NL
EN
FR

BKCplus uitstap 18 juni 2013– kroegentocht in het historisch centrum van Antwerpen

Dit wordt onze laatste uitstap voor dit seizoen.

We verzamelen om 10 u op de Groenplaats bij het standbeeld van Rubens. We bezoeken niet den Engel, noch den Bengel, noch…. maar gaan op zoek naar rustige plekjes in de stad, waar er nog een oase van rust heerst en ook naar kroegen en kroegjes die heel speciaal zijn of die een geschiedenis hebben. Voor elk wat wils. Ondertussen leren we ook nog wat over de achtergrond van de straten (buurt) die we op het parcours tegenkomen.

Wil je graag mee op ontdekkingstocht laat me dan ten laatste iets weten op zondag 16 juni, want ik moet plaatsen reserveren (lutgtx@msn.com of 0485/617653). Breng zeker de zon mee. Bekijk al vast enkele foto’s op de website van Boeckenberg om in de sfeer te komen. Tot dan

Marc en Lut

BKCplus uitstap 21 mei 2013

Land van Mortagne

Deze mooie streek is gelegen in West-Vlaanderen, beneden Kortrijk. Hier slingert een overvloed van wandelwegen. Oude en jonge bosjes en natuurgebieden wisselen af met imposante vierkant hoeves en eeuwenoude kapellen/ Langs de Schelde en het Kanaal Bossui-Kortrijk vertellen de jaagpaden het verhaal van een rijk verleden.

In de voormiddag is een bezoek aan het  pompgebouw van Bossuit voorzien. Dit pompgebouw ligt in de gemeente Avelgem, aan het Kanaal Kortrijk-Bossuit dat de Schelde met de Leie verbindt. Dit kanaal moest dienen als een kortere verbindingsweg om de Henegouwse industriegebieden sneller te kunnen verbinden met de Noordzee. Het werd door 1100 arbeiders met de hand gegraven. Het pompgebouw moest het nodige water uit de Schelde pompen om het kanaal te voeden. Dit was nodig omdat het kanaal hoger dan de Schelde en de Leie lag. Omdat de scheepvaart sterk toenam was het noodzakelijk om het kanaal in 1970 te verbreden. De pompen van het bestaande pompgebouw hadden onvoldoende kracht om het verbrede kanaal van voldoende water te voorzien. Daarom werd er een nieuw en modern pompgebouw gebouwd. Het oude pompgebouw verloor zijn functie en raakte bijgevolg in verval. Begin de jaren ’90, kocht de gemeente Avelgem dat gebouw op. De pompen en het gebouw werden gerenoveerd. Vandaag heeft het pompgebouw een toeristische functie. Bezoekers kunnen er onder andere terecht voor toeristische informatie en de huur van fietsen. Het bezoek en de gids zijn gratis.

We lunchen in de aangrenzende bistro Beaufort en in de namiddag rijden we een 6-tal km verder naar het Orveytbos. Dit is een bos- en natuurgebied van 30 hectare dat op het einde van de jaren ’80 is aangelegd op een oud kleistort. Samen met het natuurreservaat ‘De Vaarttaluds’ is dit één van de natuurparels van het Land van Mortagne. In ‘De Vaarttaluds’ vind je een unieke combinatie van orchideeën en grasachtigen. Vooral in het voorjaar en de vroege zomer is het gebied een lust voor het oog.

We wandelen, ofwel een 2 à 3 km, 5 of 7 km. Voor elk wat wils.

Verzamelen aan Boeckenberg Sportcenter om 9u30. We rijden ongeveer een dik uur.

Graag een seintje voor deelname aan Lut 0485/617653 of lutgtx@msn.com.

Op de website van Boeckenberg vind je enkele foto’s om al in de stemming te komen.

Lut

Het Vinne:  paradijs voor natuurliefhebbers

Het Vinne ligt in het oosten van de provincie Vlaams-Brabant op het grondgebied van de stad Zoutleeuw. Het gebied heeft een oppervlakte van ca 140 ha en maakt deel uit van de leemstreek (vochtig Haspengouw) en behoort tot de vallei van de kleine Gete.

‘Het Vinne’ ligt op het Wandelnetwerk Getevallei. De Halewijnwandeling van 13 km passeert langs het domein.

De plussers zijn in de juiste stemming: het is niet te koud, droog weer en het zonnetje heeft veel zin om te schijnen. In de late namiddag is het haar ook gelukt.

Na een lekker kopje koffie nemen we eerst een kijkje in het bezoekerscentrum.

De permanente tentoonstelling is volledig gericht op het gebruik van de zintuigen. Je komt oren en ogen tekort om vogelzang te herkennen en vogels te ontdekken; je kunt op de tast natuurmaterialen onderzoeken en geuren opsnuiven aan de snuffelpalen. Bovendien wordt dit allemaal omkaderd met informatie over enerzijds het natuurinrichtingsproject van Het Vinne en anderzijds het aanbod van de natuur op het terrein zelf. 

Van het bezoekerscentrum naar de kruidtuin en het bijendorp. We klimmen ook even op de uitkijktoren om een fraai overzicht te krijgen van het meer. Er zwemmen al ganzenkuikentjes rond. De natuur is al veel veranderd sinds onze prospectiewandeling, zo’n drie weken geleden.

Rond 12u30 is de lunch geserveerd en dan vertrekken we op wandel. Er zijn vijf uitgestippelde wandelroutes rondom het meer over verschillende thema’s:

  • Vinnewandeling: witte pijlen - 5,5 km
  • Mottewandeling: rode pijlen - 3 km
  • Gallowaywandeling: gele pijlen - 3 km
  • Sint-Odulphuswandeling: blauwe pijlen - 2 km
  • Koesterwandeling: paarse pijlen – 6 km

Er wordt geopteerd voor de Koesterburenwandeling door de goede stappers. Tijdens deze wandeling ontdek je de verschillende biotopen van Het Vinne en welke dieren en planten hier het liefst vertoeven.

De minder goede stappers doen de Mottewandeling. Een motte is een vroegmiddeleeuwse (soms kunstmatige) heuvel, uit de 11de -12de eeuw, waarop een donjon (een middeleeuwse woontoren), een kasteel, een burcht of een verdedigingswerk werd aangelegd. De motte ‘de Castelberg’ aan de ingang van Het Vinne wordt vaak genoemd als één van de best bewaarde mottes in België. Rond de Castelberg was er al heel vroeg bewoning. Tot in de 16de eeuw was er een belangrijk gehucht gevestigd met 31 huizen, het zogenaamde “Castel”. Het is niet bekend of de motte ooit een rol van betekenis gespeeld heeft bij de verdediging van de stad Zoutleeuw.

In het domein werden de wandelpaden bewust onverhard gehouden om het natuurlijk karakter van het domein te versterken. Rond de Vinnehoeve zijn de paden aangelegd in dolomiet, zodat je daar kan wandelen zonder je schoenen vuil te maken. Hier en daar werd het wandelpad wat opgehoogd, zodat het een halve meter boven het waterpeil ligt. Op sommige plaatsen komt het wandeltracé in de moerassige oeverzone van het meer, maar je houdt je voeten droog door de knuppelpaden die 25 cm boven het waterpeil liggen te gebruiken. Waar paden een beek kruisten werden nieuwe houten bruggen aangelegd. Langs de paden zijn ook rustbanken geplaatst.

In het noordoosten is een grote, in het zuidwesten een kleine vogelkijkhut gebouwd. Zo heb je zowel ’s morgens als ’s avonds de kans om naar het meer en zijn bewoners te kijken zonder tegenlicht.

In het noordoosten van het domein werd een zuiveringsrietveld aangelegd om het afvalwater van de laatste huizen van de Rondeweg te zuiveren. Dat rietveld werkt in drie stappen. Eerst bezinkt het zwaarste vuil, vervolgens verwerken bacteriën rond de wortelstokken van het riet de vuilvracht. In de derde fase worden ook fosfaten aan het vervuilde water onttrokken. De fosfaten worden gebonden met ijzerhoudend zand.

We  hebben genoten van dit prachtig – doch onbekend -  stukje natuur, gelachen en vooral heel goed gewandeld. Voor herhaling vatbaar, echt de moeite waard.

Na nog een lekker biertje, kopje koffie…. rijden we weer huiswaarts.

Meer foto’s kan je hier bekijken op Onli.

Onze volgende uitstap: 21 mei. Noteer de datum alvast in jullie agenda. Meer info volgt.

Tot dan

Lut

BKCplus uitstap 23 april 2013 naar Zoutleeuw

Provinciedomein ‘Het Vinne’: een paradijs voor natuurliefhebbers.

In Het Vinne is de natuurrijkdom bijna oneindig. Zonder Het Vinne zouden een aantal planten- en dierensoorten in Vlaanderen niet meer voorkomen. Een uniek rietlandschap omzoomt het Vinnemeer. Soms overstemt het gekwetter van honderden watervogels hier alle omgevingsgeluiden. We wandelen over de vlonderpaden ‘op het water’, een bijzondere ervaring. Vanuit een vogelkijkhut kunnen we genieten van een prachtig zicht over het meer. We kunnen kiezen uit verschillende wandelroutes: van 2 tot 6 km. Stevige stapschoenen of laarzen – zeker bij regenweer -  zijn aan te raden. Droge sokken en schoenen zijn niet overbodig om na de wandeling aan te trekken.

Er is veel te zien: kruidentuin, zintuigenbeleefpas, bezoekerscentrum, een olympisch pad, bijendorp…

Ben je een natuurfotograaf, dan is deze uitstap een aanrader.

We vertrekken om 9u45 aan het sportcentrum. Aankomst voorzien rond 11 uur. In de bistro kunnen we dan een kopje koffie drinken, om even later het bezoekerscentrum binnen te stappen. Hier ontdekken we het unieke biotoop van het Vinne. De permanente interactieve tentoonstelling spreekt alle zintuigen aan.

We lunchen in de bistro en vertrekken van daaruit op wandel. Er zijn verschillende mogelijkheden: de Vinnewandeling (rond het meer) is 5,5 km; de Mottewandeling (3 km); de Gallowaywandeling (3 km). Deze wandeling brengt ons naar de stoerste maar zachtste medewerkers van Het Vinne, de Gallowayrunderen; de Sint-Odulphuswandeling (2 km) of de Koesterburenwandeling (6 km). Tijdens deze wandeling ontdek je de verschillende biotopen van Het Vinne en welke dieren en planten hier het liefst vertoeven.

Op de website kan je al enkele foto’s bekijken.

Geef een seintje ten laatste 20 april als je graag meegaat, dan kan ik tijdig het aantal bezoekers melden. Opgelet nieuw email adres: lutgtx@msn.com) of 0485617653.

Lut

 

Onze bestemming is een bezoek aan de paardenmelkerij “Het Brabanderhof” in Lier. De excursie duur ongeveer 1,5 uur: we krijgen een rondleiding in de stallingen, melkverwerkingsruimte en cosmeticalabo, het proeven van de paardenmelk en een videovoorstelling van het bedrijf (geboorte, natuurlijke dekking, melken enz…). De ontvangst is in een mooie verwarmde zaal. Een aanrader!!!!

We lunchen in De Beemden. Dit is een taverne in de buurt van Lier gelegen op een natuurdomein van 20 hectare met een prachtige vijver en een kindvriendelijke speeltuin. In De Beemden hebben ze een uitgebreid gamma van Belgische bieren zoals Westmalle en De Koninck van het vat. Daarnaast kan je ook heel wat lekkere koffie- en theevariaties drinken zoals café latte of biologische rooibosthee.  De Beemden biedt iedereen de mogelijkheid om even de ontsnappen aan de dagelijkse sleur.  Het zicht over het water is elke keer toch weer net even anders en brengt je zo in vakantiesfeer.

Het is niet te koud, af en toe een streepje zon, niet te veel wind. Ideaal wandelweer.

Wandelen in de Kesselse Heide is genieten van de rust en de prachtige omgeving. Dit provinciaal groendomein is 79 ha groot waarvan 61 ha toegankelijk voor publiek. Het omvat de gebieden Kesselse Heide, Hoogbos (in erfpacht van de gemeente Nijlen), Hoge Heide en de Schommers (niet toegankelijk). De zeer arme zandgronden vormen de voedings­  bodem voor uitgestrekte heidevelden en gesloten boscomplexen. In het gebied bevinden zich twee vijvers. Deze oude waterputten zorgen niet enkel voor een aangename afwisseling in het landschap maar zijn ook een zegen voor vele planten en dieren.

Je kan de Kesselse Heide vergelijken met de Kalmthoutse Heide: een oase van rust, op een boogscheut van huis.

BKC plus uitstap dinsdag 19 maart 2013 

Onze bestemming is een bezoek aan de paardenmelkerij “Het Brabanderhof” in Lier. De excursie duur ongeveer 1,5 uur: we krijgen een rondleiding in de stallingen, melkverwerkingsruimte en cosmeticalabo, het proeven van de paardenmelk en een videovoorstelling van het bedrijf (geboorte, natuurlijke dekking, melken enz…). Kostprijs: rondleiding met koffie of thee en taart € 4,- per persoon.

’s Middags gaan we eten in de ‘De Beemden’ in Kessel: een café taverne met zicht op het water

In De Beemden hebben ze een uitgebreid gamma van Belgische bieren zoals Westmalle en De Koninck van het vat. Daarnaast kan je ook heel wat lekkere koffie- en theevariaties drinken zoals café latte of biologische rooibosthee.

De Beemden biedt iedereen de mogelijkheid om even de ontsnappen aan de dagelijkse sleur.  Het zicht over het water is elke keer toch weer net even anders en brengt je zo in vakantiesfeer. 

Het is één van de weinige horecazaken in België waar geen muziek wordt gespeeld.  Hierdoor komen er heel vaak spontane gesprekken op gang tussen de talrijke bezoekers. 

Honden aan de leiband zijn welkome gasten in De Beemden en er zijn drinkbakjes ter beschikking.

In de namiddag maken we een wandeling door de Kesselse heide. Er zijn verschillende opties om te wandelen. Ieder kan zijn eigen ding doen: de uitgestippelde rode wandeling van 3,5 km volgen of de blauwe wandeling van 2,4 km of een uitgestippelde route via knooppunten (4,2 km of langer). De plussers die ’s middags liever niet mee wandelen kunnen rustig blijven genieten van de mooie omgeving rond de taverne.

Honden mogen mee aan de leiband.

Bijeenkomst 10 u Boeckenberg sportcenter.

Wie meewil, graag een seintje ten laatste woensdag 13 maart (0485/617653 of secretariaat@boeckenberg-korfbal.be).

BKCplus uitstap 12 februari:
 Dossinkazerne Mechelen

Op 1 december 2012 opende in Mechelen Kazerne Dossin: een Museum, Memoriaal en Documentatiecentrum over Holocaust en Mensenrechten.

Kazerne Dossin is voor België een unieke herinneringsplaats. Als 'SS Sammellager Mecheln' was de kazerne tijdens de Tweede Wereldoorlog voor meer dan 25.000 Belgische en Noord-Franse Joden en Zigeuners letterlijk een wachtkamer van de dood.

Om huidige en toekomstige generaties de historische betekenis van deze plaats te duiden en thema's als racisme, uitsluiting en mensenrechten aanschouwelijk te maken, werd een gloednieuw museum gebouwd.

De combinatie van het historische verhaal van de Holocaust in België met het thema mensenrechten maakt van Kazerne Dossin een uniek project. Het unieke ontwerp voor het nieuwe museum is van de hand van toparchitect en vroeger Vlaams bouwmeester Bob Van Reeth.

We verzamelen om 10 u aan Boeckenberg sportcenter. In het museum is in de kelderverdieping een cafetaria waar we eerst een kopje koffie zullen drinken en ‘s middags lunchen.

Wie graag mee gaat: een seintje aan Lut 0485/617653 of secretariaat@boeckenberg.be

Lut

11 december 2012, 10 uur afspraak centraal station Antwerpen.

We nemen de trein naar Brussel centraal om 10u37. De trein heeft enkele minuten vertraging. Het is koud, het zonnetje schijnt, de sfeer is goed. We wandelen door Agora galerij (waar het lekker warm is) en  bezoeken dan de overdekte prachtige winkelgalerij: de Koninginnegalerij. Deze moet wellicht de oudste zijn van Europa (1847). Dan door de Beenhouwersstraat waar we lunchen. Na de lunch op zoek naar Jeanneke pis. Ze zit te plassen in een doodlopend straatje (Getrouwheidsgang). Jeanneke werd geplaatst door de handelaars om klanten te lokken. Beeldhouwer: Denis-Adrien Debouvrie en ingehuldigd in 1987. We keren terug via de galerij naar de Grote Markt. Links van het stadhuis heb je het straat C Bulsstraat dat leidt naar de Stoofstraat en wat verder op vinden we het beroemde manneken pis (het symbool van de stad, dateert uit de 17de eeuw, gebeeldhouwd door Hiëronymus Dugeusnoy de Oudere in 1619 in opdracht van het stadsbestuur). We keren terug naar de Grote Markt en zo via de Beurs van Brussel kuieren we verder langs de langste Kerstmarkt van België. Op  het Sint-Katelijneplein (tevens het einde van de Kerstmarkt) kan er geschaatst worden en we herkennen de draaimolens die enkele jaren geleden in Antwerpen  stonden tijdens de zomer van Antwerpen. Op het einde van het plein staat een reuzenrad. Uiteraard hebben we deze kans niet voorbij laten gaan om Brussel vanuit de hoogte te bewonderen. We slenteren terug naar de Grote Markt. Nu hult de Grote Markt zich in een sfeer van licht en magie. De meningen zijn verdeeld over de moderne variant van een kerstboom, kunstwerk van metaal en heel wat lichteffecten.  Eddie wil nog graag een glühwein drinken vóór we weer de trein opstappen. Het was een fantastisch, leuke dag. 

Volgende uitstap zal in februari zijn. Marc en ik wensen iederen nog prettige eindejaarsfeesten en onze beste wensen voor een gezond, sportief en fantastisch  2013.

Lut

BKCplus uitstap 20 november: Isvag & Hoboken Polder

ISVAG verbrandingsoven

ISVAG is in 1975 opgericht als intergemeentelijke samenwerking voor afvalverwerking. Sinds die tijd is er veel veranderd. Vroeger zat alle afval door elkaar: glas, papier, textiel, blikjes, plastic, noem maar op. Dat is al lang niet meer zo. Mensen scheiden hun afval alweer een jaar of 10 netjes vooraf. Dat scheelt al heel veel restafval en dat is belangrijk. We verbranden dat laatste beetje restafval in een roosteroven en dat doen we zo goed, dat de rookgassen die daarbij vrijkomen maar een fractie zijn van de toegelaten normen. Dat scheelt dus al voor het milieu. Maar, zeggen wij, voorkomen is beter dan genezen. Hoe minder afval we met z’n allen produceren, hoe beter het is.

Wat kregen we te zien

Het bezoek duurde zo’n anderhalf uur. Want er was veel te zien en te horen. Het bezoek startte met een welkomstwoord en een uitleg over de techniek van ISVAG, gevolgd door een boeiende bedrijfsfilm. We kregen allemaal een veiligheidsbril op onze neus en een helm op ons hoofd. Daarna was het tijd voor een verkenningstocht die ons door het hele afvalverbrandingsproces meeneemt. We zagen:

  1. de weegbrug, waar het afval wordt afgeleverd 
  2. de loskade, waar het huishoudelijke restafval via stortopeningen in een enorme opslagbunker terecht komt
  3. de controlekamer waar de werking van de installatie op computerschermen in de gaten gehouden wordt
  4. het zorgvuldig verdelen van het afval over de afvalbunker door grote grijpkranen
  5. het vullen van de vultrechters van de twee ovens
  6. het hete hart van de twee ovens
  7. de zuivering van de rookgassen via de elektrofilters, het mouwenfilter, de halfnatte- en natte wassing (dat begrijp je allemaal precies als je het gezien hebt)
  8. de as- en schrootbunker
  9. de meetcabine en schouw
  10. de turbine met 10,5 megawatt capaciteit om energie op te wekken.

Zo zijn we te weten gekomen dat de overblijvende assen oa gebruikt worden als onderlaag van de Duitse snelwegen.

We  lunchten in Taverne De Schorren in Hoboken, vlakbij de Hobokense Polder.

Hobokense Polder

Het gebied is één van de laatste stukjes natuur aan de zuidkant van de Antwerpse agglomeratie. De polders werden in de jaren zestig opgehoogd, maar het is heerlijk wandelen in de nieuwe natuur die daarna ontstond. Op de lager gelegen delen zijn ondiepe plassen ontstaan met rietkragen, moerassen en wilgenbroekbossen. Op de hoger gelegen delen vinden we graslanden, ruigten en wilgenstruwelen. Al deze biotopen zijn spontaan tot stand gekomen. Dergelijke verscheidenheid zorgt voor een aangename variatie in het landschap en voor een onverwacht grote rijkdom aan dieren en planten. Dankzij de vele plassen en sloten komen er verscheidene amfibieën voor zoals groene kikker, bruine kikker, pad, alpenwatersalamander en kleine watersalamander.

We wandelden een kleine 8 km. Het weer was uitstekend en de stemming zat er in.

Volgende uitstap is op 11 december en dan gaan we naar Brussel (waarschijnlijk met de trein). We wandelen langs de langste kerstmarkt van België: het traject start aan de Kunstberg (centraal station) en gaat zo verder naar de Grote Markt om te eindigen op het Sint-Katelijneplein. Onderweg pauzeren we af en toe om te lunchen en om een pintje te drinken.  Als het weer een beetje meezit kunnen we Brussel bewonderen vanuit de hoogte in het reuzerad.

Graag een seintje als je meegaat (0485617653 of secretariaat@boeckenberg.be

Tot dan Lut

 

Provinciaal Domein Roomacker

Roomacker is met zijn 12 ha een klein, maar waardevol provinciaal domein. Het provinciebestuur kocht het in 1993 met 3 voormalige kleiputten, overblijfselen van de kleiwinning door de Antwerpse Machinesteenbakkerijen Tielrode. Het is ondertussen uitgegroeid tot een natuurgebied met prachtige fauna en flora. De waterkwaliteit is buitengewoon goed. Omdat de kleiputten bovenop de dertig meter hoge cuesta liggen, kan er geen afvalwater in doordringen. In de kleiputten leven zwanenmosselen, rivierkreeften, rivierpootkreeftjes, karper, baars en blankvoorn. Er is een amfibieënpoel aangelegd voor zeldzame soorten als de kamsalamander en rugstreeppad. Veel watervogels voelen zich hier thuis, zoals de meerkoet, de fuut, de aalscholver en zelfs de ijsvogel. Tijdens de winter komen hier honderden kuifeenden overwinteren. Ook de flora is waardevol. Hier bloeien onder meer aardorchideeën zoals de brede wespenorchis en het zeer zeldzame wit bosvogeltje.

Rond 10 uur werden we verwacht aan taverne ’t Veer in Tielrode waar we de gelegenheid hebben om iets te drinken. Daarna vertrokken we  aan ons eerste gedeelte van de wandeling. Aanvankelijk regende het maar een beetje, doch na 10 minuutjes opende de hemelsluis in volle kracht en werden we doornat. Maar dit kon de doorwinterde plussers echt niet deren. De wandeling leidde ons rond de potpolder Tielrodebroek.  De wandeling bracht ons op de Scheldedijk. Hier kregen we een mooi uitzicht op zowel de Tielrodebroek Potpolder als op de slikken en schorren van de Schelde. De gronden in de potpolder deden vroeger dienst als hooilanden. Weidevogels zoals de kievit, de veldleeuwerik en de graspieper voelen zich hier in hun sas. De bruine kiekendief komt elk jaar zijn nest bouwen in dit voedselrijke gebied. De beken in de potpolder lokken heel wat eenden- en ganzensoorten. Opvallende planten zijn onder meer de echte koekoeksbloem, de dotterbloem

Roomacker wandelroute

Onze jassen en broeken waren ondertussen opgedroogd en konden we vertrekken voor onze namiddag wandeling en voorwaar het zonnetje scheen.

Aan het Durmeveer zagen we het standbeeld van Cyriel Bogaert, beter bekend onder zijn bijnaam “Den Toeter”. Hij was één van de bekendste veermannen uit Tielrode. We wandelden rechts de geasfalteerde Durmedijk op, richting Hamme. Aan onze rechterkant zagen we de Paardepolder, links stroomt de Durme.  We keerden deze rivier de rug toe en sloegen rechts af, de Hogenakkerwegel in. Op het einde van de weg volgden we links de veldweg tot aan het controlestation van Air Liquide. Hier sloegen we rechts het smalle wegeltje in. Zo bereikten we de Bettehemstraat. We klommen links de straat op, tot we de Gentstraat bereikten. Weer links om onze klim verder te zetten in de Hofstraat. Zo bereikten we de ingang van het Provinciaal Domein Roomacker. We volgden dit pad en wandelden voorbij de drie voormalige kleiputten. Voorbij de derde kleipunt verlaten we het Provinciaal Domein Roomacker. We vervolgden onze wandeling door het dorp om opnieuw de  de dijk van het Tielrode-Broek op te klimmen.  Hier ligt een rustieke schapenstal. De schapen grazen op de dijken van de Schelde en de Durme en zorgen op die manier voor een milieuvriendelijk onderhoud van de dijken. In de Reekstraat volgden we de bocht naar rechts mee tot beneden  tot aan ’t Veer.

Om deze mooie dag af te sluiten trokken we nog naar Temse om aan de oever van de Schelde nog even na te kaarten bij pot en pint.

Tot de volgende

Lut

 

Kalender
  November 2024  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Plussers
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
21/11
Mariette Cornet
22/11
Inge Klerks
23/11
Frank Bovoy
24/11
Bob Van Gorp
28/11
Paul Van Gestel
30/11
Jules Gevers
30/11
Werner Bens
04/12
Tom De Gent
05/12
Tess Voshart

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com