Vandaag werd afscheid genomen van Luc Van Hemel, oud top-speler van Boeckenberg en de nationale korfbalploeg.

Luc is geboren op 23 juli 1945 en overleed onverwacht op 3 oktober 2023 op 78-jarige leeftijd. In aanwezigheid van zijn familie en talrijk opgekomen vrienden en kennissen werd afscheid genomen van een korfbal- en Boeckenberg-icoon.

Hij speelde met zijn echtgenote Rita De Win in de succesgeneratie van Boeckenberg van de jaren ’70. Hij werd korfballer van het jaar in 1972, zaalkampioen in 1974 en 1976 en veldkampioen in 1976.

Onze kampioenenploeg van toen prijkte tegen de muur in het oude clubhuis in het Boeckenbergpark.

Na de succesjaren haakten velen van hen af en gingen op korfbalpensioen. Er moest gewerkt worden aan een nieuwe ploeg en nieuwe generatie.

Op de begrafenisplechtigheid zagen we velen terug. Getuige hiervan onderstaande foto.

Van links naar rechts herkennen we Liliane Pooters (korfbalster van het jaar in 1968 en 1972), Edwin Bynoe, Jan Pooters (broer van) Nicole Vermeulen, Roland Cauberghs, Jeannine Venesoen, Sonja De Beukelaer, Linda Hermans, Anita Vermeulen (zus van), Paul De Laet, Frank De Schryver, Diane Van Hemel (zus van) en Linda Vanderlooven. Robert De Beukelaer ontbrak op de foto maar als hij dit had geweten was hij zeker ook van de partij geweest.

Luc kwam nog weinig op Boeckenberg, maar zo nu en dan verscheen hij geheel onverwacht. Voor het laatst was hij te gast op het Boeckenberg Sportcenter op 25 augustus 2022.

Hij was nog steeds erg sportief. Naast zijn tennisvrienden fietste hij graag. Hij bleek ook een echte waterrat te zijn.

Ik heb Luc gekend als een zeer integer man. Hij was steeds geïnteresseerd in zijn medemens, kortom, een warm persoon.

Zijn dochter Cathy en zoon Tom beaamden dit uitvoerig alsook zijn kleinkinderen Alec en Julie, Hannah, Arne, Lars en Juliette spraken met vol lof over hun grootvader. Hun woorden werden rijkelijk geïllustreerd met beelden waarbij Luc als een echte familieman werd vertoond.

Wij wensen echtgenote Rita, kinderen Cathy en Tom, alsook zijn kleinkinderen veel sterkte toe. Wij zullen Luc blijven herinneren als een groot korfballer en warm mens.

Frank De Schryver