Verslag : Blauw Wit – ASKC : 19 – 11  (10-2)
A: Lotte (2), Imke D (3), Brent (1), Jelle (1+s)
V: Riet (1), Jan (1+s), Ana (1), Kobe (3)
Wissels : Urs (3+s), Jente

Scheidsrechter : G. Le Bon

De overgang zaal naar veld is nooit gemakkelijk : andere ondergrond, invloed van het weer, andere spelregels.  Eenmaal het lekkere zonnetje was gaan rusten achter de horizon, daalde de temperatuur gevoelig en verschenen de dikke jassen langs de lijn.  Het vernieuwde A-veld lag er netjes bij, toch zag ik regelmatig een schuiver.  Meer druk houden op je steunbeen, want de rubbervulling geeft veel meer mee dan de stugge zaalvloer.  En zou de euforie na de overwinning en promotie van afgelopen zondag zijn verteerd ?  De B-ploeg heeft alles blijkbaar goed doorstaan, want zij hielden de punten met gemak thuis.

Imke B was op teambuilding met de collega’s in de bossen rond La Roche, verder kon Tim over al zijn spelers beschikken.  Hij besliste om te roteren over 10, wat regelmatig de samenstelling van de vakken deed veranderen.

In de eerste helft van de eerste helft is er van enige overgangsproblemen nauwelijks iets te merken.  ASKC kreeg geen bal door de mand, terwijl ik voor onze ploeg al 7 doelpunten noteerde.  Vooral het begin was sterk met 4 goals in 5 min.: schot 1ste aanval Lotte, inloper Imke D, schot Kobe, stip van Jan.  Doet die 7-0 de concentratie van onze spelers verzwakken ?  ASKC prikt tweemaal tegen in 2 aanvallen.  Daarna neemt Blauw Wit over met een schot van Imke D.  Ana legt in de laatste 2 minuten de ruststand vast.

De tweede helft komen de bezoekers scherper en defensief steviger uit de bespreking.  Bieden onze blauwwitten aanvankelijk weerwerk, na een kwartier is alle cohesie in aanval zoek.  Slechte passen, weinig rebound – ook in verdediging overigens – met een massa een-schot-aanvallen tot gevolg.  Zelfs een drietal zonder ook maar een doelpoging, waar Tim zijn spelers op attent maakt.  Eerst van op de bank, daarna in een time out.  Want ondertussen is ASKC aan een opmars begonnen en heeft de kloof van aan de rust gedicht tot 14-11.  Er begint een waarschuwingslampje te knipperen.  In de laatste 10 minuten herpakt Blauw Wit zich met 5 doelpunten op rij.  Genoeg om aan de bezoekers duidelijk te maken dat de punten op het Sportcenter blijven.

Misschien was ASKC de goede ploeg om de veldcompetitie tegen te hervatten.  De Schotenaars hebben nog niet veel brokken gemaakt.  Ook vandaag niet, als je pas na 22 min. je eerste doelpunt scoort.  Toch volgde er in de tweede helft een felle remonte.  Een remonte die eigenlijk kon toegeschreven worden aan bijna 25 min. geklungel langs Blauw Wit kant.  De time out van Tim en 5 succesvolle aanvallen op rij brachten het schip veilig in de haven.  Nu is er tijd om de batterijen op te laden.  De eerstvolgende wedstrijd is immers pas over 4 weken, tegen en op HMKC.