Verslag : Boeckenberg A – Floriant A : 21 - 22  (9-12)
A: Joppe B (1), Tess V (s), Thomas T (3+s), Lisa VG (4)
V: Jordan DV (4), Sara G (1), Tess M (2+s), Lucas DR (3)
Wissels : Rani VH

Scheidsrechters : B. Wouters, R. Dardenne

Dezelfde affiche als de kruisfinale in de zaal, twee verschillende ploegen tussen de lijnen.  Bij onze Toppers ontbraken Brent en Jolien, een werkgerelateerde afwezigheid.  Bij Floriant ontbraken minstens 3 basisspelers.  Kun je zaal en veld al heel moeilijk vergelijken, dit zou mede daardoor een totaal andere wedstrijd worden.  Het is verwonderlijk dat Floriant een week na de finale al wil spelen.  Zulke wedstrijden vergen fysiek en psychisch enorm van de spelers.  Ook van onze spelers.  Hoe gaan zij om met het verlies van de kruisfinale ?  Net voor aanvang brak de zon eindelijk door het grijze wolkendek.  Ook de warmte zal zijn rol spelen.

Verslag : Blauw Wit – ASKC : 19 – 11  (10-2)
A: Lotte (2), Imke D (3), Brent (1), Jelle (1+s)
V: Riet (1), Jan (1+s), Ana (1), Kobe (3)
Wissels : Urs (3+s), Jente

Scheidsrechter : G. Le Bon

De overgang zaal naar veld is nooit gemakkelijk : andere ondergrond, invloed van het weer, andere spelregels.  Eenmaal het lekkere zonnetje was gaan rusten achter de horizon, daalde de temperatuur gevoelig en verschenen de dikke jassen langs de lijn.  Het vernieuwde A-veld lag er netjes bij, toch zag ik regelmatig een schuiver.  Meer druk houden op je steunbeen, want de rubbervulling geeft veel meer mee dan de stugge zaalvloer.  En zou de euforie na de overwinning en promotie van afgelopen zondag zijn verteerd ?  De B-ploeg heeft alles blijkbaar goed doorstaan, want zij hielden de punten met gemak thuis.

Op donderdag 24 maart 2022 was er de algemene vergadering in het Boeckenberg Sportcenter. Onze voorzitster Sarah Cordon opende de vergadering en gaf een kort overzicht van de structuur van onze club en een overzicht van wat er het afgelopen jaar allemaal gebeurd is op het sportieve vlak en welke evenementen er allemaal geweest zijn.

In februari werd normaal gezien de Europa Cup van 2021 gespeeld op PKC. Deze werd echter verzet omdat de covid situatie dit niet toeliet. Een nader te bepalen datum in mei werd dan voorgetseld als alternatief.

Vorige week is het officiële bericht van het IKF gekomen dat ook de Europa Cup in mei 2022 niet zal doorgaan en ook niet verschoven wordt. De editie 2021 heft dus geen winnaar.

Verslag RU : Blauw Wit A - Catba A : 21 – 16  (9-9)
A: Ana - Imke B (5) - Kobe (2) - Jan
V: Lotte - Riet (8) - Jelle (3) - Brent
Wissels : Urs (2) – Imke D - Thomas D (1). - Ruben

Wat 4 jaar geleden begon als een innovatief Boeckenberg verhaal, bereikte vandaag in Merksem zijn hoogtepunt.  In een ver verleden had Sikopi al iets gelijkaardigs gedaan met de opstart van Loko.  Maar de insteek van Blauw Wit was iets heel anders.  Nooit is het de bedoeling geweest om in de vereniging twee Top-groepen tot stand te brengen.  Het was een oprecht streven naar jonge korfballers die uit de jeugdopleiding van Boeckenberg komen, een plaats te bieden in de club waar ze zich goed voelen en volwaardig aan competitiesport kunnen doen.  De inzet van deze Runner-Up finale was dan ook zeer duidelijk : niets moet maar alles kan.  Gaan onze Blauw Witters naar hun eindstation “de promo-league” en geven ze hun trainer Tim het mooie afscheid waar hij naar al die Boeckenberg-jaren recht op heeft of wordt het gewoon een gezellig feestje na een meer dan geslaagd zaalseizoen ?  Elk scenario is mogelijk én Top !

Boeckenberg U13 A - ASKC U13 A: 6 - 1

Een goede voorbereiding is het halve werk.  Dus stuurde Rik mij vrijdag een e-mailtje ivm. de vrije worp die ASKC toepast.  Hij en zijn spelers zullen goed gelaarsd aan de wedstrijd beginnen.
Kwik Indoor is gevuld met blauwe en rode supporters, die elk een kant van de tribune bezetten.  De aanmoedigingen zullen de hele wedstrijd de zaal doen daveren.

May 2022

Jana Siongers