NL
EN
FR

Veldwedstrijd U17 d.d. 25/9/2021: Boeckenberg A – Ago Aalst A (21-6) 

Na twee uitwedstrijden mochten we nog eens thuis het veld op en dat onder een stralende zon. De U13 had vóór ons een belangrijke overwinning binnen gehaald tegen Floriant, dus de sfeer zat goed, en na ons zou de U19 nog aantreden, die een pareltje van een wedstrijd op de grasmat hebben gelegd. Het was gezellig vertoeven op Boeckenberg. Onze ploeg moest het deze week helaas stellen zonder Jani en Florian. Hopelijk is iedereen er volgende week in goede gezondheid weer bij. Frederik van de U17 B en Charlotte van de U15 kwamen ons versterken, waarvoor onze dank, en zo kon onze coach toch wisselen waar en wanneer nodig.

Broodnodige punten behaald door de U13A voor ons doel: een plaats in de A-reeks, werd bekroond met een eerste "rondedansje" en daarna met "koffiekoeken" !

Matige eerste speelhelft, toch wat het ziektebeeld van de U13A, waar Neerlandia met grote meisjes kan uitlopen tot 5 - 3. met doelpunten van Per, op steun van Elise, nogmaals Per met omdraaier en Jun op pas van Lou.

Na een "peptalk" van de coachen tijdens de rust, een gans andere 2de helft. 

Neerlandia kwam niet meer tot scoren dank zij het goede voorverdedigen in de paalzone gecoacht door Gert. Noor, prima invalsbeurt, verving Julia. Othmane recupereerde vele ballen en Camille verdedigde prima op het grote meisje.

Per, na mooie beweging op verre pas van Camille, maakt 5 - 4. Liv maakt gelijk met schot van afstand 5 - 5. De spanning stijgt nu, maar opportunist Lou maakt duidelijk dat Boeckenberg de betere ploeg is en maakt het broodnodige verschil met 2 knappe schoten, gevolgd door 2 sprongetjes in de lucht van coach Rik en het is 5 - 7. "Veelvraat Per" brengt zekerheid met een 4de doelpunt !! en het is 5 - 8.

Ongelooflijke remonte in de 2de helft is het bewijs dat we veel meer kunnen dan we laten zien, er zit veel talent in dit ploegje en dit beloofd voor de volgende wedstrijden. Blijven vechten en je 200% inzetten is de boodschap. Ook met een bijna volledige ploeg, een prima kapitein Cleo en 2 coachen spelen is "de" juiste manier om resultaten te behalen. De volgende wedstrijd van in het begin "vollen bak erin vliegen" want we moeten ons doelpuntensaldo nog wat opkrikken en dan komt onze doelstelling dichterbij! 

Lou die de beste speler van Neerlandia lamlegde en 2x scoorde en Per die maar liefst 4x scoorde gingen verdiend met de "Diamonds" shirt naar huis. Knap gasten !! Jun nogmaals bedankt voor het meespelen, Thomas bedankt voor het bankzitten, ook die hebben we nodig, Sven bedankt voor de koffiekoeken en Gert bedankt dat je Deetos even ruilde voor Boeckenberg als verdedigende coach.

SUCCES volgende wedstrijd !

Coach Rik

 

Door een vrij weekend is dit pas de tweede wedstrijd van deze competitie. Na het verlies tegen ASKC, een van de betere U15 ploegen dit seizoen, een kans om te laten zien wat we waard zijn.

De eerste aanval is het meteen raak: schot Jitte op pas van Quinten. Als direct daarna de bal in verdediging wordt onderschept scoren we ook in onze tweede aanval: inloper Quinten met steun van Maura, 2-0. Na de vakwissel kan Johannes na een gemiste stip ons verder doen uitlopen door inloper op steun van Charlotte en even later zijn de rollen omgedraaid en scoort Charlotte op inloper met steun van Johannes, 4-0. Even concentratieverlies na de vakwissel en Temse scoort 4-1. Maura scoort dan een mooie eenhandige inloper op steun van Anthony. Door inlopers van Charlotte en Johannes met steun van Johannes en Celeste wordt het 7-1. Maura legt met een bovenhandse inloper op steun van Anthony de ruststand vast, 8-1

Temse kan wat dichter komen met een schot. Na inloper van Charlotte met steun van Jana en een korte kans van Jana uit rebound draaien de vakken terug, 10-2. Anthony werkt een inloper mooi af na dieptepas van Quinten. Een inloper (verdedigd?) brengt Temse een beetje dichter, maar Jana antwoord onmiddellijk met een zuiver ver schot. Na inloper van Johannes op steun van Charlotte wordt het 13-3. Maura scoort op inloper met steun van Anthony. Door een inloper van Temse en een inloper van Johannes dit keer op steun van Jana wordt het uiteindelijk 15-4.

Zeven verschillende doelpuntenmakers en zeven verschillende spelers die de assist geven, mooi verdeeld over jongens en meisjes. De onderlinge communicatie (in verdediging) was al een heel stuk beter. In het begin werd er heel goed in-uit gegaan, maar tegen einde van de wedstrijd hervallen we terug in onze oude gewoonte: te veel hetzelfde tempo en te veel naar de steun zoeken. Volgend weekend spelen we niet door het WK wielrennen in Leuven dus twee weken om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen rechtstreekse concurrent Neerlandia (vorig seizoen 7-7).

De tevreden trainers, Stefan, Ward en Geert

Verslag : Boeckenberg – Borgerhout/Groenwit : 23 - 16 (10-9)
A: Joppe (2+s), Brent (2+s), Maline (2), Sara (1)
V: Jordan (1+s), Thomas (8), Tess (2), Jolien (1+s)

Vandaag een zalige nazomerdag en onze panters hebben een missie, nl. op zoek gaan naar een eerste competitiezege.  Tegenstander van vandaag zijn onze buren, die bovenaan het klassement staan.  Het wordt dus geen makkelijke opdracht.  Jolien is hersteld van een blessure en komt terug tussen de lijnen.

Veldcompetitie U17 d.d. 18/9/2021: Voorwaarts A - Boeckenberg A (7-13)

Na twee verlieswedstrijden tegen de reuzen van Rijko en Putse gingen we op bezoek bij Voorwaarts. Deze ploeg was erin geslaagd om te winnen van Putse, dus we moesten zeker niet aan onderschatting doen, doch wel uitgaan van onze eigen kracht om deze klus te klaren en met vertrouwen spelen. Met de afwezigheid van Rik en Aiko beschikten we niet over al te veel wissels, maar gelukkig kwam Mado ons versterken aan dameskant, waarvoor dank, zodat we toch telkens 2 spelers op de bank hadden. En de coach heeft gretig gebruik gemaakt van zijn wissels en iedereen op het terrein gezet, die mee was.

Veldcompetitie U17 d.d. 12/9/2021: Putse A - Boeckenberg A (12-8)

Vandaag stond de eerste uitwedstrijd op het programma en trokken we naar Putse. We hadden deze jongens en meisjes al eens als tegenstander tijdens het Tryout tornooi op Spartacus en hadden er goede hoop op. Toen werd het een ruime overwinning met veel snelheid, gretigheid en aanvallend overwicht. Benieuwd wat we deze keer op de grasmat konden laten zien.

De ganse week moeten knippen en plakken om een ploeg bijeen te krijgen. Uiteindelijk konden we beroep doen op Jun en Maura en op Yara en Thomas, waarvoor dank! Ook geen scheids aangesteld door de KBKB, dus ook hier op zoek gegaan en uiteindelijk heeft Gert, papa van Liv de wedstrijd prima geleid, bedankt. Sven ook bedankt voor het noteren van de doelpunten iedere wedstrijd en als ploegleider.

Op de wedstrijdbespreking werd duidelijk uitgelegd wat het doel en belang van deze wedstrijd was, nl. punten pakken tegen Sikopi met enkele sterke jongens. Bij het begin van de wedstrijd was het duidelijk dat de richtlijnen van de coach niet goed begrepen waren, want we stonden na 10 minuten al 3 doelpunten achter. Het verdedigen was niet goed. Jun maakte een schitterend doelpunt op pas van Cleo. Daarna gaven Lou, Cleo, Liv en Kasper ons hoop toen het 5 - 5 werd. Sikopi liep echter verder uit en enkel Noor kon nog milderen tot 8 - 6. De laatste minuut scoorde Thomas nog vanonder de korf, maar spijtig de scheids keurde dit niet toe. De meisjes scoorden 3x en de jongens ook 3x en dat was beter dan vorige wedstrijd. Iedereen heeft speelminuten gekregen, hopelijk kunnen we tegen de Gentse ploegen de broodnodige punten pakken met onze volledige ploeg.

Het verdedigen moet veel beter, aandacht en vooral dichter verdedigen en geen gemakkelijk schot toelaten.

Jun en Cleo speelden een verdienstelijke wedstrijd en voerden de opdrachten goed uit en mochten deze keer naar huis gaan met de "Diamonds" shirts. Proficiat !

Rik

Verslag : Floriant A - Boeckenberg A : 16 - 15  (9-7)
A: Joppe B (3), Maline V (1), Sara G, Brent S (2+2s)
V: Jordan DV (2), Tess M (2), Tess V, Thomas T (2+s)
Wissels : Jolien H, Lucas DR

Scheidsrechters : K. Meeus, S. Cleymans

Op de een of andere manier associeer ik de verplaatsingen naar Floriant met slecht weer.  Dat was vandaag zeker niet het geval.  Nooit een gemakkelijke verplaatsing overigens.  Floriant draait mee aan de kop van de rangschikking en is thuis geen makkelijke klant.  Brent neemt terug zijn plaats in en de Tessen vinden we terug in hetzelfde vak.  Johannis lijkt nog een beetje op zoek naar de ideale vakopstelling en dat heeft dan vooral te maken met scorend vermogen.  En doelpunten is wat we vandaag zullen nodig hebben.  Met de bonkende muziek van de kermis op de achtergrond gaat de wedstrijd van start.

Verslag : ASKC A - Blauw Wit A : 16 – 17  (7-10)
A: Imke B (3+2s), Kobe (2), Thomas, Janne
V: Jelle (2+s), Lotte (4+s), Lynn, Ruben (1)
Wissels : Brent (1)

Scheids : Steve De Jonghe

Eerst iets rechtzetten, want blijkbaar functioneren mijn grijze cellen niet meer perfect.  Op 31/08/2018 plaatste Blauw Wit zich voor de 1/16de finale van de Beker na een overwinning in de voorronde tegen en op KCOV, 10-15 overigens.  In die tweede ronde bleek Voorwaarts een heel beetje te sterk.  Tot zover de historiek, het geheugen van mijn PC is scherper.  Errare humanum est, mensen is misselijk dus.
Bon, naar de competitiewedstrijd.  ASKC was blijkbaar verbolgen dat ze een forfait hadden gekregen voor de B-ploeg.  Reeds in de eerste helft augustus hadden we gemeld dat we mede door het evenement op het Boeckenberg Sportcenter een probleem hadden met de beschikbaarheid van spelers.  ASKC was om allerlei redenen niet bereid de wedstrijden te verplaatsen.  En alhoewel er gepoogd werd alsnog een B-ploeg bij mekaar te krijgen, werd woensdag duidelijk dat dit niet lukte.
De acht die vrijdag startten, vulden nu ook de vakken op dezelfde wijze.

Verslag Beker : Scaldis - Blauw Wit (+2) : 19 – 22  (14-10)
A: Imke B (3+2s), Kobe (5), Thomas (2), Janne (2)
V: Jelle, Lotte (3), Lynn (1), Ruben (s)
Wissels : Brent (1)

Scheids : Steve De Jonghe

Een bekerwedstrijd tegen het gerenommeerd Scaldis, genoeg om geïntimideerd te zijn ?  Van de vedetten die het enkele jaren geleden onze toppers nog moeilijk maakten, zie ik er enkele … op de bank of naast de lijn.  Scaldis is duidelijk in transitie en heeft bovendien af te rekenen met een aantal gekwetsten.  Er komt daardoor een sterk verjongde ploeg tussen de lijnen.  Ook langs onze kant heeft Tim 3 van zijn starters moeten vervangen.  Benieuwd wat deze confrontatie gaat brengen.  Riet heeft intussen de ene bank geruild voor de andere en zit, in afwachting van het opdoen van training- en wedstrijdritme, reserve.

Kalender
  September 2021  
M T W T F S S
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
Boeckenberg webshop

Foto's
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Volg ons op Facebook

.

Events
Verjaardagen
28/09
Rene Cop
29/09
Eric De Bremaeker
01/10
Rik Van Aelst
01/10
Kato Delaruelle
03/10
Marcel Cools
04/10
Kim Van Sighem
07/10
Dirk Van Hoeck
07/10
Ona Geens
07/10
Tobias Preckler
09/10
Danny Soethoudt
Twitter

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com