NL
EN
FR

Alhoewel de 4 kruisfinalisten bekend zijn, staat de onderlinge volgorde van deze ploegen verre van vast.  Toeval, of niet, er zijn op de laatste speeldag geen directe confrontaties.  Dit zijn de wedstrijden : AKC/Luma – Kwik; Riviera/Deurne – BGW; Sikopi – Floriant; Voorwaarts – Boeckenberg.

Als elke kruisfinalist zijn wedstrijd wint, wijzigt de rangschikking niet en krijgen we volgende kruisfinales : BGW – AKC/Luma en Floriant – Boeckenberg.

Verslag : Sikopi A - Boeckenberg A : 11 - 21  (5-12)
A: Joppe B (s), Tess M (4), Tibo D (3+s), Sara G (1+s)
V: Jolien H (3), Tess V (s), Thomas T (1+s), Jordan DV (2+s)
Wissels : Lucas DR (1), Thias VG
Scheidsrechters : R. Dardenne, T. Vlaminckx

De foto in het clubhuis van Sikopi herinnert me telkens aan het pijnlijk verlies van de veldfinale in 2012.  Toen kraakten in de tweede helft onze spelers fysiek onder de last van een zwaar en lang seizoen en een loden hitte.  Die warmte was er vandaag ook, net zoals de druk om door winst het perspectief op de kruisfinale te behouden.  Johannis kon terug beschikken over Sara en koos voor Tibo in plaats van Lucas.  Iedereen was klaar om stap 2 te nemen, terwijl de opkomst van de supporters eerder aan de lage kant lag.

Op zaterdag 14 mei gaat de Vriendjesdag op onze terreinen door.

Voor alle spelertjes van BS, U7 en U9 en hun vriendjes staan er vele leuke en sportieve spelletjes op het programma.Vriendjesdag 13052022

Verslag : Boeckenberg A – Riviera/Deurne : 23 - 16  (14-11)
A: Joppe B (3), Tess M, Thomas T (4+s), Lisa VG (3)
V: Jolien H (2), Tess V, Lucas DR (2), Tibo D (6)
Wissels : Lauren S, Jordan DV (1), Sara G, Rani VH (1)
Scheidsrechters : K. Meeus, S. Cleyman

Met nog 3 wedstrijden in het verschiet, hangt de kruisfinale rijp voor de pluk.  Taak : driemaal winnen tegen de staartploegen uit de rangschikking.  Niets is eenvoudig, dus gaan we het vel van de beer niet op voorhand verkopen en alles stap per stap aanpakken.  Stap 1 : winnen van Riviera/Deurne tijdens onze laatste thuiswedstrijd.  Johannis voert een paar wijzigingen door in het achttal.  Sara en Jordan blijven op de bank, Lisa en Tibo nemen hun plaats in. Aardig wat volk langs de lijn voor deze ontmoeting, of was het de zon en de staalblauwe hemel die de mensen naar buiten had gelokt ?

Verslag : Blauw Wit – Verde : 12 – 18  (4-9)
A: Brent (1), Kobe (3), Imke B (2s), Ana
V: Riet (1), Urs (1), Jelle, Lotte (3)
Wissels : Lynn, Ruben (s), Jan
Scheidsrechter : T. Vlaminckx

Als we na het verlies tegen HMKC naar de rangschikking kijken, zien we dat Blauw Wit voor een moeilijke opgave staat om daar nog iets te betekenen.  Theoretisch zit er nog promotie in, maar dan moeten de twee leiders, Rijko en Verde, de laatste 3 wedstrijden verliezen en Blauw Wit alles winnen.  De match tegen Verde is daarom meteen de wedstrijd van de waarheid.
Geen B-ploeg tussen de lijnen, wegens te veel afwezigen.  Ook coach Jacky moet verstek laten gaan.  Hij ligt zwaar ziek door een COVID-besmetting thuis in bed.  We wensen hem een spoedig herstel.

Verslag finale jeugdbeker U17 : Vobako – Boeckenberg : 19 – 15  (11-8)
D: Eline, Aiko (1+s), Elfie (1+s), Evi (4)
H: Florian (1), Senne (1), Rik, Mirko (2+s)
Res. : Mira, Mado (1), Mattijs, Jani

Scheids- en lijnrechter : E.Baetens, D. Van Den Bergh

De finale van de jeugdbeker U17 bereiken, was voor mij een verrassing als ik keek naar de prestaties in de voorronde van de veldcompetitie en de zaalcompetitie.  De beker zal altijd wel iets speciaal blijven.  Vobako is een geduchte tegenstander.  Deze ploeg werd in de kruisfinale van de zaalcompetitie met 2 doelpuntjes overwonnen door BGW.  Onze youngsters kregen een ferme opdracht voorgeschoteld.  Coach Jacky moest wegens ziekte gedwongen forfait geven.  Interim-coach Tim Meeusen nam de zware taak op zich om het beste uit de ploeg te halen.
Vobako was nadrukkelijk aanwezig in Sportpark Groot Schijn, mede doordat ze 4 van de 5 finales betwisten.  Ook een schare Boeckenberg supporters kwamen hun steun betuigen.  Aan de achterlijn stond een groep jeugdigen ferm mee te leven met, vermoedelijk, hun klasgenoten van Boeckenberg tussen de lijnen.

Zondag 1 mei vindt naar jaarlijkse gewoonte het interregiotornooi plaats op de velden van AKC/ ATBS. Ook Boeckenberg heeft een aantal panters in deze selecties zitten. Kom jij ook supporteren voor de "u15 selectie wit" met daarin Charlotte, en "u13 selectie wit" met Maura, Liv, Per en Lou? Hieronder vindt u het programma:

Verslag : Borgerhout/GW A - Boeckenberg A : 17 - 20  (6-10)
A: Joppe B (4), Tess M (2), Thomas T (2), Sara G (1)
V: Jordan DV (3), Jolien H (2+s), Tess V (1), Lucas DR (2)
Wissels : Tibo D (2s), Lauren S
Scheidsrechters : E. Mertens, T. Van Goidsenhove

Na de gemiste-kansen-wedstrijd van afgelopen vrijdag kunnen onze Toppers zich volledig concentreren op het restant van de veldcompetitie om daar in de eerste plaats de kruisfinale veilig te stellen.  Van de 4 resterende wedstrijden beginnen we met de moeilijkste, tegen de leider in de rangschikking.  Een rangschikking die bijna bekomen is van de vele Corona aanvallen.  Punten pakken is de boodschap, want tussen plaats 1 en plaats 6 is er slechts een verschil van 6 punten, de inhaalwedstrijd die Floriant tegen Riviera moet spelen even buiten beschouwing gelaten.  De thuisploeg heeft op vrijdag de andere halve finale van de beker gespeeld en gewonnen, maar met amper 13 doelpunten.  De scheidsrechters vandaag zijn dezelfde als onze halve finale, qua aanduiding niet meteen de meest optimale keuze, lijkt me.

Na vier weken geen korfbal omwille van de Paasvakantie konden we eindelijk terug het veld op. Maar als je dan meteen moet aantreden in de halve finale van de Beker Van België zonder enig wedstrijdritme is dat natuurlijk niet zo evident. Een halve finale tegen Putse, een ploeg met echt veel lengte, zowel aan dames- als aan herenkant. Een ploeg waar we op het veld een keer van verloren hebben, in de zaal een keer van gewonnen hebben, en zowel op het veld als in de zaal gelijk hebben tegen gespeeld. Het kon dus alle kanten uitgaan en beloofde een spannende wedstrijd te worden. Maar onze U17 panters waren er absoluut klaar voor. Zij werden aangevuld met Mado en Lukas, waarvoor alvast een dikke merci. En ook Jani was van de partij op de bank om zijn collega's aan te moedigen.

Boeckenberg U17 A

Kalender
  October 2022  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
07/10
Ona Geens
07/10
Tobias Preckler
07/10
Dirk Van Hoeck
08/10
Lila Ag Mohamed Ali
09/10
Danny Soethoudt
10/10
Maurice Vandael
13/10
Konstantin Semenets
14/10
Elke Vernieuwe
14/10
Dean Pynaerts
15/10
Peter Snelders
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com