Na een knap zaalseizoen was het dit weekend ook voor onze U15 tijd om terug tussen de rubbers te korfballen. ASKC was voor de zoveelste keer de tegenstander.

Onze panters beginnen meteen goed, want Othmane kan met een knap schot de eerste aanval afronden. Daarna is het wat zoeken in aanval en vooral ook terug wat wennen aan het veld waar ook de wind een rol speelt. In verdediging houden we het goed dicht waardoor onze aanval via een inloper van Liv de vakken doet draaien. ASKC kan daar milderen en maakt de 2-1. Johannes countert meteen met een strafworp uitgelokt via een vrij worp. 3-1 na een kleine 10 minuten spelen. Het is dan weer wachten tot Othmane zijn kanon weer laat spreken, 4-1. ASKC kan wel meteen counteren waardoor de vakken weer draaien. Tien minuten voor de rust kan Johannes ons weer op drie voorsprong schieten, 5-2, maar ASKC heeft ook nu weer meteen een antwoord klaar. ASKC krijgt enkele minuten later een penalty en nadert zo tot op een punt, 5-4. Dat is buiten Othmane gerekend, zijn derde van de middag zet ons terug op twee verschil. In de laatste vijf minuten zorgen enkele individuele foutjes ervoor dat we met een gelijke stand gaan rusten, 6-6.

In de eerste helft zagen we met momenten goede korfbal en vooral ook geduldige korfbal. Al zorgde een beetje verslapping in de laatste vijf munten voor vermijdbare doelpunten. De tweede helft start in elk geval anders door de bui die boven het sportcenter hangt. De aanval blijft opnieuw geduldig en kan na een lange aanval via inloper van Maura de 7-6 maken. Het is dan weer enkele minuten wachten tot het volgende doelpunt en ja hoor, opnieuw Othmane die de bal door de mand krijgt, na rebound op Livs vrij worp. ASKC kan weer counteren. Hetzelfde patroon blijft zich herhalen. Opnieuw blijft het enkele minuten windstil, wat doelpunten betreft dan toch, tot Eppo de 9-7 binnenschiet nadat hij de bal zelf onderschepte bij het uitverdedigen. Op acht minuten voor het einde schieten we dan onze laatste bal door de mand. Liv met de 10-7 via een schot. De verdediging houdt alles nog dicht tot ASKC in de laatste minuut nog een penalty omzet.

De eerst veldpunten zijn dus binnen na een goede wedstrijd waarin we eigenlijk altijd de controle hadden op vijf minuten na. Een prestatie waar we over drie weken op verder moeten bouwen op en tegen Vobako.