Alweer, of eindelijk, verzamelen de panters zich voor de Europacup, de achtste al op tien jaar.  Ditmaal in het niet zo exotisch Sassenheim dat, niet zoals de naam laat uitschijnen, aan de winderige Nederlandse kust ligt.  De verzamelplaats is het reuze grote Leeuwenhorst Conference Hotel in Noordwijkerhout. 

Door het forfait van de Polen starten onze panters hun eerste wedstrijd pas na de openingsceremonie, na 20u00 dus.  Dat geeft aan de technische staf de tijd om op verkenning te gaan in een, deels vergeefse, poging om de tegenstander van vanavond de Trojans (UK) te scouten.  Tevergeefs, omdat de Portugezen uit Benfica vakkundig hun Duitse tegenstanders van Adler Rauxel met 22-5 inmaken.  “Weinig leerrijk”, besluit Luc en keert terug naar het hotel. 

Groot hotel, gratis wifi, trage verbinding, tenzij je toch wil betalen, waarna je verbinding in een deftige versnelling geraakt.  Beelden van wedstrijden bekijken en dus wedstrijdvoorbereiding wordt hiermee niet makkelijker. 

’s Middags wordt de ploeg geïnterviewd voor de “vlog” van Top.  Een leuke bedoening als ik het van op een afstand bekijk.

Ernstiger wordt het vanavond.  Benieuwd welke invloed de verkorte wedstrijdduur op het matchverloop gaat hebben.