NL
EN
FR

Verslag : Blauw Wit A – Rijko A : 12 - 13  (6-4)
A: Lotte, Jelle (2), Thomas (3), Lynn (s)

V: Nicky, Jan (1), Imke (1+s), Ruben (2)
Wissels : Zoë, Aiko (1)

Scheidsrechter : S. De Jonghe

Na het debacle van vorige week verwachten de supporters een opstanding van de Blauw Wit spelers.  Coach Ivo had na bestudering van een aantal wedstrijden van Rijko op vrijdag een tactische training klaar om weerwerk te kunnen bieden aan een aantal speelwijzen van de tegenstander.  Ondertussen blijft de gekwetstenbank goed gevuld, waar Lander in gezelschap van Riet blijft.  Na een namiddag zware regen bleef er een kille klammigheid over het veld hangen.

Verslag : Borgerhout/WG - Boeckenberg A : 11 – 19  (4-11)
A: Jordan DV (4), Tibo D (2), Lauren S (1), Lisa VG (2)

V: Joppe B (2+s), Thomas T (2), Nikki S (4), Tess V (1)
Wissels : geen

Scheidsrechters : R. Dardenne, B. Wouters

De heruitgave van de zaalfinale ging door in totaal andere omstandigheden.  De regen voor en tijdens de wedstrijd maakte veld en bal slipperig.  Zou dat het resultaat beïnvloeden ?  Voor aanvang zag ik veel bedrukte gezichten bij de spelers, veroorzaakt door de kille nattigheid.  Gelukkig was er niet al te veel wind.  Door de kwetsuur van Tine diende Johannis zijn opstelling lichtjes aan te passen.  Lauren kwam in haar plaats en Lisa en Tess wisselden van vak.
Voor aanvang een minuut stilte uit respect voor de vader van Jurgen Vergaert, speler van Floriant, die ’s ochtends dodelijk werd aangereden op het parcours van Luik-Bastenaken-Luik.

Verslag : Boeckenberg A – Voorwaarts A : 21 – 26  (11-14)
A: Tess V (1), Jordan DV (2), Tibo D (4),Tine P (1)

V: Joppe B (2), Thomas T (5+s), Nikki S (s), Lisa VG (2)
Wissels : Lauren S, Lucas DR, Dennis DV (1+s)

Scheidsrechters : N. Pekaar, T. Vlaminckx

De eerste veldwedstrijd na de zaalfinales en de paasvakantie is naar mijn ervaring nog nooit een topwedstrijd van onze panters geweest.  Of de wedstrijd tegen Voorwaarts daar verandering in zou brengen ?  De laatste overwinning dateert van de vorige veldwedstrijd in het Fort aan het begin van de competitie.  Daarna bleek de groenwitte bus enkel een struikelblok.  Coach Johannis kon na 4 weken rust beschikken over zijn basisopstelling.  Was het de Amstel Gold Race die de supporters weghield van het veld, of de redelijk frisse temperatuur ?  Wegens weinig wind leek het mij toch een prima korfbalweertje.

Even de aandacht vestigen op onderstaande e-mail die we kregen van ASKC.

Beste clubs,

ASKC heeft afgelopen maandag beslist om verder te gaan als cashless club en geen cash geld meer te aanvaarden.
Momenteel kan er enkel betaald worden met Payconic, maar we zijn volop bezig om betalingen met bankkaart mogelijk te maken.

Bedankt!

Birgit van Gelder
Secretaris ASKC

De KBKB stuurde onderstaande e-mail.  Als vereniging willen we daar graag ons steentje aan bijdragen, maar dat hangt vooral af van jullie respons.

Onderzoek: diversiteit in korfbalclubs

Beste clubs,

De federatie gaf de opdracht aan 2 studenten “Leerkracht Lichamelijke Opvoeding & Bewegingsrecreatie” om te kunnen bekijken hoe we de diversiteit in onze korfbalclubs kunnen verhogen.  Op deze manier ondersteunt de federatie deze 2 studenten in hun bachelorproef en willen we het onderzoek gebruiken om te bekijken welke zaken we hieruit kunnen uithalen ten voordele van onze korfbalsport. 

Belangrijk hierin is natuurlijk om voldoende cijfermateriaal te kunnen verzamelen waarmee de studenten & de federatie aan de slag kunnen gaan.  Helpen jullie deze studenten (& de federatie) graag mee ?  Vul dan even volgende vragenlijst even in.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeF-jPpwfH_ctrcA-yKikVJ30402RwVwNn2AhbOJj7i4FDwgw/viewform

Team KBKB

Op verzoek van Meeuwen worden de wedstrijden van Boeckenberg Top A en B van volgende zondag verschoven naar do 27/04/2023 :

om 19u20 : Meeuwen B - Boeckenberg B
om 20u45 : Meeuwen A - Boeckenberg A

Op deze manier krijgen de spelers van beide ploegen extra rust en vakantie om zich te herstellen van de lange en zware zaalcompetitie.  Afspraak voor Boeckenberg Top op zo 16/04, het laatste weekend van de paasvakantie.

Even profiteren om jullie te verwijzen naar de foto's van de 7 zaalfinalewedstrijden, inclusief de runner up, terug te vinden via de tab "Events" of via een link onder elk van de verslagen.  Met dank aan Actiefotografie.

Dirk P

Verslag zaalfinale Boeckenberg – Borgerhout/GW : 24 – 15  (16-9)
A: Tess (s), Tinne (2), Jordan (2+2s)/Lucas (2), Tibo (4+s)

V : Nikki (4), Lisa (3+s), Joppe (s), Thomas (1)

Na een wisselvallige zaalcompetitie met enkele “ups” maar ook (te veel) “downs” werd vorige week enigszins verrassend in de halve finale met overtuiging afstand genomen van torenhoog titelfavoriet Floriant.  Vraag was dus of onze panters hier nog een bisnummer aan konden breien ?

Verslag RU : Blauw Wit A – Vobako A : 14 - 20  (10-10)
A: Nicky, Jan (1), Imke (2), Ruben (1+2s)

V: Lotte (2), Lander (4), Jelle (1), Zoë
Wissels : Rino (1), Thomas

Scheidsrechter : E. Mertens, E. Baetens

Op de laatste dag van het dubbele weekend met alle zaalfinales stonden de runner up-wedstrijden op het programma.  Na een goeie start in de competitie was Blauw Wit er niet meer in gelukt om nog 2 bijkomende puntjes te oogsten om deze vuurproef voor het behoud in Promo te ontwijken.  Daar stonden onze spelers oog in oog met een oude bekende : Vobako.  Alhoewel oud niet meteen de leeftijd van de tegenstander weergeeft, want de Kempenaren zijn druk bezig hun kern te verjongen en aan te vullen met talentvolle jeugd.  Langs onze kant diende Riet forfait te geven wegens een hernia.  Zij beleefde de wedstrijd in het panterpak.

Verslag zaalfinale U17 : Boeckenberg – Borgerhout/GW : 23 – 27  (10-12)
D: Mira, Frauke (3), Charlotte (1), Jana Siongers

H: Mirko (4), Senne (2), Mattijs (7), Florian (5)
Wissels: Jitte, Jani (1)

Wegens andere afspraken kon ik niet aanwezig zijn bij de zaalfinalewedstrijd van onze U17 op zaterdag 18/03.  Enkel via de live-stream in de Boeckenberg Foyer kreeg ik af en toe een idee van het verloop.  En wat een wedstrijd moet dat geweest zijn !  Alhoewel BGW als torenhoog favoriet voor de titel uit de reguliere competitie was gekomen, hadden de zebra’s het niet makkelijk tegen onze panters.  Het werd een nek aan nek-race die uiteindelijk in het voordeel van onze achterburen werd beslist.  Jammer, maar na zo’n prestatie mag je met opgeheven hoofd van het terrein stappen.  Proficiat !

Het verslag onder “lees meer” van de wedstrijd heb ik “geleend” van de website van de KBKB, met dank aan auteur Yves Daelemans.

Kalender
  May 2023  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Livestreams

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
28/05
Noah Jagers
31/05
Gerda Torfs
02/06
Sander Ghys
02/06
Lucas Beke
05/06
Filip Preckler
05/06
Mattijs Preckler
08/06
Kate Petry
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com