Boekenberg - Marmara : 28 - 6 (12-2)
A: Nick J (8), Glenn G (1), Sara G, Fauve VG (4)
V: Lenke DB (2), Jolien H (1), Matthi D (6), Jeff C (1+s)
Wissels : Jesse DB, Yannik S (2), Karen VC, Jelle DS (2), Ellen V

Marmara, onze eerste tegenstrever in deze 50ste Europacup, is meteen een grote onbekende. Nooit een wedstrijd van gezien, laat staan een tegen gespeeld. Niet dat we met enige vrees tussen de lijnen komen, een eerste ontmoeting is altijd een beetje stressen : wennen aan de zaal, aan de vloer, de temperatuur. Vooral die is in overvloedige mate aanwezig. Onze blauwwitte pantersupporters, al direct in ruim aantal op de tribune, nestelen zich in een helft van de zaal en beginnen tijdig aan de opwarming. Of is het toevallig dat daar ook de, weliswaar minieme, bar is terug te vinden ?


De eerste helft is vooral de omstandigheden en de ongebruikelijke vaksamenstelling aftasten. Nick doet met een schot en een jump-inloper de vakken vrij vlot wisselen, het tweede vak heeft het heel wat moeilijker om de bal door de mand te krijgen. Matthi lukt hier in na een minuutje of 5, maar even later mikken ook de Turken nummer 1 door de mand, na een overname van Goffa op een beweging tegen Nick. Nick countert uit vrijworp, de volgende aanval. Een aantal pogingen van Fauve gingen naast, nu vindt ook zij de juiste richting en afstand vanuit het achterveld, 5-1. De rodage is voorbij en onze scoremachine komt op gang. Het gaat in een ruk naar 9-1 met schoten van Jolien, Jeff, Nick en Fauve. Tijd voor een time out vindt de Turkse coach, waarna een strafworp er voor zorgt dat ze hun score verdubbelen. Onze twee volgende aanvallen zijn raak, zodat we alsnog hopen op een doelpunt of 15. De bal denkt daar anders over. Enkel Goffa kan met een wegtrekker scoren.

De tweede helft is eenrichtingskorfbal in de ware zin van het woord. De Turken krijgen tot voor 8 min. van het einde geen doelpunt gemaakt. Onze spelers dikken rustig en regelmatig de score aan. Na een minuutje of 5 begint Luc al te wisselen : hij brengt Jesse ipv. Jeff. Dit is slechts van korte duur. Een kwetsuurtje aan de schouder dwingt Jesse preventief aan de kant. Zo komt Yannik in zijn plaats. Karen krijgt zowat halverwege speeltijd ipv. Jolien. Na een strafworp voor Marmara lukt Lenke eindelijk een van de korte kansen onder de korf. Davor informeert even bij Luc of hij niet vergeten is dat Jelle en Ellen aan het opwarmen zijn ? Nee, zij krijgen de laatste 5 min. speeltijd. Jelle komt in de plaats van Goffa en jaagt zijn eerste schot zowaar door het geel. Daarna komt Ellen ipv. Elke. De supporters kruisen ondertussen de vingers voor een derigter, die komt er echter niet, mede door pech bij de afwerking.

De eerste te nemen horde zonder veel kleerscheuren genomen. Niet onbelangrijk. We hadden graag wat meer doelpunten gezien. Het was voor een aantal spelers duidelijk wennen aan de soms toch wel gladde vloer. In ieder geval tijd voor een klein feestje met de supporters. En morgen weer fris tegen de Portugezen in de late schift deze keer.

Dirk P