde een wijziging door in zijn basis acht en brengt Jente aan de start in de plaats van Lynn.

U12B: zat 18/1/2020 oefenwedstrijd Vobako-Boeckenberg 6-8

De eerste extra zaterdagtraining was een succes, 8 U12A panters waren aanwezig en hebben enthousiast het technisch parcours afgelegd binnen de verreiste quota en dat had gevolgen voor de geldbeugel van de trainer.

Ook zondag hebben de U12A panters weeral een consumptie verdiend door het scoren van . . . 10 doelpunten, knap panters !!

De laatste wedstrijd in de heenronde is tegen Voorwaarts waarmee we op een gedeelde tweede plaats staan en medekandidaat voor de kruisfinales. Als trainer ga je er dan vanuit dat een gelijkspel het doel zal zijn, maar daar hadden de U12A panters een ander idee over, ze speelden een geweldige wedstrijd tegen het sterke Voorwaarts. Dit had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

Ondanks het vroege uur starten onze mini-panters heel goed aan de wedstrijd en na een omdraaier van Johannes uit steun en een doorloper met steun van Liv komen we 0-2 voor. Dan is het de beurt aan het andere vak met Yorick op doorloper met steun van Celeste en een korte kans na aflegger van Tiago, 0-4. Verdedigend zijn er dan nog geen kansen weggegeven en door het strakke uitverdedigen en druk op de ballijn recupereren we veel ballen. Voorwaarts kan tegenscoren op schot na onderschepping bij uitverdedigen 1-4. Aan de andere kant kan Johannes scoren uit vrijworp na en fake (goed naar peter Brent van de A-ploeg gekeken), 1-5. De weinige kansen die Voorwaarts krijgt werken ze wel goed af, want na weer een schot bij onderschepping in verdediging en een korte kans na een rommelige fase onder de korf staat het bij de rust 3-5. Moment om iedereen de nodige speelminuten te geven en Othmane mag zijn kunde ook eens laten zien.

Onmiddellijk bij de inworp komt Orin vrij op doorloper met steun van Maura, 3-6. Weer worden er in verdediging geen kansen weggegeven waardoor we verder kunnen uitlopen met een licht toegekende strafworp van Johannes op eigen inloper, 3-7. Vervolgens is het terug aan Yorick met een omdraaier uit steun met pas van Celeste en een korte kans (nadat eerst de doorloper uit de korf botste door bewegen van de paal) na mooie dieptepas uit balonderschepping van Celeste, 3-9. Ons laatste doelpunt is van Maura op doorloper na slimme steekpas van Johannes, 3-10. Voorwaarts kan nog milderen vanop de stip (tot ergernis van opa Liv die had ingezet op 7 doelpunten verschil ;-) eindstand 4-10.

Celeste speelde een geweldige verdedigende wedstrijd tegen het "top" meisje van Voorwaarts en verdiende hierdoor de "Diamonds Shirt".

Knap resultaat van de ganse ploeg, we staan nu mooi op de 2de plaats, wie had dat gedacht in september (?), maar . . . er volgen nog 3 belangrijke wedstrijden, het ticket voor de zaalfinales is nog niet binnen ! Blijf er voor gaan hé U12A panters, jullie verdienen het!

een nog niet helemaal tevreden coach,

Rik, Lien en Gert

Verslag: Boeckenberg – AKC/Luma : 31 - 21  (19-9)
A: Jesse DB (8+2s), Jolien H (3), Sara G, Matthi D (2)
V: Brent S (6), Lisa VG (3), Nikki S (3), Rick VV (3)
Wissels : Tine P, Thomas T, Tibo D, Lucas DR (1)

Scheidsrechters : T. Van Grimberge, V. Van der Beken

Een dagje Boeckenberg – AKC/Luma.
Onze U19’ers beten de kop af.  Zij moesten na een wedstrijd noest achtervolgen de punten nipt aan de bezoekers laten.  Top B leek op een eenvoudige en ruime zege af te stevenen.  Als de radertjes stokten in de laatste 5 minuten, werd het toch nog spannend.  Gelukkig bleven de punten thuis.  Slechter verging het Fauve.  Zij stond nog maar juist tussen de lijnen als ze kermend tegen de vloer ging.  Achillespees over.  We wensen haar een spoedig herstel.
Als ik toch het hoofdstuk kwetsuren aansnij, wens ik meteen ook Maité een spoedig herstel.  Aan de wedstrijd begonnen met een gezichtsmasker, kraakte ze in de tweede helft haar knie.  Pijnlijk en eveneens einde wedstrijd voor haar.
De afsluitende wedstrijd van deze Boeckenberg – AKC trok meteen veel volk.  Logisch voor een topper.  Tevens een test voor onze fanions in hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar.  Rick was hersteld van zijn kwetsuur, zodoende een ploeg op volle sterkte.

Vobako A - Boeckenberg A (21-17) d.d. 11/1/2020

 

We zijn alweer toe aan de laatste wedstrijd van de heenronde in de zaal. Wat vliegt de tijd. We reisden in groten getale af naar Tielen voor een topaffiche: de nummers 1 en 2 in de rangschikking tegen elkaar. Vobako had ondertussen één keer verloren en wij waren voorlopig nog ongeslagen. Zouden we dat zo kunnen houden? Was het verlies van Vobako slechts een accident de parcours? We weten dat Vobako al weken goed aan het afwerken is. Kunnen wij dat evenaren? Zou onze sterke verdediging standhouden? Met veel vragen, maar ook vol vertrouwen zijn we aan deze klus begonnen.

Verslag : KCBJ A - Blauw Wit A : 16 - 14  (10-8)
A: Kobe (5), Brent (2), Yoni (1), Imke (1)
V: Jelle (s), Thomas (2), Lynn, Sofie (1)
Wissels: Domien (1), Jente

Scheids : K. Broothaers

Vandaag spelen we de laatste wedstrijd van de heenronde.  De balans van de vorige 6 wedstrijden – eigenlijk maar 5, want de wedstrijd tegen Spartacus/NDN moet nog herspeeld worden - is snel opgemaakt.  Dat hoofdklasse 1 geen “walk in the park” zou zijn wisten we al wel, dat de puntenoogst zo gering zou zijn was helemaal niet verwacht.  Dit hoeft helemaal geen drama te zijn, want de verschillen tussen de laatste 6 ploegen blijven al bij al gering.  Tweemaal winst kan meteen een wereld van verschil in de rangschikking betekenen.  Tijd om daar mee te beginnen.

Othmane ziek, Lou voetbalwedstrijd, Maura toch nog wat last heeft van haar enkelblessure en Celeste nog op vakantie was en we geen beroep konden doen op de meisjes van de U12B ploeg (wat toch spijtig is) waren we maar met 3 U12A panter meisjes. Gelukkig kwam een zieke Jitte ons helpen zodat we toch met 4 meisjes konden starten. Bedankt hiervoor Jitte en Wim (papa Jitte). We zullen in de toekomst misschien nog beroep op Jitte moeten doen indien we meisjes te weinig hebben.

Tegen het zwakkere broertje in onze reeks hebben de U12A panters de opdrachten van de coachen goed opgevolgd. Het was een wedstrijd met veel tempo, veel kansen en de lange bal begint stilaan resultaten op te leveren. Ook het voorverdedigen en de ballijndruk begint stilaan vruchten af te werpen.

Bijna iedereen heeft gescoord en ditmaal niet alleen maar op doorlopers, ook 6x op schot van afstand. Johannes (5x) vooral op steun van Jitte, die op het einde van de wedstrijd toch ziekjes op de bank bleef zitten. Orin (4x) die een prima wedstrijd speelde en de nieuwe "Diamonds shirt" verdiende. Yorick, Tiago, Noor, Maura en Liv waren de overige schutters. Knap dat de meisjes nu ook al vlotter tot scoren komen, zodat het verdedigend moeilijker wordt voor de tegenstander. Het gevaar komt nu van alle 8 U12A panters en zo hoort het ook in het moderne korfbal.

Volgende 3 wedstrijden zullen bepalend zijn voor onze doelstelling, namelijk een kruisfinaleplaats in de zaal afdwingen. Dus aandachtig en met 100% inzet komen trainen is de boodcshap.

een voorlopig tevreden coach,

Rik, Lien en Gert

Kalender
  January 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Boeckenberg webshop

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
26/01
Leon Luyckx
26/01
Jana Frickel
29/01
Guido De Beuckelaer
30/01
Floor Lauwers
03/02
Léonard Verhoeven
03/02
Julia Buys
05/02
Frans Group
05/02
Katrien Lemmens
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com