NL
EN
FR

Zaalwedstrijd U17 d.d. 5/2/2022: Boeckenberg A – Kwik (17-21) 

Vorig weekend kregen we de kwikke Biekes van Merksem op bezoek. In de heenwedstrijd hadden we het hen knap lastig gemaakt en zat er zelfs een overwinning in. Ze waren dus gewaarschuwd. Het was te merken dat er terug publiek in de zaal mag, want beide ploegen waren op de tribunes goed vertegenwoordigd. De versoepeling is wel minder goed nieuws voor de thuisblijvers, want uiteraard worden nu heel wat wedstrijden niet meer gestreamd. Zij die een wedstrijd willen zien, moeten zich dus terug naar de zaal begeven. Voor deze wedstrijd kreeg het publiek alvast waar voor zijn geld.

De U13A panters vinden een nieuwe korfbalbalvorm uit, nl. het "ovaalkorfbal" en daar heb je geen grote zaal voor nodig.

Dezelfde scheids als op Ganda en aldus kennen we zijn manier van arbitrage. De wedstrijd komt moeilijk op gang, na 12 minuten is het Eppo die met strafworp de 1 - 1 maakt. Maura met schot 2 - 1 op pas van Liv. Daarna ziet Maura onze Othmane vrij staan en die maakt er 3 - 1 van. Net voor de rust maakt Per een doorloper op pas van Cleo en we gaan rusten met een veilige 4 - 1. 

Kasper met 1 handse doorloper en het is 5 - 1. Daarna 10 dolle minuten "Lou time". Eerst onderschept hij zelf de bal, geeft pas aan Maura en Lou maakt 6 - 1 met een verre technisch mooie zwevende doorloper. Daarna een "snoeperke" naast de korf 7 - 1 en met een ver schot maakt Lou de 8 - 3. Tijd om nog enkele vervangingen te doen en de eindstand 8 - 4 staat op het scorebord. Mooie wedstrijd tegen een toch wel sterk Ganda, maar verdedigend doen we het al heel de zaalcompetitie heel goed. Spijtig dat "snijden op het blok" en "bloklopen" nog steeds te veel getolereerd wordt, dit maakt korfbal niet mooi, hebben we ook gezien in de wedstrijd op zondag van onze "top" ploeg tegen Kwik. "NO contact" game is veel mooier.

succes nog de volgende wedstrijden, we zijn er bijna, maar nog niet helemaal !!

Rik

V: Lisa (2) - Tess V (1) - Jordan (2) - Lucas (3)
A: Sara - Tess M - Thomas (2) - Joppe

Invallers: Jolien (2), Brent (3), Tibo, Thias

Eindelijk! De eerste thuiswedstrijd met publiek sinds het coronavirus twee jaar geleden ons leven kwam verstoren. Nog meer bacteriën en vieze beestjes moeten er in het pak van de Panter-mascotte hebben gezeten, dat voor het eerst in jaren nog eens uit zijn muffige doos werd gehaald. Respect voor de kleine jongen die zijn angsten trotseerde door daar in te kruipen! 

 

 

Verslag Blauw Wit - Ganda : 28-24  
Imke (6 + 1s) - Lotte (2 +1st) - Brent (2) - Kobe (1)/Thomas D.
Ana (1) - Jente - Urs (9) - Jelle (2 + 3s)
 
Het winnende reserve team van Blauw Wit (16-12) werd deze week aangevuld door twee U17 dames, waarvoor hartelijk dank.  Hun reactie en blozende kaken na de match, weerspiegelde het wedstrijdbeeld : Veel lopen, dynamisch korfballen en scoren met een afwerkingspercentage dat nog steeds iets beter kan.  Jacky was/is een tevreden coach!

Verslag Hoevenen A - Blauw Wit A : 18 - 28
A: Ana (3 +2s), Yoni, Jelle (2), Urs (7)
V: Lotte (4), Imke B (5), Kobe (2),  Brent (1+s)
Wissel : Thomas (1)

Omwille van Corona-annulaties was het voor Tim alweer “last minute” schuiven met de vakken.  Met de laatste wedstrijd (tegen Vobako) in gedachten, hoopte de supporters vooral op een betere afwerking van alle Blauw Witters.  

De meisjes aan het kanon ditmaal met 5 van de 7 doelpunten, knap, blijven doen meisjes !! 

Mooie overwinning van de ganse ploeg tegen de leider van de topleague U13.

Gelijk opgaande 1ste helft, met een vlugge opener op afstandschot van Liv en met een doelpunt op zijn "Eppo's" gaan we de rust in met 2-2. Tweede helft met beter en mooie korfbal met doelpunten van Maura na rebound, Noor met doorloper, Lou geraakt eindelijk voorbij zijn tegenstrever en scoort ook op doorloper. Liv kan Maura mooi aanspelen en die scoort haar 2de doelpunt op een uitwijkbeweging de geruststellende 4 - 6. Noor maakt ook nog een doorwandelaar maar scoort hieruit een technisch mooi doelpunt en legt de eindstand vast 5 - 7. Op het einde nog een applausvervanging voor Julia die voor enkele maanden betere oorden gaat opzoeken met haar familie. Cleo kan al 20 minuten op niveau spelen, stap voor stap zal ze terug "top" zijn. Hopelijk kunnen we de volgende wedstrijden terug met het ganse team aanwezig zijn.

Blijf met zijn allen groeien in deze competitie dan kunnen we nog mooie resultaten behalen ! 

Rik

 

Zaalwedstrijd U17 d.d. 29/1/2022Putse A – Boeckenberg A (17-17)

De voorbije weken heeft corona lelijk huisgehouden in de Boeckenberg rangen, ook bij de U17. Maar we staan terug recht. Na 3 weken geen wedstrijden gespeeld te hebben en amper getraind te hebben namen we het op tegen Putse, dat samen met ons onderaan de rangschikking bengelt. Op het veld hebben we ervan verloren en gelijk gespeeld en tijdens de heenronde in de zaal ruim gewonnen. Wat zouden we deze keer doen? Niet iedereen was al topfit, dus het kon alle kanten uit.

Verslag : Vobako - Blauw Wit : 22 – 15  (8-6)
A: Lotte (s), Imke B (4), Kobe (1), Brent
V: Riet, Jan (1), Urs (6+s), Ana (s)
Wissels : Jelle

Scheidsrechter : N. Van Pellecom

Na de overwinning tegen Rijko waren de verwachtingen en de zenuwen gespannen voor de wedstrijd tegen de leider in het klassement, Vobako.  Wellicht het laatste weekend zonder toeschouwers, als de Corona-barometer en -maatregelen aanstaande vrijdag wijzigen, maar de ramen van het Sportkaffee boden ruim uitzicht op de zaal.  Vanaf de speelvloer zag dat er wat raar uit : een lege tribune met daarboven allemaal kopjes achter glas.  Met Jelle klaar op de bank klaar om in te vallen en Riet van bij het begin tussen de lijnen is de ploeg gereed om te starten.

Daar tegenwoordig ook onze jeugdwedstrijden te zien zijn via streaming, zullen de verslagen in de toekomst korter zijn.

Blitzstart van onze panters en het werd snel 1 - 0 na 4 seconden, met doorloper van Lou op steun van Cleo en 2 - 0 door Liv met mooi schot op 1 been in de ballijn in het achterveld met verre pas aangespeeld door Lou. Dit is mooi korfbal.  Jun, vandaag onze topschutter met 3 doelpunten en Lou met een mooie nog maar net getrainde beweging scoren het 3de en 4de doelpunt voor de panters. Na de rust een blitzstart van Sikopi en het staat 5 - 5. Na een timeout herpakken de panters zich en kan Sikopi niet meer tot scoren komen. Wel scoren Maura , Jun en Liv ieder nog 1x en de eindstand 8 - 5 staat vast. Eindelijk ook eens meer dan 7 doelpunten gescoord, want dat hadden we reeds 5x gedaan. Volgende wedstrijden proberen om de ultieme grens van 10 doelpunten te doorbreken. Wat echter nog veel beter moet is het uitwerken van de bal naar onze aanval, daar gaan we extra op trainen. Door te veel balverlies kunnen onze tegenstanders te lang in hun aanval blijven spelen. Juiste passen en de juiste looplijnen zijn de oplossingen. 

succes de volgende wedstrijden tegen de nummers 1 en 2, hopelijk met genoeg spelers. Onze 3de plaats blijven verdedigen is de boodschap, maar het zal niet gemakkelijk zijn.

Rik

Verslag : Boeckenberg A – Voorwaarts A : 33 - 23  (20-12)
A: Brent S (3), Joppe B (2+s), Jolien H (6+2s), Lisa VG (4+s)
V: Jordan DV (3+s), Tess M (3), Thomas T (6), Sara G
Wissels : Thias DV (s), Lauren S, Tess V, Lucas DR

Scheidsrechters : B. Wouters, R. Dardenne

Terwijl vooral bij onze jeugd COVID toeslaat, blijven onze senioren momenteel grotendeels gevrijwaard van besmettingsperikelen.  Putse-BGW diende om die reden wel te worden uitgesteld, wat maakt dat deze laatste samen met AKC/Luma elk 2 wedstrijden in te halen hebben.  Ze zullen het druk krijgen.
Johannis heeft de beschikking over bijna al zijn spelers en moet keuzes maken.  Tegenover de wedstrijd tegen Meeuwen vorige week herschikte hij de vakken grotendeels.  Of dit impact gaat hebben op het resultaat tegen Voorwaarts ?  De “Bus” rijdt dit seizoen niet zo vlotjes, als ik naar de rangschikking kijk.  Het is wel oppassen voor de 2 topschutters in de gelederen.

Kalender
  August 2022  
M T W T F S S
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
17/08
Nikki Schilders
18/08
Sonja De Beukelaer
20/08
Mats Hoeben
21/08
Pieter-Jan Faes
22/08
Mattias Van Nuffel
25/08
Mathis Vermeiren
27/08
Robine Van de Poel
30/08
Wout De Celle
31/08
Sid Jacobs
31/08
Geert Meermans
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com