NL
EN
FR

We gaan wandelen in de mooie streek van de Oude Schelde, nl in Weert. We maken een lus van ongeveer 4 km. Wandelnetwerk Het Land van Stille Waters ligt in een waterrijk gebied met De Schelde als doorlopend element in het landschap. De Schelde krult of doorsnijdt het landschap. Langs de oevers vinden we schorren en slikken, gebieden met een keur aan vogel- en andere diersoorten.


Na de lunch (om 14 uur) worden we verwacht in de Zilverreiger. We bezoeken de thematentoonstelling "Exotisch Gevlochten” en we nemen deel aan een leuke workshop: we leren werken met macramé. Wie is de creatiefste onder ons?

We vetrekken om 9 uur aan het sportcentrum.

Wie graag meegaat: 0485617653 of lutgtx@msn.com vóór 20 oktober.

Tot dan

Marc en Lut

 

 We bezoeken het Gilliot & Roelants Tegelmuseum, gelegen in de abdij van Hemiksem. We nemen in Antwerpen aan het Steen de waterbus en varen naar Hemiksem (een klein half uurtje varen).

We verzamelen in Antwerpen aan 't Steen om 11u15. Vertrek waterbus om 11u30. Zonder vertraging zijn we dan rond 12 u in Hemiksem. We lunchen in de ˜Veertoren™. (lunchmenu op dinsdag: ½ kip , frietjes, appelmoes en sla voor  12,- of liever iets anders kan natuurlijk ook).

In de namiddag wandelen we naar de Sint Bernardusabdij (1,3 km) langs de Schelde.

Een gids zal ons rondleiden in het Gilliot & Roelants Tegelmuseum. Dit toont een schitterende collectie keramiekpanelen en objecten van de voormalige s.a. Manufactures ceramiques d'Hemixem, Gilliot et Cie., grotendeels afkomstig uit de vroegere toonzaal van de fabriek. Ze werden er tegel per tegel van de muren verwijderd en in het museum opnieuw samengesteld. De naam van het museum verwijst eveneens naar Joseph Roelants (1881-1962), hoofd van het artistieke atelier. Naast zijn werk zijn er ook panelen van Karel Hadermann, Ignace Verwilgen en Sonja Leemans te zien.

Na het bezoek wandelen we terug naar de waterbus richting Antwerpen en meren aan bij Het Steen.

Geïnteresseerd? Geef dan een seintje aan lutgtx@msn.com of 0485617653 ten laatste 25 augustus 2017.

Tot dan

Marc en Lut

BKCplus uitstap 27 juni 2017

We hebben reeds een slagmolen aan het werk gezien, een windmolen en nu een watermolen: de Hoolstmolen in Balen. De watermolen op de Grote Nete bevindt zicht ten noorden van Olmen, nabij het gehucht Hoolst, aan de Hoolstmolenstraat. Daar wacht de molenaar ons op om 15 uur. Het bezoek is gratis.

In de voormiddag gaan we wandelen door het Griesbroek in Olmen: een gevarieerd landschap. Het natuurgebied Griesbroek is gelegen in de vallei van de Grote Nete op de grens van deelgemeente Olmen en het gehucht Hulsen en wordt beheerd door Natuurpunt.

Naast de Grote Nete stromen ook de Heiloop en de Laak door het gebied. We lopen, zonder onze voeten nat te maken door het moerassige gebied. Daarbij lopen we langs een vijver die al gedeeltelijk een natuurlijk uitzicht heeft gekregen. We genieten van de boorden van de prachtige meanderende Grote Nete, door afwisselend naaldbos, weiden, broekbos en enkele visvijvers. De wandeling is ongeveer 3,7 km of voor de liefhebbers van een langere wandeling: 4,7 km. Stevig schoeisel is een aanrader. Als we toch natte voeten zouden krijgen zijn droge schoenen geen overbodige luxe. Dus niet vergeten!!!

We vertrekken aan het Sportcenter om 9u30 en rijden naar Herberg ’t Rustpunt, Sint Anneke 3 in Olmen waar we eerst iets drinken. In deze herberg lunchen we ook.

Wie van de partij wil zijn: 0485617653 of lutgtx@msn.com graag een seintje vóór 25 juni.

Tot dan

Marc en LUt

 

We gaan weer bij onze noorderburen op bezoek.

Middelburg is een gezellige stad – de hoofdstad van Zeeland – een schilderachtige plek waar we heerlijk door de monumentale binnenstad kunnen wandelen. Onderweg nemen verstilde pleintjes, verborgen steegjes, grootse monumenten en oude koopmanshuizen ons mee naar andere tijden.

In de namiddag gaan we naar een Middellandse Zeetuin Uilenbroek (Middelburgseweg 17, 4364 TB Grijpskerke, 4 km buiten de stad). We worden om 15 uur verwacht en Wim Uilenbroek zal ons rondleiden en vertellen over zijn tuin. We kunnen er kennismaken met diverse boom- en plantensoorten uit Zuid-Europa, die in het milde Zeeuwse klimaat groeien.

De rondleiding duurt 1,5 uur en kost € 8,5 pp (incl koffie of thee).

Middelburg ligt ongeveer 90 km van Deurne.

We vertrekken om 9 uur aan het sportcenter (ongeveer een uur rijden) en parkeren onze auto’s in de parkeergarage Geere (Kalverstraat). We drinken eerst een kopje koffie alvorens we op stap gaan. We wandelen ongeveer een uur en lunchen in eetcafé-cafetaria De Vliegenier. Na de lunch rijden we naar de tuin.

Ga je graag mee, geef dan een seintje naar Lut 0485617653 of lutgtx@msn.com (vóór 22 mei).

Groetjes

Lut en Marc

Daar de lente vroeg is begonnen en we geen koude winter hebben gehad zijn de bloesems in Haspengouw ons voor en staan ze reeds 2 weken in volle bloei. Daarom geen bloesemwandeling in april (we houden deze in petto voor volgend jaar).

We gaan wel op stap. We bekijken Antwerpen net iets anders en maken een wandel- fotozoektocht door de stad. We verzamelen om 13 uur aan de Grote Markt in café ‘den Engel’ (ons aller bekend). We komen weer bijzondere (ongekende) plekjes, weetjes, monumenten … tegen. De wandeling duurt ongeveer 3 uren, (ev drinkstops inbegrepen). De wandeling eindigt weer aan de Grote Markt.

Na de wandeling gaan we – wie dit wenst - met zijn allen eten. Restaurants genoeg in de buurt.

Ga je graag mee op avontuur mail of bel naar lutgtx@msn.com of 0485617653 ten laatste 17 april (meld er even bij of jullie mee gaan eten).

Groetjes
Marc en Lut

 

De plussers vertrokken onder een winterzonnetje naar Leuven. Eerst dronken we een kopje koffie in brasserie “den Beiaard” op het Ladeuzeplein. We bezochten kort de universiteitsbibliotheek, een prachtig gebouw met een levendige geschiedenis. Dan vertrokken we op wandel door de oude stad. We passeerden ‘Fonske’, dan naar de Grote Markt, via een mooi aangelegde wintertuin, door de Naamsestraat. We genoten van een lekkere lunch in de pizzeria Amici Miei. Rond 14 uur wandelden we verder naar de Oude Markt, waar de ‘kotmadam’ Richard een natte broek bezorgde en dan verder door de Parijsstraat naar de Damiaankerk. We daalden de trap af om de crypte te bezoeken. We vervolgden onze weg, via huisbrouwerij Domus, om tenslotte over de kerstmarkt op het Ladeuzeplein en het Hooverplein te kuieren. Alweer een heerlijke dag. Foto’s op de website.

Marc en ik wensen jullie prettige eindejaarsfeesten en tot in 2016. We zijn volop bezig de volgende uitstap van 19 januari te organiseren. Meer info volgt.

Lut

In het noordoosten van de provincie Vlaams-Brabant ligt Diest, een gezellige, innemende Demerstad met een groots en rijk verleden. Diest pakt uit met zijn verleidelijkste charmes: historisch en folkloristisch, landschappelijk en recreatief, kunstzinnig en gastronomisch. Wie door Diest wandelt, merkt het meteen: de stad kent veel mooie hoeken, verrassendedoorsteekjes, verborgen pleinen, romantische locaties …

Wij gaan dit allemaal ontdekken op onze volgende uitstap. We vertrekken aan het Sportcenter om 10 uur. Diest ligt ongeveer 58 km van Antwerpen, dus op een klein uurtje arriveren we aan de (gratis) parking aan het provinciedomein De Halve Maan, Omer Vanoudenhovelaan 48. In taverne De Badmeester kunnen we een kopje koffie drinken. Daarna lonkt de stad. We stappen over verharde wegen en in parken. Stevig schoeisel is wel een aanrader, want Diest is een oude stad, dus wandelen we soms over kasseiwegen.

Ga je graag mee? Seintje naar lutgtx@msn.com of 0485617653 vóór 12 november.

 

Een heerlijke nazomerse dag kondigt zich aan. Sint-Martens-Latem is een kleine, landelijke en residentiële cultuurgemeente. Cultuur en natuur gaan in de gemeente op een unieke manier samen. De faam van Sint-Martens-Latem als kunstenaarsdorp is algemeen bekend, zowel nationaal als internationaal.
Na een lekker kopje koffie worden we verwacht in de galerij ‘Art Center HOres’. Art Center HOres in Sint-Martens-Latem is meer dan zomaar een kunstgalerij. Het is een plek waar de kunst optimaal tot haar recht komt in gulle ruimtes met veel licht, in een smaakvol ingericht modelappartement en in de aantrekkelijke tuin met waterpartij en patio. Het interieur en de tuin versterken de kunstwerken en vice versa. Het verbindend element is een hart voor schoonheid.
Dat hart voor schoonheid is wat galerijhouder Niña Van den Bosch drijft. Zij verwelkomt ons en laat ons kennis maken, met prachtige beelden. Dat zij de bezieler is van deze galerij merken we aan de uitleg die ze geeft.
Na de lunch maken we een wandeling. We volgen een stuk van de Albijn van den Abeele route. Hij is de stamvader van de kunstenaarsgroep die Latem zoveel naam en faam heeft gegeven. De route voert ons langs karakteristieke plekjes die Albijn van de Abeele , samen met zijn schilderende collega’s, herhaaldelijk op doek heeft gezet.
De dag wordt afgesloten op het gezellig terras van brasserie Terrazza.

Foto’s van deze uitstap zijn terug te vinden op de website.

Volgende uitstap: 20 oktober 2015. We maken een stadswandeling door Dendermonde.

Wie graag meegaat: een seintje naar lutgtx@msn.com of 0485617653.

Kalender
  December 2023  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Plussers
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
08/12
Johannis Schot
09/12
Lisbeth Isaie
09/12
Paul de Haan
10/12
Othmane Lassfar
13/12
Patrick Desmet
13/12
Mado Verhoeven
16/12
Cor Segers
16/12
Mil Segers
19/12
Kaat Claus
19/12
Ibe Degenaers

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com