Kwik - Boeckenberg 16-26 (rust 5-11)
Tess (1s) Lisa (4) Jordan (2) Tibo (5)
Tine (1) Nikki (2+1s) Joppe (4+2s) Thomas (3)
Invallers: Lucas (1) Dennis

De tribune van Kwik Indoor was slechts half gevuld voor deze nochtans belangrijke wedstrijd in de strijd om een felbegeerd kruisfinaleticket. Na twee nederlagen wordt het tijd om opnieuw punten te pakken tegen rechtstreekse concurrenten Kwik en AKC. Coach Johannis zet Thomas opnieuw in de plaats van Lucas.

Kwik start het best en loopt uit tot 4-2 maar halverwege de eerste helft nemen we over na doelpunten van Thomas, Jordan en Lisa (4-6). Dan volgt een lange scoreloze periode, waarin enkel Nikki vanop de stip voor de 4-7 zorgt.  Veel chaotische en te snelle aanvallen, maar gelukkig belet onze sterke verdediging dat Kwik opnieuw in de wedstrijd kan komen. Vlak voor rust gaat het dan plots wel snel wanneer onze vier heren elk éénmaal scoren: 4-11.

Met nog 20 seconden op de klok lukt het Kwik dan toch om, na 15 minuten zonder doelpunt, de 5-11 ruststand vast te leggen. Een eerste helft met aanvallend zeker niet het beste korfbal, maar wel met veel strijd en inzet.

De tweede helft gaan we verder op hetzelfde elan. Dankzij Tibo (2x) en inlopers van Joppe en Nikki lopen we uit tot 5-15. We blijven iets te onrustig spelen, maar Kwik slaagt er amper in om tot deftige kansen te komen, niet in het minst dankzij de uitstekende defence van onze dames. De wedstrijd is gespeeld, we noteren nog enkele knappe doelpunten, zoals een flitsende actie Tess/Jordan/Tibo afgewerkt door die laatste, een inloper op 1m² door Joppe of -amper te geloven- een doelpunt van Thomas in de rebound. Onder luid applaus komen Lucas en Dennis nog in de plaats van Jordan en Joppe.

Een sterke collectieve prestatie op het goede moment, meer moest dat niet zijn. We gaven amper makkelijke kansen weg en dat rendeerde. Alle respect voor de Biekes -bijen zijn een de belangrijkste dierensoorten op aarde- maar vandaag was de angel snel uit het beestje.

"It ain't over 'til it's over" knalde meteen na affluiten zeer toepasselijk uit de luidsprekers, maar als wij volgende week winnen van AKC én als Kwik geen punten pakt tegen Floriant is een plaats bij de eerste vier een zekerheid. Reden genoeg om zaterdag massaal af te zakken naar de Boeckenberg Foyer. De match start om 20u45, aansluitend vieren we tijdens een traditionele Pantertoog de 50ste verjaardag van Nachtvoorzitter Glenn G. En hopelijk ook de plaatsing voor de kruisfinale.