NL
EN
FR

Verslag : Ganda A - Blauw Wit A : 24 - 25  (11-16)
A: Kobe (2), Imke (5), Brent (1), Ana (4)
V: Riet (2), Lotte (3+s), Jelle (3+2s), Urs (2)
Wissels : geen
Scheidsrechter : S. De Jonghe

De parking bij het indrukwekkend sportcentrum Hekers zal onder normale omstandigheden te weinig plaats bieden aan spelers en supporters.  Nu was er voldoende plaats.  De zaal waarin de wedstrijd doorging – er zijn er 2 – leek wel speciaal afgestemd op korfbal, want er stonden haast geen andere lijnen op de vloer.  Die zag er in eerste instantie glad uit, wat door de spelers werd tegengesproken.  Tijdens de wedstrijd zag ik dat er zelfs een paar blijven “steken”.
De spelers van Blauw Wit blijven nog altijd, en gelukkig maar, gepaard van besmettingen, zodat we alweer met bijna een voltallige groep aanwezig waren.  Het is dan ook logisch – never change a winning team indachtig – dat Tim start met dezelfde acht als vorige week.

Derde wedstrijd op rij tegen een titelkandidaat en ditmaal bekroond met een zege. Opdrachten werden veel beter uitgevoerd, het bewijs: er werden 3 mooie doelpunten gescoord met schot op 1 been op perfecte pas en na wegtrekken onder de korf, door Noor, Liv en Maura, maar de mooiste van Maura werd door de scheids niet toegekend wegens verdedigd ?? De scheids speelde duidelijk mee met onze tegenstander, hij liet het snijden op het blok toe, strooide met strafworpen en de tegenstrever mocht wel verdedigd scoren ? Gelukkig hebben we ons daar niet aan gestoord en probeerden we het aangeleerde spel verder te spelen. Eppo (2x), speelde weeral een prima wedstrijd, Jun (1x) en Per (1x) scoorden op doorloper. Op het einde bij 5 - 6 was het nog even spannend, maar in de laatste minuut scoorde Per met een omdraaibal de verdiende 5 - 7. Verdedigend zijn we veruit de sterkste ploeg in onze reeks, maar aanvallend missen we nog te veel kansen. Bij een schot naar de korf moet de "focus" veel beter ! Doelen om te "scoren" is belangrijk !! Heel belangrijk zelfs, want als er ploegen op het einde gelijke punten zouden hebben, dan telt het doelgemiddelde !! Dus U13a Panters, de opdracht is: SCOREN en nog eens SCOREN. 

Othmane mocht de "Diamonds" shirt meenemen wegens de mindere speelminuten die hij had en Jun vanwege zijn schitterend verdedigend werk tegen de beste Ganda speler.

veel succes volgende wedstrijden 

Rik

Verslag : Kwik A - Boeckenberg A : 18 - 18  (9-9)
A: Jordan DV, Brent S (6), Tess M (2s), Tess V (2)
V: Joppe B (3), 5Thomas T (2), Jolien H (1+s), Sara G (s)
Wissels : Lucas DR, Thias VL, Maline V, Lisa VG

Scheidsrechters : Van Goidsenhove T. Mertens E

Raar, een wedstrijd zonder toeschouwers.  Op de tribune huppelde de eenzame cameraman van Sportbeat naar hartenlust van links naar rechts, maar kon bij het oplopen enkel de ruggen van spelers en scheidsrechters filmen.  Ondanks het levensgrote scherm in de bijenkorf verkozen de meeste supporters van de thuisploeg de warmte van hun eigen leefruimte.  De barploeg had daardoor een rustige en, wegens het sluitingsuur, ook een korte avond.
Vandaag sneden we blok 4 van deze door COVID geteisterde zaalcompetitie aan.  Kwik heeft tot nu alle wedstrijden gespeeld, onze panters - buiten Thibo was de groep volledig - begonnen pas aan hun tweede match.  Voor de B-ploeg leek dit geen enkel probleem.  Zij sloten hun wedstrijd af met 32 doelpunten en winst.  Eens kijken hoe onze A’s acteren.

A: Tine (3) - Fauve (2) (Rani) – Thias (5)– Seppe Casus (6)

V: Lauren (2+2S) – Lisa (5) – Seppe Claus (2) (Stijn) – Lucas (5)

Corona beslist dat de indoor sportwedstrijden nog mogen doorgaan, maar zonder supporters. Alle clubs organiseren zich en streamen op groot scherm.

Bedankt aan de clubs en korfbalbond voor het voorzien van live-streaming.

Beetje onder de indruk toch van de knappe bumper video van Kwik zitten we comfortabel in onze zetel naar de ontmoeting Kwik – Boeckenberg op TV te kijken. ’t Is eens iets anders ;-). Tine opent de score. Op assist van Seppe laat Fauve weten dat ze er ook klaar voor is. Met een zuiver schotje zet ze de 0-2 op het bord.

 

Zaalwedstrijd U17 d.d. 4/12/2021: Kwik A - Boeckenberg A (19-18) 

Tijdens de voorbije week hebben heel wat clubs zich klaargestoomd om beelden van hun wedstrijden te kunnen streamen om de thuiszitters toch mee te kunnen laten genieten van hun geliefde sport. Een initiatief dat we alleen maar kunnen toejuichen. Bij de jeugd mag er voorlopig nog publiek binnen, en kunnen ouders hun kinderen dus nog live aan het werk zien. De supporters die er vandaag waren, hebben in ieder geval waar voor hun geld gekregen.  

We moesten het opnemen tegen Kwik, één van de grote titelkandidaten voor deze zaalcompetitie. Een ploeg die ook over 8 kan scoren en zich al als zeer trefzeker heeft bewezen. En dat was vandaag niet anders. Maar een grote nederlaag is het zeker niet geworden, integendeel. Het was weliswaar een wedstrijd met twee gezichten, maar ondanks de mindere momenten mogen onze spelers absoluut fier zijn op hun prestatie. Helaas zonder Rik en Elfie, maar samen met een zeer goed ingevallen Charlotte, hebben we het de Biekes best lastig gemaakt.

De volgende wedstrijd van de zaal is tegen HMKC, een ploeg die net de TOPleague niet haalde met een zeer sterke heer.

We openen de score met dorloopbal van Charlotte met steun van Anthony en even later zijn de rollen omgekeerd en scoort Anthony op doorloper met steun van Charlotte, 2-0. Na de vakwissel scoort Johannes met een ver schot en Maura met een wegtrekker van onder de korf op pas van Johannes, 4-0. HMKC countert snel terug met een schot van achter de paal. Dankzij Anthony op doorloper met steun van Charlotte blijft de kloof, maar weer kan HMKC snel terug scoren met een wegtrekker onder de paal en niet veel later komen ze nog dichter door twee verre schoten, 5-4. De marge wordt terug groter door weer Anthony op doorloper met weer steun van Charlotte en Johannes met steun van Maura 7-4. Net voor rust kan HMKC op doorloper scoren na een zeldzaam foutje bij het uitwerken, 8-5.

Na de rust scoren we in onze eerste aanval, Charlotte op doorloper met steun van Tiago, 9-5. Na de vakwissel in het in onze aanval weer direct raak, Maura eerst op doorloper en dan met een schot tweemaal op steun van Quinten 11-5. Na een knappe pas van Tiago kan Anthony er 12-5 van maken. Als HMKC op schot scoort doet Johannes na de vakwissel net hetzelfde, 13-6. Vanop vrijworp maakt Maura er zelfs 14-6 van. HMKC maakt er 14-9 van door een paar keer pech bij onze afwerking, (snel) balverlies door slechte passing en omdat ze hun spits telkens wisselen en in de aanval brengen. Maura kan op doorloper na dieptepas van Johannes het tij keren, 15-9. HMKC komt nog terug met een doorloper en een heel ver schot, maar we spelen goed de wedstrijd uit en Johannes kan op dorloper met steun van Jana de eindestand vastleggen, 16-11

Er werd goed over vier in elk vak gespeeld, we zagen zoals gevraagd veel grinta in de duels en er werd aan een heel hoog percentage afgewerkt door bijna alle spelers (en niet 1 of 2 spitsen). Op het moment dat HMKC terug in de wedstrijd dreigde te komen waren er weer verschillende aanvallen waar er geen kans werd gecreëerd door slechte passing en dat moet beter. Ook de afwerking van onze doorlopers en korte kansen kan nog beter, dat blijven werkpunten. Volgende week staat de topper tegen Neerlandia op het programma, tijd om te laten zien wat we kunnen en hebben bijgeleerd ten opzichte van de wedstrijd op het veld.

De fiere trainers, Stefan, Ward en Geert

Verslag Blauw Wit A - Hoevenen A : 28 - 20  (15-10)
A: Kobe (3), Imke (4+s), Brent (1), Ana (4+s)
V: Riet (3), Lotte (4), Jelle (2), Urs (4)
Wissels : Domien (s)
Scheidsrechter : D. Mertens

Na de nederlaag tegen Rijko en een weekje gedwongen rust pikken onze Blauwwitjes terug de draad op tegen Hoevenen, niet meteen het sterkste broertje in de reeks, zoals ook de B-ploeg al toonde met een vlotte overwinning.  De afwerking baart al enige tijd zorgen en laat dit nu in de zaalcompetitie zeer belangrijk zijn.  Voorlopig zijn er nog geen virus-problemen binnen de vereniging, zodat Tim bijna over zijn hele arsenaal spelers kan beschikken.

Zaalwedstrijd U17 d.d. 27/11/2021: Boeckenberg A – Putse A (20-13) 

Wat waren we blij na het overlegcomité van afgelopen vrijdag te horen dat de indoor sporten toch kunnen blijven doorgaan, zij het met strengere regels en minder publiek, wat uiteraard geen probleem is. Voor onze jeugd en hun mentaal welzijn is het toch ook wel belangrijk dat ze hun energie kwijt kunnen in hun sport, zeker met de examens in het vooruitzicht. Mens sana in corpore sano, nietwaar. En dat geldt nog meer in tijden als deze. 

Omdat Elfie nog niet speelklaar is, kwam Mado ons opnieuw vervoegen, waarvoor dank. Na de pandoering van vorige week tegen Vobako kregen we dit weekend Putse voorgeschoteld, een ploeg met zeer veel lengte. Dus onze bewegelijkheid en vinnigheid zou weer goed van pas komen, maar konden we dat ook tonen?

Zaalwedstrijd U17 d.d. 13/11/2021: Putse A - Boeckenberg A (14-12)

Dit verslag hadden jullie nog te goed. Voor de eerste zaalwedstrijd trokken we op een waterige dag naar Rijko. De laatste confrontatie eindigde op een gelijke stand, dus alles was mogelijk en we hadden er goede hoop op. Maar helaas, het was ons niet gegund. Naast wat shotklokproblemen, die de beste club kan overkomen trouwens, en een brandalarm waardoor de wedstrijd even diende stilgelegd te worden, waren er ook enkele spijtige beslissingen op cruciale momenten die niet bepaald in ons voordeel gefloten werden.

"Ieder nadeel (corona) heeft zijn voordeel (livestream !)" Hierdoor kon ik na de wedstrijd de beelden nog eens bekijken en die liegen niet. Een verloren punt voor onze U13A want een gelijk spel en zelfs een overwinning had gekund. We mogen echter niet te veel morsen met de punten, want we hebben ze nodig om bij de eerste 4 te kunnen eindigen in de zaal. Die plaatsen geven recht op de 1/2 en finale wedstrijden voor het U13 korfbal kampioenschap zaal. Sommige panters denken nog altijd dat we maar oefenwedstrijden aan het spelen zijn, NEEN, dit is competitie !!

Na een chaotische te korte opwarming in de zaal, die nog met man en macht werd klaargestoomd om de wedstrijd te kunnen spelen, begon onze aanval Lou - Liv - Kasper en Elise met mooi korfbal en vele kansen, maar spijtig werden er een 10 tal kansen de nek omgewrongen en kon Lou eindelijk het eerste doelpunt maken na een mooie L/R beweging.

Aan de rust stonden we 1 - 2 achter, dus alles kon nog. Maura werd erin gebracht om in het vak Per - Eppo - Noor - Camille meer aanvallende oplossingen te brengen, echter zonder resultaat, de raadgevingen en opdrachten van beide coachen werden niet opgevolgd. Noor scoorde nog op perfecte pas van Lou en Per maakte op 10 minuten v/h einde nog ons derde doelpunt na geharrewar onder de paal. Alles zat er nog in om de gelijkmaker te maken, maar zelfs na een time-out werden de opdrachten niet uitgevoerd. Spijtig, want de 4 - 4 die Maura toch nog scoorde kwam te laat, de zoemer was al afgegaan.

Misschien ga ik, zoals in het voetbal, punten geven na de wedstrijd aan de spelers voor het verkrijgen van de "Diamonds" shirt. Voor de 2de maal op rij was Lou de verdiende winnaar, vanwege zijn enorme inzet, voorbeeldig vakwerk, aanvallende acties, veelvuldig de steun belopen voor Liv, zijn perfecte lange verre passen, de vele balonderscheppingen en . . . heeft de "opdrachten" goed uitgevoerd. Knap Lou !! Ook Eppo verdiende de 2de shirt vanwege zijn inzet !

Wie probeert volgende wedstrijden de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren om de gegeerde "Diamonds" shirt te verkrijgen, wel dat kan iedereen, indien je probeert om de raadgevingen en opdrachten van de coachen op te volgen. 

Succes verder !

Rik en Gert

Kalender
  December 2021  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Boeckenberg webshop

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
08/12
Johannis Schot
09/12
Lisbeth Isaie
09/12
Paul De Haan
10/12
Rens Buyle
10/12
Othmane Lassfar
10/12
Giulia Laura Letizia Berardocco
13/12
Patrick Desmet
13/12
Mado Verhoeven
16/12
Cor Segers
16/12
Mil Segers
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com