Zaalcompetitie U19 d.d. 12/11/2023: Boeckenberg U19 A – Temse U19 A (22-19)

De herfst laat zich tegenwoordig duidelijk voelen, dus omarmen we met veel plezier de zaalcompetitie. Naar dit deel van de korfbalcompetitie wordt meestal reikhalzend uitgekeken. Toch een heel ander spel dan op het veld, veel flitsender en spectaculairder. En als je dan mag aantreden op het hoogste niveau, dan krijg je doorgaans elke week een stevige tegenstander voorgeschoteld en dat was nu niet anders. Een openingsmatch tegen Temse is niet van de poes. Dus het moest meteen goed zitten en dat had iedereen goed begrepen.

22-19 shot Florian na pas van Charlotte

We hebben zeker onze start niet gemist. Na 3 minuten hadden we al evenveel doelpunten gescoord en werkten we dus prima af. Toen ook de 4-0 op het bord kwam, vond Temse dat het genoeg was en konden ze zelf ook voor de eerste keer de mand doorboren. We waren toen wel al 7 minuten ver. Temse had dan dus ook de smaak te pakken en vond regelmatig de mand, maar had af te rekenen met pech. Enkele ballen gingen netjes half in de korf, maar botsten er ongelukkig weer uit. En zo konden wij een kloof van 4 punten slaan. Temse kon daarna telkens milderen, maar ook wij bleven scoren. Maar liefst 6 doelpunten van beide kanten volgden elkaar op in evenveel aanvallen en op slechts enkele minuten tijd. We zagen een hoog afwerkingspercentage. De supporters kregen dus waar voor hun geld. In de laatste 7 minuten van de eerste helft kroop Temse stilaan dichterbij, maar we verloren nooit de controle om uiteindelijk te gaan rusten bij 11-9.

De 2e helft begon niet echt met een doelpuntenkermis. Het was voor beide ploegen zoeken, maar het was vooral Temse dat de mand bestookte, maar voorlopig zonder succes. Na 5 minuten viel dan toch tegen het spelbeeld van dat moment in opnieuw een doelpunt langs onze kant. In de volgende periode bleven we steeds 2, 3 of 4 doelpunten voor, alles onder controle dus. Althans dat dachten we even. Na een kwartier spelen begon Temse echter aan een remonte en slaagden ze erin om gelijk te komen. Het zou toch niet waar zijn … Maar we bleven koelbloedig verder bouwen, wipten opnieuw over Temse en gaven de winst niet meer uit handen. Proficiat aan het ganse team. De talrijk opgekomen supporters zagen twee sterke ploegen aan het werk. Het was mooi om zien hoe onze U19’ers aan het langste eind trokken. Hopelijk volgende week meer van dat.