Verslag : Edegem A - Blauw Wit A : 20 - 20  (9-9)
A: Imke (3+2s), Kobe (2), Jan (s), Ana (1+s)

V: Lotte (3), Jelle (2+s), Zoë, Lander (3+s)
Wissels : Riet, Rino

Scheidsrechter : T. De Gent

Een topper.  Dan verwacht je spanning, drama en spektakel.  Daarvoor waren er een behoorlijk aantal supporters aanwezig, die, ondanks een druilerige regen voor en na de rust, konden genieten van een echte thriller.  Niels zette Jan en Zoë tussen de lijnen in plaats van Rino en Nicky.  Die zorgden in het B-team mee voor een behoorlijke opwarmer.  Jammer dat er in de laatste 10 à 15 minuten niet werd gescoord zodat Edegem ogenschijnlijk gemakkelijk kon winnen.

De start is alvast furieus : eerste aanval, schot tegen Jelle; strafworp op inloper Imke en gelijk.  Beide verdedigingen zetten zich schrap.  Jelle scoort onder de korf uit een strakke pas van Lander.  4 Minuten later wordt het gelijk en neemt Edegem voorsprong na een stip.  Imke effent direct en na de vakwissel is het Lotte-time met 2 schoten.  Als Imke er daar van op de stip nog eentje bij doet, gaat het time out-bordje van Edegem de hoogte in.  Meteen na hernemen krijgt Lotte een inloper tegen.  Wat een snelle dame !  Jelle mist de kans om terug 3 voor te komen, wat de thuisploeg de gelegenheid geeft om van op de stip het kleinste verschil te laten optekenen.  Lander kan de gelijkmaker voorkomen, maar krijgt onmiddellijk na de vakwissel een schot tegen.  De dame tegen Lotte demonstreert opnieuw haar snelheid en gelijk.  Nu is het Niels die zijn ploeg naar de kant roept.  Na een gemiste stip komt Edegem toch op voorsprong met een schot tegen Ana.  Zoë mist een inloper, waarna Lotte nummer 3 binnen mikt.  De laatste 2 minuten zijn al bezig.  Edegem opnieuw op voorsprong met een schot tegen Lander, maar ultiem kan Imke het evenwicht vastleggen voor de rust.

Meteen na de rust voert Blauw Wit de druk op.  De eerste twee aanvallen zijn doelpunt : een schot van Jelle en een vrijworp van Lander.  Na een schot tegen Lotte volgen 4 stippen op rij, 2 voor elke ploeg.  De doelpunten vallen vlot.  Een aantal maal komt Blauw Wit op 3 voorsprong, maar Edegem plooit niet.  Niels probeert rust in de aanvallen te krijgen door telkens de beste opstelling te brengen vooraleer een schot te plaatsen.  Hij is dan ook niet blij als Kobe snel een schot neemt, maar slikt zijn woorden in als het goal is, 15-18.  Nog dik 11 min. op de klok.  De volgende aanval begint Edegem aan de remonte.  Niels brengt Riet in aanval in een poging om de kloof te houden.  Tevergeefs, want uit een stip en een schot wordt alles gelijk.  De laatste 2 min. zijn net niet ingegaan als Ana raak schiet.  Het worden hectische minuten, want aan de overkant juicht Edegem na een schot tegen Lander.  Imke komt in de plaats van Lotte en zij scoort.  Gejuich bij Blauw Wit.  Bal aan de thuisploeg, gejuich als een schot tegen Rino binnengaat.  Strafworp op inloper van Ana.  Iedereen houdt de adem in.  De scheids kan nog net boven het gejuich van de supporters van Edegem uit om de wedstrijd af te fluiten.

Natuurlijk waren er onmiddellijk woorden van troost voor Ana.  Deze topper bracht alle elementen : spanning, spektakel en drama.  Hadden onze blauwwitjes de 2 punten verdiend ?  Ja, zeker.  Kon Edegem terecht aanspraak maken op dat ene punt ?  Ja, zeker.  Blauw Wit heeft onvoldoende voordeel gehaald uit het reboundvoordeel.  Er werd van te ver geschoten, wat ongetwijfeld het afwerkingspercentage een ferme knauw heeft gegeven.  Inzet met hopen.  Langs de twee kanten overigens, want de thuisploeg heeft zich telkens terug gevochten naar een gelijke stand.  Dus billijke puntendeling.  Een pluim voor het werk van onze dames die in de eerste helft 7 van de 9 doelpunten voor hun rekening namen.  Een pluim voor het werk van onze coaches die met doordachte wissels ei zo na nog voor de volle buit zorgden.  Een schitterende partij korfbal.  Dank jullie wel.