NL
EN
FR

Veldcompetitie U19 d.d. 18/5/2024: Sikopi U19 A – Boeckenberg U19 A (16-33)

Voor het Pinksterweekend werd redelijk mooi weer voorspeld, dus we hadden er alle vertrouwen in dat we het seizoen droog zouden kunnen afronden. Oef. We trokken voor een laatste keer richting Linkeroever om er Sikopi partij te geven. Niet iedereen is er even vlot geraakt wegens toch wat file op de Antwerpse Ring, maar gelukkig was het team op tijd voltallig. Ook langs het veld zoals meestal heel wat supporters voor onze Panters. Er was een gemoedelijke sfeer. Iedereen had er duidelijk zin in. Het werd uiteindelijk ook een sportieve wedstrijd met prima leiding, maar helaas wel eentje met de nodige onderbrekingen. Aangezien Senne en Jani verstek moesten laten wegens hun eindejaarsreis, konden we rekenen op U17’ers Anthony en Nils. En maar goed dat zij erbij waren, want we hebben hen hard nodig gehad.

Verslag : Leuven A - Boeckenberg A : 19 – 23  (7-15)
A: Joppe B (1), Lucas DR (2s), Lisa VG (4), Lauren S (3+s)

V: Jordan DV (3), Tess V (2), Tibo D (3+s), Maline V (s)
Wissels : Dennis DV (1), Rani VH

Scheidsrechters : R. Dardenne, B. Wouters

Een vogelvlucht van 50 km geeft een weer(eld) van verschil : somber en grijs bij vertrek in Mol, heerlijk zonnig bij aankomst in Leuven.  Een parkeerplaatsje vinden bleek nog de moeilijkste opgave.  Uiteindelijk vond ik een stek achter het ruime scorebord en zag ik vanop de motor Lisa haar eerste schot scoren.  Een wijziging in de ploeg : Maline startte in de plaats van Amber.  Opdracht : de twee punten meenemen naar Boeckenberg.

Verslag : Verde A - Blauw Wit A : 17 - 20  (8-9)
A: Jelle (s), Ana (4+2s), Kobe (s), Riet

V: Lander (1+s), Imke (4+s), Ruben, Lotte (s)
Wissels : Rino, Tine (2), Toby (2)

Scheidsrechter : S. De Jonghe

Wie afgelopen zondag een wedstrijd nationale senioren wilde bekijken, moest zich melden op de Wilrijkse pleinen, waar, onder het gedreun van de boxen bij het kampioenschap hockey, Verde en Blauw Wit het veld op moesten.  Verde kon op de voorziene speeldag 19/05 niet beschikken over hun speelveld.  Wat het Reglement van Wedstrijden (art. 90) niet toelaat voor verenigingen, is geen hinderpaal voor de Directie Competitie : het verplaatsen van een van de laatste twee competitiewedstrijden.  We kunnen ook aan de personen verantwoordelijk voor het opstellen van het jaarprogramma vragen, waarom er zo nodig een vrij korfbalweekend moest voorzien worden tussen het voorlaatste en het laatste wedstrijdblok van de veldcompetitie.

Veldcompetitie U19 d.d. 8/5/2024: Boeckenberg U19 A – Borgerhout/GW U19 A (13-21)

Na een meer dan geslaagd traject in de bekercompetitie was het tijd om weer te focussen op de eindronde van het veld. Borgerhout/GW had recentelijk kunnen winnen van Vobako, waardoor er nog 3 ploegen kans maakten op de veldfinale, waaronder zij en wij. Maar om überhaupt nog aanspraak te maken op die veldfinale moest deze wedstrijd dus door ons gewonnen worden, moest Borgerhout/GW ook de terugwedstrijd tegen Vobako nog winnen én moest ons doelpuntensaldo strak de hoogte in. Om maar te zeggen dat we het niet meer in eigen handen hadden en dat het uiterst moeilijk was om dit nog te halen.

Onze wedstrijd tegen Borgerhout had eigenlijk zondag na de bekerfinale al moeten plaatsvinden, maar gelukkig ging de tegenpartij akkoord met een verplaatsing naar een avond in de week. Niet de beste optie misschien achteraf bekeken, maar alles was beter dan een wedstrijd de dag na een feestje. Maar zoals wel vaker zijn die avondwedstrijden niet echt altijd ons ding, en al zeker niet tegen Borgerhout. En misschien was er ook wel sprake van decompressie. Hoe dan ook, we trokken aan het kortste eind…

Verslag : Boeckenberg A – AKC/Luma A : 22 – 13 (14-6)
A: Joppe B (2), Lucas DR (4+s), Lisa VG (3+s), Lauren S (2)

V: Jordan DV (4), Tess V (1), Tibo D (4), Amber E
Wissels : Dennis DV, Seppe C, Rani VH, Fauve VG

Scheidsrechters : T. Vlaminckx, N. Pekaar

De hemel is opgeklaard, de storm gaan liggen : een prima korfbalweertje.  Onze spelers zijn klaar voor deze topontmoeting.  Heeft deze wedstrijd tussen 2 ploegen die zeker zijn van stek 1 en 2 in de rangschikking nog belang ?  Zeker.  Eerst en vooral is er het prestige, vervolgens geeft stek 1 in de kruisfinales misschien een iets makkelijkere tegenstander.  Er werden daarom redelijk wat supporters verwacht.  Hoe uitnodigend het zonnetje en de gematigde temperatuur ook waren, van een echte toeloop langs de lijn was geen sprake.  Gert had voor de gelegenheid het dames kwartet wat door mekaar geschud en startte met de sterkste opstelling.

Verslag : Ganda A - Blauw Wit A : 17 - 14  (8-7)
V1: Lander (5), Imke (4), Jan, Zoë (1)

V2: Jelle (1+s), Ana, Kobe (1), Lotte
Wissels : Riet (1), Ruben

De inzet van de wedstrijd was bij aanvang zeer duidelijk.  Ganda wou hun veldtittel thuis vieren met een zege én hun supporters.  Blauw Wit moest winnen om de kansen op het spelen van de Runner Up in eigen handen te houden.  De wedstrijdomstandigheden waren alvast ideaal.  Zonnig weertje, geen wind en best wat volk naast de lijn !!

Bekerfinale U19 d.d. 4/5/2024: Kwik U19 A – Boeckenberg U19 A (10-14)

Wat een stralende dag in een korfbalseizoen zou moeten zijn met de jeugdfinales van de Beker van België werd een grijze en vooral heel natte bedoening. Omstandigheden die het korfbalspel wellicht niet zouden bevorderen. Voor zij die er niet konden bij zijn had Temse livestreams voorzien, waardoor velen wellicht ervoor gekozen hadden om warm binnen te blijven. We konden ze geen ongelijk geven. Maar toch waren er heel wat supporters komen opdagen om onze toppers aan het werk te zien en zij hebben zich dat niet beklaagd. Wat we gedurende 70 minuten te zien kregen was pure klasse.

Verslag : Boeckenberg A – Kwik A : 15 - 14  (7-7)
A: Jordan DV (7), Tess V, Lauren S (s), Tibo D (2+s)

V: Amber E, Joppe B (2), Lucas DR, Sterre VDA
Wissels : Dennis DV, Lisa VG (2)

Scheidsrechters : S. De Jonghe, T. Kolmus

Niet bepaald vrolijke gezichten tussen en naast de lijnen.  De wind joeg iedere glimlach weg.  Korfballen in windvlagen tot 70 km/u is niet bepaald gemakkelijk, laat staan geliefd.  Gelukkig bleef het de hele wedstrijd droog.  Op het veld niet veel verschillen tegen vorige week, behalve dat Lucas terug zijn plaats inneemt en dat Sterre start in plaats van Lisa.  Met de kruisfinale in de pocket besluit Gert te roteren in de resterende wedstrijden.

Verslag : Blauw Wit A – KCBJ A : 17 - 17  (10-5)
A: Lander, Imke (7+2s), Jan (1), Zoë

V: Jelle (1), Ana (1+s), Kobe (2), Lotte (1)
Wissels : Riet (1), Brent

Scheidsrechter : K. Meeus

In hun jacht op de tweede stek in de rangschikking kregen onze blauwwitjes KCBJ op bezoek.  Om ongekende reden is dit een tegenstander die onze spelers totaal niet ligt, zodat de uitslag in de heenwedstrijd in het voordeel van de thuisploeg was.  Om de voorsprong op de naaste achtervolger te behouden, zou, met de wedstrijd op Ganda volgende week, een zege meer dan welkom zijn.  Omdat Ruben niet beschikbaar was vertrekt Jan in de basis, zoals ook Zoë haar plaats terugkrijgt.

Veldcompetitie U19 d.d. 27/4/2024: Vobako U19 A – Boeckenberg U19 A (19-14)

Het koude weer heeft eindelijk plaats gemaakt voor betere temperaturen en ook de zon was afgelopen zaterdag van de partij. Een mooie dag dus om naar de Kempen te rijden en Vobako voor de laatste keer dit seizoen partij te geven, voor sommigen ook meteen de laatste keer in hun jeugd. De recente verlieswedstrijd op eigen terrein indachtig wisten we dat het beter moest dan toen. We keken dus uit naar meer dynamiek en gretigheid, en ook een betere afwerking. Aan het eerste alvast geen gebrek deze keer en bij de afwerking helaas net iets te veel pech.

Kalender
  May 2024  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
24/05
Manou Van den Brande
24/05
Eric Biot
27/05
Richard Dries
28/05
June Tack
28/05
Noah Jagers
31/05
Gerda Torfs
02/06
Sander Ghys
02/06
Lucas Beke
03/06
Otto Smissaert
05/06
Filip Preckler
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com