Beker van België U19 d.d. 18/10/2023: Vobako U19 – Boeckenberg U19 (13-15)

We trokken op een grijze woensdagavond naar de Kempen om het in de kwartfinale van de Beker van België op te nemen tegen Vobako, een tegenstander die we dit seizoen nog niet ontmoet hadden. Dus het was afwachten hoe dit ging lopen. Dat het niet makkelijk zou zijn, stond wel vast. De weersvoorspellingen waren ook niet al te best. In tegenstelling tot de rest van Vlaanderen bleef het tijdens de eerste helft wel nog droog. Maar helaas werden de wolken steeds donkerder en zo viel in de 2e helft de regen ook in de Kempen naar beneden. De supporters, die in groten getale meegereisd waren, werden verder getrakteerd op een spannende wedstrijd, die tot het einde alle kanten uit kon. Gelukkig viel het dubbeltje onze kant op.

13-15 inloper Florian op steun van Charlotte

We hebben tot minuut 6 moeten wachten tot het eerste doelpunt viel. Kort daarna kwam Rik ongelukkig neer na een balrecuperatie in het uitwerken en moest hij helaas gekwetst het veld verlaten. In diezelfde helft moest ook Mado wegens pijn en krampen naar de kant. Gelukkig beschikken we over een sterke bank, waardoor dit allemaal netjes opgevangen kan worden.

Na een kwartier spelen had Vobako een eerste kloofje van 2 punten te pakken. Na een time-out konden we de bordjes weer gelijk krijgen, maar Vobako liep steeds een beetje weg van ons. Ondanks mooie lange aanvallen kregen we de bal niet altijd door de mand, terwijl dat bij Vobako net iets vlotter ging. Toch slaagden we erin om de rust in te gaan met een minimale achterstand bij 8-7.

Na de rust ging Vobako verder op zijn elan en opnieuw liepen ze uit, tot zelfs 11-7. Dan vonden onze spelers dat het genoeg geweest was en knabbelden ze minuut na minuut een stukje van de achterstand weg. Na 25 minuten stond het 13-13. Alles kon op dat moment nog. Het was gewoon aan ons om het momentum te pakken. Opnieuw een sterke verdediging zorgde ervoor dat Vobako in het laatste kwartier geen doelpunt meer kon maken, terwijl wij erop en erover gingen en zo toch nog met de winst aan de haal gingen.

En zo staat Boeckenberg met 3 jeugdploegen (U15, U17 en U19) en de topgroep in de halve finale van de Beker van België. Diezelfde ploegen mogen ook aantreden in de Topleague van de zaalcompetitie. De topgroepen van Boeckenberg en Blauw Wit eindigen in de veldcompetitie op een mooie 2e plaats. Ook onze andere jeugdploegen hebben het beste van zichzelf gegeven op het veld en bereiden zich vanaf volgende week voor op de zaalcompetitie. Ik wens alle ploegen veel succes!