NL
EN
FR

Fanions : Boeckenberg – Benfica : 33 - 11  (16-3)

A : Jesse DB (4+3s), Jeff C (5)/Davor D (1), Sofie G/Lenke DB, Vero B (4)
V : Matthi DM (4)/Glenn G (1), Yannik S (2s)/Christoph H (2+s), Karen VC (4), Jolien H (1)/Sanne P (1)
Scheidsrechter : Steve Jones

De Portugezen, weten we uit vorige ontmoetingen, zijn vurige spelers, met een heel sterke, lange heer in de rebound, waar hij voornamelijk van uit het achterveld zijn doeltjes meepakt.  Een klusje voor Matthi om dit zwarte gevaar aan banden te leggen.  Voor het overige wil coach Detlef grotendeels hetzelfde als gisteren : veel doelpunten, enthousiasme en genieten.  Daarom ook niet uitverdedigen en de bal zo snel mogelijk van verdediging naar aanval spelen om het aantal doelkansen te verhogen.  Vraag is of onze panters er vandaag opnieuw in slagen een veertiger te scoren.

 

Na dag 1 is het nieuwe er af : het hotel is uitgekamd, de zaal uitgeprobeerd en de eerste schermutselingen met de organisatie afgehaspeld.  Wat doe je dan zoal op deze tussendoordag ?

Na de succesvolle opener staan er nog een aantal spelers te trappelen om tussen de lijnen te komen in de halve finale, die eigenlijk de generale repetitie is voor de hoofdbrok van morgen, zowel voor de spelersgroep als voor de supporters.  Bij die laatste groep leeft er bezorgdheid om wat er zich zaterdag allemaal zal en kan afspelen.  Want dat het heel, heel druk gaat worden, staat nu al als een paal boven water.

Gisteravond gonsde het hotel van de nabesprekingen allerlei, tot het sluitingsuur van de bar en zelfs hier en daar nog wat later.  Ondertussen leefde de harde kern van de supporters zich uit in een eerste feestje met duidelijke sporen op facebook, en aan het ontbijt deze ochtend.  Eens kijken wat de reacties van PKC daar op zijn.  Vandaag druppelden bijkomende versterkingen binnen, terwijl het moedige deel van de voorhoede de hoofdstad ging verkennen.  Het zou me niks verbazen dat, net zoals Detlef voor de spelersgroep, ook de supporters hun tactiek op punt gaan stellen.  Tijdens de gebruikelijke verbroederingspartij kunnen zij zich alvast opwarmen.

 

Fanions : Boeckenberg – KC Barcelona : 40 - 15  (17-6)

A : Karen VC (3)/Sofie G (1), Jolien H (2)/Lenke DB, Matthi DM (1)/Glenn G (3), Yannik S (3+3s)/Christoph H (4)
V : Nick J (10), Sara G (4), Nikki S (6), Davor D

Scheidsrechter : Marco Van der Lucht

De Catalanen, onze eerste tegenstander van het tornooi, pakten in hun eerste wedstrijd de Servische opponent in met 31-10.  Een scoutende Detlef merkte vooral op dat deze ploeg technisch sterk is, en voldoende korfbal in huis heeft om er interessante wedstrijd van te maken.  Niet dat we Barcelona vrezen, we hebben niet meteen behoefte aan gevechtsport.  We verwachtten dus een leuke opener, zodat onze panters meteen ook aan de zaal en de omstandigheden kunnen wennen tegen zaterdag.  Zelfde oefening overigens voor onze supporters, die hun weg moeten zoeken op de toch ietwat smalle ruimte rond het speelveld.

Elke Europa Cup brengt wel iets nieuws.  Dit jaar draait alles om de wissels.  De IKF-reglementering voorziet in 2 soorten wissels : de vaste wissels, bekend uit onze nationale competitie, en de in/uit wissels, waarbij een gewisselde speler later in de wedstrijd terug mag worden ingebracht.  Voor de internationale tornooien kiest de IKF ervoor om dit soort wissels toe te passen.  Kort samengevat ziet het reglement er als volgt uit :

  • maximaal 8 wissels aan te vragen door de coach, met maximaal 2 vaste wissels;
  • vaste wissels worden toegestaan op de wijze die we kennen;
  • in/uit wissels kunnen enkel bij een vakwissel, in het aanvalsvak en nadat de te wisselen speler minstens eenmaal in aanval en eenmaal in verdediging heeft gestaan.

Wat dit tactisch allemaal te betekenen heeft, is een klusje voor onze coachen.  Voor de toeschouwers en de spelers zal het wel even wennen worden.

En dan is er het hotel : het Van der Valk hotel in Dordrecht.
A
ls een gedoofde lichttoren bakent het hotelgebouw uit boven zijn omgeving.  Niet te missen als je van Antwerpen komt en via afrit nr. 20 de A16 verlaat, behalve voor mijn ietwat verouderde GPS die me prompt richting Papendrecht stuurde.  Of is dit standaard ingebouwd als eerste verkenning van de omgeving ?  Na omcirkeling van de indrukwekkende rotonde openen de slagbomen aan de inrit zich automatisch ter verwelkoming van de gasten.  Als je als nieuweling niet bekend bent met de ondergebouwse parking sleur je je bagage een 30-tal trappen op richting receptie.  In het andere geval volstaat een druk op de liftknop. 

Een eerste verkenning van de kamer drong zich op.  Je hebt er net geen stratenplan bij nodig, ruim is een eng begrip in dit geval.  Enkel de doucheruimte, met regenkop, is bijna even spatieus als de doorsnee badkamer in de andere hotels, die we tot nu boekten voor een EC.  Onze eerste gezamenlijke maaltijd bestond uit een buffet, dat om gezondheidsredenen zou moeten verboden worden.  Teveel is de enige term die van toepassing is.  We hopen dan ook dat onze spelers tegen de finale nog steeds in hun uitrusting passen.  Gelukkig is er op de 14de verdieping de fitness annex zwembad, waar overtollige bandjes kunnen worden weggewerkt. 

Later op de avond werd ook de bar aan een eerste grondige inspectie onderworpen.  Benieuwd naar de reactie van de overige supporters, wat ook geldt voor de bediening achter die bar. 

Reeds die avond, na de sobere en korte openingsceremonie en een eerste verkenning van de sporthal, smeedde coach Detlef zijn eerste tactische plannen.  Want, en laat dit duidelijk zijn, de beker die Sofie en Johannis samen in handen hielden (zie foto website) gaat mee naar Antwerpen.  Vanaf nu is de liefde met PKC, voorlopig, over.

 

Verscheen in AD Dortenaar van vandaag.

Enkele nieuwe spelregels zijn voor het eerst van toepassing op de Europacup Korfbal 2014.

Vooreerst is het niet meer toegestaan om bij een spelhervatting met het lichaam te hinderen (zonder de armen te gebruiken). Overtreding wordt bestraft met een vrijworp.

Het opzettelijk aanwerpen van de tegenstander op voeten of benen, met als doel bvb de shotklok te laten herstarten (spelhervatting wegens voet- of beencontact) wordt bestraft. Bij herhaling kan deze overtreding deze kan worden bestraft met een gele kaart. Dit gebeurt soms bij het binnen het speelveld houden van de bal waarbij de tegenstrever wordt aangeworpen om ultiem een uitbal af te dwingen.

Belangrijkste wijziging is de regel omtrent de vervanging van spelers.

Totaal heeft elk team de mogelijkheid om 8 wissels door te voeren.
Maximaal 2 hiervan zijn zogenaamde tactische wissels (zoals we die kennen uit de competitie). Na een tactische wissel mag de vervangen speler het speelveld niet opnieuw betreden.

Daarnaast mogen er tijdens het EC-tornooi wissels in/uit worden gebruikt, max. 8 vermindert met het aantal tactische wissels.   Een wissel in/uit houdt in dat een speler die op deze manier is vervangen, later in de wedstrijd opnieuw mag worden ingebracht, ook in het andere vak.  Deze wissel kan uitsluitend bij een vakwissel en in het aanvalsvak op voorwaarde dat de te vervangen speler minstens eenmaal in aanval en eenmaal in verdediging heeft gestaan.

Bij een blessure heeft het team 1 minuut om de blessure op het speelveld te verzorgen.  Indien meer tijd nodig is, moet de verzorging naast het speelveld gebeuren, indien deze speler veilig het speelveld kan verlaten.  Gedurende de verzorging naast het speelveld mag de gekwetste speler "tijdelijk" worden vervangen.  De geblesseerde speler mag terug op zijn oorspronkelijke plaats worden ingebracht op vooorwaarde dat de verzorging maximaal 3 minuten (real playing time) in beslag heeft genomen.  Het opnieuw inbrengen van deze gekwetste speler wordt dan beschouwd als 1 wissel in/uit.  Indien de verzorging later duurt, geldt het vervangen van de gekwetste spelers als een tactische wissel en kan de gekwetste speler niet meer deelnemen aan de wedstrijd.  Het vervangen van een speler weggezonden met een rode kaart geldt eveneens als een tactische wissel.

Indien alle wissels zijn opgebruikt, kan een geblesseerde speler enkel worden vervangen mits toestemming van de scheidsrechter.  Een speler die wordt weggezonden met een rode kaart mag steeds worden vervangen.

Vanmiddag was ATV te gast op het Boeckenberg Sportcenter. Zij waren erbij toen de spelers werden uitgewuifd voor hun vertrek naar Papendrecht. Daar wordt deze week het Europacup tornooi 2014 gehouden met de kampioenen uit 12 verschillende Europese landen.

Getuige hiervan het onderstaand verslag op het ATV nieuws van vanavond :

Boeckenberg speelt zowel op donderdag (16/1) als op vrijdag (17/1) om 18u30.

De Opening Ceremony is op woensdag geprogrammeerd om 19u15. De Europacupfinale wordt gespeeld op zaterdag 18 januari 2014 om 16u00.

Waar :  Sportpark "Oostpolder", de PKC-hal en Oostpolderhal zijn op hetzelfde adres gevestigd
Sportpark Oostpolder Andoornlaan 36 - 3356 LM PAPENDRECHT

Tickets : De betaalde tickets liggen klaar op naam en kunnen worden afgehaald aan de kassa van de PKC-hal. Nog niet betaalde tickets dienen aldaar te worden betaald.

Vervoer : Vertrek bus richting Dordrecht : 13u00 : verzamelen aan de Boeckenberg Foyer om 12u45
              Vertrek bus richting Antwerpen : 22u00 : verzamelen aan de uitgang van de sportzaal

Komende zaterdag oefent Korfbalclub Benfica op het Boeckenberg Sportcenter tegen de reserven (het tweede) van Boeckenberg. De wedstrijd gaat van start om 14u15.

Voor Benfica is dit een uitgelzen opportuniteit om zich voor te bereiden op het Europees Kampioenschap van volgende week. Wij zijn zeer vereerd dat zij te gast zijn in het Sportcenter.

Benfica is wellicht onze tegenstrever in de halve finale op het EC volgende week. Zij moeten eerst De Trojans of Edinburgh City overwinnen.

Het wordt alvast een interessante wedstrijd, ook voor onze B-ploeg die alzo een sterke tegenstrever te verwerken krijgen. De B-ploeg staat tot nu toe ongeslagen op kop van de rangschikking en zijn zo goed op weg om hun landtitel te verlengen.

Iedereen is welkom. De toegang is gratis.

Onze supporters@boeckenberg lieten ons weten dat er npg T-shirts te verkijgen zijn. Bekijk de affiche voor meer info.

Kalender
  December 2023  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Foto's
Sporting A
Events
Verjaardagen
05/12
Tess Voshart
06/12
Lio Kempenaers Nys
08/12
Johannis Schot
09/12
Paul de Haan
09/12
Lisbeth Isaie
10/12
Othmane Lassfar
13/12
Mado Verhoeven
13/12
Patrick Desmet
16/12
Cor Segers
16/12
Mil Segers
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com