NL
EN
FR

Na de mooie overwinning vorige week was het tijd om het mooie korfbal dat we toen brachten opnieuw te laten zien. Alleen bleek dat geen sinecure. Het was zoeken tegen een Temse dat vooral aan herenkant groter was.

Toch verlopen de eerste 5 minuten vrij rustig doordat Temse hun vele kansen niet kan afwerken. Dan is het toch raak, de thuisploeg opent de score. Zelf blijven we maar zoeken en niet vinden. Temse doet er weer 5 minuten over om de kansen te verzilveren, 2-0. Ook in het andere vak lijken we vergeten te zijn wat er vorige week zo goed was. In verdediging staat het wel goed en zitten we er kort op, de vakken draaien maar weer op 1 minuut 46 van de rust. Die lijkt dringend nodig omwille van de 4-0, maar dit is het teken voor onze panters om wakker te schieten. Meteen de 4-0 gecounterd via een doorloper van Per, 4-1. Ook de volgende aanval is het weer raak, Maura zet een zelf uitgelokte vrijworp om. Onze achterstand is gehalveerd. Nog een half minuutje. Eppo knalt dan op de buzzer de 4-3 door de mand.

Na 23 minuten niet te korfballen deden we de laatste minuten terug wat we de afgelopen weken lieten zien. Bij de start van de tweede helft gaan we door op hetzelfde elan. Door te knokken onder korf en het zoeken naar 2e kansen hijsen we ons op gelijke hoogte, 4-4. Jun schiet binnen. De volgende aanval is het weer raak Cleo speelt Maura goed aan met een lange bal, daar is de voorsprong. Temse kan terug gelijkkomen, we zijn 3 minuten bezig. Liv doet wat Maura deed, ze scoort haar vrijworp en het staat 5-6. Temse countert die wel meteen zo is het 6-6. Maura laat het niet aan haar hart komen, draait om vanuit de steun en zet ons voor een derde keer op voorsprong, 6-7. Er staan nog altijd 18 minuten op de klok als het 7-7 wordt. Wat een start van de tweede helft. De wedstrijd blijft verder denderen, Temse springt op die trein en komt op 9-7. Onze tweede aanval na de vakwissel, draait Lou goed door ik de steun en speelt Maura aan die binnenschiet. 9-8. Nog altijd 12 minuten op de klok. Helaas is dit het laatste wapenfeit van onze panters. Het lijkt wel alsof ze terug bevangen worden door dezelfde zenuwachtigheid als in de eerste 23 minuten. Het is weer zoeken zonder vinden, terwijl Temse rustig aan de vier verschil en de 12-8 eindstand op het bord zet.

Een spijtig verlies, waarin we maar een kwartier lang ons eigen spel speelden. De overige minuten waren we te zenuwachtig, te verkrampt. Dat moet beter tegen volgende week, dan kijken we zaterdag om 15u Neerlandia voor de 3e keer dit seizoen in de ogen. We zien julle daar!

Verslag : Boeckenberg A – Kwik A : 22 – 13 (10-5)
A: Tine P, Tibo D (4), Lisa VG (1), Lucas DR (3)
V: Tess V (1), Thomas T (3), Nikki S (4), Joppe B (4+s)
Wissels : Dennis DV (1)

Scheidsrechters : N. Pekaar, T. Vlaminckx

De supporters zaten met twee vragen : vanwaar de plotse ommekeer in de wedstrijd tegen Borgerhout ?  En belangrijker : krijgen we een vervolg op die sprankelende tweede helft.  Jordan was niet beschikbaar, daardoor kwam Lucas in zijn plaats.  Dat had ook een kleine verschuiving voor Joppe tot gevolg, die naar het vak van Thomas overgeheveld werd.  Naar de kwaliteiten van Kwik was het raden en de uitslagen tot nu toe gaven hierover geen uitsluitsel.  Dat de biekes au sérieux moeten genomen worden, staat buiten kijf.

Verslag Blauw Wit A – Scaldis A : 21 – 25  (11-12)
A: Lander (2), Jelle (2), Riet (3+S), Ana (2s)
V: Jan (2+s), Imke B (2), Ruben (1), Zoë (4)
Wissel : Rino, Lotte (1)

Scheids : T. Van Goidsenhoven, I.Bekaert

Met Scaldis krijgt Blauw Wit een gereputeerde tegenstander tegen over zich.  Van de ploeg die deze reputatie in het laatste decennia heeft opgebouwd blijft enkel nog David Peeters over.  Niet de minste, want hij staat aan de leiding wat het aantal doelpunten in deze zaalcompetitie betreft.  Na de overwinning tegen Rijko vorige week is de moraal van de ploeg goed, zijn Ruben en Zoë bekomen van de botsing, maar er heerst respect voor de tegenstander.  De puntjes zouden welkom zijn.

Zaalwedstrijd U19 d.d. 26/11/2022: Borgerhout/GW A - Boeckenberg A  (15-13) 

Dit weekend gingen we op bezoek bij de Zebra's in Borgerhout. Tegen hen hebben we al wisselend succes gekend: 1 keer verloren in de veldcompetitie en 1 keer gewonnen in de bekercompetitie. We onthouden vooral die laatste wedstrijd, waar we toen toch een mooie prestatie neergezet hebben. Omwille van een aantal pijntjes en kwetsuren aan dameskant zagen we Charlotte en Mira van onze U17 ploeg op de reservebank, waarvoor dank.

Zaalwedstrijd U19 d.d. 20/11/2022: Boeckenberg A - Voorwaarts A (13-9) 

Na een mooie start in de zaalcompetitie verwelkomden we op de 2e speeldag Voorwaarts in onze thuisbasis. We hebben deze ploeg al eens ontmoet tijdens de veldcompetitie. Het was toen een vrij evenwichtige wedstrijd, alleen onze afwerking was nog ondermaats. Vorige week in de Kempen wisten we de mand goed hangen. Zou dat dit weekend ook in Deurne het geval zijn?

Na het last-minute gelijkspel van vorige week, was het tijd voor onze eerste thuiswedstrijd. Doordat de bond ons een paar keer in een AKC-weekend thuis laat spelen, moeten we dat om 9u30 doen. Aan de ogen van sommige spelers te zien net een tikkeltje te vroeg.

De wedstrijd begint gezapig met aanvallen van beide kanten die geen doelpunt opleveren. Tot Othmane bij het uitwerken van Ganda de bal onderschept en we een nieuwe aanval opbouwen. Per opent de score op steun van Maura. Ganda countert met een droge knal van op afstand. Iets later klimt Ganda dan op voorsprong opnieuw met een shot van ver. Dit keer van aan de zijlijn. De wedstrijd kabbelt dan rustig verder terwijl we het in aanval toch moeilijk hebben om goede kansen te creëren. Ook Ganda vindt de mand niet meer en zo vallen 5 minuten lang geen goals. Tot Camille zich in de steun kan omdraaien en de 2-2 binnenlegt. Ganda countert dan via een vrij worp (die Jun overigens goed verdedigt). Toch behouden de Gentenaars die voorsprong niet lang. Maura brengt ons met een schot op 3-3. Weer volgen enkele doelpuntloze minuten. Ganda vindt de mand weer als eerste, maar onze Panters counteren meteen via een open kans voor Noor op een goeie pas van Lou. De bezoekers blijven gevaarlijk op vrijworp ook nu uit het gevolg daarvan vinden ze de binnenkant van de mand. De supporters worden verwend met 3 goals in anderhalve minuut. Helaas twee langs de verkeerde kant. Zelf vinden we de mand niet meer voor de rust. Ganda wel, 4-6 is de ruststand.

Dit seizoen stonden we al vaker achter met de rust en keerden we de situatie alsnog om. Dat was ook vandaag de bedoeling. Toch kan Ganda de grootste kloof in de wedstrijd optekenen, 4-7. Het duurt even voor we onder stoom komen en Ganda maakt daar geen gebruik van. Zo kan Johannes een kwartier voor tijd milderen tot 5-7. Per onderschept dan tijdens het uitwerken. Kan schieten waarop Eppo ook nog een keer schiet. Derde keer goede keer Maura schiet binnen, 6-7. De volgende aanval is het weer raak. Eppo legt de gelijkmaker binnen. Nog 13 minuten te gaan. De andere aanval volgt dat voorbeeld. Lou kan vanuit zijn rebound de voorsprong op het bord schieten, 8-7. Johannes kan dan na een paar minuten dan de 2 verschil op het bord schieten. Ganda countert en nadert weer tot op 1 punt. De 9-8 blijft lang op het bord staan. Liv legt goed af naar Maura 10-8. 5 minuten te gaan. Ganda countert met een penalty 10-9. De buit is nog niet binnen. Lou en Johannes herhalen het kunststukje van Liv en Maura, 11-9. Ganda mildert 48 seconden voor het einde, maar we spelen het goed en rustig uit.

11-10 flikkert op het scorebord wanneer de buzzet gaat. De eerste twee punten van het zaalseizoen zijn binnen. Door 7 verschillende scoorders, hebben we weer een mooie teamprestatie neergezet. Volgende week tegen Temse de tweede helft verder zetten en deze positieve lijn doortrekken!

Verslag : Borgerhout/GW A - Boeckenberg A : 19 – 23 (12-6)
A: Tine P (1), Joppe B (1+s), Tibo D (5+s), Lisa VG (3)
V: Tess V, Jordan DV (3), Thomas T (4), Nikki S (1+3s)
Wissels : geen

Scheidsrechters : B. Wouters, R. Dardenne

De sporthal Plantin & Moretus heeft nooit mijn favoriet geweest en zal dat waarschijnlijk nooit worden ondanks de vrij recente renovatie.  Te weinig parkeerplaats en de zaal zelf kan mij ook niet bekoren.  Vlak voor aanvang van de match zat er bijzonder weinig volk in de tribunes.  Schuldige ?  De Rode Duivels die op dat moment het deksel op de neus kregen.  Na het tweede doelpunt van Marokko vonden de supporters hun zitjes naast de lijn.  Eindelijk wat sfeer in de zaal, alhoewel …  
Met minder dan 4’30” te gaan in de eerste helft luidt een schot van Jordan de wederopstanding van onze panters in.  In de laatste 1’13” wordt er maar liefst zesmaal gescoord : schoten van Tine, Thomas en Tibo, die ook een stip omzet, en 2 goals van de Zebra’s.  Zo bereiken we de ruststand.

Verslag : Rijko A - Blauw Wit A : 16 - 20  (12-9)
A: Ruben (2+s), Imke B (3+s), Zoë (2), Jan (2+s)
V: Jelle (3), Lotte, Lander (1), Ana (2+s)
Wissels : Riet (s), Rino

Scheidsrechter : Lodewijk Hut, Riejander Deen

“Inworp om 19u30, allen daarheen”, was de laatste zin van mijn verslag vorige week.  Misschien dachten de supporters dat “allen” een persoon is …  Jammer, want deze ploeg verdient meer aandacht.  Tom behield zijn winning team van vorige week en had dat ook terdege voorbereid.  Want Rijko is een oude bekende, de kampioen uit hoofdklasse 1, maar ook een ploeg waartegen misschien wel punten te rapen zijn.  Dan moet het echter beter dan vorig jaar.
Een wedstrijd met een internationaal tintje, want beide scheidsrechters komen uit Nederland.   

Na het nipte verlies vorig weekend, keken we deze week - de eeuwige rivaal zo lijkt - ASKC in de ogen. Een ploeg die we kennen en hetzelfde geldt voor hen.

De wedstrijd begon niet helemaal zoals we wilden met een strafworp voor de thuisploeg waarmee ze de 1-0 op het bord zette. Ons antwoord liet niet lang op zich wachten. Liv met een korte kans doet de vakken draaien. ASKC kan dan met een schot zichzelf weer op voorsprong hijsen. Dan is het Eppo aan het kanon die met een schot de 2-2 maakt. Het belooft weer een spannende wedstrijd te worden. Johannes zet ons dan met twee goede schoten plots op een twee punten kloof. Het goede samenspel met mooie aanvallen levert dus op! ASKC blijft echter niet bij de pakken zitten en kan met twee doorlopers zich terug gelijk zetten. Johannes lijkt de mand gevonden te hebben en zet ons op 4-5. ASKC kan dan met een schot de vakken doen draaien en daarna haasje-over doen, 6-5. Lou die vorige week al met scherp schoot, doet dat ook vandaag 6-6. Toch is zijn het de Schotense leeuwen die met een voorsprong de rust in gaan na twee droge schoten. 8-6 bij de rust.

Onze panters hebben al vaker dit seizoen bewezen terug te kunnen komen. Ook dat zal de opdracht zijn deze week. Lou doet een eerste poging. Hij mildert met zijn schot tot 8-7. ASKC kan antwoorden via een doorloper, 9-7. Onze U15 blijft rustig zoeken en speelt ook deze tweede helft mooie korfbal. Dat levert ook op. Eerst kan Johannes via een doorloper scoren. Liv brengt ons dan weer op gelijke hoogte. 9-9, voor Eppo het teken om nog eens raak te schieten, 9-10. Doorgaan is dan de bedoeling, alleen stokt de scoringsmachine. Kansen genoeg, maar ze vallen niet meer door de mand. ASKC vindt dan toch voor het eerst in de tweede helft wat makkelijker de mand en komt terug op 10-10. Erop en erover. Want na een schot en korte kans staan we op 4:50 van het einde plots twee doelpunten in het krijt. Tijdens een time-out wordt rust gepredikt, tijd genoeg. De spelers nemen deze raad ter harte en spelen rustig naar goede kansen. Dat levert ook op want Jun vindt een tweetal minuten voor het einde de binnenkant van de man. 12-11. Ook nu blijft het devies rust gelden. Terwijl de verdediging zijn job doet en alles dichthoud, is het aan de aanval om nog minstens een keer te scoren. Een aanval waarin we kans na kans creëren, blijven vechten voor de bal en blijven geloven, kan Lou na zijn actie op steun van Maura binnen leggen. 12-12 en nog 20 seconden te gaan. Opdracht volbracht als de verdediging het kan dichthouden.

Dat doen ze en zo nemen we een punt mee, het eerste van dit zaalseizoen. Al bij al een bilijk gelijkspel gezien het verloop van de wedstrijd. Wel eentje dat niet mogelijk was geweest zonder kei hard voor elkaar te willen werken. Er werd geknokt voor rebounds, steunen en goals. Een mooie teamprestatie die in de twee helften zichtbaar was in het mooie gevraagde korfbal, met kansen en goals van zowel voor de korf, als wegtrekkers vanuit de steun en rebound en mooi samenspel!

Verslag : Boeckenberg A – Voorwaarts A : 19 – 30 (9-17)
A: Tess V(2), Jordan DV (2), Tibo D (1), Lisa VG (3+2s)
V: Tine P, Joppe B (1), Thomas T (5+s), Nikki S (1)
Wissels : Lucas DR, Lauren S (1)

Scheidsrechters : B. Wouters, T. Vangoidsenhoven

Voor de eerste thuiswedstrijd zaten er toch al wat meer pantersupporters op de zitjes in de tribune.  Wellicht nieuwsgierig naar wat onze ploeg op het veld zou leggen, na de zwakke opener tegen Riviera/Deurne.  Geen wijzigingen in de ploeg overigens.  Nieuwigheidje voor de afwezigen van vorige week : de fysieke opwarming onder leiding van Niels.

Alle wedstrijden van Top en Promo senioren dit weekend werden gestart met een minuut stilte ter nagedachtenis van Karin Bulens, moeder van onze voorzitter Sarah Cordon.

Kalender
  December 2022  
M T W T F S S
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
08/12
Johannis Schot
09/12
Lisbeth Isaie
09/12
Paul De Haan
10/12
Othmane Lassfar
10/12
Giulia Laura Letizia Berardocco
13/12
Patrick Desmet
13/12
Mado Verhoeven
16/12
Renas Alsaeedi
16/12
Cor Segers
16/12
Mil Segers
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com