NL
EN
FR

Voor de meeste van onze ploegen zit de veldcompetitie er zo goed als op.  Twee wisten zich te plaatsen voor de finales.

Kruisfinale Topleague
Zo 29/05 - 15u00 : Floriant A - Boeckenberg A   scheidsrechters : Ben Wouters & Renske Dardenne

Finale U13 - op Minerva
Za 04/06 - 11u00 : Boeckenberg U13 A - Neerlandia U13 A      scheidsrechter : Mauritz Cooreman

Finale Topleague - op Voorwaarts
Zo 05/06, vermoedelijk om 15u00;  ploegen afhankelijk van de uitslagen van de kruisfinales

 

Verslag : Voorwaarts A - Boeckenberg A : 19 - 23  (8-15)
A: Jolien H (2), Tess V (1), Thomas T (10), Jordan DV (2)
V: Joppe B, Tibo D (5), Sara G (1), Lisa VG (2)
Wissels : Lucas DR, Lauren S, Tess M, Rani VH

Scheidsrechters : S. Cleyman, D. Mertens

Een non-wedstrijd, eentje voor de “doefkes” ?  Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk.  Floriant lijkt de laatste weken een beetje op de dool te zijn en verloor punten tegen AKC en BGW.  Competitiemoe ?  Kwetsuren ?  Langs de andere kant is het zowat ons “zwarte beest”, daar hoeft geen uitleg bij.  BGW is, met alle respect, de laatste weken aan het kwakkelen.  Na bekerwinst, verlies tegen dezelfde ploeg in de competitie, gevolgd door dan weer een ruime overwinning tegen Floriant.  En hoe zit het met onze panters ?  Zijn zij voor deze wedstrijd gebeten om te winnen of is het de bedoeling om energie te sparen voor de kruisfinale ? Er is een factor die alle kruisfinalisten treft : de indoortraining van de Diamonds (ter voorbereiding van de Worldgames) die al weken aan de gang zijn.  Voor mij onbegrijpelijk tijdens het hoogtepunt van de veldcompetitie.  De volgende 70 minuten gaan ons duidelijk maken wat dit allemaal teweeg brengt bij de spelers.

Alhoewel de 4 kruisfinalisten bekend zijn, staat de onderlinge volgorde van deze ploegen verre van vast.  Toeval, of niet, er zijn op de laatste speeldag geen directe confrontaties.  Dit zijn de wedstrijden : AKC/Luma – Kwik; Riviera/Deurne – BGW; Sikopi – Floriant; Voorwaarts – Boeckenberg.

Als elke kruisfinalist zijn wedstrijd wint, wijzigt de rangschikking niet en krijgen we volgende kruisfinales : BGW – AKC/Luma en Floriant – Boeckenberg.

Verslag : Sikopi A - Boeckenberg A : 11 - 21  (5-12)
A: Joppe B (s), Tess M (4), Tibo D (3+s), Sara G (1+s)
V: Jolien H (3), Tess V (s), Thomas T (1+s), Jordan DV (2+s)
Wissels : Lucas DR (1), Thias VG
Scheidsrechters : R. Dardenne, T. Vlaminckx

De foto in het clubhuis van Sikopi herinnert me telkens aan het pijnlijk verlies van de veldfinale in 2012.  Toen kraakten in de tweede helft onze spelers fysiek onder de last van een zwaar en lang seizoen en een loden hitte.  Die warmte was er vandaag ook, net zoals de druk om door winst het perspectief op de kruisfinale te behouden.  Johannis kon terug beschikken over Sara en koos voor Tibo in plaats van Lucas.  Iedereen was klaar om stap 2 te nemen, terwijl de opkomst van de supporters eerder aan de lage kant lag.

Op zaterdag 14 mei gaat de Vriendjesdag op onze terreinen door.

Voor alle spelertjes van BS, U7 en U9 en hun vriendjes staan er vele leuke en sportieve spelletjes op het programma.Vriendjesdag 13052022

Verslag : Boeckenberg A – Riviera/Deurne : 23 - 16  (14-11)
A: Joppe B (3), Tess M, Thomas T (4+s), Lisa VG (3)
V: Jolien H (2), Tess V, Lucas DR (2), Tibo D (6)
Wissels : Lauren S, Jordan DV (1), Sara G, Rani VH (1)
Scheidsrechters : K. Meeus, S. Cleyman

Met nog 3 wedstrijden in het verschiet, hangt de kruisfinale rijp voor de pluk.  Taak : driemaal winnen tegen de staartploegen uit de rangschikking.  Niets is eenvoudig, dus gaan we het vel van de beer niet op voorhand verkopen en alles stap per stap aanpakken.  Stap 1 : winnen van Riviera/Deurne tijdens onze laatste thuiswedstrijd.  Johannis voert een paar wijzigingen door in het achttal.  Sara en Jordan blijven op de bank, Lisa en Tibo nemen hun plaats in. Aardig wat volk langs de lijn voor deze ontmoeting, of was het de zon en de staalblauwe hemel die de mensen naar buiten had gelokt ?

Verslag : Blauw Wit – Verde : 12 – 18  (4-9)
A: Brent (1), Kobe (3), Imke B (2s), Ana
V: Riet (1), Urs (1), Jelle, Lotte (3)
Wissels : Lynn, Ruben (s), Jan
Scheidsrechter : T. Vlaminckx

Als we na het verlies tegen HMKC naar de rangschikking kijken, zien we dat Blauw Wit voor een moeilijke opgave staat om daar nog iets te betekenen.  Theoretisch zit er nog promotie in, maar dan moeten de twee leiders, Rijko en Verde, de laatste 3 wedstrijden verliezen en Blauw Wit alles winnen.  De match tegen Verde is daarom meteen de wedstrijd van de waarheid.
Geen B-ploeg tussen de lijnen, wegens te veel afwezigen.  Ook coach Jacky moet verstek laten gaan.  Hij ligt zwaar ziek door een COVID-besmetting thuis in bed.  We wensen hem een spoedig herstel.

Verslag finale jeugdbeker U17 : Vobako – Boeckenberg : 19 – 15  (11-8)
D: Eline, Aiko (1+s), Elfie (1+s), Evi (4)
H: Florian (1), Senne (1), Rik, Mirko (2+s)
Res. : Mira, Mado (1), Mattijs, Jani

Scheids- en lijnrechter : E.Baetens, D. Van Den Bergh

De finale van de jeugdbeker U17 bereiken, was voor mij een verrassing als ik keek naar de prestaties in de voorronde van de veldcompetitie en de zaalcompetitie.  De beker zal altijd wel iets speciaal blijven.  Vobako is een geduchte tegenstander.  Deze ploeg werd in de kruisfinale van de zaalcompetitie met 2 doelpuntjes overwonnen door BGW.  Onze youngsters kregen een ferme opdracht voorgeschoteld.  Coach Jacky moest wegens ziekte gedwongen forfait geven.  Interim-coach Tim Meeusen nam de zware taak op zich om het beste uit de ploeg te halen.
Vobako was nadrukkelijk aanwezig in Sportpark Groot Schijn, mede doordat ze 4 van de 5 finales betwisten.  Ook een schare Boeckenberg supporters kwamen hun steun betuigen.  Aan de achterlijn stond een groep jeugdigen ferm mee te leven met, vermoedelijk, hun klasgenoten van Boeckenberg tussen de lijnen.

Zondag 1 mei vindt naar jaarlijkse gewoonte het interregiotornooi plaats op de velden van AKC/ ATBS. Ook Boeckenberg heeft een aantal panters in deze selecties zitten. Kom jij ook supporteren voor de "u15 selectie wit" met daarin Charlotte, en "u13 selectie wit" met Maura, Liv, Per en Lou? Hieronder vindt u het programma:

Kalender
  August 2022  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
17/08
Nikki Schilders
18/08
Sonja De Beukelaer
20/08
Mats Hoeben
21/08
Pieter-Jan Faes
22/08
Mattias Van Nuffel
25/08
Mathis Vermeiren
27/08
Robine Van de Poel
30/08
Wout De Celle
31/08
Sid Jacobs
31/08
Geert Meermans
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com