Verslag : Blauw Wit - Edegem : 21-14  (12-8)
V1 : Jan (2+1s) - Lander (2) - Riet (3) - Imke (1+1s)

V2 : Jelle (4) - Kobe (6) - Ana - Zoë
Wissels : Rino (1) - Yoni- Nicky- Ruben

Scheidsrechter : L. De Wit

Dit was de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie waar het om de knikkers ging.  Vier ploegen uit de reeks waren tot op heden ongeslagen en Blauw Wit en Edegem waren twee van hen.  Voor de wedstrijd viel er best wat nieuws te rapen.  Lotte maakte in het B-team speelminuten als opstart na haar kwetsuur, Riet startte voor de eerste keer dit seizoen in het A-team en Kobe en Lander wisselden van vak.

De wedstrijd komt traag op gang.  Na het fysieke geweld van vorige week, duurt het even alvorens Blauw Wit doorheeft hoe mak Edegem voor de dag komt.  Deze ploeg toont verrassend weinig beleving, gaan de duels uit de weg en scoorde amper.  Na twaalf minuten spelen geeft het scorebord 9-3 aan.  Het killersinstinct zit niet in het DNA van Blauw Wit, met als gevolg dat bij de meesten de concentratie verslapt.  Edegem krijgt makkelijke kansen en zij laten het niet na om te scoren.  Bij 9-7 nemen Niels en Goffa terecht een time out en brengen iedereen terug bij de les.  Het wordt nog 9-8 maar dan is het welletjes geweest.  Jelle, Kobe en Lander zetten orde op zaken en onze Panters gaan rusten met 12-8.

In de tweede helft blijft Blauw Wit domineren en Edegem moet noodgedwongen ondergaan.  De Edegemse coach doet alles om het tij te keren, maar niets helpt.  Hij voert wissels door, neemt time-outs, maar er komt geen vlam in de groene pan.  Blauw Wit domineert, speelt gevarieerde korfbal en plukt alle rebounds weg.  Ze zijn op alle vlakken baas en ze denderen verder.  Ze maken nog twaalf doelpunten en Edegem blijft steken op zes.

Onverwacht een al bij al makkelijke overwinning met toch een aantal high lights om te vermelden : het was leuk om zien dat Riet terug de korfbal-Riet is die we kennen; het prima spel van Rino in het B-team wordt beloond door een invalbeurt bij de A’s; Jelle scoort en laat scoren en krijgt vijf minuten voor tijd een applauswissel.

Volgende week gaat Blauw Wit op bezoek bij dat andere ongeslagen team Rijko !!  Wordt vervolgd ...