NL
EN
FR

Met 20 plussers gaan we op stap naar Vlissingen. De zon schijnt, het is lekker warm. Vlissingen is een stadje in de Nederlandse provincie Zeeland, gelegen aan de noordzijde van de monding van de Westerschelde op Walcheren. De stad waar de Westerschelde en de Noordzee in elkaar vloeien.

Na een frisse pint of een heerlijk kopje koffie vertrekken we op onze historische wandeling. We kuiere een groot gedeelte langs het water waar een aangename zeebries ons min of meer fris houdt. We lunchen in de “Gevangentoren”. Deze toren is eigenlijk een overblijfsel van de westelijke stadspoort, daterend uit het einde van de 15de eeuw. Door stadsuitbreiding kwam de Gevangenentoren binnen de stadsmuren te liggen en werd deze als gevangenis in gebruik genomen. In de Franse tijd zijn de poort en het andere torengedeelte afgebroken om plaats te maken voor een kazerne. De Gevangentoren heeft daarna ook lang dienst gedaan als gevangenis, ditmaal voor militairen. In 1894 werd de toren omgebouwd tot een taverne en een ruimte waarin de oudheidkundige verzameling van de stad Vlissingen tentoongesteld werd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het gebouw zwaar beschadigd. Pas in 1963 werd met de restauratie begonnen. Sindsdien is een restaurant gevestigd in de Gevangentoren.

Na de middag vervolgen we onze wandeling en genieten onderweg in het Cornelia Qauckhofjevan de stilte. Het Cornelia Qauckhofje of zeemanserve is gesticht in 1643 door Cornelia Quack met 23 huisjes voor de huisvesting van behoeftige weduwen en wezen van zee- en visserslieden.
We wandelen verder en komen langs de jachthaven om weer op de dijk te klimmen en zo langs het water. In deze hitte moeten we ook af en toe eens halt houden om te drinken of te genieten van een heerlijk ijsje. Onze wandeling eindigt waar we begonnen zijn. We eindigen onze dag zoals het hoort: op een terras.  Enkele plussers gaan nog even shoppen.

Marc en ik danken alle plussers voor het mooie seizoen en voor het cadeau (daar gaan we zeker van genieten) Wij zijn blij dat jullie mee op stap gingen en hopen nog veel samen te kunnen wandelen.

We zien elkaar zeker terug in september. Geniet van de vakantie en tot dan.

Foto’s vinden jullie op de website (events, fotogalerij).

 

Onze laatste uitstap van dit seizoen brengt ons naar Zeeland, naar Vlissingen, de stad waar de Westerschelde de Noordzee instroomt. Dit jaar bestaat Vlissingen 700 jaar. Een bezoek aan dit pittoreske stadje is zeker de moeite waard. We maken een wandeling langs Vlissingse historie. Deze wandeling is ongeveer 6 km lang, maar we gaan dat heel rustig doen met onderweg veel stops..
We vertrekken om 9 uur aan het Sportcenter. We rijden ongeveer 1 uur (95 km) en parkeren onze auto’s aan het VVV kantoor (betalende parking Fonteyn) Spuistraat 46. We genieten van een lekker kopje koffie in de ‘Sintjacobscafé’, Oude Markt 22. We vertrekken dan op onze wandeling en houden halt om te lunchen in de Gevangentoren. Na de lunch wandelen we verder om weer te eindigen op de Oude Markt. We hebben nog even tijd om te kuieren langs de gezellige winkeltjes in de buurt.
Wie graag meegaat geeft een seintje aan
lutgtx@msn.com of 0485617653 ten laatste vrijdag 26 juni 2015.
Op de website vinden jullie al enkele sfeerbeelden.
Tot dan
Marc en Lut

Onze wandeling vertrekt aan café “Den Biechtstoel” in Battel, een wijk in Mechelen. Na het openlijk en publiekelijk bekennen van onze kleine en grote zonden bij een lekkere kop koffie op het terras gaan de tien plussers op pad in het gebied waar de Zenne, de Dijle en het kanaal Leuven-Dijle samenkomen aan het Zennegat.

In een langgerekt peloton volgen we eerst het kanaal Leuven-Dijle waar enkele boten en schuiten in alle maten en materialen aangemeerd liggen, sommige blijkbaar al heel lang. Aan onze rechterkant zien we een uitgestrekt overstromingsgebied en in de verte enkele kantoorgebouwen van Mechelen-Noord.
In de Zennehoeve is de “boerenpan” grote favoriet en worden de bestellingen tweemaal genoteerd (door kleine Jan van 3 en nog eens door zijn oma die geen stem als een klok heeft, maar eerder als Joe Cocker met een kater klinkt).
Na het middagmaal volgen we de dijken van de Zenne. Tussen de Zenne en het kanaal ligt een mooi natuurgebied, ‘Den Battelaer’, dat wij met knikkende knieën, stevige wandelschoenen en opstroopte broeken betreden. Het slijkgehalte valt gelukkig mee. We verlaten het natuurgebied en komen aan de andere oever van het kanaal, zodat wij via een bruggetje aan het vertrekpunt komen.
Via de N16 en vele kronkelwegen rijden we met de auto terug naar de Zennehoeve waar twee collega’s zich overgeven aan enkele culinaire uitspattingen. Gelukkig wordt alles voor het nageslacht gedocumenteerd en bewaard.

Foto's zie website Boeckenberg.

Noteer alvast 30 juni in jullie agenda want dan is onze laatste uitstap van dit seizoen. Meer info volgt!

Marc en Lut

BKCplus uitstap 26 mei 2015: Zennegat

We verzamelen om 10 uur aan het Boeckenberg Sportcenter en vertrekken naar Battel (wijk van Mechelen). We starten onze dag bij café “den Biechtstoel” Wolverbosstraat 9-25, een café met groot terras aan begin van onze wandeling. In de voormiddag stappen we langs het kanaal Leuven-Dijle (volledig verharde weg) naar het Zennegat. Onderweg bekijken we de boten tentoonstelling. Deze wandeling is ongeveer 2,5 km.
Aan het Zennegat steken we het kanaal en de Zenne over om te lunchen in taverne De Zennehoeve (Hooiendonkstraat 10 te Heffen). De Zennehoeve is een uitstekende taverne waar we rustig kunnen genieten in een groene omgeving. Ze beschikt over een zonnig terras vooraan en in de tuin.
In de namiddag zijn er verschillende mogelijkheden: een kortere wandeling terug langs het kanaal Leuven-Dijle, maar dan langs de rechteroever (een kleine 3 km); of een langere wandeling van ongeveer 4,5 km, deels langs de Zenne en door het natuurgebied den Battelaer, een oud overstromingsgebied tussen de Zenne en het kanaal Leuven-Dijle. Een prachtig stukje natuur, een heel mooie wandeling en we worden getrakteerd op een fluitconcert van vogeltjes. Een koekoek vergezelt ons de hele tijd. Hier en daar wippen haasjes en konijntjes door het bos.
Een derde optie is gewoon lekker blijven zitten op het terras en wachten tot de wandelaars jullie oppikken met de auto.
Voor de lange wandeling is het aanbevolen om stevige, gesloten schoenen aan te trekken, want we lopen een stukje door een vrij drassig gebied (overstromingsgebied), zeker na overvloedige regen. (Witte) sportpantoffels zijn absoluut af te raden. Een paar propere schoenen meenemen om achteraf aan te trekken zullen de chauffeurs zeker appreciëren.
Ga je graag mee, geef dan een seintje:
lutgtx@msn.com of 0485617653, ten laatste 22 mei. Zeker doen!
Foto’s op onli geven als een voorsmaakje.

Lut

 

BKCplus 21 april 2015 – Paalse Plas & Beringen Mijncité

Een zonovergoten dag, praktisch geen wind, meer moet dat niet zijn. De plussers vertrokken naar de Paalse plas in Beringen, naar de Millenium golfclub en genoten al van het heerlijk zonnetje op één van de terrassen, met een mooi zicht op het water, bij het drinken van een kopje koffie of pintje.
De plas is ontstaan door het uitbaggeren van een bestaande plas om aan de overzijde van de autosnelweg het industrieterrein op te spuiten. Hierdoor ontstond er een put. Na beëindiging van de gelegen te Beringen-Paal zandwinning is deze put door natuurlijke bronnen gevuld met water. De veertig hectaren grote waterplas is ideaal voor zachte watersport-recreatie zoals zeilen, surfen, roeien en vissen. Nabij het watersportcentrum en langs de waterplas zijn er lig- en speelweides alsook een petanquebaan. Het water is er van een uitstekende kwaliteit door de aanwezigheid van meerdere natuurlijke bronnen. Voor zwemmers is er een zwemzone afgebakend die geopend is in juli en augustus.

Lengte: ~1750 m.
Breedte: 180 tot 275 meter.
Diepte: 2 tot 7,5 meter.
Oevers: natuurlijke oevers hier en daar verstevigd met betonplaten.
Stroming: geen stroming aanwezig.
Waterdoorzicht: helder water, in ondiepe zones heel wat plantengroei aanwezig.
Bodem: meestal zand.

De plas heeft een grillige vorm met inhammen en schiereilandjes en een zandweg loopt rond de plas. Zacht hellende en begroeide oevers zijn aanwezig. Een wandeling rond de plas (ongeveer 6 km) is meer dan de moeite waard.
We lunchten in de Millenium Golfclub en reden dan een 10-tal minuutjes naar Beringen, naar de mijncité. Een gids verwelkomde ons en leidde ons door de gebouwen. Hij vertelde met hart en ziel over het wel en wee van de mijnwerkers die er toen werkten. De rondleiding bracht ons doorheen de indrukwekkende historische gebouwen en we verkenden de badzaal, lampenzaal, de bezettingszaal en de schachtblok die de mijnwerkers gebruikten om in de ondergrond af te dalen. Als afsluiter bezochten we de ondergrondsimulatie (nee we gingen niet de onder de grond). Na het bezoek moest al dat stof natuurlijk worden weggespoeld. We genoten van het plaatselijk streekbier “een koolputter” in de taverne ‘de Mijnwinning’.

Noteer alvast onze volgende uitstap in jullie agenda. 26 mei maken we een wandeling naar het Zennegat. Meer info volgt in een later clubblad. Tot dan. Foto’s – zoals gebruikelijk – op de website.

BKCplus uitstap 21 april 2015

We trekken nog eens naar Limburg: naar Paal en Beringen (slechts 3 kwartiertjes rijden). We verzamelen om 9 uur aan het Boeckenberg sportcenter en rijden naar Paal. De Paalse plas is tot stand gekomen door zandwinning bij de aanleg van de autosnelweg.
De plas is 47 ha groot en gelegen in een natuurgebied: een oase van rust waar fietsen en wandelen aangenaam is. We kunnen er rond de plas wandelen (5 km), maar kortere afstanden liggen ook in de mogelijkheid. De weg is volledig geasfalteerd. Rond de oevers van de Paalse Plas, ligt Millennium Golf, waar we starten (eerst met een  kopje koffie of…) met de wandeling. ’s Middags lunchen we hier ook.

Om 14 uur wacht een gids op ons in de mijncité van Beringen. We krijgen een rondleiding doorheen de indrukwekkende historische gebouwen en verkennen de badzaal, lampenzaal, de bezettingszaal en de schachtblok die de mijnwerkers gebruikten om in de ondergrond af te dalen. Als afsluiter bezoeken we de ondergrondsimulatie (nee we gaan niet de dieperik in). De rondleiding duurt ongeveer 2 uur zodat we nog even tijd hebben om iets de drinken in de plaatselijke taverne ‘de Mijnwinning’.

Wie graag meegaat een seintje naar Lut 0485617653 of lutgtx@msn.com ten laatste 17 april 2015.

Beste plussers

Omwille van de aangekondigde staking van de lijn op dinsdag 24 maart en omdat er regen verwacht wordt in de namiddag lijkt het ons wijs om de uitstap een weekje te verzetten, 31 maart (zelfde tijd, zelfde plaats). Wie graag meegaat een seintje naar lutgtx@msn.com of 0485617653.

Groetjes

Lut

 

Het miezerde een beetje toen we bij Aquafin in Aartselaar aankwamen. Hugo, de gids, wachtte ons op. We kregen eerst aan de hand van een diapresentatie uitleg over Aquafin: zijn missie en waarden, zijn maatschappelijk engagement, de werking, het respect voor het milieu… We kregen een rondleiding op het terrein. We zagen vies vuil afvalwater veranderen in zuiver water.

We reden na het bezoek naar Schelle, naar het Tolhuis-Veer waar we genoten van een heerlijke lunch.

En dan de wandeling: ondertussen begon het zonnetje te schijnen en voorwaar we kregen al een beetje een lentegevoel. We wandelden van het Veer tot de Benedenvliet. Een tripje van ongeveer 6 km langs de elektriciteitscentrale van Schelle, langs het kasteel Laarhof met zijn prachtige poort, langs de Laarkapel (onlangs nog getoond op “één” in het programma “iedereen beroemd”), langs een met knotwilgen versierd landschap. In de verte zien we de Sint Bernardusabdij van Hemiksem. We wandelden verder over de onverharde nooddijk om zo terug te keren naar het Tolhuis, waar we onze dag afsloten met een lekker biertje.

Foto’s vinden jullie op de website van Boeckenberg.

Noteer alvast 24 maart in jullie agenda voor onze volgende uitstap. Dan maken we een wandeling in de ‘Seefhoek’ van Antwerpen. Meer info volgt.

Tot dan


We worden om 10 uur verwacht in Aarstelaar. We bezoeken Aquafin.
Aquafin maakt werk van schone waterlopen en een waterbestendige leefomgeving voor de  toekomstige generaties.
Aquafin NV is een Belgisch bedrijf in handen van de Vlaamse Milieuholding. Aquafin is in Vlaanderen verantwoordelijk voor de prefinanciering, de uitbouw en het beheer van infra-structuur voor waterzuivering, bijvoorbeeld rioolwaterzuiveringsinstallaties, pompstations, collectoren en riolen.
In 1990 werd slechts 79 % van het afvalwater afgevoerd via een riolering en werd slechts 30 % van het afvalwater gezuiverd. Daardoor waren verschillende beken en rivieren eerder open riolen. Omwille van aankomende Europese wetgeving richtte de Vlaamse overheid Aquafin in 1990 op om de zuiveringsinfrastructuur versneld uit te bouwen. Door de investe-ringen van het Vlaamse Gewest en de inspanningen van Aquafin steeg het aandeel gezuiverd afvalwater tot 80 % in 2013.
In Vlaanderen zijn de drinkwaterbedrijven verantwoordelijk voor de sanering van het door hen geleverde drinkwater. Conform het "de vervuiler betaalt"-principe berekenen drinkwater-maatschappijen een deel van de zuiveringskosten van Aquafin door aan de drinkwaterverbrui-ker. De bijdrage die de consument betaalt voor het collecteren en zuiveren van zijn verbruikte drinkwater, is op de drinkwaterfactuur opgenomen als "saneringsbijdrage".
Naast de uitbouw en het beheer van de bovengemeentelijke zuiveringsinfrastructuur, biedt Aquafin zijn expertise ook aan voor Vlaamse steden en gemeenten. Die kunnen hun volledig rioolbeheer of deeltaken ervan uitbesteden aan Aquafin.
Eind 2013 had het bedrijf 281 waterzuiveringsinstallaties, 5.335 kilometer leidingen en 1.394 pompstations en bergbezinkingsbekkens in beheer over het volledige Vlaamse grondgebied.
Na het bezoek rijden we naar Schelle. We lunchen in het Tolhuis. Dit betekent genieten van een rustgevende omgeving en een prachtig zicht aan de oever van de Schelde. Grote en kleine honger worden hier gestild door de culinaire inspiraties van de chef. Het tolhuis beschikt over een ruime parking.
Na de lunch gaan we wandelen tussen veer en vliet. De wandeling loopt grotendeels over ver-harde wegen, op een klein stukje na. We hebben keuze uit 2,5 km, 6 km, 12 km of ter plaatse een ommetje maken. Stevige wandelschoenen zijn een must.
Op de website vinden jullie al wat sfeerbeelden.
Ga je graag mee, geef dan een seintje (0485617653 of lutgtx@msn.com) ten laatste 13 februa-ri. Aquafin vraagt een bezoekerslijst.
Lut

 

BKC uitstap 20 januari 2015
Fort van Breendonk
We verzamelen om 13 uur aan het Sportcenter en genieten nog even van een pintje of kopje koffie. We maken er enkel een namiddag uitstap van omdat we het weer niet kunnen voorspellen en niet het risico willen lopen om in onaangenaam weer/slijk te wandelen.  Een gids wacht op ons om 14 u 30 aan het fort.

 

Breendonk is een Belgisch fort bij Willebroek, op circa 20 kilometer ten zuiden van Antwerpen. Het werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi's gebruikt als concentratiekamp, hoewel het kamp nooit officieel door de Duitsers bestempeld werd als Konzentrationslager. Het werd gebruikt als werkkamp en als doorgangskamp. Het is het enige dergelijke kamp in West-Europa dat volledig intact is gebleven. Dit kamp is voor België een belangrijk gedenkteken geworden aan de oorlog en werd ingericht als "Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk". Het is ondergebracht in de Historische Pool van Defensie.
Naargelang de weersvoorspelling zijn warme kleding en/of regenkledij aan te raden. Voorzie ook stevige stapschoenen: een deel van het parcours gebeurt namelijk in open lucht.
Het bezoek duurt ongeveer 2 uren.
Nadien kunnen we (wie dit wenst) nog een hapje en/of een drankje nuttigen in het nabijgelegen eetkafee Breendonk.
Ga je graag mee? Geef dan een seintje ten laatste 17 januari 2015 via mail lutgtx@msn.com of 0485617653. Tot dan.

 

Kalender
  November 2024  
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
Plussers
Trooper

Koop Online via Trooper

Sporting A
Events
Verjaardagen
23/11
Frank Bovoy
24/11
Bob Van Gorp
28/11
Paul Van Gestel
30/11
Jules Gevers
30/11
Werner Bens
04/12
Tom De Gent
05/12
Tess Voshart
06/12
Lio Kempenaers Nys
07/12
Naomi Kasay

Kon. Boeckenberg Korfbal Club vzw   |    Grensstraat 9   |   2100 Deurne   |   BTW BE 0408.601.117

info@boeckenberg-korfbal.be

 © 2016, website powered by Twizzit.com