Vrijdagavond werd er afscheid genomen van Jesse, Matti, Sara, Jolien, Rick (en Nikki). Zij hebben besloten te stoppen met korfbal op het hoogste niveau. Enkele vreinden en supporters hadden een wedstrijd in elkaar gestoken en oude ploeggenoten uitegnodigd. Het was prachtig weer dus er waren ook veel supporters langs de lijn. Na de wedstrijd heeft Sarah vanuit de raad van bestuur deze spelers bedankt, gevolgd door enkel ludieke speeches vanuit de supporters gebracht door Glenn. Als afsluiter van de avond werd er nog wat muziek gedraaid en al dansend afgesloten. Een mooi afscheid voor deze (s)toppers.

Jesse

Dit Boeckenberg icoon begon zijn korfbalcarrière op het zanderige veld in het Boeckenberg park. Zijn ouders en zus waren ook actief op en naast het veld, dus het was een logische stap voor Jesse om ook te gaan korfballen. Al van jongs af bleek hij veel talenten te hebben want ook met de bal aan de voet ging het hem goed af. Na enkele jaren korfbal en voetbal te combineren koos hij rond zijn 10j enkel voor korfbal, de sfeer was leuk en de vriendschappen zaten goed.  In de jeugd speelde hij regelmatig met zijn ploegje finales en mooie wedstrijden en op jonge leeftijd kwam hij als “klein ventje” in de topgroep van Boeckenberg. Hij zorgde, samen met zijn ploeg, voor een aaneenrijging van titels en kampioenschappen. Jaar na jaar wordt hij beter en beter en kunnen we hem niet meer wegdenken uit de eerste ploeg van Boeckenberg.


Met 21 veld, zaal en bekertitels , meer dan 50 halve en finalewedstrijden en met 9 Europacup tornooien komt er in 2012 de eerste persoonlijke prijs: “korfballer van het jaar” en in 2019 nog een keer. Seizoen ‘19-‘20 beslist Jesse dat het zijn laatste jaar als korfballer in de topgroep zal zijn. De heupen willen niet meer mee en met 2 jonge kids wordt het  allemaal te druk. Ondanks een persoonlijk fantastisch seizoen van Jesse is het afscheid toch eentje in mineur want in maart 2020 steekt Covid een stok in de wielen van een mooi groots afscheid. De competitie wordt stilgelegd, niemand mag nog contact hebben en iedereen moet in zijn kot blijven. Zooo jammer, want je wil een grote speler van je club toch iets moois geven als hij stopt. Na 2j zagen en subtiele hints van Jesse aan menig adres hebben we vandaag toch iets kunnen doen, ik hoop dat je er vandaag van geniet en dat je je prachtige carrière in onze mooie club voor altijd zal koesteren. Jesse bedankt voor alles!!

Matti

Een groen spelersshirt is het eerste waar deze korfballer mee tussen de lijnen stond, maar op 16 jarige leeftijd komt Matthias Demeulder van Sparta Ranst naar Boeckenberg. Ik heb mij laten vertellen dat buurvrouw Gitta De Wreede daar de aanzet voor heeft gegeven. Na enkele jaren in de u19 onder trainers Gert en Ronny kwam Matti in de topgroep terecht. Daar speelde hij eerst enkele jaren in de bploeg, maar stilletjesaan werd hij een vaste waarde in de aploeg, en wat voor één. Onder de paal was hij vaak heer en meester, maar ook zijn kansen werkte hij af en zo pikte hij toch elke wedstrijd wel wat goaltjes mee. Matti was vaak ook de sfeermaker binnen de ploeg, kortom een topkerel op een naast het veld. Ook hij besliste dat zelfde seizoen, samen met Jesse te stoppen. Ze hadden vele jaren samen gespeeld, een hechte vriendschap opgebouwd dus samen stoppen was mooi. Matti, ook jij hebt dat welverdiende afscheid niet gekregen maar ik hoop dat je vandaag geniet van de viering, de speeches, de prijzen de cadeaus en het feestje. De club is heel blij dat je in 2007 die overstap hebt gemaakt want wij hebben er een topper met een blauw hart bijgekregen. Matti bedankt voor alles!!

 

Rick

Na een lange en mooie korfbalcarrière in Nederland en een jaartje in de rockers, besloot deze Hollander toch terug topkorfbal te spelen. Rick heeft bakken ervaring binnengebracht in de ploeg. Zijn mening over korfbal werd en wordt steeds gewaardeerd. Het is maar een korte maar krachtige rentree geweest maar we hebben allemaal genoten van zijn korfbalspel, zijn inzet en zijn enthousiasme op het veld. Bedankt voor je bijdrage in onze topgroep Rick!

Sara

Dat deze panter in hart en nieren zo lang, of misschien wel langer, ging korfballen als haar moeder hadden we alleen maar durven hopen. Sara heeft een lange maar vooral zeer knappe korfbalcarrière achter de rug. Haar eerste jaren heeft ze nog rondgelopen in het Rivierenhof bij ATBS. Maar al snel volgde ze haar ouders naar Boeckenberg. Al van jongs af aan zat er een competitiebeest in Sara, dat was duidelijk. In de jeugd speelde ze met een ploegje waar heel goede vriendschappen ontstonden die er tot op de dag van vandaag nog steeds zijn. Op zeer jonge leeftijd kwam ze met haar zus over naar de kerngroep waar ze het van de “oude generatie” overnam en onze club steeds op het hoogste niveau hield. Als ik Sara moet beschrijven als speelster kan ik daar moeilijk een bepaald type op plakken. Je kan zeggen dat ze mega alround is, een steun brengt ze op het juiste moment, een pass komt altijd op de perfecte plaats, een rebound pikt ze regelmatig weg en goal kan ze ten gepaste tijden zeker maken. Maar de grootste toegevoegde waarde vind ik dat ze bengt met haar winnersmentaliteit. Ze maakt een vuist, brengt Grinta en op haar gezicht staat de ernst en concentratie elke match af te lezen, een topdame zonder meer!! Je stopt nu met korfballen op het hoogste niveau maar we zien je al een tijdje met dezelfde energie training geven en activiteiten organiseren voor jouw Boeckenberg, dat is prachtig en dat heeft een vereniging nodig. Sara bedankt voor alles. Wij hebben er van genoten.

Jolien

Afkomstig uit het “verre” Rijkevorsel, en na een tussenstop op Catba, komt deze speelster in 2013 naar Boeckenberg. Het kan niet anders dan dat we het over Jolien Herthogs gaan hebben.

Ze viel op bij Catba en daar moesten we als toenmalig SMT toch eens een babbeltje mee gaan doen. Jolien komt in een toproep die ondertussen al een jaar of 5 aan de top speelt. In het begin dus niet makkelijk om een vaste plaats op te eisen in de eerste ploeg. Jolien heeft een vrolijke positieve persoonlijkheid en dat positieve bracht ze ook in de ploeg. Als speelster heel gedreven en gefocust tijdens de wedstrijden. Ook jij hebt een groot aandeel gehad in al die finales en belangrijke wedstrijden, we zagen je vaak strijden als een echte panter. Ik weet niet of het komt door je ervaring of het idee dat het je laatste seizoen ging zijn, maar we hebben dit jaar prachtige wedstrijden van jou gezien. Soms veel goals, soms veel belangrijke steunen en vaak verdedigend werk van de bovenste plank. Jolien, bedankt voor alles.

 

Nikki

Deze speelster begon haar korfbalcarrière op de velden van Deurne. Nikki besliste in seizoen ’19-’20 te stoppen in de topgroep, maar ook voor haar konden we niks doen om de gekende reden. Haar afscheid is echter van korte duur want Nikki kan het korfbal op het hoogste niveau niet missen en zal in augustus terug actief deelnemen en de topgroep vervoegen. Haar carrière ga ik nu dus nog niet uit de doeken doen, dat komt dan als ze beslist om écht te stoppen binnen ?? jaar. Nikki toch al bedankt voor de mooie jaren die geweest zijn en die nog gaan komen .

Sarah Cordon