Bekerwedstrijd U19 d.d. 30/9/2022: Boeckenberg A - Putse A (23-11)

Als eerste tegenstander in de bekercompetitie kregen we Putse voorgeschoteld, geen onbekende dus. Putse had in de reguliere veldcompetitie al 3 overwinningen op zijn naam staan, dus we waren gewaarschuwd. Maar in een bekerwedstrijd kan altijd alles en bovendien is niet iedereen gemaakt voor avondwedstrijden. We hoopten uiteraard op een positief resultaat en gingen ook met die mindset het veld op.

23-11 shot heer Putse

De eerste 6 minuten creëerden beide teams exact evenveel kansen, maar wij konden als eerste de korf doorboren en waren daarmee gelanceerd. De kansen gingen over en weer, maar toch pakten we de wedstrijd stevig in handen. We hadden al gauw een 6-1 voorsprong te pakken. Ondanks een time-out kon Putse zijn afwerking niet op punt krijgen en zo gingen we de rust in met een geruststellende 11-4 voorsprong.

In de 2e helft kregen we een vergelijkbaar beeld. Putse kon de mand wel raken, maar slaagde er niet voldoende in om doelpunten op het scorebord te krijgen. Aan onze kant zat de afwerking prima. De winst kwam daardoor nooit in gevaar. Deze ruime overwinning zorgt ervoor dat we mogen verder bekeren. De volgende tegenstander wordt Borgerhout/GW, die we dit weekend al in de competitie aantreffen. Dat wordt alvast een eerste test.