NL
EN
FR

Dit weekend mag Blauw Wit 2 een weekje rusten.  De meeste andere ploegen spelen thuis.  Wie de topper tegen Borgerhout/GW wil gaan bekijken moet zich op zondag richting Sporthal Plantin en Moretus reppen.  Op tijd, want de parkeerplaatsen zijn er schaars.

Verslag : Sikopi - Boeckenberg : 16 - 32  (12-17)
A : Sara (1), Jolien/Tinne, Jesse (7+3s), Matthi (3)/Tibo (3)
V : Nikki (3+3s), Lisa (4), Brent (2), Lucas (2)/Seppe (1)

Scheidsrechters : Mertens – Cleyman

De eerste wedstrijd van de terugronde brengt ons naar Linkeroever tegen de laatste uit de rangschikking.  Op papier een makkelijke tegenstander zou je dan denken.  Maar dat bleek tijdens het openingskwartier toch niet het geval te zijn…  Bij onze panters bleef Rick langs de kant en Sikopi moest het zonder de boomlange Van Bavel stellen.

Verslag : Blauw Wit A – Vobako A : 17 - 16  (7-10)
A: Kobe (4+s), Brent (2), Yoni (2), Imke (2)
V: Jelle (1), Thomas (5), Jente, Sofie
Wissels: geen

Scheids : N. Van Pellecom

De ruime winst van Spartacus/NDN tegen Rijko was geen al te best nieuws, zeker niet als de ontmoeting met een van de koplopers uit de reeks voor de deur staat.  De waarde van de Kempense tegenstander werd al snel duidelijk in de wedstrijd van de B-ploeg, die zich al bij al kranig verweerde tegen de overmacht.  Het vervolg zou dus geen lachertje worden.  Tim voerde een wijziging door in zijn basis acht en brengt Jente aan de start in de plaats van Lynn.

Volgend week zijn de U12 B's vrij, zodat onze jeugd op zaterdag de wedstrijden iets later aanvat.  Het zal desalniettemin druk worden in het Boeckenberg Sportcenter.

Verslag: Boeckenberg – AKC/Luma : 31 - 21  (19-9)
A: Jesse DB (8+2s), Jolien H (3), Sara G, Matthi D (2)
V: Brent S (6), Lisa VG (3), Nikki S (3), Rick VV (3)
Wissels : Tine P, Thomas T, Tibo D, Lucas DR (1)

Scheidsrechters : T. Van Grimberge, V. Van der Beken

Een dagje Boeckenberg – AKC/Luma.
Onze U19’ers beten de kop af.  Zij moesten na een wedstrijd noest achtervolgen de punten nipt aan de bezoekers laten.  Top B leek op een eenvoudige en ruime zege af te stevenen.  Als de radertjes stokten in de laatste 5 minuten, werd het toch nog spannend.  Gelukkig bleven de punten thuis.  Slechter verging het Fauve.  Zij stond nog maar juist tussen de lijnen als ze kermend tegen de vloer ging.  Achillespees over.  We wensen haar een spoedig herstel.
Als ik toch het hoofdstuk kwetsuren aansnij, wens ik meteen ook Maité een spoedig herstel.  Aan de wedstrijd begonnen met een gezichtsmasker, kraakte ze in de tweede helft haar knie.  Pijnlijk en eveneens einde wedstrijd voor haar.
De afsluitende wedstrijd van deze Boeckenberg – AKC trok meteen veel volk.  Logisch voor een topper.  Tevens een test voor onze fanions in hun eerste wedstrijd van het nieuwe jaar.  Rick was hersteld van zijn kwetsuur, zodoende een ploeg op volle sterkte.

Verslag : KCBJ A - Blauw Wit A : 16 - 14  (10-8)
A: Kobe (5), Brent (2), Yoni (1), Imke (1)
V: Jelle (s), Thomas (2), Lynn, Sofie (1)
Wissels: Domien (1), Jente

Scheids : K. Broothaers

Vandaag spelen we de laatste wedstrijd van de heenronde.  De balans van de vorige 6 wedstrijden – eigenlijk maar 5, want de wedstrijd tegen Spartacus/NDN moet nog herspeeld worden - is snel opgemaakt.  Dat hoofdklasse 1 geen “walk in the park” zou zijn wisten we al wel, dat de puntenoogst zo gering zou zijn was helemaal niet verwacht.  Dit hoeft helemaal geen drama te zijn, want de verschillen tussen de laatste 6 ploegen blijven al bij al gering.  Tweemaal winst kan meteen een wereld van verschil in de rangschikking betekenen.  Tijd om daar mee te beginnen.

                                                  

Overal in het land kom je ploegen van Boeckenberg tegen ...  Want behalve de Top van Boeckenberg en de U19 spelen alle andere ploegen alweer op verplaatsing.

Verslag : Hoevenen A - Blauw Wit A : 23 - 12  (13-7)
A: Niels (1), Brent (1), Yoni, Imke (1)
V: Jelle (6+s), Kobe (1), Lynn (1), Sofie (1)
Wissels: Thomas, Jente

Scheids : I. Bekaert

De gekwetstenbank wordt verder aangevuld met Yentl, die sukkelt met de achillespezen.  Met nog een paar afwezige, al dan niet gekwetste dames, restte er geen andere keuze dan met de B-ploeg forfait te geven.  Alvast geen goede start van het nieuwe jaar.
De rangschikking van hoofdklasse 1 zit raar in mekaar.  Na de ongeslagen nummers 1 en 2, resp. Vobako en Catba, zitten er tussen de nummer 3 en de laatste amper 6 puntjes.  Laat dat nu net de wedstrijd van vandaag zijn.  Winst en verlies zouden voor beide ploegen een enorm verschil maken.

Het eerste weekend van 2020 trekken al onze ploegen, op één na, op verplaatsing.
Enkel de U19'ers spelen op zondag thuis.  Die wedstrijd zal geleid worden door scheidsrechter Marc Ledoux.
Wat de andere wedstrijden betreft leek het me belangrijker de zaal te vermelden, eerder dan de mogelijke aanwezigheid van een scheidsrechter.  Wie twee wedstrijden wil bekijken, beschikt best over een auto, tenzij je wil gaan supporteren voor de topgroep van Blauw Wit, die Hoevenen partij zullen geven in de ons zeer bekende sporthal Attenhove.

Bij de start van dit nieuwe jaar wens ik iedereen veel succes, een goede gezondheid en veel sportplezier actief dan wel passief.

Kalender
  January 2020  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Bonvito login

E-mailadres 

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
26/01
Jana Frickel
26/01
Leon Luyckx
29/01
Guido De Beuckelaer
30/01
Floor Lauwers
03/02
Léonard Verhoeven
03/02
Julia Buys
05/02
Frans Group
05/02
Katrien Lemmens
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com