Zaalwedstrijd U19 d.d. 26/11/2022: Borgerhout/GW A - Boeckenberg A  (15-13)

Dit weekend gingen we op bezoek bij de Zebra's in Borgerhout. Tegen hen hebben we al wisselend succes gekend: 1 keer verloren in de veldcompetitie en 1 keer gewonnen in de bekercompetitie. We onthouden vooral die laatste wedstrijd, waar we toen toch een mooie prestatie neergezet hebben. Omwille van een aantal pijntjes en kwetsuren aan dameskant zagen we Charlotte en Mira van onze U17 ploeg op de reservebank, waarvoor dank.

15-13 shot heer Borgerhout/GW

Met nieuwe vakken begonnen we aan deze wedstrijd. We zijn zeer goed uit de startblokken geschoten, want na 9 speelminuten stond er een 2-5 voorsprong op het bord. Maar Borgerhout zou Borgerhout niet zijn, als er geen tegenoffensief zou komen. En zo hingen na 15 minuten de bordjes weer gelijk en was alles te herdoen. Tot enkele seconden vóór het fluitsignaal stond het 8-8, maar dankzij een mooi buzzershot konden we met de kleinste voorsprong de rust in gaan.

Na de rust duurt het enkele aanvallen alvorens we weer scoren, maar dan hebben we toch een 2-puntenkloofje te pakken. Borgerhout klampt echter aan en buigt de achterstand om in een 2-punten voorsprong. We blijven de mand bestoken met shots, maar de bal wil er maar niet in tot aan de 14e minuut. Dan komen we dankzij een shot en een penalty weer gelijk. Maar Borgerhout kan nog 2 keer scoren en trekt zo de wedstrijd naar zich toe.

Dit is erg jammer, want dit was zeker een haalbare kaart. Maar laat ons dit verlies in de terugronde rechtzetten. Nu gaan we eerst focussen op de volgende tegenstander, die net zoals wij 4 punten verzameld heeft. Dat dit een spannende competitie is, is al enkele weken duidelijk. Op Temse na heeft iedereen al een verlieswedstrijd op de teller staan. Alles is dus nog mogelijk.