NL
EN
FR

Verslag U19 ½ finale : AKC/Luma A – Boeckenberg : 20 – 16 (8-5)
A: Stijn (3), Joppe (2), Anna, Rani (2)
V: Seppe (1), Ruben (2), Lauren (4), Imana (1)
Wissels : Wannes, Lotte (1)
Scheids : R. Dardenne

Op dag 2 van de halve finales staat er een nieuwe AKC/luma – Boeckenberg op het programma, ditmaal een wedstrijd van de U19. Zij zagen eerst dat Voorwaarts nipt de duimen diende te leggen tegen Kwik.  Daarna ging het richting speelveld, met de gekwetste Damon op de bank.  De wedstrijden tegen AKC/Luma waren erg close geweest tijdens de reguliere competitie, weliswaar tweemaal gewonnen door AKC/Luma met een doeltje.  In een finalewedstrijd liggen de kaarten altijd anders, dus het kon alle kanten uit.

Verslag U14 - 1/2 finale : Kwik A - Boeckenberg A : 13 - 08
A: Senne (1), Florian, Aiko (1), Charlotte
V: Mattijs (1), Mirko (1), Mira, Elfie (3)
Wissels : Jani (1), Eline, Frederik, Merel
Scheidsrechter : Tom De Gendt, Luc Janssens (lijn)

Drama op het einde van de training vrijdag : Mado slaat haar voet om. Ondanks taping voor de wedstrijd kan ze niet mee spelen.  Jammer voor haar, we wensen haar veel sterkte.  Zij krijgt zeker nog kansen om zich te bewijzen.
Toch enige zenuwachtigheid te bespeuren bij de trainers en begeleiding op vrijdagavond.  De U14-spelers leken daar voor de wedstrijd iets minder last van te hebben.  Voor een aantal onder hen was dit trouwens niet de eerste finale.  De kansen lagen vandaag echter anders.  Kwik brengt een sterke en vooral gestalterijke ploeg tussen de lijnen.  Sommige waren wel twee koppen groter dan onze dappere panters ...

Verslag U16 ½ finale : AKC/Luma A – Boeckenberg : 27 – 12 (14-4)
A: Sterre (2), Lien (3s), Jander, Rik (2)
V: Julie, Jente, Joran (4s), Tobias (1)
Wissels : Claudia, Mattijs

In de Top-reeks staan was al een hele prestatie, een plaats afdwingen voor een halve finale zo goed als een mirakel. De tegenstander was niet meteen een geschenk.  AKC/Luma had zich de sterkste ploeg getoond tijdens de competitie, met slechts een puntje verlies tegen en op Temse.  Met alle respect voor onze U16 zij stonden voor een “Mission Impossible”, een echte.

 

Verslag : Spartacus/NDN - Blauw Wit A : 21 - 21 (12-16)
A: Jan, Karo (2), Yentl (2), Kobe (5+2s)
V: Brent (1+2s), Imke (1), Nina (2), Thomas (2)
Wissels: Sofie, Joyce, Rick (2)
Scheids : Nico Van Pellecom

De derde topper dit weekend : de titelwedstrijd tussen Spartacus/NDN en Blauw Wit. Heel wat blauwwitte supporters hadden de Zandweg in Berendrecht gevonden, in mijn GPS stond die in elk geval niet in.  Zij zouden deze ploeg mee naar de hoofdklasse 1 moeten juichen.  Een opdracht die haalbaar moet zijn.  Een gelijkspel is immers voldoende, maar daar speel je natuurlijk niet naar.  Nina is ondertussen voldoende hersteld van haar kwetsuur.  Deze wedstrijd wilde ze absoluut niet missen.

Verslag : Kwik - Boeckenberg : 22 - 22 (13-8)
A: Jesse DB (4+2s), Sara G (2), Lucas DR, Nikki S (5)
V: Matthi D, Karen VC (2), Jolien H, Thomas T (3+3s)
Wissels : Glenn G (1)
Scheidsrechters : Ben Morel, Thierry Vangoidsenhove

Onze B’ers openden ietwat gespannen de debatten in Kwik Indoor. Er moest absoluut gewonnen worden van de mede-koploper in de rangschikking om de titel te pakken.  En hoe !  Van bij de start werden de biekes vakkundig weggespeeld, zodat er in de eerste helft een voorsprong van 8 doelpunten te noteren viel.  Daarna viel even de concentratie weg, wat de thuisploeg toeliet om een beetje in te lopen aan de rust, 8-13.  Daarna ging het dak er helemaal af.  Onze panters waren niet te stuiten en liepen gestaag weg in de score.  Het liet Tim toe om aan alle spelers speeltijd te geven.  Na deze schitterende overwinning kregen ze welgemeende felicitaties en een medaille omgehangen door hun topgenoten die een klein uurtje later aan de bak moesten.

Verslag : KCOV A – Blauw Wit A : 17 - 18  (6-11)
A: Kobe (1+s), Jan (2), Karo (3), Janne
V: Nils (1), Thomas (3), Imke (4), Yentl (3)
Wissels: Brent

Deze voorlaatste wedstrijd van de zaalcompetitie ontmoetten we KCOV, de op één na laatste in het klassement met slechts 4 gewonnen wedstrijden op hun palmares.   Met nog 1 week te gaan voor onze allesbeslissende wedstrijd volgende week tegen Spartacus, stelde Frank een vertimmerde ploeg op.  Zo startte Nils in de plaats van Brent, werd Yentl van vak verwisseld ter vervanging van de nog geblesseerde Nina en trad Janne aan in het eerste aanvalsvak.  Gezien de positie van KCOV in onze reeks zou deze wedstrijd op papier een meer dan haalbare kaart moeten zijn, doch het verleden leerde al meermaals dat geen enkele tegenstrever bij voorbaat onderschat mag worden.

ASKC A – Boeckenberg A (8 - 10)

Bij aanvang zien we 2 scheidsrechters opwarmen, een try-out voor de Herentals wedstrijden zo bleek, 4 ogen zien meer ...  Het wordt een spannende wedstrijd, die vooral overschaduwd wordt door zeer fysiek spel, waar naar ons inziens niet correct op ingegrepen wordt.

De eerste helft verloopt niet goed.  We lijden veel balverlies, slechte passing en hebben het moeilijk om de steun in te nemen.  We rusten met een 4-4 tussenstand.

De tweede helft zijn onze duels agressiever en komen we beter in de wedstrijd.  Doch ASKC blijft aankampen en het wordt 8-8 op 4 minuten van het eindsignaal.  Senne zet genadeloos een strafworp om en we komen op voorsprong, 8-9.  In de laatste minuut legt Senne vanop afstand de eindcijfers vast, 8-10.

Een zeer gelukkig team, dat letterlijk en figuurlijk gestreden heeft om deze match te winnen en een stapje dichter te zijn bij het felbegeerde Herentals ticket.

Dit zou een sleutelweekend worden, met 2 belangrijke wedstrijden.  We moesten zelf revanche nemen tegen ASKC, waar we in de heenwedstrijd met 6-9 van verliezen.  Een wedstrijd die we altijd moesten winnen en die ons nu in de slotfase zuur zou opbreken.  Onze tegenstander (Temse) wint, onverwacht, tegen Vobako met 13-12.  Dat wil zeggen dat we na deze voorlaatste wedstrijd nog steeds op gelijke hoogte staan met Temse, we hebben allebei 14 punten. Enkel het doelsaldo zit lichtjes in ons voordeel (+6).  Volgende week wordt dus belangrijk.  Wij spelen tegen Kwik, een geroutineerde ploeg met tweedejaars en Temse speelt tegen ASKC.

De Trainers,
Tommy & Pascale

U14A : Boeckenberg - Putse : 18 – 7 (8-1)

Vermits we ons geen puntenverlies konden veroorloven om alsnog bij de eerste vier te eindigen, moesten we deze wedstrijd absoluut winnen. Snel en accuraat starten was dan ook de boodschap.

En of we dat deden ... Na 4 aanvallen hadden we al evenveel gescoord.  Putse kon weinig kansen creëren en met de rust was het dan ook al 8-1.

Voor de match was er gevraagd om vooral van onze snelheid gebruik te maken tegen deze ontzettend grote ploeg en dat hebben we toch echt wel met succes gedaan. 10 van onze doelpunten werden dan ook gescoord door een inloper, meestal zonder bal.  Dit levert geen mooie korfbal op, maar was vandaag wel uiterst doeltreffend tegen deze tegenstander.  Missie geslaagd dus !

Onze volgende missie is de punten gaan pakken in de wedstrijd tegen ASKC. Als iedereen op hetzelfde niveau blijft spelen van de laatste weken en met dezelfde gretigheid, moet dit echt wel lukken.  Wij, de trainers, geloven alvast in jullie !

Doelpunten : Aiko 2, Mado 3, Mira 1, Elfie 1, Mattijs 3 ,Mirko 3, Jani 1, Senne 2, Florian 2

Tevreden trainers,
Tommy en Pascale

Verslag : Boeckenberg – Putse : 21 - 21 (13-16)
A: Karen VC (3), Jesse DB (4+2s), Jolien H (1), Glenn G (2)
V: Nikki S (5), Lucas DR, Tine P, Matthi D (3)
Wissels : Seppe C, Sara G (1), Lisa VG, Thomas T
Scheidsrechters : Tina Van Grimberge, Bjorn Elewaut

De kruisfinalekoorts is duidelijk te merken en niet alleen bij onze spelers. Mocht het verlies van AKC/Luma tegen leider Kwik niet helemaal onverwacht zijn, verrassend was wel dat Voorwaarts de puntjes liet liggen op Floriant.  Zo zijn er plots nog 3 kandidaten voor stek 4.  Het lijkt dat de wedstrijden tegen Kwik de bepalende factor zullen zijn, want zowel Floriant als onze panters moeten nog tegen hen aan de bak.

Nick meldde zich op het Sportcenter op krukken, nadat zijn linkervoet in de plaaster werd gestoken na een blessure tijdens de woensdagtraining. Daardoor komt Goffa terug tussen de lijnen en worden de vakken qua heren herschikt.  Putse zal zich overigens niet zonder slag of stoot gewonnen geven.  Ze hebben nog een puntje nodig om zich te verzekeren van de runners up finale.

Voor onze laatste thuiswedstrijd werd de zaal extra aangekleed en mochten onze mini-panters door een ballonnenboog en in de spot oplopen met Sara Goossens als mega-panter.

Voor het begin van de wedstrijd vonden een aantal spelers dit wel spannend, maar op het veld was er van die spanning niets terug te zien (of kwam het door onze mascotte Sara), want binnen de 30 seconden staan we 1-0 voor door een schot van Yorick op pas van Johannes. De bal wordt onmiddellijk terug onderschept en dit keer scoort Yorick op inloper met steun van Jana, 2-0 na amper één minuut spelen. We blijven heel goed spelen en door twee inlopers van Anthony op steun van Maura wordt het 4-0.  Verdedigend loopt alles weer goed en door de vele balonderscheppingen wordt het door een inloper van Yorick met steun van Jana en een inloper van Jana op steun van Johannes 6-0.  Er wordt gevraagd om ook op schot te spelen en dat doet Maura prima, 7-0.  Het doelpuntenkermis voor de rust wordt afgesloten door een inloper van Maura op mooie pas van Jitte na goed uitverdedigen, 8-0.

Met drie nieuwe spelers in de ploeg na de rust is het eerst wat zoeken en zakt het tempo wat uit de wedstrijd.  Catba kan een eerste maal scoren op kort schot, 8-1.  Jana maakt er op inloper met steun van Johannes 9-1 van.  Ons aanvalsvak heeft wat moeite om goede kansen te creëren en Cabta kan met korte kansen dichterbij komen 9-4.  Uiteindelijk legt Jana met steun van Yorick de eindstand vast 10-4.

Dit was weer een heel goede wedstrijd van onze U12jes.  Verdediging en uitwerken hebben we al langer goed onder de knie.  Soms hebben we moeite om het tempo in de wedstrijd te krijgen, maar daar was nu absoluut niets van te merken.  Een schitterende eerste helft en een mooie tweede helft waar Celeste haar debuut bij de U12 heeft gemaakt met heel goed verdedigend werk en goed loopwerk in aanval.  Volgende week de laatste zaalwedstrijd en dan beginnen we aan de voorbereiding van de eindronde op het veld.

Sportieve groeten, de trainers

Kalender
  March 2019  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Boeckenberg webshop

 

 

30% korting voor onze leden

op het ganse assortiment

Kortingcode PARKPANTERS

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
26/03
Albert Storchilo
26/03
Jurgen Hellemans
28/03
Kasper Molenbruch
29/03
Robin Dams
29/03
Robin Dooms
29/03
Joppe Bellemans
31/03
Quinten Van Loo
31/03
Jean-Batist Beeckx
31/03
Hilde Andries
01/04
Esthé Vercammen
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com