NL
EN
FR

Boeckenberg U13 A - ASKC U13 A: 6 - 1

Een goede voorbereiding is het halve werk.  Dus stuurde Rik mij vrijdag een e-mailtje ivm. de vrije worp die ASKC toepast.  Hij en zijn spelers zullen goed gelaarsd aan de wedstrijd beginnen.
Kwik Indoor is gevuld met blauwe en rode supporters, die elk een kant van de tribune bezetten.  De aanmoedigingen zullen de hele wedstrijd de zaal doen daveren.

Verslag kruisfinale U13 : Vobako A – Boeckenberg A : 2 - 4  (1-2)
A: Liv (1), Noor, Eppo, Per (1)
V: Maura (s), Cleo, Jun, Lou (1)
Wissel : Camille
Bank : Kasper, Elise, Othmane

Scheidsrechter : M. Cooreman

Het was al vroeg verzamelen geblazen, om ten laatste om 8u15 present te zijn aan de sporthal Kwik Indoor.  Hier en daar zag ik kleine oogjes, niet bij onze U13’en die met hoge verwachtingen stonden te popelen om hun opwachting te maken.  Rik kent als geen ander de knepen van het vak om zijn spelers en speelsters rustig te houden en voor te bereiden op de wedstrijd.  Wat ook bleek tijdens de opwarming onder het nauwlettend oog van een talrijk opgekomen supportersgroep.  Katrien diende hier en daar nog een tape-je aan te brengen, tot het moment van oplopen gekomen was en de match kon starten.
Tijdens de competitie was Vobako tweemaal aan de winnende hand gebleven.  De eerste maal met vrij ruime cijfers, de tweede keer was een close call met 6-5.  Ik was benieuwd of onze U13 nu de volgende stap konden zetten.

Ondanks alle coronabesmettingen en wedstrijdverschuivingen konden de kruisfinales doorgaan op de geplande data in een weliswaar aangepast programma en op 2 verschillende locaties.  De zaal van het Boeckenberg Sportcenter was netjes aangekleed, want het geluk en de rangschikkingen hadden zowel de U19 als de TOP van Boeckenberg in eigen huis geprogrammeerd.

Onze U19 moest de spits afbijten tegen AKC/Luma.  Het was wennen voor onze spelers aan het lawaai, want de zaal was behoorlijk gevuld.  De orkesten van beide teams zorgden voor de ritmische ondersteuning van de joelende supporters.  Aanpassen, ja, zich laten intimideren door de atletische stoerheid van een aantal van hun tegenspelers nee.  AKC/Luma startte geweldig, met veel druk en misschien wilden de spelers wel te graag.  Veel kansen werden vooral in het eerste kwart van de eerste helft de nek omgewrongen.  Onze panters hadden het moeilijker om vrije kansen te creëren, ze gingen er echter veel effiënter mee om, waardoor ik een mooie en verdiende 6-3 voorsprong kon noteren.  Dan veel het scorend stil, wat aan de bezoekers de kans gaf om terug te komen.  Onze panters gingen de kleedkamers in met de kleinste voorsprong, 7-6.

Verslag : Boeckenberg A – Putse A : 32 - 16  (13-9)
A: Brent S (3+s), Joppe B (1), Jolien H (4), Tess V (1+2s)
V: Jordan DV (2), Thomas T (3), Sara G (2), Lisa VG (3)
Wissels : Thias DV (1+s), Lauren S (1), Tess M (2), Lucas DR (s), Fauve VG (1), Seppe C, Rani VH (s), Tibo D (2)

Scheidsrechters : B. Wouters, S. De Jonghe

Zelfs de neutrale aanwezigen vroegen zich af waarom deze wedstrijd nog gespeeld moest worden.  Of leefde bij iemand, buiten bij Putse misschien, het idee dat onze panters met meer dan 12 doelpunten verschil van Putse zouden verliezen ?  Ondanks een vloot aan e-mails kon er geen meer geschikte datum gevonden worden om deze wedstrijd te spelen dan 3 dagen voor de kruisfinale.  Langs onze kant konden we enkel hopen dat geen van onze spelers een kwetsuur zou oplopen.

Zaalwedstrijd U17 d.d. 6/3/2022: Boeckenberg A – Sikopi (21-15) 

Boeckenberg maakt zich stilaan op voor het komende kruisfinaleweekend. Dat was dit weekend aan de sfeer in onze thuisbasis al duidelijk te merken. Meer en enthousiaste supporters op de tribunes, vrolijke muziek in de zaal, een gezellige drukte in de Foyer en heel wat vrijwilligers die de Foyer klaarstoomden voor de receptie ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van Boeckenberg. Een feestelijke dag dus. 

Na een deugddoende krokusvakantie stond er nog één zaalwedstrijd op het programma, namelijk de terugwedstrijd tegen Sikopi. Om het aantal gekwetsten en afwezigen op te vangen konden we rekenen op Charlotte van de U15, Lucas en Alec van de U17 B en Mado van de U19 om op de reservebank plaats te nemen, waarvoor absolute dank. Zij konden van op de eerste rij zien of we de zaalcompetitie na heel wat tegenslagen toch nog in schoonheid zouden afronden. Dat was althans de hoop die bij iedereen leefde, maar konden onze toppers dit ook waarmaken? 

Zaalwedstrijd U17 d.d. 25/2/2022: Vobako A – Boeckenberg (27-13) 

Voor de laatste uitwedstrijd trokken we op de vrijdag vóór de krokusvakantie nog laat op de avond naar Tielen om tegen Vobako aan te treden. Dit was een uitgestelde wedstrijd waarvoor helaas geen beter moment kon gevonden worden, ondanks verwoede pogingen van beide kanten. Niet evident om dan nog even alles te geven. De vakantie lonkte al en de focus was niet altijd 100 %. Sommigen hadden hun skilatten in gedachten al aan en anderen keken al uit naar een weekje niksen. Maar eerst moest er dus nog geknokt worden.

Ana (2) - Imke B (2) - Kobe (2) - Jan (4)
Lotte (3) - Riet (4) - Jelle (1) - Brent (1)
Imke D. (1) - Thomas D. - Ruben vallen in.
 
De laatste speeldag van het zaalseizoen is zoals het moet zijn.  Onder een stralende lentezon, wisselt iedereen met spijt in het hart zijn/haar Boeckenberg-terrasstoel in voor een zitje in de sporthal. Maar de toeschouwers worden beloond. De reserven van Blauw Wit winnen vlot hun laatste wedstrijd (21-9) en sluiten hun zaalseizoen in stijl af met leuk en frivool korfbal.
 
Lisa (4) - Sara (1) - Jordan (2) - Lucas (1)
Jolien (4) - Tess V -  Brent (3) - Joppe (1)
Invallers: Thomas (1) - Tibo (1) - Tess M
 
Een kruisfinale in eigen zaal of een seizoenseinde in mineur: dat zou de inzet worden van deze Clash in de Kempen. Geen livestream en vaste verslaggever Dirk Poschet nog steeds (letterlijk) ondergedoken, dus trokken we naar het verre Herselt voor de eerste van twee inhaalwedstrijden tegen Putse.
Opvallend veel Pantersupporters deden hetzelfde, we overtroffen de thuissupporters in aantal.  
 
Even paniek wel, wanneer na amper 4 seconden de 1-0 al op het bord staat. Maar Putse zou slechts 8 seconden van die voorsprong kunnen genieten, en ook tijdens de rest van de match nooit nog aan de leiding te komen.  Ondanks deze blitzstart krijgen we een zeer gesloten begin van de wedstrijd, getuige de bedroevende 1-3 halverwege de eerste helft. Het overwicht wordt dan uiteindelijk toch nog uitgedrukt in goals, zodat we rusten met een aanvaardbare 3-9.
Ana - Imke B (6) - Kobe (6) - Jan
Lotte (3) - Riet (4) - Jelle (4) - Brent (1)
 
De reserven van Blauw Wit wisten vooraf dat het een uiterst moeilijke zondag ging worden.  Het B-team van Vobako heeft met nog één zaalwedstrijd te spelen 100 goals meer gemaakt, dan de tweede in de rangschikking. Het was voor onze Panters een kwestie van het spel te ondergaan, de uitslag snel te vergeten en te focussen op de laatste zaalmatch van volgende week.
A: Joppe (1) - Brent (2) - Jolien (3) - TessV (1)
V: Jordan (4) - Lucas (2) - Sara (1) -  Lisa (3)  
Invallers: Thias (1) - Thomas 
 
Twee jaar corona-ellende, torenhoge energieprijzen en een oorlog in Oekraïne: we dachten het ergste nu wel te hebben gehad, tot blijkt dat het cafetaria van de sporthal in Borgerhout gesloten is. Barre tijden. Gelukkig zorgen de zonnestralen op het geïmproviseerde terras voor wat winterse gezelligheid. Lag het aan de verbouwingswerken dat de supportersopkomst mager was en dat Vincent V zich van tribune vergiste? 
 
Deze inhaalwedstrijd tegen titelkandidaat Borgerhout/GW bood een unieke maar moeilijke kans om over AKC naar de vierde plaats in de rangschikking te klimmen.

We starten goed en spelen opvallend geduldiger dan de voorbije weken, halverwege de eerste helft staat het 5-5 onder impuls van een goed sturende Jordan en een sterke Joppe. We komen in tegenstelling tot de vorige matchen tot mooi opgebouwde aanvallen en de verdedigende druk is prima. We nemen de overhand en lopen uit tot 5-8 en later zelfs tot 7-12. De laatste minuut voor de rust wordt een cruciale: het scheidsrechtersduo is verdeeld maar keurt een inloper van Joppe af, waarop Borgerhout in de allerlaatste seconden scoort. Rust 10-12 in plaats van 9-13. Zou het een andere match geworden zijn?
Kalender
  July 2022  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
01/07
Bas Lammers
01/07
Anita Vermeulen
02/07
Mike Vandenbulcke
02/07
Tiemen Bruyns
02/07
Winni De Haes
03/07
Winny Janssens
04/07
Nicole Hermans
06/07
Lisa Van Gorp
07/07
Lucas De Ridder
07/07
Fauve Van Gansen
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com