Na de mooie overwinning vorige week was het tijd om het mooie korfbal dat we toen brachten opnieuw te laten zien. Alleen bleek dat geen sinecure. Het was zoeken tegen een Temse dat vooral aan herenkant groter was.

Toch verlopen de eerste 5 minuten vrij rustig doordat Temse hun vele kansen niet kan afwerken. Dan is het toch raak, de thuisploeg opent de score. Zelf blijven we maar zoeken en niet vinden. Temse doet er weer 5 minuten over om de kansen te verzilveren, 2-0. Ook in het andere vak lijken we vergeten te zijn wat er vorige week zo goed was. In verdediging staat het wel goed en zitten we er kort op, de vakken draaien maar weer op 1 minuut 46 van de rust. Die lijkt dringend nodig omwille van de 4-0, maar dit is het teken voor onze panters om wakker te schieten. Meteen de 4-0 gecounterd via een doorloper van Per, 4-1. Ook de volgende aanval is het weer raak, Maura zet een zelf uitgelokte vrijworp om. Onze achterstand is gehalveerd. Nog een half minuutje. Eppo knalt dan op de buzzer de 4-3 door de mand.

Na 23 minuten niet te korfballen deden we de laatste minuten terug wat we de afgelopen weken lieten zien. Bij de start van de tweede helft gaan we door op hetzelfde elan. Door te knokken onder korf en het zoeken naar 2e kansen hijsen we ons op gelijke hoogte, 4-4. Jun schiet binnen. De volgende aanval is het weer raak Cleo speelt Maura goed aan met een lange bal, daar is de voorsprong. Temse kan terug gelijkkomen, we zijn 3 minuten bezig. Liv doet wat Maura deed, ze scoort haar vrijworp en het staat 5-6. Temse countert die wel meteen zo is het 6-6. Maura laat het niet aan haar hart komen, draait om vanuit de steun en zet ons voor een derde keer op voorsprong, 6-7. Er staan nog altijd 18 minuten op de klok als het 7-7 wordt. Wat een start van de tweede helft. De wedstrijd blijft verder denderen, Temse springt op die trein en komt op 9-7. Onze tweede aanval na de vakwissel, draait Lou goed door ik de steun en speelt Maura aan die binnenschiet. 9-8. Nog altijd 12 minuten op de klok. Helaas is dit het laatste wapenfeit van onze panters. Het lijkt wel alsof ze terug bevangen worden door dezelfde zenuwachtigheid als in de eerste 23 minuten. Het is weer zoeken zonder vinden, terwijl Temse rustig aan de vier verschil en de 12-8 eindstand op het bord zet.

Een spijtig verlies, waarin we maar een kwartier lang ons eigen spel speelden. De overige minuten waren we te zenuwachtig, te verkrampt. Dat moet beter tegen volgende week, dan kijken we zaterdag om 15u Neerlandia voor de 3e keer dit seizoen in de ogen. We zien julle daar!