Vanaf dit seizoen wordt het Experiment Tijdstraf, met het gebruik van de groene kaart, uitgebreid en tevens vereenvoudigd.

Het experiment zal worden toegepast tijdens de veld- en de zaalcompetitie en de beker, voor alle senioren A-ploegen (Blauw Wit A & Boeckenberg A) en U19 A (enkel Top) , ook als er maar 1 scheidsrechter is.


Het tonen van de Groene Kaart betekent voor de speler in kwestie een onmiddellijke vervanging en een tijdstraf van 3 min.  Indien de Groene kaart getoond wordt aan een persoon op de reservebank mogen er de volgende 3 min. geen wissels worden doorgevoerd, muv. voor de verplichte wissels, ingevolge een tijdstraf of een rode kaart aan een speler op het speelveld en bij een kwetsuur.

De Gele kaart krijgt in dit experiment een bijkomende functie.  De speler die een gele kaart getoond krijgt, dient onmiddellijk te worden gewisseld en krijgt een tijdstraf van 5 min.  De Gele kaart getoond aan de persoon op de bank betekent dat er in de volgende 5 min. geen wissels mogen worden doorgevoerd, alweer muv. van de verplichte wissels.

De Rode kaart betekent de onmiddellijke verwijdering van het speelveld.

De volledige tekst van het experiment vinden jullie onder de link en op de website van de KBKB.

Dirk P