NL
EN
FR

"Het comité voor behandeling van beroepen is tot het besluit gekomen, na allerhande betrokken partijen gehoord te hebben, dat er personen vreemd aan Scaldis in het supportersvak aanwezig waren, doordat teruggegeven inkomkaarten door Scaldis, verder aangeboden en verkocht werden aan andere supporters, vreemd aan de club.

Dat tot op heden niet kan of kon achterhaald worden wie de feiten eventueel zou gepleegd hebben."

"De wedstrijd kruisfinale Scaldis - Voorwaarts dient herspeeld te worden. Het Comité voor Wedstrijdzaken zal de datum en plaats ter kennis brengen van alle belanghebbenden."

Tot zover een uittreksel van het officieel besluit. Wij hebben nog verdere toelichting gevraagd aan de KBKB ivm de zaalfinale van zaterdag. In het besluit staat immers niet uitdrukkelijk vermeld dat de zaalfinale niet zal doorgaan. Wij hebben immers meer dan 360 kaarten verkocht en deze zijn reeds grotendeels in het bezit gesteld van onze supporters.

Beste Boeckenbergers, nu is Boeckenberg betrokken én benadeelde partij. Wij zullen ons moeten beraden over het standpunt dat we moeten innemen.

De eerste bedenkingen hierbij zijn dat Scaldis zich verschuilt achter "procedurefouten". Het wil niet zeggen dat het niet bewezen is dat Scaldis schuldig is aan het afsteken van een rookbom, dat dit ook daadwerkelijk niet het geval is. Als later zal blijken, o.a. op basis van het politieonderzoek, dat toch iemand van Scaldis kan worden aangewezen als schuldige, zal zowel Voorwaarts als Boeckenberg, alsook het Belgische korfbal in het algemeen, zich bekocht voelen.

Wij hadden liever een uitspraak gezien over de grond van de zaak.

Overigens is nu de vraag wanneer al deze wedstrijden gaan gespeeld worden. De paasvakantie staat voor de deur en veel spelers hebben een weekje rust ingepland. Daarna zit de agenda overvol.

In afwachting blijft de KBKB site monddood. Het laatste bericht staat nog steeds "Onderzoek naar leidersfiguren binnen korfbal".

Wordt vervolgd.
Frank De Schryver - voorzitter

Raad van Bestuur van de KBKB heeft nota genomen van de beslissing van het Comité voor Behandeling van Beroepen in de zaak Scaldis, waarbij beslist wordt tot herspelen van de gestaakte kruisfinale. Vanavond komt de Raad van Bestuur in een extra vergadering bijeen om de gevolgen van de uitspraak te bespreken. Vrijdag zal in overleg met de organiserende partners een communiqué worden verspreid.

Bron website KBKB www.korfbal.be

Woensdagavond komt het Comité voor behandeling van Beroepen bijeen om zich te buigen over de schorsing van de wedstrijd Scaldis-Voorwaarts.

Het Disciplinair Comité heeft zich eerder reeds uitgesproken en kwam tot het besluit dat de wedstrijd wordt beëindigd met forfaitcijfers in het voordeel van Voorwaarts. Scaldis werd in deze zaak niet gehoord wat ons op zijn minst bizar lijkt.

Inmiddels is nog steeds niet bekend geraakt wie de bommenlegger is geweest. Wij kunnen niet geloven dat dit voor Scaldis een nobele onbekende is geweest. Uit de foto's in GvA is te zien dat de bom midden tussen de Scaldis aanhang werd ontstoken. Er circuleren namen en ook de politie doet verhoor van getuigen.

 

 

 

 

 

Het Scaldis voorval heeft zich herhaald, weliswaar op voetbalbodem, en met minder verstrekkende gevolgen.

De club in kwestie kon hier niet om lachen en heeft ingegrepen, zo blijkt uit het artikel in GvA.

 

 

 Boeckenberg wacht af wat de uitspraak zal worden. Zaterdag 24/3 staat de zaalkorfbalfinale op het programma en die mag niet in het gedrang komen. Boeckenberg mag niet het slachtoffer worden van deze zaak. Onze supporters hebben zich voorbeeldig gedragen en zullen nu ook met meer dan 350 aanwezig zijn in de Lotto Arena.

Boeckenberg speelt zaterdag voor de 7de maal op rij de zaalkorfbal finale.

Het COT organiseert in samenwerking met Boeckenberg de clinic "Durf TOF te zijn".

Geïnteresseerd in een aanpak om jonge kinderen en ouders te bereiken, te boeien om op een speelse manier een verantwoorde opleiding te geven en ze te behouden?

Kom dan naar de voorziene clinic die zal gegeven worden op Boeckenberg Sportcenter op zaterdag 31 maart vanaf 9.00 tem 12.30.  Deze clinic wordt aangeboden door Kon. Boeckenberg KC. ism met het Comité Jeugd en COT.

Graag stellen wij hierbij de belangrijkste thema's voor:  onthaal, uitleg visie, organisatie en visie jeugdwerking BKC, demo op 3 verschillende plateau's met miniemen, pupillen en kadetten, interactieve vragenronde vanuit het publiek naar panel.

Al wie de jeugdopleiding en- begeleiding van zijn vereniging in zijn hart draagt mag niet ontbreken op deze innoverende clinic.

Inschrijven voor deze gratis aangeboden clinic : marc.de.geyter@korfbal.be of 0473 98 36 35

Daniël De Rudder, DSKO

Volgende week zaterdag 24 maart 2012 wordt de zaalfinale korfbal gespeeld. Traditioneel wordt dit hoogtepunt uit de nationale Korfbalcompetitie gespeeld in de Lotto Arena.

Wedstrijdschema:

18u00 : Riviera - Vobako (play down finale)

20u00 : Boeckenberg - Voorwaarts

Kaarten zijn te vekrijgen bij Sonja of Franka. Inkomprijs bedraagt 15 €. Er geldt geen korting voor kinderen.

Er zijn inmiddels meer dan 350 kaarten verkocht voor het Boeckenberg blok. Naar schatting worden 3000 toeschouwers verwacht. Op zaterdag is er tegelijk ook het optreden van Anouk in het Sportpaleis. Het zal dus druk worden in de omgeving.

Onze supporters vertrekken gezamelijk vanuit Deurne met de pantertram naar het Sportpaleis. Meer info over vertrektijden volgt nog later.

Na afloop is in de Boeckenberg Foyer een finalebuffet voorzien aan 10 €. Inschrijven hiervoor is noodzakelijk. 

Afgelopen zaterdag werd de première van de The Movie vertoond in de Boeckenberg Foyer. Er waren meer dan 100 panterfans komen opdagen.

Het resultaat was ronduit indrukwekkend. Een echte opkikker in voorbereiding voor de zaalfinale van volgende week zaterdag. De DVD is binnenkort te koop bij de supporters. Meer informatie hierover is te verkrijgen op de FB pagina supporters@boeckenberg.

Fans die nog een ticket wensen voor de zaalfinale in de Lotto Arena dienen zich dringend te melden bij Sonja of Franka. Vergeet ook niet te reserveren voor het finalebuffet (aan 10€) na afloop van de wedstrijd in de Boeckenberg Foyer.

Kalender
  December 2023  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Foto's
Sporting A
Events
Verjaardagen
08/12
Johannis Schot
09/12
Paul de Haan
09/12
Lisbeth Isaie
10/12
Othmane Lassfar
13/12
Patrick Desmet
13/12
Mado Verhoeven
16/12
Cor Segers
16/12
Mil Segers
19/12
Andre Van Goethem
19/12
Ibe Degenaers
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com