Zoals u ondertussen heel waarschijnlijk al weet, heeft de overheid een advies gegeven om indoor evenementen met meer dan 1000 personen niet te laten doorgaan. 

De halve finales van onze korfbalcompetitie zijn uiteraard een evenement waarvoor dit gevolgen kan hebben. De organisator van dit evenement is de Koninklijke Belgische Korfbalbond (KBKB). Zij staan in direct contact met de gemeente Beveren, maar kunnen ons tot op heden geen uitsluitsel geven over het al dan niet doorgaan van de halve finales. 

Boeckenberg (aanwezig met U12, U14, U16, U19 en Topgroep) is op dit moment aangewezen op de algemene communicaties die de KBKB hierover voert via hun website. We proberen er alles aan te doen om ook vanuit de KBKB in een directe lijn op de hoogte gehouden te worden. We hebben ondertussen bevestiging gekregen dat dat ook zal gebeuren. Maar hiervoor zullen we sowieso moeten wachen tot na morgenmiddag 15u. (overleg KBKB met gemeente Beveren) 

De status updates kan je terugvinden op www.korfbal.be. Hieronder de laatste status update:


Update 11/3/2020 15u00:

Op dit moment is er nog geen nieuwe informatie die kan medegedeeld worden. We verwachten dat dit op donderdag na een nieuw overleg tussen de Gouverneur en de lokale overheden. We handhaven dus de maatregelen die gisteren werden ingevoerd: we vragen iedereen de hygiëne voorschriften op te volgen en de ticketverkoop voor de halve finales NDN Topkorfballeague is stopgezet zodat het totaal aantal aanwezigen op zaterdagavond onder de 1000 personen blijft."

We begrijpen dat dit onzekerheid brengt voor iedereen: sporters, begeleiders, supporters, ... kortom iedereen die al een hele tijd uitziet naar dit hoogtepunt van onze competitie. 

We hebben echter geen invloed op de finale uitkomst. Onze kandidaat-kampioenen bereiden zich gewoon verder voor op hun wedstrijden. En als bestuur volgen we kort op de bal de situatie op en informeren jullie correct van zodra we dat kunnen. 

De verkochte tickets kunnen gewoon vanavond afgehaald worden zoals voorzien. Mochten de wedstrijden toch niet doorgaan, dan bestaat de mogelijkheid om deze terug in te leveren. (meer inforamtie hierover bij het afhalen van de tickets)

Spannende pantergroet

Peter