Verslag Blauw Wit - Ganda : 28-24  
Imke (6 + 1s) - Lotte (2 +1st) - Brent (2) - Kobe (1)/Thomas D.
Ana (1) - Jente - Urs (9) - Jelle (2 + 3s)
 
Het winnende reserve team van Blauw Wit (16-12) werd deze week aangevuld door twee U17 dames, waarvoor hartelijk dank.  Hun reactie en blozende kaken na de match, weerspiegelde het wedstrijdbeeld : Veel lopen, dynamisch korfballen en scoren met een afwerkingspercentage dat nog steeds iets beter kan.  Jacky was/is een tevreden coach!

Voor de openstelling van het A-team werd omwille van covid-19 voor de vierde week op rij,  een dameswissel van Tim verwacht. Deze week werd tot iedereens vreugde Jente "van onder het stof" gehaald.  Jente "met het statuut Co-founder Boeckenberg Blauw Wit" presteerde zoals van ouds, meer dan behoorlijk.  Nadat Imke voor Blauw Wit de 1-1 binnen prikte, was het Jente die met een strakke pas Urs bediende en alzo in haar vak de trend van vorige zondag verder zette…. Ganda was duidelijk het nipte verlies van de heenmatch niet vergeten en ze hadden vanaf de start van de match het plan opgevat, om langs herenkant veel te scoren.  Blauw Wit daar en tegen zat nog in de flow van hun “bijna 30 doelpunten” op Hoevenen en iedereen had vanaf minuut één dé goesting om een goaltje mee te pikken.  Dit leidde tot overhaast & bijzonder rommelachtig korfbal! Bij een 5-4 voorstand was voor Tim de maat vol en hij neemt een "Time-out”.  De boodschap hoorde we tot in de tribunes én waarschijnlijk ook in menige huiskamers : Eerst zoals afgesproken “posities bezetten en het vak organiseren, dan korfballen tot die ene goede kans en vervolgens rustig binnen prikken.  Zijn woorden werden gelukkig begrepen door alle Panters.  Jelle maakt een actie en legt af op Urs (7-4). Lotte wordt foutief gestopt en zet een strafworp om (9-5). Daarna worden Imke en Urs nog een aantal keer vakkundig aan het kanon gezet en zo komt de stand tot 12-7.  Met deze tussenstand en de rust in het vooruit zicht, gaat in verdediging helaas de riem eraf en de Ganda-heren sluipen stilletjes dichterbij.  Jelle mikt nog wel een strafworp raak, maar we gaan rusten met 14-11 en deze elf zijn er toch een paar te veel!!
 
Ganda komt gretiger uit de kleedkamers en opent de tweede helft met twee doelpunten (14-13).  Na een shot van Jelle, scoort Kobe nonchalant met 1 hand.  Aan de aanblik van Tim te zien, heeft Kobe geluk dat de bal binnen viel, maar het staat wel lekker 16-13.  Brent neemt na een kort shot zijn eigen rebound en maakt 17-13, maar Ganda komt toch weer opzetten.  De Gentse heren scoren drie maal op een rij met schoten van aan de zijlijn die hevig botsend op de korf uiteindelijk wel allemaal netjes binnen vallen 17-17.  Wat volgt is een spannend wedstrijdstuk. Ana toont in verdediging haar vechtersmentaliteit en onderschept een belangrijke bal en bedient in het andere vak Brent die in samenspel met Kobe de 19-18 binnen prikt.  Ganda geeft een droog antwoord 19-19. Er is nog een kwartier te spelen en Tim heeft meer en meer werk met z”n team.  De Blauw Witters willen kost wat kost winnen, maar ze vergeten rustig te blijven en het overhaaste spel zonder enig overzicht, sluipt opnieuw de ploeg binnen.  Jelle zet zijn stip om 20-19, maar Ana mist een mooie doorloopbal, terwijl Ganda wel binnen prikt en weer gelijk komt 20-20.  Nu zijn het de Gentenaars die overhaast beginnen te korfballen en Blauw Wit krijgt meer en meer balbezit.  Imke maakt twee doorloopballen en zet de score op 22-20.  Dit is het signaal voor de coach van Ganda om een "Time out" te nemen en deze levert na de spelhervatting meteen een doelpunt op 22-21.  Ana laat niet met zich sollen en scoort met een shot van ver 23-21.  Het is verschrikkelijk spannend en de suppo’s zien dat de speeltijd naar z’n einde loopt.  Met nog 6 minuten te gaan, zou deze voorsprong wel eens genoeg kunnen zijn, maar rustig uitspelen is helaas niet de grootste kwaliteit van het Tim-Team.  
 
Uiteindelijk komt Ganda niet meer langs zij en is de buit binnen.  Blauw Wit wint met 28-24 en maken alzo samen toch weer bijna dertig doelpunten.  Ondertussen staan onze Panters op een gedeelde tweede plaats, maar er staan nog drie uiterst moeilijke wedstrijden te wachten.  We zien wel waar het schip strand, maar het is wel leuk om zien dat de ploeg toch tegen een stootje kan. Veel beterschap aan alle zieken, hopelijk is iedereen snel terug op de been !!  
 
Winny & Co.