NL
EN
FR

Voorwaarts – Boeckenberg 26-20 (15-10)
Nikki (4) - Tess (2) - Jordan (1) - Thomas
Lisa (2) - Tine (1) - Tibo (5) - Joppe (1)
Wissels : Lucas (4) - Lauren

Een mooie opkomt in Edegem voor de veelbelovende wedstrijd tussen de nummers 2 en 3 in de stand. Na de slachtpartij in de heenmatch (19-30 verlies) werd uitgekeken naar de reactie van onze panters, maar in het begin was er weinig te merken van enig revanchegevoel - ook al omdat uw reporter nét iets te lang in het cafetaria was blijven hangen.

Verslag Sikopi A - Blauw Wit A : 24 – 16  (12-8)
A : Imke (1+s) - Zoë (1) - Lander - Ruben (2)
V: Lotte (1) - Ana (1+s)  - Jelle (6) - Rino (s)
Invallers : Thomas - Riet - Jan (1)

De reserven van Blauw Wit speelden op Linkeroever een verdienstelijke wedstrijd met Patrick Bellemans als gelegenheidscoach.  Ondanks het verlies waren er zeker in de tweede helft van de wedstrijd mooie combinaties te zien, maar de afwerking bleef helaas erg ondermaats.  De vuile speelvloer zorgde voor vele uitglijders, met Jente (knie) als belangrijkste slachtoffer.  Het positieve was wel dat Riet en Jan in het B-team terug hun opwachting maakte, dat belooft.

Na de eerst match van het nieuwe jaar was het deze week tijd voor de eerste match van de terugronde. Die mochten we thuis op gang gooien tegen Leuven.

Na een eerste degelijke aanval van onze kant, kan Leuven bij hun eerste schot meteen raakschieten. Toch duurt het niet lang voor we onszelf op gelijke hoogte hijsen. Per met de doorloper, het staat 1-1. Leuven schiet een tweede keer in de wedstrijd en opnieuw gaat die bal door de mand, 2-1. Zelf kunnen we dan niet meteen tegenscoren ondanks de goede aanvallen die we op de mat leggen. Het Leuvens kanon zwijgt ook, maar niet voor lang, na vijf wedstrijdminuten staat het 1-3. De vakken draaien en weer valt de 1-4 snel. Deze keer kunnen we wel reageren. Per opnieuw met een doorloper. Het staat 2-4, we hebben amper 7 minuten gespeeld. Een foutief toegekende strafworp tegen Noor wordt door Leuven omgezet waardoor het verschil meteen weer op 3 wordt gebracht. De match valt dan wat stil. Verdedigend houden we het goed dicht, maar zelf scoren, ondanks goede aanvallen wil maar niet lukken. Met nog 11 minuten te gaan in de eerste helft komen de bezoekers weer tot scoren ondanks de goede verdediging langs onze kan. 2-6. Een time-out is dan nodig, al levert die niet veel op. De bal wil er maar niet door, ook bij Leuven niet, al kunnen ze wel weer als eerste scoren. Die 2-7 blijkt dan het signaal voor onze panters om nog harder de bal te willen en vooral ook te willen scoren. Johannes kan vanuit de rebound de 3-7 binnenschieten op een vijftal minuten van de rust. De laatste twee minuten gaat het plots snel. Leuven kan zichzelf weer op 5 verschil zetten. Hannah pikt haar goaltje mee na goed reboundend werk van Liv, 4-8. Leuven kan weer tegenprikken 4-9, maar Johannes legt met een strafworp de ruststand vast op 2 seconden van het einde.

Een 5-9 tussenstand is niet onoverkomelijk, alles kan dus nog in de tweede helft, zeker gezien de hoeveelheid kansen die we hebben gecreëerd, maar niet hebben gescoord. De tweede helft begint meteen met een superscherpe verdediging die amper kansen toelaat. De aanval creëert kansen bij de vleet. Het is dan wachten tot Lou vlak nadat hij is ingevallen de 6-9 scoort met een doorloper. De 10 minuten daarna worden 10 minuten van oohs en aahs, maar zonder doelpunten. Opnieuw zijn er kansen om een doelpunt te maken, maar opnieuw wil de bal er niet in. Totdat 10 minuten voor het einde van de wedstrijd Jun de tweede goal kan binnenprikken, 7-9. De vakken draaien en een paar minuten later kan Per met een strafworp de 8-9 binnenleggen. Kan het dan toch nog. Er is nog tijd en Leuven heeft ondertussen al 20 (!) minuten niet kunnen scoren. Helaas valt het ook bij ons stil en kan Leuven vanop de stip er terug twee verschil van maken en meteen ook de eindstand vastleggen.

De eerste helft vond Leuven iets te vlot de binnenkant van de korf. In de tweede helft was onze verdediging uitstekend. Alles werd eruit gehaald waardoor Leuven nog weinig kansen creëerde en ook niet meer afwerkte. Zelf zaten we heel de wedstrijd met dat probleem, want ondanks duidelijk overwicht in de tweede helft viel de bal er maar niet in. Vervelend, maar op naar de volgende, op zaterdag om 15u thuis tegen ASKC.

Verslag Blauw Wit A – Meeuwen A : 16 - 22  (7-7)
A: Ruben (2), Zoë (1), Imke (2+s), Jelle (2)
V: Lotte (1), Ana (1+s), Rino (1+s), Lander (3)
Wissel : Ben
Scheids : I. Bekaert, E. Baetens

Met de bolwassing van vorige week hopelijk niet te veel meer in het achterhoofd starten we dit weekend aan de terugronde van de zaalcompetitie.  De 6 punten uit de eerste 7 wedstrijden brengen geen rust wat het behoud in Promo betreft.  Moeten we tegen Meeuwen de eerste punten verwachten ?  Misschien niet, maar de supporters hopen wel op een meer gemotiveerd team.  Jan is voorlopig nog buiten strijd, net zoals Riet.

Verslag : Boeckenberg A – Riviera/Deurne A : 29 – 16  (13-9)
A: Tine P (3), Tibo D (6+s), Lisa VG (1), Lucas (2)
V: Tess V, Thomas T (5), Nikki S (4), Joppe B (5)
Wissels : Jordan DV (2)

Scheidsrechters : S. De Jongh, J. Mertens

De start van Davor in de B-ploeg demonstreert het spelerstekort bij de bezoekers.  Reden waarom de A-ploeg tot nu geen enkel puntje kon oogsten.  Johannis houdt Jordan op de bank om diens enkel maximale rust te geven.  Want de overwinning behalen mag eigenlijk geen probleem opleveren.  De supporters hopen wel op een betere prestatie dan in de eerste wedstrijd.

Voor dit verslag, even excuseren voor de vertraging. Dit is te wijten aan de examens die nu een prioriteit vormen. Na de kerst- en nieuwjaarsmenu’s was het nu tijd voor een nieuw korfbalgerecht. Voorwaarts. Door onze mooie overwinning tegen Vobako, kon Voorwaarts het nieuwe jaar beginnen als leider. Voor ons betekende dat we opnieuw de leider als tegenstander hadden.

Het werd meteen duidelijk. Dit wordt geen gemakkelijke wedstrijd. Voorwaarts scoort meteen bij hun eerste aanval. Zelf is het wat zoeken. We creëren wel wat kansen, maar krijgen de bal niet door de mand en het lengtevoordeel van Voorwaarts helpt ook niet bij het rebounden. Verdedigend staat het wel goed, want Voorwaarts kan de vakken pas doen draaien naar zeven en een halve minuut, 2-0. Het andere vak kan dan via een vrijworp er snel 3-0 van maken. De thuisploeg lijkt onder stoom, want opnieuw is het raak, terwijl bij ons de bal er niet door wil. Halverwege de eerste helft staat de 5-0 op het bord. Tijd voor ons om de kansen die we creëren ook effectief af te maken, want daar zit het probleem momenteel. Zeker omdat de verdediging goed werk levert. Onszelf belonen is de boodschap. Daar denkt de thuisploeg het zijne over. 6-0. Zeven minuten voor de rust krijgen we eindelijk wat we verdienen. Per met de goede drive mag naar de stip en werkt koeltjes af, 6-1. Onze panters willen er terug een wedstrijd van maken. Maura mag nu aanleggen vanop de stip met een vrijworp, 6-2. Op drie minuten tijd halveren we onze achterstand, 6-3 na een schot van Johannes. Voorwaarts laat dat niet gebeuren en countert, 7-3. Zelf vinden we de mand nu ook vlotter, Jun met een wegtrekker op Pers schot, 7-4. Voorwaarts wil de vier verschil blijven houden. Eppo denkt daar het zijne van, met een omdraaier staat het 8-5. De thuisploeg heeft dan toch nog het laatste woord. Rusten doen we met 9-5.

Na een moeilijk begin zijn we er doorgekomen en maakten we onze kansen af. Hopelijk lukt dat in de tweede helft ook. We zetten onze deze keer als eerste op het scorebord. Pers heer besluit hem ruimte te geven, Per zelf knalt kurkdroog de 9-6 binnen. Het duurt en hele tijd, maar Voorwaarts kan dan toch zijn 10e maken. Toch kunnen we weer milderen. Johannes achter de korf met de 10-7. Voorwaarts kan dan als eerste sinds lang twee keer na mekaar scoren, 12-7. Onze panters blijven knokken voor wat ze waart zijn en spelen hun eigen spel. Dat levert via Pers doorloper de 12-8 op. Geen van beide ploegen kan dus afstand nemen of dichter komen. Voorwaarts kan eerst scoren voor Liv er vanop de stip 13-9 van maakt. Op 11 minuten van het einde blijkt dat achteraf ons laatste doelpunt. Het vet leek van de soep, waardoor we de ballen er helaas niet meer doorkregen. Voorwaarts kan zelf wel nog drie keer scoren. Zo staat er na 50 minuten korfbal 16-9 op het scorebord.

Het resultaat vandaag was misschien niet wat we gehoopt hadden, al was het wel logisch. Toch toonde deze wedstrijd de progressie die dit seizoen al gemaakt is. Als we terug gaan naar augustus waar we door dit zelfde Voorwaarts met 13-3 van het veld worden geveegd en we enkel maar konden scoren vanop de stip, is dit een betere uitslag. Bovendien konden we deze keer wel aanvallen opzetten. Ook deze wedstrijd stond onze verdediging weer als een huis, want er zijn heel wat doelpunten afgekeurd voor verdedigd of gesneden. Met andere woorden opnieuw een prestatie waarop kan worden verder gebouwd.

Na twee weken rust maakten spelers en supporters zich klaar om de zaalcompetitie te hervatten.  Helaas, werd ons wereldje geschokt door het plotse en veel te vroege verlies van 2 dames.
Linda Cleybergh was gekend als jeugdscheidsrechter op vele, zoniet alle korfbalvelden, waar ze met veel enthousiasme wedstrijden van meestal U13 en U15 leidde.
De immer stralende Bea Zielens was een gewaardeerd medewerkster van de KBKB, die in het Bondsgebouw en bij vele evenementen bezoekers en genodigden glimlachend verwelkomde.
We bieden de families en vrienden van beide onze diepste betuiging van medeleven en veel sterkte aan bij dit onverwachte heengaan.

De wedstrijden van de A-ploegen werden het afgelopen weekend ter ere en nagedachtenis van de overledenen gestart met een minuut stilte.

Voor de toppers van Boeckenberg en Blauw Wit werd het een moeilijk weekend.
Boeckenberg ging zaterdag op bezoek bij Floriant waar enkel de B-ploeg na een hardnekkige strijd een puntje kon veroveren.
Blauw Wit botste op een scherp afwerkend Minerva en werd puntenloos huiswaarts gestuurd.
Verslagen van de wedstrijden van de A-ploegen, alsmede enkele foto's uit de wedstrijd tegen Floriant - met dank aan Marco Spelten van Actie Fotografie - vinden jullie onder lees meer.

Na de nederlaag tegen Kwik begin december moesten onze toppers uit een ander vaatje beginnen tappen wilden ze überhaupt nog een rol van betekenis spelen in de zaalcompetitie. En dat hebben ze sindsdien dan ook gedaan. Was het parcours vlekkeloos? Nee, er waren ook nu nog dipjes, maar er werd doorgezet en gevochten en het eindresultaat mag er zijn. We zagen 3 overwinningen op rij!

Met enige vertraging het verslag van de laatste match van 2022. Al was het geen makkelijke opdracht, integendeel. Vobako was leider en had nog geen match verloren. Aan onze U15 dus om daar verandering in te brengen.

De wedstrijd start niet echt verschroeiend. Vobako heeft wel wat lengteoverwicht en kan daardoor ook veel kansen nemen. Het vizier staat echter niet op scherp. Langs onze kant is het zoeken, al creëren we wel enkele goede kansen. Dat levert een penalty op, maar op voorsprong komen we niet. Na een zevental minuten is het Vobako dat als eerste raak schiet. Lang staat die voorsprong niet. Noor kopieert het doelpunt van Vobako en scoort de gelijkmaker met een schot vanuit de rebound. De wedstrijd kabbelt verder en zo zijn er al 12 minuten voorbij als Vobako terug op voorsprong komt. Weer komen we op gelijke hoogte. Deze keer Maura op steun van Per, 2-2. We komen zo in een stroomversnelling. Vobako countert en Lou doet dat ook. 3-3. We weten de mand duidelijk staan. Maura aan het kanon en we staan voor het eerst op voorsprong. Vobako moet dan even zoeken, dit hadden ze duidelijk niet verwacht. Zo valt de 4-4 pas vijf minuten na de 3-4. Onze panters zijn niet onder de indruk. Johannes scoort deze keer wel zijn penalty. Lou heeft zijn schot bij en scoort de 4-6. Toch mildert Vobako nog voor de rust tot 5-6.

Een verrassende, maar niet onverdiende voorsprong bij de rust. Kwestie van die voorsprong vast te houden, al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Toch schieten we uitstekend uit de startblokken na de rust. Onze eerste aanval is meteen raak. Per scoort vanuit de aflegger van Eppo. Onze tweede aanval na de rust levert opnieuw een doelpunt op. Lou met de doorloper, het staat 5-8 en we zijn nog maar 51 seconden bezig. Lous honger is nog steeds niet gestild. Met een schot maakt hij er 5-9 van. Het is dan pas dat Vobako wakker wordt. Ze counteren meteen. Maura denkt daar het hare van en scoort via een doorloper, een kopie van de 2-2. De ballen vallen nu slag om slinger in de korf, ook voor Vobako, 7-10, we zijn net geen vier minuten bezig. Beide teams happen dan even naar adem. Plots stat het vizier bij de thuisploeg wel op scherp. Zo gaan de 8-10 en 9-10 in een mum van tijd door de mand. De gelijkmaker valt echter niet. Door de mindere afwerking, maar vooral ook door onze strakke verdediging die vecht voor elke bal, kampt Vobako met een droogte van maar liefst 13 minuten. Zelf hebben we ook moeite met de bal door de mand te krijgen. Toch vinden we in die periode een keer de mand via een schot van Maura. Op vijf minuten van het einde kan Vobako weer milderen tot een doelpuntje verschil, 10-11. Lou countert dan weer met een schot. We hebben weer een geruststellender verschil vast. Vobako weet dat de tijd dringt en scoort dan ook meteen de 11-12. We gaan dus een spannend slot tegemoet. Daar heeft Eppo duidelijk geen zin in, met een inloper zet hij de eindstand op het bord.

We verslaan Vobako dus in de Hel van de Kempen met 11-13. We verrassen zo door de leider een eerste nederlaag aan te smeren. Toch had dit fantastisch resultaat er niet geweest zonder te onvermoeibare inzet in zowel aanval als verdediging, de positieve coaching naar elkaar toe en het geloven in eigen kunnen. Als dan nog een de opdrachten die tijdens de rust werden meegegeven uitstekend worden uitgevoerd, krijg je een mooie wedstrijd. Een mooie afsluiter van 2022! Als we dan één ding mogen wensen voor 2023, dan is het dat we progressie blijven maken zoals we de afgelopen weken ook hebben gedaan. Op deze manier gaan we een mooi nieuw jaar tegemoet.

We willen iedereen dan ook via deze weg een fijne kerst een mooi 2023 wensen!

Verslag Temse A - Blauw Wit A : 24 – 15  (13-8)
V: Jan, Imke (1), Zoë, Jelle (5)
A: Lander (3+s), Lotte (2), Ruben (2+s), Nicky
Wissel : Rino
Scheids : L. Van Helmont, M. Jacobs

De laatste wedstrijd van dit jaar bracht Blauw Wit tegenover de ongeslagen co-leider in de rangschikking, Temse.  In tegenstelling tot mijn bericht van vorige week bleef de Kennedy-tunnel open, zodat de verplaatsing een tikje eenvoudiger was.  Het bleef desalniettemin zoeken naar een Blauw Wit supporter tussen de talrijk opgekomen Temsenaars.
Riet ’s enkel liet nog geen wedstrijd toe en ook Ana moest wegens stage afzeggen.  Zo komt Nicky tussen de lijnen van bij het vertrek in een wedstrijd die niet per se gewonnen diende te worden.

Kalender
  May 2023  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
28/05
Noah Jagers
31/05
Gerda Torfs
02/06
Sander Ghys
02/06
Lucas Beke
05/06
Mattijs Preckler
05/06
Filip Preckler
08/06
Kate Petry
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com