Spartacus/NDN - Boeckenberg : 15 - 16

De start van onze U17'ers is splijtend : Nils zorgt in 2 aanvallen voor evenveel doelpunten.  Het vervolg van de eerste helft wordt een nek-aan-nek race, waarin onze panters meestal aan de leiding blijven.  Spartacus/NDN voelt de spanning en de frustratie groeit.  Met 3 minuten voor rusten wordt de stand gelijk, 8-8.

Meteen bij de start van de tweede helft moet Katrin aan de slag.  Zowel Camille als Johannes hebben krampen.  Spartacus neemt het iniatief en bouwt halverwege een voorsprong op van 4 doelpunten, 13-9.  Doch onze spelers buigen niet en vechten zich terug in de match.  Met iets minder dan 4 min. op de klok staan de bordjes terug gelijk, 14-14.  De zenuwslag is dan al in volle gang.  Spartacus komt voor uit stip.  Een stip langs onze kant wordt gemist.  Nog 56 sec. als Nils onder de korf, na een snelle onderschepping en prima verre pas van Johannes, de 15-15 binnenlegt.  De tijd tikt, de bal gaat nog eenmaal naar elk aanvalsvak.  Als Anthony de bal krijgt, vertrekt zijn schot na het eindsignaal, zodat zijn doelpunt niet telt.

Golden Goal.  Vermits onze panters het laatst in balbezit waren mogen ze ook starten.  Johannes krijgt de bal aangespeeld aan de zijkant en schiet loepzuiver binnen.  Nabeurt van Spartacus.  Mits een prima verdediging klinkt de buzzer van de schotklok.  Onze U17'ers vieren al, maar de bal moet eerst nog in ons aanvalsvak geraken.  Een strakke pas van Nils en we kunnen vieren.

Proficiat aan Nils, Quinten, Jitte, Camille, Cleo, Anthony, Johannes, Jana, Janneke, Maura en uiteraard ook de trainers en begeleiders Stefan, Ward, Tim, Sven en Katrin.  Dit was een bangelijk goede, collectieve prestatie.  Geniet nu en bereid jullie voor op de finale.  Schitterend.