NL
EN
FR

Door de opstart van het academiejaar was het een drukke week en daarom met enige vertraging de twee verslagen van een drukke U15-korfbalweek.

Tijdens de week moesten we aan de slag in de beker en in de 1/8ste finales kregen we een heruitgave van de veldfinale vorig jaar bij de U13. BKC – Neerlandia. De bekercompetitie is altijd speciaal en anders en dat was nu ook niet anders.

De wedstrijd begon zoals die al zo vaak begon dit seizoen, met een snel doelpunt, maar dan wel door slecht uitwerken langs onze kant. Neerlandia dus meteen op voorsprong. De eerste 5 minuten zijn nog niet om of daar is de tweede al via een shot. 0-2, onze diesel krijgt geen tijd om op te warmen. De wedstrijd valt dan stil omdat we de bal maar niet door de mand krijgen en Neerlandia niet langs onze sterke verdediging kan inlopen. Het is dan ook wachten tot 2 minuten voor de rust voor Noor na een rebound op Pers vrijworp kan binnenleggen. 1-2 bij de rust, het mag duidelijk zijn dat bekerwedstrijden écht anders zijn. Tijdens de rust is de boodschap om snel de gelijkmaker binnen te prikken en het leek wel of Neerlandia erbij zat, want zij zetten meteen weer de 2 verschil op het bord. We spelen beter en het lijkt wel of de 2e helft toch weer de betere helft zal worden. Een 5-tal minuten na de 1-3 kan Johannes met een shot na het lopen van de steun scoren. Het blijft dan zoeken naar de gelijkmaker, want ook nu weer kan Neerlandia niet scoren via hun inlopers. Maura prikt dan de gelijkmaker door de korf na een goede lange bal van Liv. Erop en erover dan. Eppo legt de bal er al vallend in na een mooie actie. 4-3. Nog 7 minuten op de klok. De spanning is dan te snijden, maar de verdediging blijft standhouden. In aanval vinden niet de bevrijdende 2-verschil en zoals dat dan gaat met het deksel en de neus, barst de verdediging in de laatste seconden en via penalty komt Neerlandia op 4-4. Golden goal dus. Lou wilde er snel een eind aan maken en scoort meteen de 5-4 in onze eerste aanval. Vreugde alom, maar de verdediging moest wel nog één keer alles dichthouden. Helaas, ook nu scoort Neerlandia tegen. De volgende 5 minuten verlopen verkrampt langs beide kanten, maar Neerlandia slaagt er uiteindelijk als eerste in de bal door de mand te krijgen. 5-6 een enorm zuur resultaat, een echte bekermatch waarin het dubbeltje naar beide kanten had kunnen vallen. Helaas voor ons zit het bekeravontuur er zo meteen op, maar over twee weken kunnen we in de competitie thuis revanche nemen.

 

Zaterdag konden we deze nederlaag meteen proberen doorspoelen met een overwinning tegen Voorwaarts B. We tonen dat ook door sterk te starten en meteen te scoren via Per met een onehander vanuit de steun. Voorwaarts countert meteen met een shot. De wedstrijd begint aan een rotvaart. Na nog geen 5 minuten knal Jun zichzelf op het scorebord met een mooi shot, 2-1. Een paar minuten later is het weer raak. Maura werkt haar doorloper op steun van Eppo af. We wisselen van vak. De wedstrijd gaat een tempootje lager en ondanks vele kansen langs onze kant, vindt Voorwaarts de aansluiting met een korte kans. Per maakt er daarop meteen 2-4 van op steun van Liv. Het verschil vergroten lukt ons niet. Voorwaarts komt via een doorloper op 3-4, Maura antwoordt met een omdraaier weer meteen. Die 3-5 is niet de ruststand want Voorwaarts mildert nog tot 4-5 met een schot. We zagen een eerste helft die we nog niet hadden gezien, een goede eerste helft, waarin we aanvallend op de beoogde manier kansen creëerden en afmaakten. Alleen maakten we te veel fouten in het uitverdedigen waardoor Voorwaarts door ons eigen toedoen kon blijven aanklampen. De tweede helft start met de play die we voor ogen hadden. Mooi werk van het vak met een goede pas van Liv, steun van Cleo en afwerking van Johannes. Meteen 4-6, de gewenste start. Voorwaarts klampt ook nu weer een en scoort de 5-6. De wedstrijd valt dan wat stil en deze stand blijft lang op het bord staan. Langs onze kant vallen de ballen niet meer zoals in de eerste helft zodat Voorwaarts uiteindelijk op gelijke hoogte kan komen. De volgende aanval is meteen goed en we hebben onze voorsprong weer te pakken. 6-7 via Eppo nog een 10-tal minuten te gaan. Via een inloper kan Voorwaarts al vrij snel gelijkmaken en zo worden het nog een spannend slot. Het leek een herhaling te worden van woensdag waar alles plots stroever en verkrampter begon te lopen in aanval. De kansen waren er, de goals niet. En net zoals woensdag valt in het slot het dubbeltje niet naar onze kant en krijgen we de 8-7 tegen. Opnieuw een stevige tik in het absolute slot van de wedstrijd. Al zagen we ook heel erg goede dingen in deze wedstrijd. Het spel dat we willen spelen zien we week na week meer, we vergeten alleen nog te vaak onze kansen af te werken. Zeker vandaag was dit een probleem. Vanop de stip misten we maar liefst 4 keer. We zijn dus op de goede weg, maar er is nog steeds werk aan de winkel zoveel is zeker. Komend weekend hebben we rust om dan op 15 oktober onze laatste voorronde wedstrijd tegen Neerlandia te spelen en terug aan te knopen met een overwinning.

Lander & Nick

Veldwedstrijd U19 d.d. 1/10/2022: Borgerhout/GW A - Boeckenberg A (11-10)

Na een succesvolle bekerwedstrijd de avond ervoor op eigen veld waren we nu te gast bij onze buren. Ook Borgerhout/GW heeft al 3 overwinningen op zijn naam staan en zijn altijd moeilijk te bespelen, maar wij moeten gewoon uitgaan van onze eigen kwaliteiten. En die zijn zeker aanwezig. Omdat Joran er deze keer niet kon bij zijn, kwam Jani van de U17 op de bank zitten, waarvoor dank.

Bekerwedstrijd U19 d.d. 30/9/2022: Boeckenberg A - Putse A (23-11)

Als eerste tegenstander in de bekercompetitie kregen we Putse voorgeschoteld, geen onbekende dus. Putse had in de reguliere veldcompetitie al 3 overwinningen op zijn naam staan, dus we waren gewaarschuwd. Maar in een bekerwedstrijd kan altijd alles en bovendien is niet iedereen gemaakt voor avondwedstrijden. We hoopten uiteraard op een positief resultaat en gingen ook met die mindset het veld op.

Veldwedstrijd U19 d.d. 25/9/2022: Boeckenberg A - Temse A (18-18)

Zoals vorige week al aangekondigd kregen we deze keer bezoek van The Purple Monkeys. De U19 van Temse is zeker een ploeg om rekening mee te houden. Een deel van de spelers was vorig jaar nog verrassend, maar terecht zaalkampioen en er lopen ook enkele nationale U17'ers in rond. Geen tijd dus om te lanterfanten, wakker zijn vanaf het startschot was de boodschap. En zo geschiedde... 

Op deze druilerige zaterdagmiddag stond, zoals vorige week vermeld, de topper tegen ASKC op het programma. Net zoals onze U15-ploeg bestaat die van ASKC ook uit U13’ers van vorig jaar. Twee ploegen dus die elkaar door en door kennen. Na enkele kansen langs beide kansen kan ASKC de score openen vanop de stip na een fout van Eppo die verrast werd door een bal over zijn hoofd. Onze aanval countert meteen. Liv in steun verlegt goed naar Johannes die de gelijkmaker binnenknalt. De toon lijkt gezet. Toch komt er geen vervolg op deze goede start. Beide ploegen zoeken de goal, maar vinden die niet. Na een kwartiertje spelen scoort ASKC dan tegen Johannes met een schot nadat het lange tijd de kansen zocht via de doorloper. Een paar minuten later herhalen ze dit en ook deze keer schiet de heer tegen Johannes kurkdroog binnen. Op slag van rust lokt Johannes zelf dan een penalty uit, maar laat het na de kloof te verkleinen tot op een punt. Bij het uitwerken na die penalty onderschept Per de bal en kan Johannes de ruststand op het bord zetten. 3-2.

Zoals vaker dit seizoen moest de dieselmotor nog op toerental komen. Al hadden we daar deze keer ook iets meer tijd voor nodig. Niet de verschroeiende start na de rust zoals vorige week, integendeel, ASKC kon terug een kloofje van twee maken. Lou kan dan na enkele minuten met een mooie actie zijn inloper binnenleggen. ASKC countert meteen, 5-3. Zelf laten we het na om dit verschil meteen weer te verkleinen. Een goede aanval met goede kansen levert ons geen aansluitingstreffer op. We lijken dus eindelijk de juiste versnelling te hebben gevonden, maar op een doelpunt is het wachten tot een 10-tal minuten voor het einde. Na een mooie actie van Per, die dan goed doorspeelt naar Johannes is het dan toch raak. 5-4, we lijken vertrokken. De thuisploeg kan dan vanop de stip weer de kloof slaan, maar laat het na. Voor ons het signaal om de gelijkmaker te scoren en dat lukt ook door een omdraaier vanuit de steun door Johannes. Voor het eerst in deze wedstrijd komen we terug op gelijke hoogte, maar de tijd dringt. Johannes onderschept dan snel aan de middellijn. De Schotense verdediging staat zo niet goed. Hannah krijgt dan veel ruimte en knalt ons op voorsprong. Johannes begaat dan een domme overtreding. ASKC krijgt zo weer op een belangrijk moment een strafworp. We zien een herhaling van de vorige penalty, we blijven dus op voorsprong staan. In onze aanval krijgt Hannah weer heel veel ruimte en zij bezorgt ons nu het kloofje met een mooie 2/2. Tegen Lou wordt meteen de 6-7 gemaakt (al dan niet gesneden). Het mag dus duidelijk zijn. Het is nog niet afgelopen. Het gaat vanaf nu ook heel snel. Wij counteren zelf die doorloper met opnieuw een omdraaier van Johannes, 6-8. Er staan nog een dikke twee minuten op de klok wanneer Per net zoals Johannes eerder langs achter verdedigt. Deze keer pakt ASKC het cadeautje wel uit. Kan ASKC dan toch nog terugkomen? Maura had daar geen zin in en legt met haar doorloper de wedstrijd in een beslissende plooi 7-9. Vier seconden voor het einde kan ASKC dan nog milderen tot 8-9.

Een belangrijke overwinning met het oog op de zaalcompetitie. Eentje die we over de streep trokken door veel goesting, wil en vooral ook geloof in eigen kunnen. Ondanks steeds weer een kloof van twee te moeten dichten zijn we blijven knokken tot we erop en erover gingen. Opnieuw werken we goed af en scoren we over verschillende mensen. Maar iedereen heeft bijgedragen aan deze overwinning. Door goed verdedigen, door onderscheppingen of door rebounds ook die zijn belangrijk om de doelpunten te maken. Kortom, een mooie teamprestatie waar we verder op kunnen bouwen. Alleen moeten we het op het einde nog net iets beter uitspelen, dan verliezen we tenminste geen 10 jaar van ons leven. Woensdag om 19u bekampen we thuis Neerlandia in de beker, we zien jullie daar!

Lander & Nick

Veldwedstrijd U19 d.d. 18/9/2022: Appels A - Boeckenberg A (7-33)

Voor onze eerste uitwedstrijd reden we op een vochtige zondagmorgen naar Dendermonde om het op te nemen tegen thuisploeg Appels. Pas bij aankomst beseften we dat Appels geen kunstgras heeft, maar wel een perfect onderhouden grasmat. Ondanks de hitte van de voorbije zomer zagen we een groen en vooral mooi egaal grasveld. Gezien de regen van de dag ervoor vreesden we wel voor wat slipppartijen, maar uiteindelijk is er niks gebeurd. Dus ook de afwatering was prima in orde. Knap werk! Eens de lijnen gelegd waren en iedereen opgewarmd was, konden we aan de wedstrijd beginnen. En deze keer waren we voltallig en kon er dus gewoon gewisseld worden.

Afgelopen zaterdag gingen onze U9-spelers de eerste clusterwedstrijden spelen op Leuven. We trotseerden de bij momenten felle regen en werden enthousiast onthaald door de Leuvense entourage. Om te kunnen schuilen tegen de regen was voor de supporters een grote party-tent voorzien en na de wedstrijden konden we ons terug opwarmen. Sommigen deden dat door middel van een 'Lazy Monkie'.

Voor een aantal van onze U9-spelers was het heel spannend omdat het de eerste keer was in een echt Boeckenberg wedstrijdshirt. Velen waren niet te houden en lieten zien dat ze veel hebben bijgeleerd ten opzichte van vorig seizoen. Voor anderen werkte de regen een beetje in op de motivatie vooral door de koude vingers.

De coaches en ouders zagen dat het goed was. De uitslagen doen er niet zo toe voor deze clusterwedstrijden. Onze gedrevenheid, goed speloverzicht en vlot samenspel maakten dat we veel doelpunten hebben gescoord (...en minder tegen hebben gekregen... :-) ). We gaan nog veel trainen op de basistechnieken - passing, shottechniek, looptechniek - alsook op het samenspel - aanval, verdediging, bal onderscheppen. Ieder op zijn/haar tempo en met veel korfbalplezier!

Van jullie trotse coaches. Doe zo voort!

Aan alle supporters, de U9 spelers spelen opnieuw wedstrijden komende zaterdag: op onze eigen velden, van 11u-12u30. 

Na twee vlotte overwinningen stonden we op kop van het klassement samen met Scaldis. Zij wonnen van dezelfde twee ploegen al was het verschil bij hen wel kleiner. Aan ons dus om de bezoekers hun eerste puntenverlies aan te smeren.

Onze U15 beginnen verschroeiend aan de wedstrijd met een snelle 1-0 via een doorloper van Noor op steun van Johannes. Lang blijft de reactie van Scaldis niet uit. Zij scoren de gelijkmaker ook via een doorloper na balverlies tijdens het uitwerken. De vakken draaien een eerste keer en Lou countert die gelijkmaker meteen met de 2-1. Na opnieuw balverlies bij het uitverdedigen staat het 2-2. Scaldis straft onze fouten genadeloos af. Een hevige start dus van beide ploegen in deze wedstrijd die dan volledig verwatert. We lopen niet voldoende en verliezen vaak de bal voor we nog maar een kans kunnen nemen. Als we dan een goede kans hebben missen we. Ook twee strafworpen na goede acties gaan er jammer genoeg niet in. Een eerste time-out brengt geen zoden aan de dijk. Verdedigend staat het dan wel weer goed, Scaldis geraakt er niet doorheen ondanks de vele verwoede pogingen om door te lopen. Tot Liv beslist dat ze er genoeg van heeft en vlak voor de rust ons toch nog op voorsprong schiet, 3-2.

In de tweede helft moet het beter en dat hebben de spelers ter harte genomen. Het gaat dan ook na de rust enorm hard gedurende 10 minuten. Per zet meteen de twee verschil op het bord via een doorloper. Lou kan vanop de stip er 5-2 van maken. Na een strafworp door een fout van Per wordt het 5-3, maar dat weerhoudt de U15 er niet van gewoon door te stomen. Per maakt zijn foutje goed door weer een doorloper te scoren. Liv krijgt dan een strafworp en maakt er 7-3 van. Hannah mikt na een mooie aanval de 8-3 van dichtbij binnen. Met nog een kwartier op de klok kabbelt de wedstrijd rustig richting het einde. Scaldis kan dan nog via een strafworp en schot van ver milderen tot 8-5, maar ons echt bedreigen doen ze niet meer.

Met een geweldige 10 minuten in het begin van de tweede helft trekken we dus ook de derde overwinning van het seizoen binnen. Door deze teamprestatie en het scoren over verschillende spelers (5), staan we alleen op kop met het maximum van de punten. Enkel ASKC, met een wedstrijd minder gespeeld, heeft ook nog het maximum. Volgende week mogen we in het hol van de Schotense leeuwen uitvechten wie zijn maximum van de punten behoudt. Al zal het dan wel langer dan 10 minuten zo goed moeten zijn.

Veldwedstrijd U19 d.d. 11/9/2022: Boeckenberg A - Kwik B (22-9) 

Ook de tweede speeldag was zonnig, al lagen de temperaturen toch al wat lager en was het aangenamer voor de spelers. En dat was zichtbaar in het spel. Na de klepper van formaat van de week ervoor kregen onze U19'ers deze keer Kwik B op bezoek, wat een haalbare kaart zou moeten zijn. Maar ook deze week was onze ploeg helaas niet compleet, wat maakte dat er aan herenkant alvast geen wissels mogelijk waren. Dus fingers crossed dat niemand zich zou kwetsen...

Voor aanvang van de wedstrijd merken we dat er bij Hoevenen enkele hele grote heren zijn. Een vroege wedstrijd en dus naar “aloude traditie” koffiekoeken voor de spelers, ouders en coachen.

Na 5 minuten kan Hoevenen de score openen op doorloper, 1-0. In verdediging wordt er bijgestuurd en veel beter voorverdedigd waardoor we het lang bij deze ene tegentreffer kunnen houden, maar aanvallend gaat het weer moeizaam tot Liv gelijk kan maken op strafworp (na fout op eigen doorloper met steun van Othmane), 1-1. Vanaf dan gaat het snel en kan Per met een korte kans op steun van Maura ons voorbrengen, maar aan de andere kant countert Hoevenen met een ver schot, 2-2. We komen achter na een doorloopbal, maar nu countert Johannes, die de geblesseerde Othmane is komen vervangen, onmiddellijk met een schot op pas van Liv, 3-3. Een doorloper van Per met steun van Camille wordt tenietgedaan door een ver schot van Hoevenen, maar Cleo legt met een schot na pas van Jun de ruststand vast, 4-5.

Na de rust een mooie openingsplay die net naast gaat en Hoevenen komt terug gelijk met een schot van achter de paal, 5-5. Per straft het springen van zijn tegenstander af met een schot en kan op doorloper met steun van Camille er 5-7 van maken. Even concentratieverlies in verdediging en we krijgen snel twee doorlopers tegen, 7-7. Per laat het niet aan zijn hart komen en maakt er met een doorloper op steun van Noor en een strafworp (fout op eigen doorloper weer met steun van Noor en zijn 6de van de wedstrijd!!) 7-9 van. In het andere vak scoort Johannes op doorloper met steun van Maura, 7-10. Verdedigend hebben we de wedstrijd goed onder controle en Hannah kan met een schot op pas van Eppo de veilige voorsprong verder uitbouwen 7-11. Eppo legt de eindstand vast met schot uit eigen rebound en de tweede traktatie van het seizoen is een feit, 7-12.

Net voor het einde van de wedstrijd verliest een heer van Hoevenen alle controle en schopt een van onze spelers die na een duel op de grond ligt en bedreigt nadien de scheidsrechter, nog nooit gezien tijdens een jeugdwedstrijd en een terechte rode kaart.

Ook in deze wedstrijd hadden we het moeilijk om de score te openen, maar door verstandig te spelen en onze eigen kwaliteiten te benutten een verdiende overwinning. Weer scoren over 6 verschillende spelers (anderen dan vorige week) en de anderen zeer hard werkend in rebound en steun maakt dat dit een echte team overwinning is en ondanks het lengtenadeel toch nog 47% rebound.

De trainers

Kalender
  October 2022  
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
07/10
Tobias Preckler
07/10
Ona Geens
07/10
Dirk Van Hoeck
08/10
Lila Ag Mohamed Ali
09/10
Danny Soethoudt
10/10
Maurice Vandael
13/10
Konstantin Semenets
14/10
Dean Pynaerts
14/10
Elke Vernieuwe
15/10
Peter Snelders
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com